- Autós kamerák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
sekli
addikt
válasz
Winner_hun #593 üzenetére
apropó, egyiket sem akarod már használni?
nem analog neted volt? -
eastsider
nagyúr
válasz
Winner_hun #596 üzenetére
hamar észrevettem sokan szóltak, hogy szarul írok, de ha gyorsan írok csak át kell néznem
belaxi
észrevettem egy gyufát a képen
beindult a fantáziám
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
-
eastsider
nagyúr
így egyszerűen plexit kéne rakni a géped körés és nem is porosodna (nomeg jó sok ventit)
[Szerkesztve] -
eastsider
nagyúr
szép munka olyan muntha szines kijelzős lenne, nincs az az idióta szürke háttírszíne a kijelzűnek
nekem a 3410-esemen voltak kék ledek -
sekli
addikt
válasz
Winner_hun #585 üzenetére
hát ez nem semmi...
mitől áll meg a hűtő?
[Szerkesztve] -
xdragon
tag
válasz
Winner_hun #589 üzenetére
jee jee
csak okosan -
xdragon
tag
Fasza úgy ahogy van...
Újra megcsillogtattad kreativitásod. -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #586 üzenetére
idle 47 fok, feljebb nem megy, de terhelve nem próbálom ki a chipset miatt, mert ha annak nincs légkeringése akkor szvsz az szétsülne
Nem akarok kísérletezni, bááár a gép csak kikapcsol ha túlmelegszik. Hmmm.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #585 üzenetére
Kíváncsi vok venti nélkül így szabadon meddig melexik a kártya
Proci jól bírja venti nélkül is, így a szabadon ha nagyon sokat terhelem akkor max 55 fok. Házban meg 45.
A VGA úgyis szellőzni fog, nem is rakok rá plusz ventit. Mondjuk minden szellőzik a házban
Már csak a chipsetre kéne egy BAT -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #583 üzenetére
Itt van a folytatás, mostmár így is marad. Najó, annyi lesz még, hogy holnap kivágom a ház alját és megmagasítom, hogy elférjen ahűtő
[link] -
xdragon
tag
válasz
Winner_hun #583 üzenetére
Nice!
Nekem tetszik, csak így eléggé porosodik. -
Winner_hun
félisten
Most így néz ki a gépem: [link]
mindjárt rakom fel a frissítést -
Korcsii
őstag
válasz
Winner_hun #571 üzenetére
miért ilyen lassú az uw?
egyébként tetszik amit csinálsz,
és nem is gondoltam volna hogy egy PH! addiktnak nincs sok köze a számtechez... (re: érettségi 2006 # 576)
[Szerkesztve] -
C^^
őstag
válasz
Winner_hun #577 üzenetére
Nálunk az informatika tagozaton 5 lány van, ezzel is mi tartjuk a csúcsot
-
Winner_hun
félisten
válasz
monostoria #578 üzenetére
Első négy év után mennek tovább lakberendezőnek...
-
monostoria
csendes tag
válasz
Winner_hun #577 üzenetére
Akkor nem szóltam
Bár kevés női asztalost láttam eddig, sőt, egyet sem -
Winner_hun
félisten
válasz
monostoria #576 üzenetére
Nem sok? 6. Kilencedikben 10-zel indítottunk, nálunk volt eddig a legtöbb a suli történetében egy osztályban
Aztán 2 éve lakber osztályt is indítottak, tele nősténnyel -
monostoria
csendes tag
válasz
Winner_hun #573 üzenetére
Tényleg nagyon ott van. De látom nőstény nem sok volt az osztályban
-
C^^
őstag
válasz
Winner_hun #573 üzenetére
Úgy is kell azt, lássa mindenki
Gratula -
xdragon
tag
válasz
Winner_hun #571 üzenetére
Szép munka!
Grat! -
Winner_hun
félisten
Nem éppen modding, de azért berakom ide is. Szóval itt van a tablónk, a faragást a tetején én csináltam
[link]
Ez egy kicsit nagyon lekötött, volt is vele meló. De nembaj, tökölős munka, amivel alkotni lehet, pont nekem való -
C^^
őstag
válasz
Winner_hun #569 üzenetére
Csak nem. Max kapnap egy kis neo-citrant ^^
-
C^^
őstag
válasz
Winner_hun #565 üzenetére
Nem reked ott sem, mert ami az alsó winyó alatt szív, az hátúl elfújja, és pont oda megy.
Most mindenhol olyan huzat van benne hogy hajjaj -
KrAt
veterán
válasz
Winner_hun #563 üzenetére
Ő a szoftmoddolt teló?
Amúgy jól néz ki, grat hozzá -
C^^
őstag
válasz
Winner_hun #563 üzenetére
Heh, tutkó kis teló, jó az a fehér ^^.
Én meg fúrás-faragás nékül megoldottam a hűtésem [link].
Nekem így megfelel, és jól is hűt. -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #1 üzenetére
frissülés történt...
-
Winner_hun
félisten
Fúrógép és dekopírfűrész fémvágó lappal, illetve a normális kör kialakításához vmi fúróba fogható köszörűizét halvány lila gőzöm sincs hogy mi a neve, csak használom
Aztán amikor ki lettek vágva a lukak, a ventit ráraktam, majd átrajzoltam a lukakat. Nem kell méregetni, az úgyse lesz pontos -
C^^
őstag
válasz
Winner_hun #560 üzenetére
Jóvan na.
Ezt a ''lég'' szót már blacklistre tettem..., saját magam irritálom vele.
Egyenlőre méregetem a házam oldalán a helyeket, márcsak azt nemtudom hogy használtál e valami különleges módszert a kivágásra (gondolom lemezvágó), és a csavarhelyek pontos bemérésére? -
Winner_hun
félisten
Kész vagy
Mindenhol csak megreked a lég
Nem fog, mert lesz annyi venti a gépben, hogy az összes léget megkeringessék. Ha nem, azt észreveszed, ha szétsült vmi, de ha eddig ez nem fordult elő, akkor ezután sem fog, mert minél több venti van, a légáramlás annál nagyobb, aktívabb, mittomén, szal csak pakold bele, vedd le minimumra, hogy halk legyen és kész
-
C^^
őstag
válasz
Winner_hun #558 üzenetére
Ki vannak véve a lemezek.
Akkor oda nem teszek, a 40es wiyóm így se meleg. Csak annak az oldalnak az alsó részében nem reked meg a levegő ? Bár a winyóhűtő megforgatja szal az se annyira gáz.
Egyenlőre annyiban maradok, hogy felülre a ramok fölé egy 12centis venti kifele, ha befér, akkor meg a proci elé 1 8cmes befele, a hátsó is befele, és a VGA mellé 1 szintén befele.
Kérdés: ha odanyomorítok egy ventit a procihűtő elé marad kb 1-2 centi hely , a hátul befúvóv ventit, és a légáramlást ez nem fogja zavarni ? -
Winner_hun
félisten
Elöl hol? Alul vagy megoldható, vagy nem, attól függ, milyen a házad, nekem lehet berakni de venti hiányában nincs
Az 5.25-ös helyre meg szerintem felesleges. De ha akarsz oda is rakni, akkor vagy kiveszed előröl a műanyag takarólemezeket, vagy azok mögé beraksz úgy, hogy ne érjen hozzá, legyen egy kis hely a venti és a takarólemez között, akkor ott már fog áramlani a levegő ami a winyónak és az optikai meghajtónak bőségesen elég
-
C^^
őstag
válasz
Winner_hun #556 üzenetére
Akkor végülis ha befér maradok annál, hogy a procira 1 hűtés befúvónak, hátsó a táp alatt szintén befuj, és a vga mellé is 1 befúvó. Ez mind 8cm és a tetejére a táp mellé egy 12 CM-est. Márcsak elől kéne megoldani hogy ne rekedjen meg. Alul nemtudom mi a helyzet, ott nem áll-e meg a levegő, viszont felül az 5.25'' -helyekre szerinted hogy rakjak ventit ?
-
Winner_hun
félisten
Akkor nem kell félni
A winyó már biztos nem fog megsülni
Chipset bőven hideg, örülj neki, ha nem fázik meg
Az én házam is elég vékony, kb max 1mm vastag lemezből van. Miért is baj az, hogy vékony? Jó, nem olyan masszív a ház, nadeés akkor mi van?
Látom, ott tényleg nem van valami nagy hely, de simán megoldható. Azt ki tod mérni, hogy mennyi hely van a hűtő és az oldallap között. Beállítasz egy ventit az oldallap és a hűtő közé és ha az oldallapot vissza tod rakni, akkor minden ok. Ha nem, akkor vannak vékony ventik, szerzel olyat. Pl A64 gyári hűtő
a 33.jpg végű képet 2x linkeltedÉs csinálj távolabbi képet, mert így nagyon nem vágom és kisebbet mert modemmel vok és qva lassú
De szerencsére nem sokáig
-
C^^
őstag
válasz
Winner_hun #554 üzenetére
Dede, aktív a winyón, egy duplacsatlakozóval van bedugva, és ott a kis piros 5v-os kábel.
A chipset terhelés alatt nem nagyon megy 33-34 fölé, ebből nyáron lesz max 36-37, végülis még az sem gáz. A tetjére akkor veszek 12cm-es ventit. Sajnos elég vékony a házA 40gigás jól szellőzik, mert 1 szerelőkereten van az optikai alatt 1-1 hely kihagyással. [link]
Oda előre kéne beügyeskedni kiszívónak valami ventit ?
A vf700 Cu elég nagydarab, és mivel AGP-s 6600gt-m van ezért az egész gpu el van forgatva 45°-al, tehát 3 centit lelóg a hűtő a kariról. Meg kell nézni hogy oda elfér-e 1 venti(esetleg kell valami ultra-thin edition). Ha nem fér el akkor az előző képen ahogy jelöltem a kari alá jó lesz?
[link]
[link]
Az oldallapi ami befele fújna szintén akkor kajak a procira kell irányítani, viszont akkor ott nem fog megrekedni a levegő? [link]
[link] nekem úgytűnik, hogy nagyon egymásra fognak lógni.
Meg kell nézni hogy mi, hol fér el
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
Naakkor.
Procira befelé fujjon a venti. A chipsettel nem kell törődni, ha eddig nem melegedett túl, ezután sem fog, pláne ha raksz még be 1-2 ventit, akkor alapból hidegebb lesz a házban. Felülre rakj 12 centis ventit, ha van. 5 volton. A videókrtyához simán mehet az oldallapra a venti, az nagyon jót fog tenni neki. Azt vhogy úgy rakd be az oldallapba, hogy a venti teteje a VGA hűtő aljánál legyen kb. Egy kicsit feljebb van, az nem baj.
Ha elöl nincs venti akkro nem nagyon fog kifelé menni a levegőA winyón ha passzív hűtés van, akkor berakhatsz egy ventit alá, ha kivágod az alját a tartónak, azt én is akartam, csak nem volt ventim
De már van, majd neki is esek a gépnek
Ha meg aktív hűtés van rajta, akkor maradhat. De nézem, látom az passzív, vagyis ventinek nincs tápkábel elvezetve
-
-
jakewyler
senior tag
válasz
Winner_hun #550 üzenetére
nem csak az eggyiket próbáltam meg úgy hogy a 12vos ágat kihúztam
De azt tudom hogy úgy is lehet molexes ventit szabályozni hogy a 12v és a 5v-os ágra kötök egy-egy kábelt és azokat rákötöm egy kapcsolóra és tudom kapcsolni a ventit 12v-ról 5v-ra -
jakewyler
senior tag
válasz
Winner_hun #548 üzenetére
2ventit fogok szabályozni akkor majd 5v-on a héten megis rendelem ezt a zalman kábelt amin van 2db 5v +2db 12v 3pines ág
Amúgy a ventijeim nagyon jók mert 34cfm a legszállítása és csak 24dba csak ez a 2venti hátulra mennének és oda elég lessz csak ennyi és így még csöndes is marad
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
válasz
jakewyler #542 üzenetére
2 problem lehet.
Vagy rosszul kötötted rá a feszkókat vagy a venti nem indul el, kevés neki a fesz. Gondolom a második feltételezésem a megoldás. Próbáld ki azt, hogy rákötötd 5 voltra és amikor a venti áramot kap, akkor kézzel megindítod a ventillátort. Ha megy tovább, akkor kevés neki az 5 volt indításnál. Ha nem megy, akkor lehet amúgy is kevés neki. Akkor több feszt kell adni neki. -
Winner_hun
félisten
Ja hogy ezt már próbáltad
Csak mert nem írtad
A gép aljába én is akartam rakni, akkor 2 megoldás van. Vagy a gép belsejében lesz a venti, de az nekem nem tetszene, vagy a ház aljától lefele, de akkor meg meg kell emelni a gépet, hogy elférjen a venti. Inkább maradtam az oldalánál.
A winyó nemhiszem, hogy túlmelegedne, de ha félsz, akkor rakja winyó alá is egy ventit és akkor nem reked meg a lég -
jakewyler
senior tag
válasz
Winner_hun #541 üzenetére
nekem úgy nem indult el a venti
-
C^^
őstag
válasz
Winner_hun #538 üzenetére
Köszi.
Igen csak ha magába megfordítom akkor minden melegebb lesz. Ennek akkor lesz értelme ha lesz felül hely 1 ventinek, és az kifele szív a táppal együtt.
Gondolkodtam azon is, teljesen az oldallap aljába, tehát a vga alá berakok 1 ventit, ami befele fúj, így biztos nem dolgozna ellene, csak akkor meg nemtudom hogy kapna -e levegőt.
És esetleg menne még egy venti valahova középtájra az olallapra, de nem a procira, hanem a chipset és a ram-ok környékére. Csak akkor meg attól félek hogy a winyó alatt reked meg a levegő. -
jakewyler
senior tag
hello
te hogy tudod a ventiket 5v járatni??
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
Azt, hogy hol reked meg a levegő, azt megnézni igen nehéz, azt saccperkábéra lehet megmondani a gépbe beépített ventik függvényében. A meleg ugyebár felfelé megy, ezért fent rekedhet be a táp és az optikai meghajtó(k) között ezért raktam 2 ventit felülre, mert elég meleg volt ott a helyzet. Ezt onnan tudtam meg, hogy ment a gép, levettem az oldalát és beraktam a kezem, hát éreztem, hgoy igen meleg a helyzet és a táp oldala is elég meleg. A 2 venti beépítése után ilyen problémám már nincs
Ventit rakni 2 féle képpen lehet én tok 3 féle képpen isVagy előre, gyárilag kialakított helyre, akkor csak be kell rakni, vagy kivágsz a házból ventinek helyet. A VGA hűtésére én az oldallapra raktam ventit, hogy a VGA-ra fújja a friss levegőt. Sokat is segített, a GTX-em, mikor még megvolt full terhelésnél sem ment hatvanegynéhány foknál feljebb. Gyári hűtővel. Volt, aki kérdezte is, hogy milyen gyári hűtőm van, hogy ennyi a max hőmérséklet. Jól szellőző ház és kész.
Mivel nem tom, hogy a VGA hűtőd hogy merre fúj, ezért nem tom, hogy ''egymás ellen dolgoznának-e'', ha a gép oldalába raknál ventit, de szerintem nem, az csak jó lehet, ha befelé fújod a friss levegő.
Én a táp alatti ventit megfordítanám, az lenne az első. Csak felül szívjon ki venti, a többi befele dolgozzon. -
C^^
őstag
Hali.
Hát egy nagy up ! szép munka !!!
Énis szeretnék kicsit szórakozni a hűtéssel, minél halkabb módon.
Hátul kivannak a PCI-ok mögött szedve a vasak, és elől is az optikai alatt.
Hátul a táp + 1 venti szív ki, nyáron viszont félek, hogy nem lesz elég, pláne hogy egy elég rosszul szellőző, codegen házam van. Előszöris hogyan tudnám megnézni hogy hol reked meg a levegő? Mert ha odateszem a kezem az kb. halottnak a csók...
Másik kérdés hogy hova lehetne ventit rakni ? Szeretném ha a VGA-m kicsit hűvösebb lenne IDLE-ben. egy inno 6600Gt-ről beszélünk, és tudjuk hogy elég forrófejű. Egy zalman vf700-cu van rajta, de 5von járatom, hogy halk legyen, és idleben 47-48 °C (terhetés alatt nem megy 60 fölé, szóval ennyiből jó). 12V-on se sokat hül 2D-ben, 3D-ben 54-56 °C.
Gondoltam rá, hogy az oldallapra rakok egy ventit merőlegesen a VGA-ra, csak nemtudom hogy akkor nem e egymás ellen dolgozna a VF700-al. A másik venti szintén befele fújna és valahol a proci-chipset környékére oösszpontosítana. Nemtudom van-e értelme kajak a procit megcélozni, pláne, hogy hátul +1 venti szív kifele (meg persze felül a táp).
A 3. venti meg a ház tetejére menne, és szívna kifele, viszont lehet hogy akkor a táp alattit megfordítanám, hogy befele fújjon.
Ötleteket kérnék. Előre is köszönöm. (minél halkabb de annál inkább hatékonyabb megoldásra törekszem) -
Winner_hun
félisten
Most ide is nyomok egy uppot, mert megjavult a 7800 GT-m
-
rauschie
senior tag
válasz
Winner_hun #533 üzenetére
nekde télleg nemjó semmise ahogy van
-
Egértuning rulez
.
Asszem nekem is kap két kicsi zöld ledet a +/-.
Másik, nem tudom már mondták -e: ha a hátsó ventid kifele fúj, akkor kifele fújjon a bat is (venti fordít, ha a bordát nem tudod), ha befele fúj, akkor nem szóltam (gondolom akkor a felsők szívják ki a meleget).
Szép munka -
MoDD3rke
csendes tag
Megér a Topic egy UP! -ot
1ébként tervezel még vmi átalakítást?
-
Ser
tag
válasz
Winner_hun #528 üzenetére
Oks, a progi nem mükődött.. Ugyhogy jön az olvasás..
-
Ser
tag
válasz
Winner_hun #525 üzenetére
Hm.. Érdekes
Van egy olyan érzésem, hogy Maxtorhoz nem jó..
Háttérben elindult valami, márha elindult, és így ennyi, de nem vok halkabb sajna -
Ser
tag
válasz
Winner_hun #525 üzenetére
Köszi, megprobálom, aztán meglátjuk segít-e.. Kárt tenni nem tudok ugye??
Végigolvasni?? hm.. Ok, majd 1x..
Kicsit tényleg hosszú.. -
Ser
tag
Hello!
Először is gratulálok, szép munka! Még végig olvasni is alig volt türelmem, megcsinálni nem tudnám.. Elismerésem!
... Gyönyörű
Viszont lenne egy kérdésem.. Én is igyekszem halká varázsolni a gépem, de a winyó..
Nem boldogulok vele, de Te írtál valamit arról, hogy elhalkítottad, amit nem teljesen értettem..
Tudnál segíteni abban, hogy milyen módszerrel tehetem meg ezt én is?! -
válasz
Winner_hun #519 üzenetére
''A görgő full fekete szal világíthatom'' Fekete fénnyel világítsd?
Köcce a címet, ott vajon kiszolgálnak magánszemélyt is? Van 1-2 ötletem még, csak nekem sajna ez már a nyári szünetre tolódik. -
KrAt
veterán
válasz
Winner_hun #518 üzenetére
Ráér holnap. Ma más este van. Viszont majd beszámolást kérek
-
Winner_hun
félisten
Kösz
joci2000 hozta nekem, amikor a telójában cseréltem a LED-eket. Amúgy innen vannak: [link] és kemény 20 forint darabja. És nem Tőled loptam az ötletet, erre nem emlékeztemLáttam, hogy átlátszó, naakkor megcsinálom
Ja és nem a görgőt, hanem a gombot világítom meg. A görgő full fekete szal világíthatom
-
KrAt
veterán
válasz
Winner_hun #515 üzenetére
Na itt a tavaszi szünet, idő mint a tenger. Most én is fogok csinálni 1-2 dolgot, de apróságokat.
Voltmod-ot mikor csinálod meg? -
Winner_hun
félisten
-
KrAt
veterán
válasz
Winner_hun #512 üzenetére
Grat az egérhez, szép lett
Ház, egér, bill moddolva, most a monitor jön?
-
Winner_hun
félisten
még egy up azoknak, akik nem látták volna tegnap
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #1 üzenetére
egérmoddos up
-
kikiri
tag
válasz
Winner_hun #510 üzenetére
akkor jó mester
-
kikiri
tag
válasz
Winner_hun #508 üzenetére
Na ja abban is van valami! erre még nem gondoltam! örülök hogy ezt is megosztottad velünk! jó a házad!
-
brownus
veterán
válasz
Winner_hun #504 üzenetére
azt hittem vmi brutálisabb kinézetű vmi lappang a kupak alatt
( tudom, hülyeség
a fejem is fáj, mennék haza) a proci és a kupak között is volt paszta?
[Szerkesztve] -
brownus
veterán
válasz
Winner_hun #501 üzenetére
kicsit illúzió romboló
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Autós kamerák
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?