Hirdetés
- Autós kamerák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PLC programozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz
choco01 #50698 üzenetére
[link], továbbá zavarhatja még a WiFi kapcsolatot a közelben működő vezeték néküli füles, egér,..., vagy akár a WiFi routerhez túl közeli "elektroszmog" termelő, ami lehet akár egy mobil töltő is.
pckownz: Én még nem találkoztam "minőségi" USB hosszabbítóval (kivéve amit sk moddingoltam
).
Az erek mindegyikben ugyanolyan vékonyak, ha jól emlékszem ,akkor a fajlagos ellenállásuk 0,2<Ω/m.
A WiFi adapterek áramfelvételénél ez nem probléma. TV tuner esetében szükség lehet külső tápegységre. -
válasz
gameresboy #50695 üzenetére
Szia,
Router választós topik itt: Link
RT-N12 típusból a + verzió nem annyira ajánlott, a D1 a jobb.
A TL-WR840N jó, pláne ha találsz erősebb hardverű újabb verziósat, v4-et vagy újabbat.
Azzal gondolom számolsz, hogy a 10/100-as routerek nem tudják WAN <-> LAN irányban a 100/100 Mbps netet, hanem csak ~94 Mbps sebességet, attól gyorsabb átvitelhez már gigabites portokkal szerelet megfelelő router kell. -
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
Eddig egy TP-LINK TL-WR841N-es routerem volt, ami megadta magát.
2 routert nézek:- ASUS RT-N12+ "3-in-1" ([link])
- TP-LINK TL-WR840N ([link])Melyiket javasoljátok otthoni használatra 100/100-as nethez. A routerre 1 db asztali gép lesz még csatlakoztatva.
Vennék 841n_es routert ismét, mert nem volt vele semmi gondom, csak megugrott az ára ([link]).Üdv,
GBoy -
choco01
addikt
Hali.
Max 5000ftig melyik a legjobb választás PCI vagy PCI-E wifi kártyákból?
-
uriember
aktív tag
-
jobesz
tag
nálam 5 méter 1 fal, 10 hálózat zavarja 2.4 en, de jelenleg az n14u routrem is hozza a 93-94 megabitet, ami szinte a maximuma az eszköznek révén hog 10/100 as portjai vannak.remélem a 200 megabit nálam is meglehet...
-
jobesz
tag
válasz
uriember #50682 üzenetére
Ez nagyon jó eredmény, én 125 be is beletörődtem volna, de ez elég lesz nekem is, megkédezhetem hogy melyik firmware az n18u hoz? jelenleg atheros ar5b97 wifi van, de killer lesz 1102 vagy valami 300n es.
akkor azért 200 at el lehet érni ezek szerint a 300 ból
sok helyen a harmadával számolnak netről spedtestre a 300 linksebessége...
-
jobesz
tag
üdv!
rt-n18u vagy n66u 300N es 300 mbit es link sebesség esetén a legjobb killer vagy 7260 as wifi adapterrel laptop esetén 300n 2:2 mimo val netről mennyi lehet elérni? 100-150 között?
jelenleg n14u van ,gigabites net lett, és 94megabitet hoz a wofo netről, ha 110 felé megy már megérné routert váltanom... -
nepszter1
addikt
válasz
Gubek-Einste #50676 üzenetére
Közbe megoldódott , a dns-t kellet átírni 8.8.8.8.8 ra és 8.8.4.4 -re
-
-
snooze
veterán
válasz
Gubek-Einste #50676 üzenetére
link hiányzik..
-
-
uriember
aktív tag
válasz
MasterMark #50674 üzenetére
Hülye kérdésre hülye válasz?
-
nepszter1
addikt
Az mitől lehet hogy valamelyik eszközön van net valamelyikén meg nincs.
-
mezis
félisten
válasz
pckownz #50670 üzenetére
A gyár honlapján ellenőrizd a támogatást.
Nem kell op. rendszert cserélned, de jobb az, ha évek múlva is használható lenne.Antenna: adáshoz (mert azt is kell neki) mindegy az antenna nyeresége, az engedélyezett 0,1W-ot ki fogja sugározni. Beltéren vételhez max 5 - 8 dBi-s (Alexander Graham Bell,miatt is nagy betű a B) antenna szerencsésebb. Ilyen cserélhető antennás készüléknél ez könnyen megoldható.
-
-
uriember
aktív tag
válasz
pckownz #50664 üzenetére
Én áttenném próbából a 11-esre, ott vannak gyengébb jelek vagy a hármasra, de a 11 jobbnak tűnik kicsivel, de nagy változásra nem lehet számítani, max néhány plusz Mbps-re...
AdHoc 11n-nél mi a kínálat? Egyébként lehet, hogy itt a vége a sebességnek ebben a környezetben ezzel a kártyával... -
uriember
aktív tag
válasz
pckownz #50661 üzenetére
Ha 20/40 MHz van, akkor arra tedd. Ha nincs g rendszert használó kliensed (én meglepődve tapasztaltam, hogy a PS3 g-t használ), akkor jobb az n only.
Windows szerint 130mbps a halozat Ez mit jelent? Ennyi a kapcsolat sebessége?
A PC wifi kártyájának a speciális beállításaiban is állítsd át a 2,4GHz sávszélességet 40MHz-re vagy Autora.
-
pckownz
őstag
válasz
Multibit #50657 üzenetére
(#50656) uriember
Sikerult viszonylag nyugodt csatornara rakni, a router nem tud 40mhz-et, csak 20/40 -et vagy 20-at, jelenleg 20/40-en van. Jelenleg bgn mixed modeban van, gn vagy sima n segitene rajta?
3 antenna log ki a gep hatuljabol, ki van forditva, hogy a gephaz ne arnyekolja, de igy is csak 35-40mbit. Windows szerint 130mbps a halozat, orulnek ha azert ezt megkozelitoleg kilehetne hasznalni
Sajnos sem a kabelezes, sem range extender nem megoldas, maximum az antennat tudnam kikabelezni, vagy erosebbre cserelni.
Esetleg 5ghz-es pci-e kartyara is varok otletet megfizetheto aron
-
mezis
félisten
válasz
uriember #50659 üzenetére
Legfeljebb pára lecsapódás mert beázásnak semmi nyomát nem találtam, de amiket bekarikáztál, az a gyártásnál ott maradt "flux" vagy mi a csoda.Folyasztószer és apró óngömböcskék elegye. Van amikor arről árulkodik, hogy nem hevítették át eléggé a forrasztási felületet. Forrasztó pákával újra melegítve eltűnik.
Az a kék valami pedig hangoló ferritmag viaszos rögzítése.
-
Multibit
nagyúr
válasz
pckownz #50655 üzenetére
Több tényezőt figyelembe kell venned:
- egy asztali PC-t kábelen kéne használni
- az az adapter csak 2.4 GHz-es, tehát nem fogsz olyan sebességet elérni, mint a MacBook Pro-n 5 GHz-en
- ha nincsenek kivezetve az antennák, a PC ház árnyékolása miatt ne számíts sok jóra
- kísérletezéssel kéne meghatároznod a legmegfelelőbb csatornát és azt fix-re állítani
- 40 MHz-es csatornaszélességgel nagyobb sebesség érhető el - elvilegVagyis a jó wifi kommunikáció érdekében tutujgatni kell a rendszert (míg egy drótot csak be kell dugni
).
-
pckownz
őstag
Sziasztok,
Van egy UPC Connect boxom, 500mbit net. A router nincs tul kozel a gepemhez, de nem kellene hogy problemas legyen.
Egymas mellett van egy MBP 2017 illetve egy pc D-Link DWA-556 Extreme kartyaval (Win 8.1).
Bar a MBP 5ghz-en csatlakozik, a pc csak 2.4en, de megis az elobbi 240-300mbit/s letoltest hoz, addig a pc-n imadkozok a 40-ert.
A routeren:Lenne valami tipp, hogy hogyan tudnam gyorsabba varazsolni a pc-t?
-
válasz
blueye #50636 üzenetére
Ezekben van egy aksi ami megadhatja magat, mint pl. egy alaplapi gombelem?
Nincsen, emiatt van az, hogy a hálózati eszközök egy default időponttal indulnak el és ezen időpont szerint kerülnek a log-ba is a bejegyzések ameddig nem szinkronizálja az óráját valamilyen netes kiszolgálóval. -
mezis
félisten
válasz
nepszter1 #50649 üzenetére
Bizonyára a koax-on érkezik az internet (+TV, +telefon ?).
Ki a szolgáltatód ?
A modemen (modem+WiFi routeren) meg bizonyára van F-csatlakozó koax kábelhez.
Mi a modem pontos típusa ?Ezen kívül hová tudnád még a koax kábelt dugni ?
(Az egérlyukon kívül.
)
A modem-en meg lehetnek UTP kábelhez csatlakozó aljzatok (RJ-45) PC-hez vagy további router-ekhez, switch-ekhez való csatlakoztatásra. Akár 4db is.
Továbbá lehet a modem-en RJ-11-es csatlakozó (keskenyebb az RJ-45-nél) telefon csatlakoztatására. Akár 2db is.
Mi a routered pontos típusa ?
-
nepszter1
addikt
Egy picit gondban vagyok, ugye valahogy úgy van a net hogy bejon egy utp kabel és egy ilyen koax kábel szeruseg ami egy modem hez van bedugva. De viszont én nem tudom hogy mit hova dugjak a routerbe illetve a modembe
-
mezis
félisten
válasz
nepszter1 #50646 üzenetére
Routerek és switch-é butított WiFi routerek legegyszerűbb összekötése, beállítása. (Több darabra is igaz.)
-
nepszter1
addikt
válasz
MasterMark #50645 üzenetére
Igen, és a másodlagos routert még hozzá kellene egy pchez kötni kabellal de nem fogadja el, de viszont már sikerült hogy 2 darab wifi név legyen és működik mind a 2n a net, az megoldható hogy egy wifi legyen?
-
nepszter1
addikt
Hali, adott itt 2 darab router TL-WR841N és egy TL WR741ND. Szeretném össze kötni a kettőt vagyis igazából nekem wifi jel erősítőkent szeretném használni a 2. routert. Hogy tudnám ezt megoldani?
-
Bízom benne, hogy igényesebb kivitel esetén ilyen korrózió nem lép fel -- én személyesen szerencsére még nem találkoztam vele.
Szükség esetén szerintem egy sima multiméter egy kisebb megy egy jó nagy értékű ellenállás segítségével alkalmas érzékeny területek rövidzárvizsgálatára.
MaCS
-
mezis
félisten
válasz
blueye #50640 üzenetére
Csak egy tapasztalat, de olyan, ami miatt álltában is meghibásodhatnak álltukban is készülékek, akár tömegesen is:
Egy külső hőmérséklet jeladó nyomtatott áramkörének réz fóliáját ette meg valami maró anyag, ami bizonyára a gyártás folyamán maradhatott benne. Szétszedéskor csak annyit lehetett látni, hogy a lakkréteg azon a helyen alig észrevehető módon "gyűrött". Az alábbi képen már a feltárt, javított állapot látható.A hiba a garancia lejárta után jelentkezett. ? Beépített öregedés ?
Multiméterrel ilyen helyen kockázatos mérni, mert az elektronika tönkre mehet. Inkább egy ESR meter néhány mV-jával. -
-
blueye
veterán
Van 2 db Zyxel WRE2205 wifi erositom, ezeket regen nem hasznaltam, most ha bedugom a konnektorba oket se kep se hang. Valahogy fel tudnam eleszteni ezeket?
-
sazo
tag
Sziasztok!
Ma reggel a Norton Mobile Security jelezte, hogy egy harmadik személy feltörte a wi-fi hálózatot. Asus RT-AC68U router.
Találkoztatok már ilyennel?Üdv:
Z
-
válasz
jobesz #50621 üzenetére
Azt azért ne hagyd számításon kívül, hogy rádión finoman fogalmazva mostohábbak a körülmények.
A fizikát pedig nehéz kijátszani, már a jelenlegi értékek is csodaszámba mennek.
Nyilván lesz még fejlődés bőséggel, de a vezetékes jeltovábbítás mindig is szükségszerűen behozhatatlan előnyben lesz vele szemben.
MaCS
-
jobesz
tag
Manapság szinte minden nagyvárosban gigabites net van vagy rövidesen lesz.
Sajnálatosan a cezeték nélküli technológiák nem érték be ezt a srbességet...
Router notebook 150mbites link sebességnél kb 75 mbit ténylegds érhető el....
Router notebook 300 fulln link sebességgel 85-125 megabit ténylegees sebesség érhető el...
Router notebook 867mbit (ac 5ghz ) en kb 200-260 megabit éthető el ténylegesrn
Az 1.3 gbites linksebesség ac 5ghz esetén mennyi lehet a valós letöltési átvihető sebesség?
A wifi kissé el van maradva, ezt csak én érzem? Jelenleg egy havi 2500 ft os gigabites net 260 megabites wifi átviteléhez egy 20-30 ezres router kell+ egy 7260 as wifi kártya... -
válasz
Zoli-bácsi #50619 üzenetére
Ez nyilván nem azt jelenti, hogy mindegyik minden körülmény között problémás.
Engem összehozott a sors egy hivatásos ezermesterrel, aki nagyon sok háztartásba, komplett társasházakba adott el D-Link routereket. Nagyon sokat cseréltek le nem garanciális hiba miatt -- egyszerűen nem működtek az elvárások szerint.
Az egyik nálam kötött kis. Switchként még használható.
MaCS
-
mezis
félisten
válasz
tibbike01 #50614 üzenetére
Ilyenkor tesztelni kell dróton is.
Gyanítom, hogy nem az internet kapcsolatod szakadozik, hanem a WiFi kapcsolatod.
UTP kábel vagy 5GHz vagy ez van, ezt kell szeretni.
(Kísérletezhetsz fix csatornákkal, 20MHz-es sávszélességgel. Hátha van olyan közeli szomszéd, akinek közeli a frekvenciája, nagy a jelszintje, de kevesebb a forgalma.) -
tibbike01
őstag
válasz
Gubek-Einste #50611 üzenetére
Igen, néha random elmegy a net és csak router újraindítással oldódik meg. Vagy ha pl 2 nap után hazamegyek, újra kell indítani a routert.
-
-
DBtomi
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #50595 üzenetére
Köszi.
Ezt értem, de nem akarom elhinni, hogy ennyit tud ez a router wifiről.
Ha igen akkor nagyon nagy csalódás, mind a router, mind az 5ghz-es ac szabvány.Ezt a sebességet kis túlzással hozta az előző most pontosan fele ennyibe kerülő tplink routerem is, ami WAN-ből csak 100mbpsecet volt képes áthozni AC nélkül.
Oké az nem ment fel 100-ig, de a mostanival leggyakrabban 35-55 közötti sebességet mérek 5ghz-en amit a korábbi is szinte hozott N-en..
Ráadásul már gigabites a router is.. (530mbps-et mérek kábelről) -
snooze
veterán
válasz
Gubek-Einste #50583 üzenetére
50584-re irtam a kérdésekre a választ..
-
MasterMark
titán
válasz
Zoli-bácsi #50604 üzenetére
Semmi köze hozzá.
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
MasterMark #50602 üzenetére
Tehát ez nem okozhat sebességkiesést, vagy pl hogy a router ezért nem engedi a 2x2mimo-t vagy ilyesmi? Bocs, totál hülye vagyok hozzá.
-
mezis
félisten
válasz
gyáliSanyi #50596 üzenetére
Üdv.!
"...ritkán van idegen ember aki rácsatlakozna.
Ha esetleg mégis, ez milyen negatvíummal járhat? Azon kívül, hogy használ egy kis adatforgalmat."Az a kicsi adatforgalom akár olyan is lehet, hogy a TEK töri rád az ajtót....
-
MasterMark
titán
válasz
Zoli-bácsi #50601 üzenetére
Semennyire sem gond.
-
Zoli-bácsi
senior tag
Sziasztok,
az mennyire gond, hogy az IPv6 nincs beállítva a routerben? Teljesen jól működik, csak belenéztem és látom hogy IPv4-en megy. Egyébként Digi1000 net.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bestbuy játékok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Alkoholista nevelde
- Gitáros topic
- Autós kamerák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- GIGABYTE RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 AERO OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kedvező áron! Watch Ultra2 Apple Gari plusz sok extra. Makulátlan!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Új FULL HD webkamera + Számla
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest