- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nyomtató topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sekli
addikt
#202-bol is látszik, hogy mielőtt megcsináltad a tiedben nagyobb volt a dzsungel..., de arrol nem láttam képet, hogy milyen lett...
-
sekli
addikt
válasz
Winner_hun #296 üzenetére
amennyire vágom a fizikát, nem is az a lényeg, hogy telibefújja a vinyót, hanem ami keletkezik meleg levegő azt elfújja onnét, tudod, mint amikor a forró levest fújkálod, sokat gondolkoztam rajta, szerintem igy jobb, meg igy mind a két oldalát fujja...
nekem se tetszenek a kábelek, de nem nagyon lehet vele mit csinálni, szétvagdalni nem sok kedvem van... -
Winner_hun
félisten
ha a vinyó alját fujja a venti az sokkal hatásosabb mintha csak a végét fújná. Így is hatásos, de nem annyira, mert max 10%, ami a winyót hűti a többi lég meg csak megy
Nekem nem teccenek a kábelek, mert sok van belőleDe ez részletkérdés
mod: de nem én, a topik tulaja mondtam, hogy írdde már mind1
[Szerkesztve] -
sekli
addikt
válasz
Winner_hun #292 üzenetére
Akkor ezt fejtsd ki egy kicsit pls!
''hatásosabbra is meg lehetett volna csinálni, mondjuk ha nem a végére rakod a ventit hanem rábarkácsolod a műanyag hengerre''
a kábelek meg azért ilyen rosszak, mert mindegyiket meg kell csavarni a fejjel lefelé berakott drájvok (de szép így...) miatt...
#294 ja, és megkérdeztem, hogy leírjam-e, egyébként szerintem elfér...
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
Őszintén szólva hááát nem is tom. Szal ez a vinyóhűtő igen érdekes, hatásosabbra is meg lehetett volna csinálni, mondjuk ha nem a végére rakod a ventit hanem rábarkácsolod a műanyag hengerre. Szerintem úgy jobb lenne, de ha ez így jó, akkor minden ok. Az 5let nem rossz, bár lehet tényleg egyszerűbb lett volna a gépet az asztal másik oldalára rakni
A kábelekkel meg kezdj vmit. Megcsonkítsam őket?
mod: jah látom ablak miatt. Akkor meg a monitort be a sarokba és helycsere
[Szerkesztve] -
-
sekli
addikt
A videokari elég gyengus, és marha jó hűtő van rajta, szoval nem magyon számít
Táp? nem tudom, ma hajnalban fejeztem be, tök jol megy...
a vinyó szerintem egy kicsit halkabb lett, mert a cső leveszi a rezgéseket...
venti 12V-on megy (sárga-fekete), de nincs hangja, és nagyon fúj!
Az a baj, hogy már rég kiestek a ház gumilábai, egy hungarocell-lapra fogom ráállítani, hogy ne vagye át a polc a rezgést...
A tetejét még nem fújtam le, de nem sűrgős, mert olyan helyen van, hogy nem is látom...
A DVD-t, CD-t meg tégyleg csak havonta használom... -
Doki16
addikt
Ne feldjük ez Winner_hun topikja de offoljuk tele.
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
Itt ennek jó helye lesz
Grat neked is
Videókari mennyivel lett melegebb a proci melege miatt?
A tápodnál érzel valami változást? (pl feszültségek,vagy stabilitás)
A vinyód nem klikkel lekapcsoláskor hangosabban?
Hány volton járatod a ventit?
Jah és a ház talpaival mi a helyzet? Átszerelted? A ház alját (most már tetejét:d) Lefestetted?
Jah és szerintem az csak jó,ha valamihez nagyobb ráforsulással hajoláűssal vagy több erőráfordítással kell reagálni vagy hozzáférni,mert akkor tapasztalataim szerint jobban odafigyel az illető...Pl haver a dvd íróját 5 percenként használja valamire (lehet beütés) és amíg felül volt,addig kétszer tőrte el a tácát rajta...Lejjebb rakattam vele három hellyel és azóta egyszer sem
-
MoDD3rke
csendes tag
televolt offolva mert lusta voltam képeket rakni és Blash volt olyan kedves hogy kitörölte nekem . THX Blash ,és megígérem hogy több dolgot fogok ezentúl feltölteni!
-
sekli
addikt
Így nézett ki a gépem, nem túl szép, nem túl új, de nekem teljesen megfelel: [link], [link]
A képeket lekicsinyítettem, hogy ne 5MP-es képeket kelljen feltöltenem.
Az első gondolatom, amiért nekifogtam az egésznek az volt, hogy egy kis gumialátétet szerelek a vinyó aljára, hogy a gép ne vagye át annyira a rezgéseket. Elkeztem nézegetni, és gondolkodni, hogy hohy lehetne ezt jol megoldani. Ekkor eszembe jutott, hogy hűteni sem ártana, mert eléggé melegszik, hogy hány fokos azt nem tudom, mert se a speedfan, se az Everest nem ismerte fel a szenzort, de kézzel érezhetően meleg volt. Próbálgattam, hova férne el a HDD egy ventillátorral, de nem nagyon találtam neki jo helyet. Ekkor gondoltam egyet, mi lenne, ha fejrefordítanám a gépet?
Ez nagyon jo ötletnek tűnt ugyanis már régi problémám volt, hogy az íróasztalom alatt bal oldalt van a gép betolva a falhoz, és minden gépnek a levehető oldala a jobb oldalán van, így pont a fal mellett volt, és ha bele akartam nyúlni, mindig ki kellett cibálni. Más okból is jó még a megfordítás: A procitól és a VGA-tól jövő meleg levegőnek van helye felfelé eltávozni, a bekapcsológomb magasabbra került, nem kell úgy lehajolni, és az USB-, és hangkivezetések is kéznél vannak. Megfordítottam a CD-RW-t, a DVD-t és a mobilracket is, meg a ház elején lévő szövegeket, egyet nem tudtam, azt nem akartam lebarmolni. Próbáltam a Power gombot megfordítani, de sajnos az alatta lévő gombokat a Codegen mérnökei nem szimmetrikusan helyezték el.
A HDD tartó keretre ráerősítettem a ventillátort, ami volt egy kivágás a lemezen, azt cellux-szal leragasztottam, hogy ne szökjön ki a levegő [link], erre könnyú volt rácsavarozni a vinycseszter, hogy ne lötyögjön még két kis pöcökkel, (amit a házhoz adtak és nem tudom mire jo), kiékeltem. Ekkor így nézett ki a gép, még egy kicsit nekem is szokatlan volt ez az ''upside down'' elrendezés: [link], [link]
Nem volt rossz a hűtése, de sok levegő ment mellé, ezért elkeztem gondolkodni, hogy valami levegő-terelőt rászereljek. Sok megoldás eszembe jutott, de a legjobbnak az tűnt, hogy fogtam a jó kis AeroCool procihűtőm dobozát [link], ami egy csőhöz hasonlít a leginkább, és azt próbáltam rászerelni. [link], [link], [link] Elsőre egy kicsit a egy szélcsatornára emlékeztet, pedig nem a vincseszter áramlástesztjét akartam modellezni. A cső végére kis zsebkendődarabokat ragasztottam, hogy leteszteljem, hogy milyen erűs az áramlás, meglepően tapasztaltam, hogy nagyon. [link]
A gépben így nézett ki a hűtés: [link], [link]
Ez a kis átalakítás elég egyszerűen megvalósítható, csupán ezekre a ''szerszámokra volt szükségem'': [link]
A gép eleje végül is sokat változott, szebb nem lett, de sokkal praktikusabb így: [link]
Az első bekapcsolás után sajnos nem ismerte fel egyik CD-t sem a BIOS, egy kicsit megpiszkáltam, és jó lett. Amikor beléptem a windowsba, akkor ért a meglepetés, hirtelen a speedfan és az everest is felismerte a HDD sensor-t. Így most látom, hogy 21-24 fok között változik a hőmérséklete, ez érezhetően sokkal kevesebb, mint ami eddig volt. A vinyó Seagate Barracuda 7200.7 SATA NCQ 160GB-os.
[Szerkesztve] -
sekli
addikt
Leírhatom ide a topicodba, amit tegnap este barkácsoltam? Persze nem olyan jo, mint a tieid,
, de szerintem nem is rossz.
-
bzoley
veterán
válasz
Winner_hun #266 üzenetére
Azt látod nem tudom,de már vágom is
De vajon miért nem árulnak ~50cm-nél rövidebb kábelt?
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
válasz
Winner_hun #264 üzenetére
IDE-kábelnek is a csatlakozóját nézegettem(egyet szét is operáltam), de féltem a kontakthibától, így azt is hagytam. De itt olvastam korábban(ami eszembe sem jutott), hogy felblankolom a kábelek végét és úgy szúrom be a fésűbe. Ezt lehet, hogy meg fogom csinálni, csak kérdés szereti-e a gép, vagya vinyó a rövid(5-10cm-es) kábeleket
-
bzoley
veterán
válasz
Winner_hun #262 üzenetére
Én sem költöttem a festéken kívül semmire
Lustaság nálam ismeretlen kifejezés
Jó neked
Mikor az új tápomat építettem be, felmerült hogy kéne valamit kezdeni ezekke a hosszú ''madzagokkal'', de mikor közelebbről szemügyre vettem a tápcsatit, elment a kedvem. Azt elvetettem, hogy kivágok a kábelből egy darabot. Ha megcsináltam volna, tuti a csatit műtöm meg -
Winner_hun
félisten
Kösz
Szívesen fogadok minden féle kritikátÉn úgy vagyok vele, hogyha nem kell, akkor nem veszem meg boltban a cumókat. A kábektegelés még nincs kész, az még nem a végleges állapot, tegnap már ki is találtam, hgoy mit fogok csinálni, nagyon egyedi lesz, az biztos
Még egy MTH-n sem voltam
Lustaság nálam ismeretlen kifejezés
Lesz ez még így se -
bzoley
veterán
válasz
Winner_hun #260 üzenetére
Kicsit (újra)átlapozgattam a topic-ot és azt kell mondjam, tetszik amit csinálsz
Én is szerettem mindent kicsit átalakítani, hogy még véltelenül se hasonlítson az eredetire. Nagyobb gond a lustaság. Jó lett volna megcsinálni a gombok billentyűre átköltöztetését(az egész kábel vastagabbra cserélésével), IDE-kábel rövidítését, de már nekiállni sem volt kedvem. Te viszont megcsináltad és ahogylátom, mindíg kitalálsz valami újat, hogy ne unatkozz. Hozzád hasonlóan ''Low Cost Modding'' párti vagyok, első a fantázia
Egy valamire figyelj oda, és bocs, ha beleugatok
Nem tudom, jártál-e kinn az utolsó MTH-n. Rengeteg jó ötlettel találkoztam, de sok esetben követték el ugyanazt a hibát. Szinte csak ''összedobálták'' a gépet, egyáltalán nem adva a minőségre. Látszott rajtuk a ''hát így sikerült'' feeling. Volt, aki arra hivatkozott, hogy alacsony volt a költségvetés. Pedig az odafigyelésnek és aprólékosságnak nincs köze a pénzhez. Na jó, esetleg szerszám tekintetében igen.
Szóval törekedj mindíg a lehetőségekhez képest tökéletes munkát végezni ez után is. Túl sok hibát nem láttam, max. a zöld-sárga szigszalagtól rázott ki a hideg
Azzal még a villanyszerelőket is elhajtom.
Húú, a fr*ncba, ideje befejezni.
További jó barkácsolást! -
Winner_hun
félisten
Inkább forrasztok
-
Winner_hun
félisten
azt tom, hgoy hogy néz ki egy ilyen csatlakozó, barmoltam már szét
ezt a kis pöcköt is próbáltam már, csak elrepedt.
Akkor maradok a forrasztásnál, az legalább biztos -
_Petya_
őstag
válasz
Winner_hun #253 üzenetére
Rongálás nélkül nem tudod leszedni, arra lett tervezve, hogy egyszer felrakod, és kész. Le kell törni, venni másikat, és rátenni. Ez a szabályos eljárás, minden más mód hibalehetőséget rejt (olyan, mint UTP kábelt krimpelni vékony csavarhúzóval és kiskalapáccsal: lehet, hogy működni fog, de bármikor tönkremehet, kontaktiba előjöhet, stb...)
Petya -
Winner_hun
félisten
Asszem a tápot megplexizem
Hogy mikor, azt még nemtom
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
Naakkor pontosan hogyan is kell a szalagkébelt úgy szétszedni, hogy ne törjem ripityára a csatlakozót? Mert nem teccik, hosszú a 2 optikai meghajtó ott felül, aminél a 2 kébel pár centivel hosszabb a kelleténél, namármost azt kell még lerövidítenem. Vagy forrasztok
-
_Petya_
őstag
Pedig transzformátoros, ez biztos.
Petya -
MikySoft
tag
Gratulálok! Aszthittem a parafa után nem érhet meglepetés..de ért...ez a kábelrövidítés...majd kisestem a székből mikor megláttam!!
szép, nem semmi..
őrült vagy , de jó értelembenne értsd félre
(IDE kábel)
a lényeg az hogy GRAT!!!!!!!!!!! -
sekli
addikt
na, ez a topic megúszta...
-
_Petya_
őstag
válasz
Winner_hun #242 üzenetére
Akkor még inkább tiszteletreméltú a teljesítményeg, ha ezzel te képes voltál dolgozni
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
Winner_hun #240 üzenetére
Akkor így már értem a dolgot, nem volt tiszta, hogy milyen pákád van...
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
Winner_hun #238 üzenetére
[link]
Nem ezzel csináltad? Mert ez bizony forrasztóállomás, ráaásul nem is olyan rossz.
Petya -
turho
addikt
válasz
Winner_hun #236 üzenetére
A pisztolypákánál csak JOBB lehetett
-
Winner_hun
félisten
na nem pisztolypákával, nem is forasztóállomássalhanem ami a 2 köztt van olyannal csináltam. A pisztolypákán van ugyebár gomb, amivel be lehet kapcsolni. namsot amivel én csináltam, az olyan, hogy bedugom 220-ba aztán izzik a páka amig ki nem húzom és nics is rajta hőfokszabályzás
-
turho
addikt
válasz
Winner_hun #233 üzenetére
Sajna kontrollálatlan és idióta módon magas őt termel a pisztolypáka csúcsa, azért utálom. gyakorlatila az ónt is megégeti, ronda féligmeddig hidegforrasztást lehet csak vele csinálni. Ha határozott és gyors az ember, jó az ónja, akkor persze hogy oké...de nem smd panelokhoz teremtette meg az orosz úristen
-
Winner_hun
félisten
mondjuk azt, hgoy elégeti a nyákot, ha óvatos vagy, akkor nem, még nem volt forrasztóállomásom és ilyennel hegesztettem meg a GTX-et, szal ha ügyes vagy,akor mindn rendben van és nem nyírtam ki vele, a potival sikerült, mert nem soxorkörbetekerőset vettem, hanem olyat, amit 270 fokbanl leet elforgatni és akkor adja a max feszt
Dehát nemtudtam, hgoy poti és poti közöt van különbség
Na mind1, a hibáiból tanul az ember
-
Tom5
addikt
válasz
Winner_hun #220 üzenetére
Türelem rózsát terem...azaz ezesetben rövidített IDE és táp kábelt
Gratula mégegyszer!
Figyelni fogom a topicot mert teccik!!! -
MoDD3rke
csendes tag
válasz
Winner_hun #224 üzenetére
ha a ferdén elvágott ereknek a két oldalárol halatál volna befele ugy nem lett volna elcsúszás !
őőőő nem értem mire ne legyen gondom
[Szerkesztve] -
MoDD3rke
csendes tag
válasz
Winner_hun #221 üzenetére
nekem mondod?
http://www.computermode.hu/forum
1ébként gondolom a te első hsz ed se volt sokkal értelmesebb az enyémnél
és az újonc az nem rang -
_Petya_
őstag
válasz
Winner_hun #217 üzenetére
Tehát a pisztolypákák:
Ezek hegyén kb 1,5V váltakozóáram van, ez nyírja ki legkönnyebben az érzékeny cuccokat.
A 220-as pákák, mint pl:(amit közvetlenül a konnektorba kell dugni) egy fokkal jobbak, de ennek a hegyén is ott lehet a hálózati 50Hz.
A forrasztóállomások (mint pl a tiéd) a legjobbak, mert egyenáramról működnek, így nem bántják az IC-ket...
Nagyjából ennyi, ha valamit rosszul tudok, majd kijavít valaki
Petya -
MoDD3rke
csendes tag
válasz
Winner_hun #220 üzenetére
Leht hulyeséget mondok de nem úgy kellet volna h az utcsó és az első eret forasztod össze és így nem lett volna balhé?
-
MoDD3rke
csendes tag
válasz
Winner_hun #212 üzenetére
ok! de ne gondold hogy most öszeakartam magamnak offolni egy csomo hsz-t h megkapjam az első rangot.
-
Tom5
addikt
válasz
Winner_hun #200 üzenetére
Nahhh ez az!!!Ez nálam már agyérgörcs...nembírnám!!!
-
_Petya_
őstag
Nem áll fenn, ez a páka trafóról működik. Azt azokra a pákákra mondtam, amik 220-ról működnek.
Petya -
Winner_hun
félisten
szerintem azt a pákát, amit linkeltem kérdezd meg ott, ahol erre válaszoltak, mert nemtom, bár szerintem nem, mert a telefonom túlélte a LEDcserét
Azt 3 napja csináltam
-
MoDD3rke
csendes tag
válasz
Winner_hun #210 üzenetére
mindegy . A kábel nem vár , elindultmár és a ......
és amikor öszetetted nem látszódott h nem lesz jó?
-
-
MoDD3rke
csendes tag
válasz
Winner_hun #207 üzenetére
kulben a hang szig (bélelés ) bent az mi? szivacs v mi? mert én hangszóró szivacsot fogok használni a csúcsosat. a Bat radi elég nagy
-
MoDD3rke
csendes tag
válasz
Winner_hun #205 üzenetére
mert a toldogatás kb 5 perc lett volna
-
MoDD3rke
csendes tag
válasz
Winner_hun #202 üzenetére
dual SLI ... azt ő mondja h pénzbe kerül a zsugorcső
a parafaház nekem azé nem jön be
(boritas)
-
MoDD3rke
csendes tag
válasz
Winner_hun #200 üzenetére
nem lehetett volna megtoldani az utcsó 5 ért?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #183 üzenetére
-
MoDD3rke
csendes tag
válasz
Winner_hun #198 üzenetére
jó akor másik szemszögből
az ide csatit még egyszer sem sikerul ugy leszednem h ne törjön le a kis tartoful amit mondtam h kifeszited csavarhuzoval
mindig meg kellet ragasztani pillel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Szólánc.
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest