- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Azonnali fotós kérdések órája
- Valami baja van a tápomnak
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mini PC
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
footy
addikt
válasz
Winner_hun #998 üzenetére
Esetleg van valami ötleted a megvalósításhoz, mert a magára mikrokapcsolóra ha akarnám sem tudnám ráragasztani és hogyha valahogy nem tartom a helyén akkor meg kijön
Lehet hogy magán a gombon kellene kimunkálás közben egy kis peremet hagyni.
hm...
Lehet ez lesz, de ha van valami ötleted akkor nálam nyitott fülekre talál. -
footy
addikt
válasz
Winner_hun #996 üzenetére
Értem...
Köszi az infót, nekem valami ,másabb megoldás kellene, mert nem fogom tudni felhasználni az eredeti gombot, ugyanis a ház tetejére fog kerülni a bekapcsológomb és a gombot nem, csak magát a kapcsolót használom fel.(remélem érted mire gondolok...) -
Winner_hun
félisten
-
footy
addikt
válasz
Winner_hun #994 üzenetére
Szia!
Először is minden elismerésem a házhoz. Az lenne a kérdésem, hogy tudnál-e képet küldeni arról, ahogy a nyomógombot megvalósítottad, ugyanis valami hasonlót tervezek alumíniumból és plexiből. -
KPepe
senior tag
válasz
Winner_hun #992 üzenetére
''Tudom, a topik egy része erről szól
''
De remélem már megszoktad, és bóknak veszed! -
DarkSmile
tag
Egy valami tuti. Vagyis kettő: egy az hogy teljesen őrült vagy; kettő az hogy kurva jók a cuccok amiket csinálsz...
-
KPepe
senior tag
válasz
Winner_hun #986 üzenetére
üdv!
Na, van valami haladás az új projekteket illetően? -
Aljas
csendes tag
Sajnos nem tudok semmi újat hozzátenni: GRATULA!!!
Az tetszik a legjobban, hogy egyszerű, ''fapados'' cuccokkal csináltad (karton, filc, stb)... -
KPepe
senior tag
válasz
Winner_hun #986 üzenetére
Sok sikert, és hajrá!
-
Winner_hun
félisten
Nem tartottam ilyenektől, mert tudtam, hogy mindent jól kötöttem össze
Sőt ráadásul egész gyorsan megvoltam az egésszel, igaz, hogy az a szigetelőszalag az csak egy átmeneti állapot, azt is meg akarom majd csinálni normálisan, már tudom is, hogy hogy, de előtte még van egy két projekt, ami fontosabb -
spirit007
senior tag
Az a táp rövidítés nagyon zsír ... elektromos orosz rulett
-
KPepe
senior tag
válasz
Winner_hun #981 üzenetére
Na jó, ezt nem hiszem el, ez nagyon durva...
Mennyit izzadtál az első bekapcsolásnál, hogy vajon mekkora szikra fog kicsapni a gépből? -
Winner_hun
félisten
válasz
Ezekiel Ston #982 üzenetére
Van, több is, csak még nincs kész, ha kész lesz az be lesz rakva a topikba
Nem volt mostanság időm, de hamarosan újra neki fogok állni, meg lesz fényképezőgép is, azt is meg akarom várni és akkor a munkafolyamatról is tudok képeket csinálni
-
Ezekiel Ston
senior tag
valami újítást csináltál már újra?
valami extra stuff?
valami olyan elborult ötlet, ami senkinek sem jutott eszébe? -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #980 üzenetére
Ami kimaradt az első hsz-ből az pedig itt van: [link]
-
Winner_hun
félisten
válasz
Ezekiel Ston #979 üzenetére
Első hozzászólásban össze van gyűjtve minden
Remélem hamarosan frissülni is fog, sajnos mostanság semmi időm nem volt foglalkozni vele -
Ezekiel Ston
senior tag
nemvagysemmiecsém!
hajrá...
csinálj egy olyan részleget, ahol minden kép amit csináltál össze van gyűtve!
az még tutkó
hajrá! sok sok upp -
Org
aktív tag
De reg voltam mar erre. Latom Winner meg alkotsz. Igy tovabb.
-
KPepe
senior tag
válasz
Winner_hun #976 üzenetére
OK, köszi.
-
KPepe
senior tag
üdv!
Gratulálok a cuccaidhoz, látszik, hogy nem kíméltél időt és energiát, és még fantáziád is van de jók lettek!
Engem érdekelne a 3310-esen a led-csere. Le tudnád írni, hogyan kell csinálni? Jöhet mailbe is (adataimnál). Előre is köszi!
KPepe -
bnss
veterán
Üdv!
Ehhez csak gratulálni tudok! Szép munka! Ez a parafa 5let negyon bejön!
A csipszethűtő se semmi, nameg a bill.-ről vezérelhető optikai meghajtók...
Minden tiszteletem a tiéd! -
Bali1991
tag
Hello! Grat a munkádhoz! Ügyes vagy és ráadásul nem foglalkozol azzal hogy mi lesz ha....
Látom raktál ledet az egeredbe. Akkor gondolom (meg munkáidból is kiderül hogy értesz hozzá) meg szeretném kérdezni, azt hogyha a ház aljába akrok rakni ledet , mármint hogy na a házban világítsanak hanem az asztalra. Szerinted hány db led kellene és milyen előtétellenállás? Vagy elég annyi hogy csak 5v-ra kötöm? Párhuzamosan vagy sorosan kössem? Ha kell ellenállás akkor mindegyik elé vagy csak egy db kell a (kb 6 lednek)? Lehet hogy hülyéket kérdezek de nem értek ezekhez az ellenállás dolgokhoz (nemrég durrantottam fel egy ledet, nem hittem hogy a 12V ilyen érzékenyen érinti majd, azt hittem csak tartósan nem szabad arra kötni mert hogy tönkremegy hát tévedtem) Kösz a segítséget!
-
greenmukk
tag
Hello! Naggyon komoly lett! Nekem naon teccik,csak igy tovább
-
OC
őstag
válasz
Winner_hun #967 üzenetére
Hát boltban biztos kapnék, de azért, hogy szarrá vagdossam nem szeretnék annyi pénzt kiadni. Meg azért még lenne vele munka utána is. Na majd csak lesz előbb utóbb. Eljön még az idő, amikor nem lesz jó az új foglalatokhoz, úgy mint AM2 pölö...
-
OC
őstag
válasz
Winner_hun #965 üzenetére
Szia!
Sikerült szerválnod még1 Bat-et? Nekem is vennem kéne majd egyet, szeretném felhasználni hp-s vizesblokkhoz, az se lenne kutya szvsz.
További sikeres moddingot! -
Winner_hun
félisten
válasz
Blackhole13 #964 üzenetére
Hi
thx, szerintem olvasd végig az első hozzászólást, az utolsó 3 képet nézd meg és megértesz mindent -
Blackhole13
senior tag
válasz
Winner_hun #1 üzenetére
Hello állat lett a gépet én is nemrég kezdtem utazni a modding témába de ha adhatok egy tanácsot/nem tom milyen a prochűtőd/ a ventit a gép hátulján ha már ugyis van szellőzés a házban inkább fordítsd meg , és szívja el a levegőt a hűtőről
-
kikiri
tag
válasz
Winner_hun #962 üzenetére
Bízunk benned. Időd meg lesz majd úgyis mert erre mindig szakítasz! Így tovább mester
-
Winner_hun
félisten
-
Etzel
aktív tag
válasz
Winner_hun #960 üzenetére
Hello
Hmmm
Kérlek szépen ez a home made........
Istencsászár lehetsz, ha így vágod az elektronikát, és nem félted a géped
Amúgy röviden és tömören erre a szavam : Odabasz!! De kő keményen
Továbbra is Home Made Rulez... sok sikert a későbbiekben, csak így tovább.
Ui.: Várom a folytatást... és sztem sokan mások is
Üdv.: Etzel -
kikiri
tag
válasz
Winner_hun #958 üzenetére
Szerbusz jó ember. up annak amit művelsz nagyon jó
leborulok tudásod előtt
-
Jinxx
senior tag
válasz
Winner_hun #1 üzenetére
Állam leesett amikor végigolvastam miket csináltál a gépeddel. Nagyon tetszik, fantáziád az van!
Csak gratulálni tudok!
-
Krobi79
tag
válasz
Winner_hun #955 üzenetére
ok, az sajnos egyenlőre nem megoldható, azért közi
-
Krobi79
tag
válasz
Winner_hun #953 üzenetére
tudok róla több oldalról képeket készíteni este, ötletek kellenének
-
Krobi79
tag
válasz
Winner_hun #951 üzenetére
[link]
amd hűtőknél keresd SI-97
thx -
Krobi79
tag
Winner_hun,
erre nem lenne valami jó ötleted/ötletetek?
szóval jó kis Thermalright SI-97 /socket A/ [link]szeretném ráapplikálni valahogyan LGA 775 P4-re.
Lehet kapni Thermalright P4 478 -> LGA 775 átalakítót, szóval ha tudsz/tudtok megoldást arra, hogy esetleg a régi P4 hűtőtartó füleibe hogyan lehetne egy ilyen socket A-s hűtőt beleakasztani akkor megköszönöm. -
Bubu maci
tag
válasz
Winner_hun #948 üzenetére
Hat igen, en csak a PH-s topicokban nezelodtem...
-
Bubu maci
tag
válasz
Winner_hun #946 üzenetére
Koszi a valaszt!
Hat aki nem tud arabusul /es nem jol hasznalja a Googlet, pedig mar regen ''ismerem''/ az igy jar
. Persze jo volna a gyakorlat oldalarol is hallani valamit...
-
Winner_hun
félisten
válasz
Bubu maci #945 üzenetére
Google:
Zalman ZM-NBF47
Az új Zalman ZM -NBF47 elnevezésű passzív chipset (Northbridge) hűtője, nem igényel ventillátort, a különleges legyező alakú borda kialakításnak köszönhetően, az elődökhöz képest jóval nagyobb hő leadásra alkalmas. Így már az NForce 4-es chipekre is felszerelhető. Rögzítést tekintve is történt előrelépés, hiszen mind a két elterjedt leszorítási móddal kompatibilis, így bármelyik alaplapra könnyedén felszerelhető. (Bepattintós, Kampós) Ventilátor mentessége miatt teljesen hangtalan.
[Szerkesztve] -
Bubu maci
tag
válasz
Winner_hun #944 üzenetére
Koszi! A Zalman NB47-rol azt olvastam, hogy keves az NF4-hez /passzivban/, de az uj NBF47 talan jobban birja, de ott meg nem tudni, hogy fel lehet-e rakni az MSI-re...
-
Bubu maci
tag
Szia Winner!
MSI K8N Sli -F alaplapra milyen chipset hutest ajanlanal / a gyari kicsit hangos es nem valami jol hut//
-
TakkerX
aktív tag
válasz
Winner_hun #941 üzenetére
köszi
-
TakkerX
aktív tag
válasz
Winner_hun #937 üzenetére
köszi!
jóvanna, péntek vanmegnézem a képet
majd akkor a hétvégn nekifekszem én is, meglátjuk mi lesz belőle max vehetek új egeret
5mm az átmérője? -
ploteus
aktív tag
válasz
Winner_hun #937 üzenetére
Sose gondoltam volna, hogy saját topikod is van
-
Winner_hun
félisten
Szerintem tök mindegy, az enyémben fehér van, egyik havernak Mx510-esébe kéket raktam, és ugyan olyan jól működik. Pluszba az ő egere is kapott 2 SMD led-et a tetejére, kéket, ami ugyan úgy, mint nálam, az optikai részről szedi az áramot. Ez nálam elég rendesen meglátszik, sokkal gyengébben világít az egér alján a fehér LED, már mág koszon fehérnek mondható. Viszont ugyan olyan jól működik az egér gyengébb fénnyel is, szóval nem is olyan fontos a fényerő
Amúgy 5mm-es LED kell az egerembe, nem tudom, hogy a többibe milyen, de gondolom ugyan olyan
mod: a belsejéről is van kép az első hsz-ben
[Szerkesztve] -
TakkerX
aktív tag
hi
a az egér alján a ledet mindegy milyenre csarélem ki?bármelyiket bele lehet applikálni az egérbe? nekme van otthon kék színű, fasza nagy fénye, azjó?
esetleg ha időd engedi tehetnél fel képet az egér belsejéről, csk útmutatásként
Köszi -
Winner_hun
félisten
Azthiszem a billentyű nem lesz kész a nyár végéig. Sőt, elég sokáig nem lesz meg. Sok más dolgom van. De nembaj, csinálok közben mást is, remélem hamarosan kész lesz, madj akkor beszámolok
-
Winner_hun
félisten
válasz
CriticalHit #930 üzenetére
Nincs, amúgymeg: [link]
-
Lindemann
tag
válasz
Winner_hun #928 üzenetére
''Ha nem lesz semmi megoldás, akkro marad a celluksz'' - aztán megnéztem figyelmesebben a képet, és megnéztem a kép címét. vmi ''kábelek szilikonnal'' > megtévesztett a szillikon szine
-
CriticalHit
addikt
Van már a chipszet-re Bat?
-
Lindemann
tag
válasz
Winner_hun #928 üzenetére
jó, de volt amit celluxal csináltál meg
-
Lindemann
tag
válasz
Winner_hun #926 üzenetére
nembaj, az a celluxos megoldás szebb
-
törölt tag
válasz
Winner_hun #924 üzenetére
Az ide kábeleket egyszerübben is tudod rövidíteni. Szedd szét óvatosan az csatlakozót, Majd rakjad oda, ahol szeretnéd. Van a csatlin rengeteg fürészszerű lemezke, ezek átbökik a kábel ereinek szigetelését, és így lesz vezető.Tehát ha a megfelelő helyen van a csatli, rakjad rá a fedelét, és szorítsd össze egy satuban. De kapható is elektronikai boltokban ilyen csatli, és hozzá roppantófogó. a csatli nagyon olcsó a fogó meg felesleges, mert a satu is tökéletes hozzá.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Lindemann #923 üzenetére
Kösz
Hogy mit végeztem? Középsulit és asztalos leszek, közöm nincs az elektronikához, ez mind jön magától
Amúgymeg a topikot nem végigolvasók számára akkor most megpróbálom a topikban levő, első hozzászólásban nem levő dolgokat összegyűjteni:
Kábelrövidítés: [link] (IDE és SATA)
Tápkábel rövidítés: [link]
Tápdzsungel rövidítés előtt: [link] és rövidítés után: [link]
Tápnak plexiház: [link]
Így hirtelen ennyi, lehet kihagytam egy két dolgot, ez van -
Lindemann
tag
válasz
Winner_hun #922 üzenetére
hát ne haragudj, én is csak most olvastam el, de apám, esküszöm szóhoz sem jutok. Én is nagyon szeretek barkácsolni, de ez ,, mindent felülmúl.. Pff. hihetetlen, ezek a kivezetési dolgok meg minden
igaz a 922 hsz-t se olvastam végig, de amúgy te mit végeztél? valami műszakit? vagy ilyenekkel? mert ez azért sztem figyelemre méltó munka amit véghez vittél.
nyugodtan megtaníthatsz egy-két dologra
lenne mit tanulnom. Mégegyszer grat !
-
válasz
Winner_hun #1 üzenetére
Bocs de csak most olvastam el.
Te egy őrültnek tűnő PH!-s vagy, ezért teljes sávszélességgel tisztelve vagy részemről! Nem semmi! És bocs az offért. -
Org
aktív tag
válasz
Winner_hun #918 üzenetére
IGEN, direkt csinalom.
Bocs elfelejtettem hogy a vga-don is BAT van.
Azt hittem meg hogy az a 8 centis fuj fel kartonlapokkal az oldalan vagy mivel.
Bocs. -
Org
aktív tag
Winner Neked hogy van a videokartyanak a ventije kotve?
Állando 5 voltra vagy a videokarin van egy venti aram ado es arra van kotve?
Nem tudom hogy az hany voltos azert kerdezem?! -
Org
aktív tag
válasz
Winner_hun #915 üzenetére
Jol van mar.
Menjel aludni. -
Org
aktív tag
Nem baj, jo ez is ide.
Tenyleg winner Te nem szansz valamit a ventik szabalyozasara?
lehet hogy mar emlitetted, le vagyok maradva.
Vagy talan azt is a billentyuzetre tervezed? -
pk2
tag
Á bocsi ezt nem ide akartam.
-
pk2
tag
Hello!
Van már vmi megoldás a venti fordulatának szabályozására? -
törölt tag
válasz
Winner_hun #910 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Winner_hun #908 üzenetére
mi van ilyen?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #907 üzenetére
Azigen, hogy már van ilyen
Le vagyok maradva
De az ötlet már vagy 2 éves -
Winner_hun
félisten
Úgy néz ki, működni fog a billentyűzettel a dolog, amit elterverztem. Mostmár az elméleti rész készen van, már csak meg kell valósítani. Nem lesz egysezrű, de megoldom. Volt egy rész, amikor azt hittem, hogy ebből nem sok jó fog kisülni. Vagyis a lényeg majdnem hogy kudarcba fulladt, de nem adtam fel. Sok próbálgatás után rájöttem a helyes megoldásra. Igen időigényes, de a demo verziót látva nagyon is megéri
Részletek nemsokára
-
törölt tag
válasz
Winner_hun #904 üzenetére
[link]
Ahogy a fenti képen nézem, nameg a kész géped képeit nézve úgy tűnik, hogy útban lesz a videókártya.
Egy L alakú rézlappal, pl el lehet forgatni pl. a sata csatik felé a hűtést. -
törölt tag
válasz
Winner_hun #902 üzenetére
Hogyan fog elférni ott a BAT?
Valami idom segítségével oldod meg a hőátadást neki?
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
A chipsetre BAT-ot keresek mily meglepő
itt: [link] lehet néha uppolni
Ezt a topikot meg no off tovább plíz -
(Kolombusz)
veterán
válasz
horvathkrisz #891 üzenetére
Mi a fenének offolod szét a topicot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest