Hirdetés
-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz spgabor #52693 üzenetére
"Engem a két antenna sugárzási szöge érdekelne kiváncsiságból, hogy van-e különbség, mint a topic leírásában látható ábrán is van."
Mindkettő körsugárzó, és elvileg - ha az EIRP-limitet betartja a gyártó, vagy a felhasználó - egyik sem 'erősebb' a másiknál, attól függetlenül, hogy a különbség közöttük papíron is minimális. Az ábra pedig, amit linkeltél, több szempontból sem teljesen tökéletes. -
Ernesto78
aktív tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, ha van egy jó router ami LAN-on 320Mbps-ot hoz laptopon mérve, akkor ha wifin csinálok azonos időben két AC eszközön speedtest, akkor nem kellene a két eszközön összeadva meglenni szintén a 320 Mbps-nak? Sajnos csak 220 Mbps jön át wifin.
-
bl4ze
veterán
Ezen túl vagyok, sajnos a mostani laptop-ban (Lenovo B590) a wifi kártya nem cserélhető AC-s dual-ra.
Ez volt az első. Megnéztük, és esélytelen.Ezért is néznék olyan új laptopot amiben 7260-as kártya van.
Esetleg tudsz olyan irodai konfigot laptop, melyben 7260-as kártya van?
Ebben a laptopban nem lehet bővíteni, cserélni sajnos.
.:. bl4ze .:.
-
spgabor
aktív tag
Szia,
nem jól érted. Nem akarok nagyobb lefedettséget, a jelenlegi teljesen megfelelő. Ez mellé kellene 5G. Viszont azt sem akarom az egész területen lefedetté tenni, mivel mint írtad is, a router környékén lesz használható. De az 5G-t úgyis itt használom valamelyik szobában légvonalban pár méterre a routertől.
Engem a két antenna sugárzási szöge érdekelne kiváncsiságból, hogy van-e különbség, mint a topic leírásában látható ábrán is van.
Üdv:
spgabor -
Tim82
félisten
Jó lenne tudni, hogy a laptopodban milyen foglalatú a WLAN modul, pl. mini PCI-e vagy M.2. Az sem volna rossz, ha megnéznéd, hogy 2 vagy 3 antennád van-e (jellemzően 2 van (ezek fekete vagy szürke színűek, ha van harmadik, az fehér színnel van jelölve és sok esetben nincs is használatban)).
Amúgy a 3160-at húzd le a képzeletbeli listáról, az elméleti maximuma is feleannyi, mint a 7260-nak (433 Mbps vs 867 Mbps 5 GHz-es sávon). 7260-ból nálam itthon 2 db is üzemben van (router-oldalról egy TP-Link Archer C5 v1 van), nem tudok rá rosszat mondani.
Amivel még meggyűlhet a gondod, az az, hogy egyes gyártók (rád nézek, Lenovo meg HP!) szeretik azt művelni, hogy csak BIOS whitelist-jében felvett pár kártya jó a notijaikba. Ez sok esetben kikerülhető (régebbi, UEFI előtti Lenovo notiknál még egyszerű is, gyakorlatilag olyan módosított BIOS kell hozzá, ahol a whitelist ki van ütve), de nem mindig.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
bl4ze
veterán
Hello urak, lassan laptop csere előtt állok és nagyon fontos lenne, hogy valami bika AC wifi kártya legyen a laptopban, egy Xiaomi 3G AC routert szolgálna ki, 1000Mbit Digi nettel.
A mostani laptopom nem AC wifis, így ajánlásra egy EDUP-pal használom annál 5GHZ-en a legjobb pillanatban el lehet kapni 400Mbit sebességet, egy légtérben a routerrel. (családi házas környezet - én vagyok egyedül az 5GHZ-en)Ha jól tudom az Intel 7260 és Intel 3160 wifi AC kártyák (DUAL) a legjobbak.
Nagyon fontos lenne a laptop vásárlásnál, hogy stabilan tudjak 400-500Mbit-et kihozni letöltéskor wifi-n, a laptop sima irodai használatra kell, no game, no képszerkesztés. Normál irodai használat : 14"-15.6"Meg tudjátok erősíteni, hogy ezek tényleg a legjobb (legbikább) AC wifi kártyák ?
Ha esetleg van ajánlatotok laptopra, mely bika AC wifivel bír, ne tartsátok vissza. Köszönöm.:. bl4ze .:.
-
tolts.hu
őstag
Sziasztok!
Ez miért nem működik normálisan
Most hoztak új 300-as netet, mobilon 100MBps-et mutat le, 19-el fel.
A win 10 PC-men usb3.0alatt, úgy hogy nincs eltakarva, egy szobába van a routerral is csak 1 meg 2mbps-okat ír a speedtest.www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
mezis
félisten
válasz spgabor #52684 üzenetére
Jól értem, a jelenlegi egy db, rendben működő WiFi routert CSERÉLNI gondoltad egy újabb típusúra és azt gondolod, hogy ettől "erősebb" lesz a WiFi-d ? (A nagyobb nyereségű botantennák, függőleges irányból "lopják" a jelet, de az az 1 - 2 dBi nem sokat jelent.
Az 5 GHz inkább az AP közelében lesz használható a falak csillapítása miatt.
Amíg nem üzemelted be az újat, ne add el a régit. (Lehet, hogy mégis marad.)
[ Szerkesztve ]
mezis
-
spgabor
aktív tag
Garázs annyira nem is lényeg, mert kimegyek az udvara, ott már majdnem fullos a telefonon a jel. A lakásban viszont a Mikrotikkel minden helyiségben jó, így nálam elég egy. Aminek örülök is, mert nem akarok minden szintre és a hátsó épületbe is AP-t rakni.
Viszont az újabb Mikrotiken 3dB-es antenna van a kettő helyett. Ez erősebb jelet eredményez, de nem 360 fokos szögben. Szerintetek ez okoz holttereket majd?
[ Szerkesztve ]
-
indigo
aktív tag
Sziasztok!
Magyarországon hol tudnék olyan (antenna) kábelt venni, amelyen előre szerelt MHF4 csatlakozó van? Ez a csatlakozó van az M.2 wifi kártyákon. Esetleg van olyan szervíz, bolt, ahol ilyen csatlakozót tesznek az antenna kábelre?
-
spgabor
aktív tag
válasz MaCS_70 #52679 üzenetére
Igen, közben a másik topicban ki is fejtettem, hogy ha még nem is olcsóbban, de nem sokkal drágábban kapok egy lényegesen nagyobb tudású routert, ha eladom a régit, beleforgatom az AP-re szánt pénzt és teszek hozzá kicsit.
Illetve így csak egy eszköz lesz, ami szintén szimpatikusabb megoldás otthon. -
félisten
válasz spgabor #52677 üzenetére
Az a nagy helyzet, hogy az esetek nagyon nagy részében érdemesebb routert venni, mint külön access pointot, mégpedig azért, mert egészen egyszerűen olcsóbban jön ki egy azonos wifis tulajdonságokkal rendelkező kombinált router + AP, mint az AP önmagában.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
-
NEXT LP
tag
Sziasztok!
Tudnátok javasolni egy jó hálózati kártyát nagysebességű wifi-s netezéshez, egy Asus RT-AC1200G+ router mellé?
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
AP vásárlásban szeretnék tanácsot kérni. Vásárlós topikot nem találtam, azért ide írok. Ha esetleg nem illik a témába, akkor bocsánat előre is.
Szóval jelenleg van otthon egy Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN routerem 100Mbites nettel, családi házban. A router wifijével meg vagyok elégedve, mert a régi TP Link-hez és a T által adott modem/router kombónál lényegesen jobb a lefedettség. Még hátul a garázsban is van egy hangyányi jelerősség. Viszont csak 2,4GHz-es a wifim és szeretnék a nem túl távoli jövőben 5GHz-es hálózatot, mert egyre több a kompatibilis eszköz itthon. Az épület amúgy két szintes, jó vastag köztes beton födémmel. Ez a Mikrotiknek nem gond, bár 5GHz-nél valószínűleg már más a helyzet..
Szóval eddig ezeket néztem:
-Zyxel NWA1123-AC, cégben Zyxel NWA5123-AC típusok vannak, ebből egyet tesztre hazavittem. Ennek is jó a lefedettsége, ha jó helyre rakom, viszont kicsit fájt a fejem bekapcsolás után. Lehet beképzelem, de ha nem csökkentettem a antenna sugárzás mértékét, kicsit zavart.
-Másik szimpatikus az Ubiquiti UAP AC LITE, ezt nem ismerem, de hallomásból és az olvasott tesztekből jónak tűnik.
-Az utólsó, amit csak ma találtam, a MIKROTIK cAP ac erről még nem sokat olvastam, de a márkával amúgy meg vagyok elégedve.Ki melyiket használja? Milyen pozitív és negatív tapasztalatok vannak velük kapcsolatban? Van esetleg más alternatíva ezeken kívül, ami elkerülte a figyelmem? Gondolkodom még azon is, hogy a routerem eladom és veszek egy MikroTik RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN típusút, ha látok valahol jó áron. Pénzben így nem sok a különbség, viszont van 5GHz wifi, már 10 db Gbit lan 5 helyett és a hardver is erősebb.
Bocs, hogy hosszú lett.
Köszönöm a válaszokat előre is!
Üdv:
spgabor -
mezis
félisten
válasz DonAttilas #52671 üzenetére
Lehetett az a kábel is hibás. Próbáld meg másik kábellel, másik csatlakozóban, illetve a kábel két végét felcserélni.
mezis
-
őstag
válasz DonAttilas #52671 üzenetére
a mai uhd tv-ék 100mbit/s kártyával szereltek.
-
DonAttilas
tag
válasz Gubek-Einste #52670 üzenetére
Mert kábellel még rosszabb. 60-80 mbps-el jön át és nem a kábellel van a baj mert volt már olyan hogy ugyanaz a kábel a laptopra 480-at átvitt. Laptopba Realtek 8822BE Wireless LAN 802.11ac PCI-E NIC.
Tv=Samsung 55NU7402. 2018-as model. -
Topikgazda
válasz DonAttilas #52668 üzenetére
Ilyen kis távra miért nem kábelt használsz a tévéhez?
Milyen típusú wifi adaptert van a laptopban?
Milyen típusú a tévé?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
félisten
TP-Link kültéri AP-okkal 2,4 GHz-en wifiztük már át a Balatont, ami kb. 10 km-t jelentett.
20 Mbps sebességhez én inkább egy "mobilnet a router fenekébe" jellegű megoldást ajánlanék. Van rá külön topic.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
DonAttilas
tag
válasz Gubek-Einste #52666 üzenetére
Nincs semmilyen fal, a tv kb 1 méterre van tőle a laptopot pedig 2-3 méterre használom tőle általában. Társasház viszont mindenki 2,4 ghz-en van, míg én csak 5 ghz. Egyedül vagyok a csatornán. A jelszó csak angol abc betűi és számok. Az utolsó kérdést nem értem bocsi. UPC connect box. Ez a router és a modem egybe. A legújabb változat.
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz DonAttilas #52663 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
Az SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
Milyen kliens eszközzel/adapterrel van használva?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
KREE
csendes tag
Sziasztok!
Laikus vagyok, és tanácsra/tapasztalatokra lenne szükségem.
1 hónapon belül költöznénk szüleimtől az újonnan épült házunkba, ami külterületen fekszik, így egyetlen internet szolgáltató sincs jelen. Légvonalban a távolság kb 1 km, az első 100m-en félig-meddig lógnak be házak, utána egy kis fás terület majd tó és szántó (tehát nincs teljesen tiszta rálátás).Kérdésem az lenne, hogy van esélyem átlag 20-30mbit átvitelére ilyen környezeti körülmények között? (megfizethető árú eszközökkel, cirka 100 ezer ft alatt a komplett rendszerre)
Tudtok esetleg ajánlani valamit, hogy mivel lenne érdemes próbálkozni? Tapasztalata van esetleg valakinek?
(mindkettő családi ház, a környéken is csak azok vannak, tetőig fel tudom vinni az eszközöket)
Köszönöm!
QUAKE 3 FOREVER!
-
DonAttilas
tag
Sziasztok! Normális az ha adott egy UPC connect boxon keresztül sugárzott 500mbps-os internet és nagyon ingadozik a segesség,ha olyan kedve van 400-450 mbps is átjön, ha meg nincs akkor 30-40 mbps is nehezen hozza. Leterheltség nélkül. Csak 5Ghz van bekapcsolva rajta. Valamint bónusz kérdés hogy a tv-n miért kisebb a sebesség mint a laptopon. Amilyen arányban csökken a laptopon úgy a tv-n is.
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Van egy TP Link tl-wr740n routerem és egy TP-Link tl-wn722n adapterem.
Mostanában azt vettem észre hogyha hosszabb ideig magára hagyom a gépet hogy menjen a visszatöltés akkor a wifi adapter fogja magát és leáll. Nem villog rajta a zöld led, meg mikor visszajelentkezek akkor látom hogy le is csatlakozott a netről.
Ezen kívül még az is előszokott fordulni hogy mikor elindítom a gépet és belépek a windows-ba és egyből nyitom a böngészőt akkor nem csatlakozik fel a netre az adapter. Az adapter programja is befagy, illetve a jobb alsó sarokban a vezeték nélküli hálózatokat sem jeleníti meg. Lefagy az a része is.
Ha bejelentkezés után várok kb 30mp-et még mielőtt indítanám a böngészőt akkor rendesen csatlakozik és használható.Ez az egész mi miatt lehet ?
Telefonok, laptop és egy másik számítógép gond nélkül csatlakozik a hálózatra és használható.
[ Szerkesztve ]
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
mezis
félisten
válasz mayday00 #52660 üzenetére
Üdv.!
A csatorna választás környezetfüggő.
A Password legalább 8 karakter (csak a latin abc és számok) legyen.
mezis
-
mayday00
őstag
Sziasztok. Szép estét. Új a modemem. D-link DCM-704 most cserélték le. Wifi így van beállítva rajta. [link] Egy pillantást vetnétek rá, hogy jók e a beállítások? Csak okostelefonnal használnánk, nincs itthon tablet, stb..Jók a beállítások, vagy valamit érdemes lenne rajta állítani még, hogy a maximumot ki tudjuk belőle hozni? Köszönöm. Telekomnál vagyok amúgy.
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
WiZARD
addikt
válasz WiZARD #52628 üzenetére
ha másnál is felmerülne a kérdés:
wifin nem lehet vezérlőhöz hozzáadni. kábelen kell először hozzáadni, utána már lehet wifin kezelni.(persze ez elég szívás, amikor a rendelkezésre álló 2 telefon és 2 notebook nem rendelkezik ethernet csatlakozóval...)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
mezis
félisten
válasz DonAttilas #52656 üzenetére
Ébresztő óra helyett. A 10 perc túlzás, max 3 - 5 perc.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
félisten
válasz DonAttilas #52651 üzenetére
Szerintem szoftverből sehogy. Hardveres megoldás lehet az igény szerinti színű szigetelőszalag.
MaCS
-
DonAttilas
tag
válasz Dezsike #52652 üzenetére
Értékelem a hozzászólásod de ez majdnem ugyanaz mintha kihúzom a a tápot, csak egy kapcsolót nyomok. Így nem lesz internet se. Nem akarom napi rutinként bevezetni hogy járok kapcsolni ki meg be. Meg míg bekapcsolás után is újra lesz net 10-15 perc, ami nekem reggel sok idő.
-
Dezsike
tag
válasz DonAttilas #52651 üzenetére
A készülék hátoldalán lévő billenőkapcsolót billentsd 0 állásba lefekvés előtt, majd használat előtt ismét 1 állásba. Így energiát is spórolsz.
-
DonAttilas
tag
Sziasztok. Érdeklődnék afelől hogy valaki tudja-e hogy hogyan lehetne kikapcsolni a UPC connectbox-on lévő led visszajelzőket. Éjszakánként rendkívül zavaró hogy az egész szobát bevilágítja.
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Dual bandes , antennás Wifi adaptert keresek.
EDUP típusokat használtam eddig.Kettő típust néztem ki
EDUP EP-AC1635 (433/150)
EDUP EP-AC1669 (867/400)Jól látom, hogy az utóbbi többet tud?
Viszont a fizikai kialakítás miatt, lehet hogy az előbbit preferálnám, oldalra az antennával. Egy monitor hátoldalán lévő HUB-ba dugnám be valószínűleg, ahol egymás alatt vannak elhelyezve vízszintesen a csatik, [így] és ha függőlegesen akarom állítani az antennát felfelé, akkor belelógna a többi kábelbe. Viszont ezzel a monitor hátlapjához is esetleg közel kerülne az antenna sajnos.Van-e vélemény ezekről?
Panellakásban lesz használva, kb 3 m router, de nincs közvetlen rálátás, fürdőszoba, WC közte. -
mezis
félisten
válasz stairmaster #52648 üzenetére
Ha elég csak a 2,4GHz-es sáv, akkor pj egy ilyen bőven megteszi. (Kisebb antenna nyereségű és kisebb teljesítményű is elég lenne, de nem találtam. Kell még hozzá valamennyi UTP kábel, tápegység és egy PoE dobozka.)
[ Szerkesztve ]
mezis
-
félisten
válasz stairmaster #52646 üzenetére
Átfogalmazva: körbe a telekhatárig, vagy csak egy irányban?
Milyen frekvenciájúak az ellenoldani eszközök?
MaCS
-
mezis
félisten
-
félisten
válasz stairmaster #52642 üzenetére
Ez az antennakilógatás nem jó megoldás.
A Mezis-féle út a helyes, egy kültéri AP, ami lehet kör- vagy szektorsugárzó, igény szerint. Ezekhez rendszerint egyetlen UTP-kábel vezet, amin a tápfeszültséget is kapják.
Különböző hálózati funkciókban tudnak működni, igény szerint.
MaCS
-
mezis
félisten
válasz stairmaster #52639 üzenetére
Üdv.!
Csak úgy a szabadba kellene WiFi a közelben, vagy van egy másik helyiség, ahová szintén kellene ?
Első esetben elég 1 - 2 db kültéri AP (WiFi). (Pl. valami hasonló. Ez szektor sugárzó, ha 360 Fokban kellene a WiFi, akkor vagy több db, vagy "botantennás" kell.)
[ Szerkesztve ]
mezis
-
MeSKA
aktív tag
Tapasztalt valaki olyat, hogy nem lehet beállítani a WIFI kapcsolatot egy Xerox 3020-nál? Wifi routert cseréltünk (TP-Link C1200), azóta nem hajlandó ráállni. Semmi mással nincs probléma csak a nyomtatóval...
-
stairmaster
tag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy van egy router/modem egy irodakonténerben ami nagyon lefogja a jelet, és szeretnék kültérre egy erősítőt/hatótáv növelőt..
Ebből melyiket érdemes megvenni? A cél az lenne, hogy ne árnyékolja le a konténer a jelet kültéren.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz ggggg5 #52636 üzenetére
Szia,
3: egymagos 580 MHz CPU, 128 MB RAM, 10/100 Mbps WAN és LAN, USB 2.0
3G: kétmagos 880 MHz CPU, 256 MB RAM és 10/100/1000 Mbps WAN és LAN, USB 3.0
4: kétmagos 880 MHz CPU, 128 MB RAM és 10/100/1000 Mbps WAN és LAN, USB -[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
ggggg5
csendes tag
-
atirag
őstag
válasz woodworm #52633 üzenetére
Ez nem egy szoványos villanyóra szekrény ami kint van a házon kívűl. Mert hozzá lett valamikor régen építve a házhoz és így az bent maradt. És igazából van maga a villanyóra van egy biztosíték doboz kb 10 biztivel meg egy fi-relével és ezeknek van egy szekrény burkolata ami kb 180x150cm-es
-
atirag
őstag
válasz MaCS_70 #52632 üzenetére
Igen kábelen. A villanyóra ebben a házban bent van. Konkrétan az ebédlőben. És egy 3x akkora külső szekrényen belűl van. És abban sok minden elfér. Csak azért gondoltam oda mert akkor ki lenne zárva az összes sugárzó eszköz a pihenő térből. A szomszédok amúgy nincsenek annyira közel és azok sincsenek sokan. A szekrényben lenne a modem (wifis talán ezt még nem tudom milyet hoznak mert a diginél ha jól tudom nem olyan egyszerü modem vagy router módba állítani mint a upc-nél) és a wifi router és a nas is. És onnan egy utp veztékkel a nappaliba és ott egy switch amiből a tv-be és a media lejátszóba. Igazából így a kábel is kevesebb lenne a nappaliban.
Vagy tehetném az egészet a tetőtérbe. Bár oda megg csinálni kellene valami dobozt ami hőszigetelt.
Csak akkor ha bármi baj van akkor fel kell menni a tetőtérbe akár egy resethez is.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz atirag #52629 üzenetére
Ugye kábelen menne a jel a NAS-tól a lejátszóig?
A router (amennyiben az AP) nagyon nincs jó helyen a villanyóraszekrényben! Tulajdonképpen nehéz rosszabb helyet találni neki: zárt hely, sok fémmel, elektromossággal. Remek reflexiók és elnyelődések keletkeznek ott, a jel egy jelentős mennyisége el sem hagyja a dobozt, ami pedig igen, csodálatos interferenciákat mutathat. Arról nem is beszélve, hogy a villanyóra ritkán van a lakás közepén, az AP-t pedig értelemszerűen minél inkább középre illik tenni, hogy több jusson a háziaknak és kevesebb a szomszédoknak.
MaCS
-
atirag
őstag
válasz Gubek-Einste #52630 üzenetére
Tp-link Archer C9 és Synology ds116j.
-
Topikgazda
-
atirag
őstag
Ötleteket szeretnék kérni a hálózatom kiépítéséhez. Most hozzák be a házba a digi-t és az a tervem,hogy a villanyóra szekrénybe tenném a modemet a routert és a nast. A mostani lakásban a modem után van egy router és abból megy a tv és a medialejátszó. De a nas-ról nem tudnak 4k filmet rendesen lejátszani ha magas a bitráta. Ezt hogyan tudom kivédeni?
-
WiZARD
addikt
Tp-link - Omada controller témában tud valaki segíteni?
Adott egy EAP225, és a gépre telepített Omada controller software.
Önmagában (konfigurálva) működik megfelelően az AP.
Ha a vezérlő software-hez hozzáadom, abban a pillanatban lelövi a wifit, és így többé el se érem az eszközt. Csak a rajta lévő reset gomb segít.
(A vezérlő softwareben van konfigurálva wifi hálózat, de mégse "aktiválódik")Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
mezis
félisten
válasz Janaboy #52604 üzenetére
"Furni, kabelezni a 21 században!?"
Talán most még megúszható, de a 22. században már biztosan az lesz az egyetlen megoldás, mert addigra már a kabátgombok is elektromágneses hullámokkal fogják szennyezni az étert.Közelben (szomszédoknál) működnek "láthatatlan" vezeték nélküli eszközök (egér, füles,...) ?
Kliensekre minek IPv6 ? Hogy könnyebben lehessen internetről hack-elni ? Tiltsd le. Nem kell az és még csak a tesztüzemnél vagyunk.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
viktorhu
veterán
Ennek semmi köze a 21. századhoz. A wifi jó dolog a mobil eszközöknek, én is arról használom a laptopomat, de a wifiig el kell vinni a hálózatot, az pedig madzagon megy.
Sokan idegenkednek tőle, de én ennél a repeaterezésnél a powerline megoldást is jobbnak tartom. Egy jó mimo powerline adapter szépen átvinné a jelet, csak attól se a névleges sávszélességet várjátok, hanem annak a töredékét (ahogy a wifinél is van).
A repeater egyébként nem erősítő, hanem új wifit hoz létre, és a két wifi hálózatot köti össze. Ha nem tudja külön csatornán működtetni a két wifit, akkor tényleg az lenne jó, ha az egyik 2,4GHz-en menne, a másik meg 5GHz-en, ha tudja egyszerre használni a két frekvenciát. Azonos sávon egymástól veszi el a két eszköz a sávszélességet.
[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
válasz Gubek-Einste #52621 üzenetére
Koszonom az infot!
-
Ernesto78
aktív tag
Üdv! Nekem RE-355 van beüzemelve és csináltam egy kis trükköt a routerrel és a reapeterrel.
Először beüzemeltem a routert és repeatert mind a két frekvencián (2.4 és 5) és persze 5 Ghz-en 36-os csatorna 80Mhz-el, valamint 2.4Ghz-en 8 csatorna 40 Mhz-el. Aztán a repeatert 1 fallal arrébb tettem kb 5 méterre a routertől. Ezután jött a trükk. A routeren az 5 Ghz-en csatornát váltottam a 100-asra.
A repeater tovább sugárzott 36-os csatornán, míg az internetet kapcsolatot a router és a repeater között a 2.4 Ghz veszi át. Így most külön csatornákon megy a repeater és router is az 5Ghz-en és a sebesség meg 140Mbps maradt a repeateren. Ha azonos csatornán sugároz a repeater és a router akkor csak 100Mbps van meg a repeateren. Így használtam a repeatert egy darabig amíg nem vettem egy Asus RT-AX88U routert, aminek már a lakás távolabbi pontján is nagyon jó a jele. Persze a legujabb FW van fent a repeateren amit a német tp-link honlapjáról töltöttem le mert a magyaron régi verizó van.Sok sikert
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz MaCS_70 #52605 üzenetére
"A példánál maradva: az, hogy ha én ülök itthon a UPC IPv6 (+ IPv4, amint megtudtam) kapcsolatán a kis IPv4-es belső LAN-ommal, és el akarok érni egy másik, ugyanígy beállított hálózaton mondjuk egy NAS-t a szomszédban, akkor
1. Hogyan címzem meg,
2. A címek hogyan mennek végig a hálózaton.Ez az egész IPv6 - IPv4 együttélés elég izgalmasan hangzik."
Izgalmas is (amig meg nem erted).
De ez inkabb a Halozatokrol alaposan topikba tartozik. -
Topikgazda
válasz spyduck #52620 üzenetére
Flottásban van korlátlan csomag.
Elég drágák a SIM kártyás router-ek így erre készülj fel.
Tapasztalat sincsen nagyon ilyen eszközökkel.Ajánlható eszközök: TP-Link Archer MR200/MR400, Asus 4G-AC53U/4G-AC55U/4G-AC68U, D-Link DWR-953, Huawei B525.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Olyan helyen építkezek ahol az utcában csak 20 embernek jutott T-home szolgáltatás. Én vagy a 21. Se DIGI, se UPC. Úgy néz ki Telenor mobilnet lesz. Milyen routert javasoltok, jövő héten költözünk?
- 2db iphone
- 1db laptop
- 1db PCMondanám, hogy az ár nem számít, viszont felmerül bennem a kérdés, hogy van-e értelme 30-40.000ft-nál drágább 4G/LTE routert venni?
Amúgy van olyan szolgáltató akinek korlátlan adatcsomagja van? Eddig a Telenornál találtam 100gb-ot, ami elég lehet sztem ha nem torrentezünk
-
brcz
tag
válasz Gubek-Einste #52615 üzenetére
A router és a szoba között 1 fal van (beton) a távolság kb 3-4m. A laptop a routertől maximum 10 méterre van itt semmilyen fal/akadály nincs. Szomszédok elég messze vannak. Jelszó az angol abc és számok is.
A laptopon az os általi driverek vannak. De nem csak laptopról próbáltuk használni hanem telefonról is. Huawei és apple telón is borzasztó a jel erősség.
A régi router egy wr740n.
-
palfitom
félisten
válasz Gubek-Einste #52617 üzenetére
OK, köszi!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Topikgazda
-
palfitom
félisten
válasz Gubek-Einste #52613 üzenetére
Bakker, tök zöld vagyok hozzá... Hogy próbáljam végig a csatornákat?
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Topikgazda
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4 GHz-s csatorna képről.
Gyártói/chipset driver-t használsz vagy az OS sajátját?
Milyen kliens eszközzel/adapterrel van használva?
Milyen típusú a régi router?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz melbourne #52611 üzenetére
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4 GHz-s csatorna képről.
Gyártói/chipset driver-t használsz vagy az OS sajátját?
Milyen kliens eszközzel/adapterrel van használva?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
brcz
tag
Sziasztok, adott egy TP link Archer C6 router, tegnap vettem. Gyári új doboz stb stb. Jelenleg acces point módban van. Egy 5 méterre lévő laptopon a jelerősség elég gyenge. A router mellett lévő szobába szintén nagyon gyenge a jel illetve ugrál is. Viszont érdekes mert van egy régi tp link router ami sajnos már haldoklik és konkrétan kb 20 méterre van a laptoptól és a szobától is és mégis kb 2x olyan erős jelet sugároz. Természetesen nem egyszerre használom őket így nem az összeütközés lehet a probléma.
Az új routeren már a legfrissebb firmwaret is feltettem hátha, de ez nem segített. Ami még érdekes lehet, hogy a router és a laptop között semmi akadály nincs mondhatni egyenes folyosó csak...
Megpróbáltam már router módban is a megszokott beállításokkal használni,de kb ugyanaz a gyenge jelerősség volt. Tüzfal, upnp, alg, dmz, nat kikapcsolva. Az iptvs rész is letiltva szóval semmi felesleges dolog nincs bekapcsolva, de próbálgattam ezek végtelen variációját is ki be kapcsolgatva, az eredmény ugyanaz. Instabil, gyenge wifi.
Van valami ötletetek mi lehet a probléma?
-
melbourne
csendes tag
Sziasztok!
Black Friday-en kiváló áron vettem egy ASUS AC66U B1-et. Azóta tesztelgettem (2,4 Ghz-en) és összehasonlítom a Telekom szolgáltatáshoz kapott Sagemcom F@ST 3686 AC-vel. Beállítottam a sugárzási csatornát a legkevésbé használtra, sugárzási teljesítményt maximálisra toltam.
Tudja esetleg valaki, hogy a Sagemcomnak mennyi az átviteli sebessége? Termék honlapján és a T-home oldalán minden fent van csak az átviteli sebesség nincs.
http://www.sagemcom.com/broadband/gateways/home-connectivity/fst-3686-ac/Meglepetésemre a Sagemcom F@ST 3686 AC-jóval erősebb Wi-Fi-t szolgáltat, pedig csak belső antennával rendelkezik.
ASUS AC66U B1 Custom firmware-el lehetne -e javítani a helyzeten?
Új firmware-t még nem töltöttem rá, mert lehet hogy visszaküldöm, bár tudom hogy az eredeti fw-t is vissza lehet állítani.
Router és a kilens 15 m-re van egymástól, egy fal az elválasztás, ugyanazon szinten található.
Köszönöm
-
palfitom
félisten
válasz Gubek-Einste #52608 üzenetére
Köszi a választ.
Íme a kép (remélem erre gondoltál )A környezet: nagy, 85 m2-es, ámde panel lakás. A router az egyik végében, a hatótáv növelő a közepén, a wifi-ről "táplálkozó" gép pedig a másik végében van.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz gameresboy #52594 üzenetére
Belépő szintű AC-s eszköznek megfelelő.
Jó lesz a gigás nethez.
Eszköz ajánlás ITT, olvasd el az összefoglalót.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz palfitom #52588 üzenetére
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4 GHz-s csatorna képről.Ajánlottak: TP-Link 822N/8200ND, Asus USB-N13/N14.
Ezek mind csak 2,4 GHz képesek így lehet is rajtuk antennát szabadon cserélni (már amelyik cserélhető antennás), antennából a TP-Link TL-ANT2405C vagy TL-ANT2408C lenne az ajánlott.Dual band képességgel: Asus USB-AC53/AC54/AC55/AC56/AC68, TP-Link Archer T4U/T4UH/T4UHP/T9UH
A dual band adapterekhez sajnos nem tudsz olyan könnyen hosszabbító kábelt kapni így meg kell barátkozni a gyári kiszereléssel. (Jövőre tervezés miatt)Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
félisten
válasz MasterMark #52606 üzenetére
Akkor nyomozok!
Köszönettel: MaCS
-
MasterMark
titán
válasz MaCS_70 #52605 üzenetére
Nagyon jó kérdések, fogalmam sincs. De már vagy tíz éve minden kliens tud IPv6-ot, úgyhogy ez nem kéne gond legyen. Illetve ahogy már mondták úgyis dual stack fog menni egyszerre, így két egymás melletti hálód lesz.
Én is csak pár napja ástam bele, hogy értsem ezt az egész IPv6-ot, de ennyire még nem vagyok advanced.
Switch Tax
-
félisten
válasz MasterMark #52603 üzenetére
A példánál maradva: az, hogy ha én ülök itthon a UPC IPv6 (+ IPv4, amint megtudtam) kapcsolatán a kis IPv4-es belső LAN-ommal, és el akarok érni egy másik, ugyanígy beállított hálózaton mondjuk egy NAS-t a szomszédban, akkor
1. Hogyan címzem meg,
2. A címek hogyan mennek végig a hálózaton.Ez az egész IPv6 - IPv4 együttélés elég izgalmasan hangzik. (Lehet, hogy üzemeltetési oldalról pedig egy rémálom lesz?)
-
Janaboy
veterán
válasz viktorhu #52602 üzenetére
Hat igen, a kabeles lenne a megoldás, de tudod.. Furni, kabelezni a 21 században!? Ez a válasz jön
Ha repeater modban vagy akkor szerintem nem enged csatornát váltani. Sőt ha jól tudom ahhoz egyezni kell a ket eszköz csatornajanak.
Egyáltalán nem volt messze a ket eszköz,kb 8 méterre a routertol es nincs köztük fal. A tplink progija szerint pont jó helyen van.
Janaboy
-
viktorhu
veterán
válasz Janaboy #52593 üzenetére
Maga a repeater mint koncepció nem a legjobb megoldás a nagy sávszélesség elérésére, de ha nem számít annyira a sebesség, csak legyen valami a távoli szobában is, akkor jó megoldás lehet.
Amit érdemes kipróbálni:
- ahol a repeater van, megnézni egy mobillal, hogy erős-e még a jel. ha nem, akkor a repeater nem tud mit továbbadni. ez a leggyakoribb hiba - oda tesszük a repeatert, ahol a jelet fogni akarjuk, de ott már nincs mit erősíteni - a repeatert valahol félúton kell elhelyezni, ahova még elér a jel jó minőségben, és amit még a távoli pontról is jól elérünk.
- ne menjen ugyanazon a sávon a két eszköz. zavarják egymást, és csökkentik az elérhető sávszélességet.
- a repeaternél alapból legalább feleződik a sávszélesség. segíthet, ha más frekvencián továbbítja a jelet, mint amin fogadja, pl. 2,4-et fogad, 5GHz-et ad tovább - ez azért is segíthet, mert a 2,4GHz jele messzebbre terjed.És hogy mit lenne érdemes venni helyette:
- egy jó hosszú kábelt és egy második routert a madzag végére access pointnak. -
félisten
válasz krealon #52599 üzenetére
krealon, MasterMark, köszönöm!
Így, hogy már tudom, hogy az IPv6 nem jár egyedül, kezdem érteni.
Nem akarom szétoffolni a topicot -- viszont érdekelne a kérdés, és első keresésre vagy irreleváns, vagy durván szakmai anyagokat találtam. Tudnátok ajánlani valami középhaladó olvasnivalót?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest