Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Projektor topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Vettem volna még egy ilyen O9-est mert több mint két éve hiba nélkül teszi a dolgát. Csakhogy kifutott modell lett. Tudtok ajánlani valamit helyette?
A lényeg hogy ne csak a saját márkás dolgokkal kommunikáljon (ezzel már volt egy köröm az O9 előtt).
Amúgy egy melléképület két ellentétes oldalán lenne a két O9-es. Az egyik a ház felé néz ahonnan kapja a jelet, a kettő között van egy Asus router ami a melléképületben adja a jelet és erre lenne rákötve a második O9 vagy hasonló ami továbblőné végig a hátsó kertbe - jó hosszú a kert
Eddig egy hotspot képes Imilab kamera látta el ezt a hátsó szerepet de sajnos gyenge pontja ez az egész hotspot funkciója.
Köszönöm!A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
Csak egy visszajelzést szeretnék adni hogy ez a Tenda O9 részemről ajánlott kategória.
Két hete megy eddig folyamatosan. Online multiplayert játszok a melléképületben vele és eddig semmi röccenés/kiesés nem volt. Továbbítja kb ugyanazt a sebességet amit ő is megkap a házban lévő repeatertől, ping is 20ms. És olyan durva a ház felé visszasugárzott jele hogy egyből a két épület között is megvan a kiépített Wifi a kertben.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Alex91
félisten
Nem teljesen... A fo router allt olyan csatornara, amit a masik nem tamogat. Persze, ha a fo router automata csatornavalasztason van...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
-
Topikgazda
-
Topikgazda
Azt még meg tudom csinálni hogy beviszem a házba az új RT-AC1300G+ routert ami most az O9 után van kötve hogy mit tud repeaterként produkálni, mert olcsóbb mint ez a konnektoros repeater.
Repeater módot nem tud, csak AiMesh node-ot.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
viktorhu
veterán
Egyébként mi a baj a huawei ax3-mal? Szinte soha nem ajánlja senki, pedig hardveresen és ár-teljesítmény arányban jobbnak tűnik a konkurenciánál, és nem egy ismeretlen márkáról van szó, hanem a világ talán legnagyobb hálózatieszköz-gyártójáról. Nekem az volna az első gondolatom, ha most routerre lenne szükségem, de közben látom, hogy senki nem ajánlja, mert "nincs vele tapasztalat". Miért nincs? Mi szól ellene?
-
mezis
félisten
Az UTP portok impulzus transzformátorral vannak leválasztva az elektronikától. ezeknek a szigetelése 1500 - 2500V-ig véd.
Valóban előfordulhat nagyon közeli, nagyon erős villámcsapás, ami nem is éri közvetlenül a földben (védőcsőben) futó vezetéket, de az elektromágneses indukció miatt igen nagy feszültség indukálódhat az UTP vezetékben, ami tönkre teheti a hozzá kapcsolt elektronikát.
De az a villám ugyanezt megteszi az árbócoddal, a rajta lévő herkentyűddel is.Indukció: Viharos időben, épülő ház teraszán voltunk, egyikőnk mosta a kezét a csatornából ömlő vízben. Nem túl közel (0,5 - 1km-re) villámcsapás pillanatában erős áramütést érzett a karjában. Más baja nem lett.
Csatornád, minden más fémfelületed le van földelve?
Acél védőcsőbe az UTP kábelt?Végül is eljutottál az Alfa-tól az Ubiquiti-ig.
mezis
-
a2d2
addikt
Na ez a Tp-link CPE710 meg érdekes eset. Az egyik az hogy decemberben még 20e alatt volt most meg közel 30. A másik hogy rengeteg helyen beszüntették az árusítását, már csak 3-4 boltban látom. Lehet ennek valami oka? Visszahívás vagy ilyesmi?
Egyéb ajánlott típus esetleg?A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
Na, megjött a csomag. Első próbálkozások során úgy tűnik nem lehet kikapcsolni ez az Airmax funkciót. Valószínűleg egy M-es videót néztem, azoknál még lehet: [link]
Felismeri az AC-s cuccaimat de kiválasztani és lockolni már nem tudom.
Itt a fórumban leírják kerek perec hogy az AC-soknál nem lehet: [link]
El van kenődve más is. Ez megy egyből így vissza.
A 710-es TP-link tud csatlakozni vajon bármihez?
Vagy tudtok egyéb hasonló modern eszközt ajánlani ami tud a hagyományos AC-s forráshoz csatlakozni?A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
mezis
félisten
WiFi-n mi a maximuma a Transmit Power-nek?
Nem találtam a specifikációban csak ennyit: "Stronger Signal with QuadPower Amplifiers.
Easily handle Wi-Fi dead zones, boost weak connections, and enhance wireless coverage with 4 independent power amplifiers (2 amplifiers for 2.4 GHz and 2 amplifiers for 5 GHz). Applies to both Wi-Fi 5 and Wi-Fi 6 devices."mezis
-
neo-geo
senior tag
Hát Báttya, akkor fussunk neki újra ha nem olvastad volna el amit írtam!
"A HW az nem érdekel" Tehát akkor a tudása máris nem mérvadó, Nekem! Az 5Ghz nem érdekel, mivel az nem jut le a pincébe, ezt azért nem is írtam.
Az antennái azok jók 5 Dbi tudnak mint az enyém. Viszont 2.4Ghz-en csak 400-at tud papíron, a WR940 pedig 450-et.
Tehát akkor nagy valószínűséggel ezt is visszaküldtem volna, mivel Nekem nem teljesített volna olyat, mint az enyém!PSN-ID:Putyesz-HUN
-
mezis
félisten
A link hejjesen: [link]
Jó vétel, 5GHz, nagy sebesség nagy távolság akár kontinensek közötti kapcsolatra is alkalmas, a kontinensek meg ugye távolodnak, szóval 100évig nem kell cserélni. És 200km/h-s széllökéseket is kibír.
Pontosan kell célozni vele.
A jelszint, jelminőséggel érdemesebb foglalkozni a letöltési sebességek helyett.mezis
-
mezis
félisten
A CPE210 sem.
Általában a nagyobb nyereségű szektorantennás WiFi-k csak egy irányban sugároznak és vesznek. Neked meg gondolom "hátra felé" is kellene a "műsor". Erre kell egy külön AP.
Kivéve, ha az épület túlsó végére teszed a "kültérit", aztán hátha jut az épületbe is elegendő jel.mezis
-
a2d2
addikt
Közben még elém került egy ilyen videó: [link]
14 perctől mutatja az összeállítást.
Van nekem a padláson egy Alfa vevőm (csak nem kék hanem szürke) amit az antennára tudok szerelni. Csak gondoltam az használhatatlan mert ugye USB-s. Viszont egy ilyen második USB bementes kütyü megoldja hogy szétszórja a jelét.
A gond hogy 30$-t mondott rá a srác, viszont elsőre EU-ban 74 euroért találtam:
[link]
Jól gondolom hogy ez hozná a konyhára a legjobb sebességet, nem felezgetne meg ilyenek?
Mert akkor elkezdek keresni ilyen R36-ost akár használtan.
Mindenesetre lehozom a padlásról az alfa jelfogót és kipróbálom hátha megy az androidos telefonon is USB-n keresztül. Ezt még Linux-al használtam anno, talán jó lesz. Van a fiókban egy régi Samsung teló használaton kívül, talán még USB-s mobil hotspotot is tudok belőle varázsolni R36 nélkül is.[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Topikgazda
akkor nincs olyan kütyü ami egymagában megoldaná ezt az esetet hogy egyik antennán kommunikál az 50 méterre lévő házzsl másik antennán meg a melléképületben lévő eszközöket szolgálná ki? Mert szerintem igény volna rá.
Amit te szeretnél az két eltérő működésű környezet kiszolgálása, egy távolsági irányított link kialakítása kliens módban és egy helyi kis terület minden irányú lefedése. Ehhez két külön álló rádiós egység kellene de a legtöbb általánosan elérhető eszközben csak egy van. A dual (vagy tri) band eszközökben igaz, hogy több van de azokhoz párosított antennák általában megosztottak így nem alkalmasak a fenti feladat ellátására.
Kaphatóak olyan eszközök amelyek összelegózhatóak (pl MikroTik board-ok), szabadon dönthetsz, hogy milyen wifi adapter kerül beléjük és ahhoz milyen antennát párosítasz de ezek egyrészt árban és igényelt szaktudásban is jelentősen eltérnek a többi eszköztől, másrészt itt már a különböző feladatokra dedikált rádiós egységek állnak rendelkezésre.Akkor eddig két db olcsó openwrt-s router beszerzése a nyerő?
Igen de nem kell feltétlenül OpenWRT-s eszköznek lenniük, vannak megfelelőek amelyek gyári firmware-rel is képesek az egyes feladatok ellátására.Tőlem az is mehet csak egyrészt ronda másrészt dupla áramfogyasztás, ...
Miért is lenne ronda? Az áramfogyasztásba nem lehet belekötni.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
félisten
Repeater, avagy jelismétlő. Eufemisztikus szóhasználattal range extender / hatótávnövelő. Hátránya, hogy felezi a sávszélességet. (Megjegyzem, az Általad linkelt eszköz is ezt állítja magáról, tehát lehet, hogy ezt csinálja a dobozon belül.)
Persze léteznek valós idejű jelerősítők, de nem a felhasználói árkategóriában.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
Kínából wifis eszközt NE!!! Különösen ne, ha vannak szomszédaid is...
Úgy tudnak komoly zavarokat okozni a környéken, hogy saját oldalon nem jelentkeznek az előnyök. Sajnos több ilyenhez is volt szerencsém, az egyik esetben már közel volt a hatósági eljárás is.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
mezis
félisten
Ha az a 8W a WiFi-n kisugárzott teljesítmény, akkor az az EU-ban megengedett 80-szorosa.
2.4GHz-en a WiFi AP-k kb 0,1W-ot sugározhatnak. Nem fogtok fázni mellette.mezis
-
And
veterán
(Ez a régi modellekkel sem működhetett korrekt módon, vagyis a kétantennás - egysávos, egyrádiós, diversity módú - routerek sosem tudták azt megoldani, hogy egyszerre tartsanak fenn linket mindkét antennájukon. Ezen semmilyen firmware nem tudott változtatni, mivel hardveres adottságon alapult: a két antenna feladata már akkor sem két külön helyszín ellátása volt. Nagy valószínűséggel annyi volt a trükk, hogy a nagyobb távra szánt antenna - vagyis a biquad - elegendő belső lefedettséget adott önmagában is, megfejelve azzal, hogy a másik, a 'lekapcsolt' antenna a félvezetős átkapcsolás tökéletlen volta okán biztosított valamilyen szintű működést a hozzá közel eső térrészben.)
-
Topikgazda
Volt régen egy asus routetem, openwrt volt rajta és kb mindent meg lehetett csinálni vele. Ott is egy biquad szívta a netet messziről és osztotta tovább a router a másik sima antennán. Ilyesmit gondoltam csak modernebb kivitelben.
Manapság ez nem működik, ilyen használathoz két eszköz kell, az egyik a távoli linket tartja fent, a másik a helyi elérést biztosítja.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Topikgazda
TP-Link TL-WA701ND megfelelő lehet ha az antenna csak csatlakozós.
Ha nem ragaszkodsz a meglévő antennához akkor TP-Link CPE210/CPE220/CPE510 (ellenoldali eszköz szerint).Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Videós, mozgóképes topik
- iPhone topik
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Napelem
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
- 4K GAMER PC - i9 14900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5
- Adatgyűjtők, vonalkódolvasók akciós árakon!
- zeiss 35mm 1.4 e bajonett+ garancia
- Új ASUS Vivobook Go 15 OLED laptop, i3-N305, 8GB/256GB, Windows11 Home, garanciával
- Sega mega cd arcade collection Streets of rage shinobi golden axe columns
- HP 255 G8 - 8GB/256GB - 15 - WWINDOWS 11 Pro
- vadonatúj LG 80TR Dolby Atmos 5.1.3 soundbar - 580 Watt- TV-hez eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest