- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Akciókamerák
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
-
PROHARDVER!
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsigee
aktív tag
válasz
Steelmanus #11483 üzenetére
Délután megnézem, ez eszembe sem jutott, basszus, lehet tényleg csak ennyi...
Na ezért jó a PH!
Fejleményekről írok, -
canniball
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #11498 üzenetére
Thunderbird. Mondjuk az sem árt ha van társadalombiztosításod...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
canniball #11494 üzenetére
Konklúzió: továbbra is tartózkodom a Rendszer-visszaállítástól. Inkább nem szemetelem tele a gépemet mindenféle sz@rral.
"Használj TB-t, akkor tárolhatod máshol a leveleid." Most égek, mint a Reichstag, de arról, hogy mit jelenthet a "TB" rövidítés, más nem jut eszembe, mint a társadalombiztosítás, terrabyte, meg a tuberculosis.
-
canniball
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #11492 üzenetére
"Ha jól értelmezem, amit írsz, akkor CSAK a rendszerpartíción lévő fájlokat érintheti?"
Ha jól tudom igen, de nem vagyok száz százalékig biztos benne, várjuk meg, hogy mit mondanak akik tutira tudják."Pl. az Outlook Express-es leveleket így nem lehet elveszteni?"
Szvsz de. Használj TB-t, akkor tárolhatod máshol a leveleid. -
M6454
tag
válasz
Sk8erPeter #11488 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Többet ilyet nem fogok kérdezni!
Nem akarom a világvégét, még nem, és szegény gépet sem akarom felrobbantani!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
canniball #11490 üzenetére
Ha jól értelmezem, amit írsz, akkor CSAK a rendszerpartíción lévő fájlokat érintheti? Ez mennyire tuti? Csak mert én kicsit f×sok a rendszer-visszaállítástól, épp emiatt... Pl. az Outlook Express-es leveleket így nem lehet elveszteni? (Mert ugye az is a rendszerpartícióra töltődik...)
-
canniball
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #11488 üzenetére
Ha a rendszer partíción lévő adatokra gondolsz (a visszaállítási pont után feltelepített progik, elmentett böngésző-könyvjelzők stb.), akkor én is úgy tudom. De ha nincs jobb megoldás...
-
Zin
őstag
320-as vinyo 3 reszre van osztva C 25 gb.
D-re lehet p Vistat feltenni a 32 bites XP-m mellé ugy, hogy az XP-t nem kell formatalni ujra? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
canniball #11447 üzenetére
Bocs, hogy közbeszólok, de úgy tudom, hogy a Rendszer-visszaállítás esetén adatot is lehet veszteni, mégpedig sokszor véglegesen. Tévedek?
M6454: akkor kifejtem, _ak_ arra célzott, hogy fórumban nem illik olyasmit kérdezni, ami a programok illegális használatával kapcsolatos. És ebben tökéletesen igaza volt, ezt az alapelvek is tartalmazzák.
Egyébként meg ha letelik az 5 nap, akkor bekövetkezik a világvége, vagy esetleg felrobban a géped.Eli60: nézted, mikori hsz.-re válaszoltál?
-
M6454
tag
Hello!
Windows xp-t használok, nemrég raktam újra, a problémám a következő:
nem nagyon akartam aktiváltatni, így egy aktiváló progit használtam, ami ki is írta h sikerült aktiválni. Most elkezdte a windows belépésnél kiirogatni, h márcsak 5 napja maradt az aktiválásra. Szeretné aktiválni? Ha az igent választam akkor meg kiírja h már aktiválva van. Mit lehet tenni? Mi fog történni ha letelik az a pár nap?Köszi
-
Steelmanus
addikt
válasz
zsigee #11482 üzenetére
Meg valami, nemreg olvastam valahol, lehet hogy itt, de nincs mar kedvem utanna keresni,
szoval a SATA kabelt kellene esetleg leellenorizni, lehet hogy csak kontakthibas a csatlakozasnal, de en egy masik uj kabellel is letesztelnem.
Ott is rejtelyes iras-olvasas hiba volt, es lehet hogy nalad is most adta meg magat.
Az alaplaphoz adott kabelek sem mindig jok. -
zsigee
aktív tag
válasz
Steelmanus #11481 üzenetére
Hi!
Az ötlet nem rossz, de sajna nem nyert(bár ilyen egyszerű lenne a gond). Az Asus m2n nem rendelkezik integrált vga-val, (m2n-se, vagy se-plus ebben a kategóriában az integrált-ha jól tudom).
Igazából a telepíthetetlenség zavar, mert attól hogy esetleg van int vga, még a rendszernek fel kéne mennie...
Azért köszi a tippet, várom a többit.
Üdv! -
Stalker-2572
veterán
Mennyire kockázatos a remote desktop kezelés? (átmegyek haverhoz és neten keresztül a saját gépemet használom az övén keresztül)
-
zsigee
aktív tag
Szevasztok!
Szakmai kérdésem lenne felétek. Van nálam egy gép, (asus m2n, 3200+, 512 ddr2, 7600GS) amin komoly hibajelenségek jelentkeztek. Folyamatosan exe hibát talál, svchost.exe hiba, iexplorer, valamint explorer.exe hiba, wow.exe hiba, stb,stb...
Néhány karbantartó programot futtattam, majd teszteket is indítottam, tulajdonképpen hibát nem talált egyik sem. (futtattam: ccleaner, nortonsysteworks, adaware, avast, majd memtest, cpuburn, orthos, aquamarkt, 3dmarkt06.)
Mindezt már újratelepítés után, mert kékhalállal jött hozzám. A rendszer ezek után 2 napot bírt majd ma teljesen megadta magát, memória címekre hivatkozik, illetve szoftverkivétel, stbstb, biztosan láttatok már ilyet. (Mindez az messenger telepítése után jelentkezett.) Hát uccu neki, újrázni akartam, de nem enged telepíteni: tourW.exe, vagy tourP.exe, vagy egy harmadik exe nem lett megfelelően másolva....
Különböző más verziós xpvel is próbálkoztam, sikertelenül.
Kérdés, mivel lehet gond? Az exe hibák rossz bejegyzésekre utalnak a rendszerleíró adatbázisban, továbbá videókártyaillesztő driverről is olvastam. ezt sikerült elméletileg egy régebbi verziójú driverrel kivédeni. Továbbá olvastam videókártyán lévő memória hibáról is.
DE! mitől nem enged telepíteni? A lemez rendben van, mert mind3 verziót használtam már jómagam is!
(A táp most lett cserélve, HDsentinel szintén rendben talál mindent)
Röviden ennyi, várom tanulságos okító válaszokat.
Üdv!Ha kérdés nem új, bocs, ennyi hozzászólást nem böngésztem, a válasz pedig sürgős.
-
hendzsel
csendes tag
sziasztok segitségeteket kérném van egy pctv/pro v 5.9 tévé kártyám nem mai darab és az a bajom vele hogy öszeakad az uj directx-el és folyamatosan hardvert kér ha tudnátok segiteni elöre is köszönöm .
-
attrax
aktív tag
válasz
Steelmanus #11448 üzenetére
Semmi gáz de hidd el ezen az xp installon nem volt format c: opció.
A dx 10 valóban integrált. Dxdiag lefutott.Nem játszom ugyhogy nem próbáltam ki játéknál.
A mappák törlése nagyvonalakban:
1X-ű filemegosztásról pipa ki//irásvédettség levesz/Saját tulajba vétel/összes engedélyezés és ezután automatán cseréli a fileattribokat.Aztán csak delete.Gugliról puskáztam.
Nekem új volt.
Peace! -
Hübi
csendes tag
válasz
Steelmanus #11460 üzenetére
Köszi
De inkább az USB 2. portot használnám(My book studio),mert amit megadtál 1 kicsit bonyolult+ félő, hogy a meglévő op.rendszeremet is elrontom.Az a probléma,hogy az USB sem ismeri fel az XP-m.Tudom,hogy szűkebb az átmérő,de csak 1 mentésre van nálam a my book.
-
_ak_
addikt
válasz
Sk8erPeter #11466 üzenetére
Érdekes a dolog, ha nem is egy teljesértékű megoldás, folyamatosan fejlődik a project, legalább nem a dx10 fog határtszabni, h vmivel ne tudjunk játszani XP alatt.
-
tothm
őstag
Üdv! Ha egy pendrivera rendesen rárakom az xp-t és a a bootot is beállítom akkor fog működni a setup?
-
lúzer
veterán
válasz
KilgoreTrout #11468 üzenetére
aha, indulásnál F8
(de látom, írtad) -
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
megoldható-e az egy második windows telepítése nélkül, hogy legyen egy "kiherélt" indítási opció is?
Gondolok itt arra, hogy alapból van fent minden baromság most a gépen, (windowblinds, launchy, stb), egy csomó dolog alapból indul, és kellene egy teljesen "tiszta" windows is, ahol ki vannak lőve a nekem nem kellő service-ek, ki van kapcsolva a megjelenítési stílus, nem kell hálózat, stb...
Mivel laptopom van kis vinyóval nem akarok még egy rendszert feltenni, ráadásul van pár program, ami "mindkét állapotban" kellene.
Tehát valami olyasmi kéne, mint a csökkentett mód, csak teljesen testreszabhatóan. -
Steelmanus
addikt
Innen indulva es ide erkezve esetleg segitene.
A sebessege ennek is S400.
Innen kiolvasva -
bsh
addikt
válasz
(Kolombusz) #11455 üzenetére
fontos feladatokra...? és usb...?
-
bsh
addikt
hát én ezt így konkrétan nem ismerem, de amit el tudnék képzelni, azok ilyen alapvető dolgok, mint pl.: van rajta partíció??? van hozzárendelve meghajtóbetűjel??? merthogy ezek nélkül nem fogod látni sajátgépben...
nézd inkább lemezkezelővel, hogy ott megjelenik-e és milyen partíciók meg betűjelek vannak hozzá.
a másik meg, lehet, hogy ez tud valami titkosítást vagy ilyesmit, lehet, hogy valami jelszó kell hozzá, és amíg ezt nem állítod be, lehet, addig nem is látja a gép? (ez szintén csak tipp) -
Steelmanus
addikt
válasz
(Kolombusz) #11455 üzenetére
A kulso vincsihez nem adtak driver lemezt?
Azon szokot lenni modositott USB driver. -
(Kolombusz)
veterán
válasz
(Kolombusz) #11403 üzenetére
Valakinek valami ötlet esetleg?
Fontos lenne, mert nem mindegy, hogy 1.1, vagy 2.0 sebességgel ment kint az illető a külső winchesterére. -
Hübi
csendes tag
Sziasztok,
Vettem egy WD Studio külső vinyót,összeduktam a Firewire-el, WD My Book IEEE 1394 SBP2 Device is working properly-ezt írja,de ennek ellenére nem látom a saját gépemben(Win XP Professional).
Tudna valaki segíteni?Köszi
-
akom
őstag
Sziasztok !
Lenne egy kérdésem.
Sulin keresztűl (MSDNAA) letöltöttem a winxp t majd feltelepítettem.
Sajnos úgy adódott hogy az alaplapom meghalt idő közben ,ezért windowst kellett újbol installálni.
Felrakom a megszokott módon majd szeretném regisztrálni, amikor azt irja ki hogy ezzel a kulcsal már volt. Na jó telefonon bepötyögöm amit kért, és a gépi hang azt mondja hogy csak a már feltelepített gépre van jogosultsága ennek a kulcsnak.Na most ilyenkor én mit tehetek ?
Esetleg van olyan száma az MS nek amikor nem csak géppel beszélek hanem húsvér emberrel ?Köszönöm a segítséget !
-
Steelmanus
addikt
válasz
chungee #11405 üzenetére
Ebbol kiindulva es eddig eljutva
talan segit valamit. -
bsh
addikt
válasz
canniball #11447 üzenetére
engem meg mindenféle haverjaim b...tatnak a számítógépes problémáikkal, és mindegyiknél azt tapasztaltam, hogy próbálkoznak rendszervisszaállítással, ami a végén több kárt okoz, mint amennyit segít. csak újabb és újabb problémák adódtak mindig utána. úgyhogy én ebből köszönöm nem kérek.
különben sem omlott még össze soha a rendszerem, úgyhogy sosem volt még rá szükség. ha bármi van, szeretem magamnak megoldani a problémát. -
Steelmanus
addikt
válasz
attrax #11422 üzenetére
Nem akartalak kioktatni, elismerem hogy fogalmazhattam volna maskeppen is az irasomat,
ha megbantottalak, akkor elnezesedet kerem. Feltunt ezeken a buheralt XP-ken, hogy
a telepitest automatikusra allitjak, marcsak azert is mert sok olyan programot tesznek bele
amit kulon kellene feltelepiteni, igy az is felmegy az XP-vel. Viszont azokban is van olyan opcio hogy format C:\ de csak akkor ha interaktivan telepited. Arra gondoltam hogy ezt hagytad ki.
És ha érdekelne hogy kell a mappákat véglegesen törölni...
Igen erdekelne, talan jogokat kell allitani a torlendo mappakon...?
-
bsh
addikt
válasz
Newyorker #11433 üzenetére
ennél szerintem lényegesen egyszerűbb lenne, ha egy másik, működő xp géphez odaslattyognál egy pendrive-val, és rátolnád szépen a "C:\Documents and Settings\Default User\Starmenü\Programok\Kellékek" mappát, valamint az "All users" fiókból is egyanezt a mappát, a benne lévő parancsikonokkal együtt, majd a te gépeden ugyanide felmásolnád ezeket.
ha alap helyre van rakva a windows ("C:\Windows" könyvtárba) mindkét gépen, akkor a parancsikonok a kellékekben is ugyanoda fognak mutatni. -
akaido
addikt
válasz
Newyorker #11430 üzenetére
Hali! canniball már válaszolt, tehát az elérési út miatt tettem be a képet.
Tehát létre kell hoznod a Documents and Settings/All Users/Start menu mappába egy Kellékek menüt. Ezen belül a többi almappát.Másik tipp: Jelentkezz be rendszergizdai jogokkal, majd nézd meg egy másik felhasználó Documents and Settings/User név/Start menüjében ott van-e a Kellékek. Ha igen, nyert ügyed lehet, hiszen a saját profilodba csak át kell másolnod.
-
localhost
Közösségépítő
válasz
attrax #11422 üzenetére
Hát kérdezd a tökéletesre hangoló kollégistáktól, merthogy:
A legális windowshoz jár support
A szutyokhoz meg ott a ph! (ami ugye valóban tökéletes!)Ezt azért kérem semmilyen formában ne reklámozd, de legfőképpen ne terjeszd!
--- és elnézést az imént hozzászólás helyett privát levelet írtam, nem szándékoztalak zaklatni, egyszerűen mellékattintottam, mert én még nem vagyok tökéletes.
PONT MA egy éve regisztráltál: BOLDOG szülinapot! -
Jazz
veterán
Hi!
Nem tudok hibernálni! Leglább is ha meg van nyitva valami, ezt írja ki:
"kevés a rendszererőforrás az API végrehajtásához"
Ez mi?
thx -
Newyorker
addikt
Sziasztok!
Ha valaki kitörli nekem az egész kellékek mappát "Minden programból" azt hogyan tudom visszacsinálni?
Köszönöm
-
GD
őstag
ha jól tudom xp-re nincs és nem is lesz dx10, még kollégistáknak sem
-
attrax
aktív tag
válasz
Steelmanus #11400 üzenetére
Már túlvagyok rajta :Ezerrel fut az XP és soha nem volt jobb!
Vistaszar(6Gb)törölve,Program files(2gb törölve)
És miután kioktattál okosan elárulom, hogy ez egy magyar kollégisták által tökéletesre hangolt 2007-es OS, integrált DX10-el,mindenféle szutyokszar nélkül.
1X űen csak működik.
És ha érdekelne hogy kell a mappákat véglegesen törölni... -
Tosee
őstag
válasz
Stalker-2572 #11415 üzenetére
nem lesz elég ha mindent csak simán átmásolsz, mivel az adatok helyének pontosan ugyan ott kell lennie mint most, tehát szektoronként egyezniük kell. De ghostolással megoldható a probléma.
nézz át ebbe a topicba, itt megtalálod a megoldást:
[link] -
Stalker-2572
veterán
Újratelepítettem a rendszert, most tökéletesen működik. Tudok valahogy biztonsági másolatot készíteni belőle másik partricióra úgy, hogy ha leközelebb kell rendszer ne kelljen mindent újrapakolni? Elég, ha csak mindent átmásolok?
-
Cicero
őstag
Kerestem mindenhol a winportal.net-től kezdve googléig, de nem találtam pontosan azt amit kerestem. A parancsikonok kis nyilacskáit szeretném eltűntetni, egy sima registry módosításra emlékszem, de a leírások amiket találtam több lépésből állnak és nem szeretném annyira átírni a registryt. Aki tudja melyikről beszélek megdobna egy linkel? Köszi
-
L!NK->Q3
senior tag
bocs erre: (#11347) L!NK->Q3
-
L!NK->Q3
senior tag
[link]
erre vki? -
-
-
GD
őstag
válasz
csabyka666 #11406 üzenetére
memtest!
-
Hali! Talán nem pont ide való a bajom, de pls segítsetek!
Nos! Gondoltam összedobok egy nagyon oldschool gépet itthonra, torrentnek meg ftp-nek. Ez eddig rendben is van. Adott egy PII-es 260mHz-es proci, 192 mega SD, meg valami full integrált alaplap valami Intel chipkészlettel - mindez egy gyári HP konfig.
Ezen elvileg menne az XP, ezért megpróbáltam felrakni, de már az elején bedobott egy hibát, hogy valami *.sys-t nem lehet másolni, megy hogy Error code 4. Segáz! Biztos rossz a cd - gondoltam. Megpróbáltam 4 másikkal (SP1-el és SP2-vel is), de ugyanaz.
Na mondom...jó nekem a Win98 is, hát felrakom azt. Annál is megakadt az elején, azzal a hibával, hogy valami KERNEL parázik nekem, meg hogy vegyem ki a hajlékonylemezes meghajtóból a lemezt.Hát én lehúztam róla a kábeleket, letiltottam BIOS-ból is, de még mindig ugyanaz a hiba mindkét OPrendszernél. Lemez sincs benne xD!
Ha XP nem is megy, de 98-nak mindenképpen kellene ezen a konfigon.
Ötlet valakinek? Köszi...! -
chungee
addikt
Mit jelentenek ezek
Veszélyes vagy figyelmen kívül lehet hagyni
-
(Kolombusz)
veterán
Lenne egy kis USB gond.
Senki előtt nem titok, hogy SP1 nélkül, vagy a megfelelő javitócsomag hiányában az XP nem kezeli a 2.0-s sebességet.Én azonban egy szűz xp-re sp2-t tettem fel, ami nem orvosolta a hibát (nem először fordult már elő). Hiába szedtem le az MS oldaláról a patchet, nem engedi telepiteni, mert az sp2-vel egy frissebb verzió települt.
Hogyan lehetne megoldani a windows turkálása nélkül a megfelelő sebességű usb kezelést? Irodai gép, fontos feladatokkal.
-
_ak_
addikt
DX 10 for XP Vannak pozitív tapasztalatok? Kipróbáltam egy XP-t amibe integrálva volt, de pl az assassins creed nem ment vele (mármint dx10-be, mert hiányzott neki vmi library fájl), Nem jöttem rá a lényegére ennek a megoldásnak, azt is írják, h vista esetében is javít a dx 10 kihasználtságon.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
anyoka #11373 üzenetére
Szia anyoka!
Esetleg ilyen matricát láttál?
Mert sajnos ez kevés. Steelmanus linkje nagyon jó! A gép alján kell, hogy legyen, de nem feltétlenül Windows XP-s, hanem Windows 2000-es, vagy másféle is lehetséges. Az igazolja az eredetiséget, ez az általam linkelt csak amolyan reklámféle!Szervíz: szerintem hagyd őket a fenébe... Itt a PH!-n szétnézel az aprók közt, segítünk mi is. Van megbízhatósági statisztika is. Olcsóbb, egy az! Másrészről pedig szerintem bárki PH!-s aki már látott notebookot, szívesen segít. Egy mekiben be lehet szerelni a RAM-ot a gépedbe, szívességi alapon. Szokott ilyen lenni, te pedig már szemmel láthatóan befogadást nyertél a PH nagy családjába.
(Még olyan is van itt a PH-n, hogy más adott-vett termékét fuvarozzuk országszerte. [link])
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Tesla topik
- E-roller topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Háztartási gépek
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest