- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
válasz
Joe bácsi #47493 üzenetére
Na szóval:
1. Megy a 2003-as Office.
2. OEM és Box között az a különbség, hogy az OEM-et csak azon a gépen használhatod (hivatalosan), amire megvetted. Ha cseréled az alaplapodat, akkor elvileg bukod a licencet. A gyakorlatban általában csak újra kell aktiváltatni telefonon, az üszi nem igazén kérdez, hogy mi az okod rá. A retail (box) ezzel szemben oda telepíthető, ahová akarod (természetesen mindegyik egyszerre csak egy gépre
).
3. Igazából felsoroltál 3 különböző kiadást. Azt neked kell eldönteni egy feature-lista átnézése után, hogy neked melyikre van szükséged.
4. Ha jól tudom, már OEM esetén sincsen külön x64-x86 forgalmazás, a pack-ben benne van mind a két telepítőmédia - de utóbbiban nem vagyok biztos. Ellenben retail (box) esetében mind a 32bites, mind a 64bites verziót megkapod, ergo nem kell gondolkodnod, melyiket akarod használni. De ha nincsenek gagyi/noname/régi cuccaid illetve 16bites kódot használó appjaid, akkor egyébként sem kell félni az x64-től.
-
g.gergo
senior tag
válasz
Joe bácsi #47493 üzenetére
Ha felrakok egy 64 bites verziót, de most nem használom ki a gépemmel, de lehet 1 év múlva meg igen, akkor megéri felrakni, fog rendesen működni, meg ilyenek.
- persze, h minden fog működni.
- verziók összehasonlításában itt van egy kis segítség. (thx pzstm) az elérhető szolgáltatások alapján eltudod dönteni, h neked mely alkalmazásokra van szükséged, mire nincs, esetleg melyik szolgáltatást tudod kiváltani mással. véleményem szerint egy hp bőven elég otthonra, attól, h ultimate verziód van, nem lesz gyorsabb a gép, max csak az e-penis lesz nagyobb.
-office 2003 is megy W7 alatt.
-oem vs. retail (dobozos) itt olvashatsz bővebben -
Morden24
nagyúr
válasz
AirBooms #47492 üzenetére
A WU-ról cserélgeti, vagy a beépített Win drivert rakja vissza?
Ha előbbi, akkor egyszerűen rakd fel azt, amit te akarsz, menj fel a WU-ra, keress rá, és ha meglátod a másik drivert, akkor nyomj rá egy rejtést és ennyi.
Ha a sajátját cserélgeti, akkor megteheted azt, hogy az eszköznél uninstall opciót választasz, és bepipálod, hogy törölje a gépről a drivereket. Ekkor megszabadulsz tőlük, és nem lesz mire cserélgetni.Azt mondjuk azért megkérdezem, hogy miért nem jó az, amit a Windows rak fel?
-
Joe bácsi
őstag
válasz
Morden24 #47491 üzenetére
Ezek között mi a különbség? Ezek vmelyiket venném meg, de nem értek annyira hozzá, h. melyik lenne a legjobb.
Microsoft Windows 7 Pro 32bit HU OEM
Microsoft Windows 7 Ultimate 32bit HU OEM
Microsoft Windows 7 Home Premium HU BOXHa felrakok egy 64 bites verziót, de most nem használom ki a gépemmel, de lehet 1 év múlva meg igen, akkor megéri felrakni, fog rendesen működni, meg ilyenek.
Eredetiben venném meg most az egyszer a windowst.
AirBooms: A 2007-es office nem kell még ingyen sem. A 2003-as office megy win 7 alatt?
-
AirBooms
addikt
válasz
Joe bácsi #47490 üzenetére
Nekem az Office 2007 van meg, az tökéletesen megy win7 64 Pro alatt.
Viszont kérdés:
Amióta feltelepítettem a win7-et, azóta random cserélgeti a Gene II alaplap Realtek hálózati vezérlőjének Asus driverét (amit én raktam fel) a saját windows által talált driverével, ami néhányszor azt eredményezi, hogy a hálózati vezérlő egyáltalán nem működik. Mitől van ez, hogy lehetne ezt megszüntetni?
Köszi!
-
Morden24
nagyúr
A chipset drivert a Win tette fel, a WU-ról kapta le, vagy külön kellett telepíteni? Mert amennyire sejtem, ehhez max. XP-s driverek vannak.
(#47490) Joe bácsi: Igen, fel. Berakod az Office lemezt, és telepíted. Egyébként milyen verziót akarsz telepíteni?
Nyilván van jópár, de inkább kérdezz rá, ha valami konkrétan érdekel. -
Joe bácsi
őstag
Fel lehet valahogy telepíteni a win 7-re az Outlookot?
Sok olyan program van, ami nem megy win 7 alatt? -
Morden24
nagyúr
Az nForce-os driverekkel többeknek volt bajuk, de azért legyen egy olyan alapvető kérdés, hogy: tuning van?
(#47485) kátránykettő: Olyan szempontból nem irreleváns, hogy az ilyen-olyan hekkelt-krekkelt-módosítgatott verzióknak annyi betegségük lehet, hogy nem is érdemes velük sokat foglalkozni.
Mellesleg igen, nekem mind a desktopon, mind két notebookon megjelenik a CCC. Desktopon a legújabb Catalyst-ot, notebookokon a legújabb mobility cuccot használom. -
tildy
nagyúr
A7n8x ,vagy hasonló nforce2es lapra próbált már valaki win7t varázsolni?
Otthoni gépbe új vinyó került, a régi 160as pata-s helyett 320as sata. A gép asus a7n8x deluxe wifi, 2600+ sempronnal, 1.5 giga rammal, ati 9200es kártyával.
Gondoltuk feldobjuk rá a win7-t, a telepítés csont nélkül felment, minden oké volt.
De itt jöttek a gondok: tök random mód újraindulgat a gép. XPnél ilyet nem csinált...a
kezelőben semmi nem látszik, csak ennyi: kritikus hiba a gép nem megfelelően lett leállítva....
Ötlet? -
törölt tag
válasz
#34784256 #47485 üzenetére
Feltettem a KMPlayert, es ugy latszik ezzel meg is szunt a gondom, koszonom!
Leteszteltem, csak 1080-as filmeknel volt gond, a 720-asoknal nem, es azert szaggatott, mert ha a Media Player Classic-al vagy a Windows Media Player-el jatszottam le akkor a proci 100%-on tekert, a KMP viszont csak 60% korul terheli a procit. Gondolom ez mas kodeket hasznal, bar teljesen most sem ertem, mert ha igaz akkor ennek a Radeon szerianak alapbol tamogatnia kellene hardveresen a nagyfelbontasu filmek lejatszasat, de en ehhez mar hulye vagyok, ugyhogy nem is firtatom
Megegyszer kosz a tippet! -
törölt tag
Lauda: A gép amin próbálkozok elméletileg elég erős szinte mindenhez ( gondolom én ), egy zsír új HP Pavilion dv6, AMD Turion X2 (2.2GHz), 4GB DDR2, ATI Radeon HD 4530 (512 MB). Ezt a Windows verziót valóban torrent útján szereztem, mivel amit vettem a géphez W7-et ( upgrade opcióban járt a géphez 21 fontért, utólag rendelhető, mivel 3 hete amikor vettem a gépet még nem jelent meg a W7 ) még nem jött meg, gondoltam addig is felteszek egyet.
Morden24: szerintem teljesen irreleváns a problémám szempontjából, hogy honnan származik az oprendszer és ezzel nem vagyok előrébb a megoldáshoz
pzstm: Widnows Media Player12-et feltettem én is ( ha jól olvastam az N verzió annyiban más, hogy a WMP-t nem tartalmazza, szóval utólag telepítettem ), de ez sem oldotta meg a gondomat sajnos. Közben azt is olvastam, hogy a W7 nem támogatja alapból a Blue-ray lejátszást, igy gondolom alapból kodek szinten sincs support benne. Ehhez kellene valami kodek nekem ha minden igaz de amiket próbáltam ( klite, cccp, wmc ) nem segítettek.A Catalyst Control Center másnak megjelenik W7-es rendszeren? Ha igen melyik verzióval?
És kösz az eddigi hozzászólásokat!
-
NFree
addikt
Sziasztok nos lenne egy kis problémám az sb audigy hangkarimmal, igen olvastam az 1 hsz-t de nem boldogulok vele, a lényeg nem működik az eq ezt az üzit kapom továbra is:
The audio device supported by this aplication is not detected. The aplication will exit.
nagyon fontos lenne hogy mukodjön, mert a ze3-am nál így nagyon sok a mély és kevés a magas , s nagyon zavaró leg is számomra.
pls help
-
Zoli1222
őstag
Meg tudja nekem mondani vki, h msdnaa-ban a Windows 7 Language Pack (x64) - DVD (Multilanguage) tartalmazza-e a magyar nyelvet, illetve ehhez használható-e az innen letöltött(msdnaa) angol nyelvű win7 kulcsa?
-
-
Morden24
nagyúr
válasz
Zolexx #47470 üzenetére
Nem lenne meglepő, a tört verziók többsége OEM, mivel itt van egy pre-aktivációs lehetőség, amit az MS biztosít az OEM-gyártóknak.
Persze ettől még vehette is, de akkor az azt jelenti, hogy rendelkezik egy vadiúj géppel is, mert egyébként az OEM verzió bolti forgalmatása ugyanúgy most kezdődött meg, mint a retail-é.
-
(#47458) Morden24, (#47460) pzstm
Ejnye ejnye milyen hozzaallas ez?
Adatlapja szerint londonban lakik, ott miert ne vehetett volna olyan verziot?
(#47455) kátránykettő Probald meg kmplayert, de lehet a geped gyenge, azert a win7-nek alapbol nagyobb az eroforrasszukseglete.
(#47469) pzstm Nekem aztan tokmindegy, tudod jol, hogy en is hogy allok ezekhez a dolgokhoz, de attol meg az N verzio letezik, msdn-en is fent van pl.
-
Zolexx
aktív tag
Köszi, a hely csak egy pl. volt.
(késöbb úgyis megveszem, addig meg az rc)
Ismerőstől megkaptam az eredetit, neki már megvolt megjelenés elött hetekkel, magyar 7600-os de hogy honnan azt nem tudom. Ezért gondoltam felrakom virtuális gépre és megnézem hogy tényleg a végleges. de úgy tűnik akkor az. Esetleg egy géphez kapott oem-et írta át? Úgy hallottam az hamarabb megjelent. Lehetséges lenne ez?köszi
-
Morden24
nagyúr
Mire az meglesz, én már ezen meresztem a seggem:
Már csak ~100 warezost kell meggyőznöm a legál verzió megvételéről, és akkor Ballmer felküldi nekem a Dunán
Windows 'N'-re meg: has been released in Europe, but only for sale directly from Microsoft sales websites and select others -> szerintem ez az, ami aztán senkinek nincsen. Arról nem is beszélve, hogy valójában annyira nem is released a dolog. Aki 'N'-t rendelt pl. az amazonról, mindnek átvágták sima retail-be, mert N nem is volt.
-
pzstm
titán
válasz
Morden24 #47454 üzenetére
viszem magammal szobrot yachtomra, szóval max ha felengedlek a piritott ribancaim mellé, akkor rajzolhatsz...mondjuk ha te ott bajuszrajzolással lennél elfoglalva...hát meg is érdemelnéd (ugyanis élményindexet kéne lefuttatni a yacht Home server PC--jén...egészen addig míg 8.0 nem lesz
)
-
törölt tag
Hali!
Feltettem a Win 7 Ultimate N verziót, és az istennek nem találtam olyan codec csomagot amivel szaggatásmentesen játsza le a HD-s filmeket (H264-es kodek). Az XP alatt a KLite-vel gond nélkül ment eddig. A másik gond, hogy amikor telepítem a Catalyst-ot (Radeon HD 4530-as adapter van a laptopban) nem jelenik meg a Control Center, sőt telepítésnél sem lehet kiválasztani, igy nem is tudom megnézni a beállításokat sem. Van valakinek ötlete, hogy tudnám a problémáimat orvosolni? -
pzstm
titán
válasz
kiskozi #47451 üzenetére
ácsi...CMD-nél nem is fogja megkérdezni..tessék bepötyögni a start menübe hogy cmd, majd jobb klikk rá, és Run as administrator (Futtatás rendszergazdaként) vagy nyomj az ikonjára állva egy ctrl-shift-enter billentyűkombinációt.
Nah ekkor fog a parancssor rendszergazdaként futni -
kiskozi
csendes tag
Szia
Persze bár cmd-nél nem kérdezi meg de a bcdeditnél igen.
Azon is gondolkodtam, hogy ha bemegyek a felügyeleti eszközök/számítógép kezelés/lemezkezelésbe, akkor ott megjelenik a partícionált vinyó és a másik is, az E meghajtóra írja, hogy Rendszer,aktív, elsődleges partíció, a D-re viszont csak aktiv és semmi más. Nem lehetne átállítani, hogy a D legyen a rendszer és ne az E? Lehet hogy ez nagyon hülyeségnek tűnik. -
Zolexx
aktív tag
Sziasztok.
Szeretném megkérdezni a Win 7-nek (végleges) aki megvette a szoftvert, lenne olyan kedves megnézné nekem hogy mi a build száma a rendszernek.? pl: megnyitja a számológépet és ott a súgóba a névjegy-re és ott lehet megnézni. Köszönöm
-
-
kiskozi
csendes tag
Sziasztok
Óriási problémával küzdök, kérlek segítsetek nekem, mert kifogytam az ötletekből. Az asztali gépemen win7 RC-t használok, nagyon klafa, minden oké vele. A gépben van 2 db 160 Gb-os vinyó, az egyik 2 részre van partícionálva, 40 és 120 Gb (C,D), valamint van egy 160-as egyben(E). A c-re van telepítve a windows, és valami folytán az E-re van feltelepülve a boot könyvtár és a bootmgr file. Szerettem volna az E meghajtót kivenni a gépből, de amikor kihúztam, nem indult el a rendszer.
Megpróbáltam a boot könyvtárat és a bootmgr-t átmásolni a c meghajtóra és felszabadítani az E-t. De amikor beírom a "bcdedit /export C:\boot\bcd" parancssort, akkor a rendszer a hozzáférés megtagadva üzenettel tisztel meg. Ugyanezt csinálja a D meghajtóval is. A BCDEDIT progival is próbálkoztam, de nem jártam sikerrel.
Remélem nem voltam nagyon csapongó. Kérlek segítsetek, hogy ki tudjam venni az E meghajtót, és a rendszer is elinduljon, mert arra a vinyóra máshol van szükségem. Előre is köszönöm a türelmeteket és a segítségetek
et.
-
Sh4rKy
senior tag
elcsesztem már 2 dvd-t nem igazán szeretnék még egyet... szóval most újraírhatóra írom ki
ha megint nem sikerül még egy dvd-r t beáldozok, de ha azzal sem sikerül akkor nem mondom meg mit csinálhat az MS az új winfossal
SATA/AHCI módot nem találtam bioson belül, IDE kábel meg max az egyik vinyón lassabb... -
pzstm
titán
válasz
Sh4rKy #47440 üzenetére
millió oka lehet...
rossz nyersanyag, túl gyors írás, újraírható nyersanyagra pörkölted, rossz progival írtad ki, SATA/AHCI mód, volt akinél rossz IDE kábel okozott galibát stb...........
biztosat szinte lehetetlen mondaniszerk.: azzal a kis progival próbáld meg esetleg kiírni DV-re...tud olyat is
-
pzstm
titán
válasz
Windsurfer #47438 üzenetére
szaladjanak ki a szomszédok, essen szét a ház
-
pzstm
titán
válasz
lala42 #47437 üzenetére
én szülőket is úgy térítettem át XP-ről Vista-ra, hogy egyszer mire hazajöttek, már az volt a gépen
Erre elkezdtek szidni, hogy kicsicsáztam a régit, és nem találnak semmit
Most felment a Win7, már nem volt akkora a különbség (leszámítva a vadonatúj Taskbart), és beszóltak, hogy megint megvariáltam a dolgokat...mondtam nekik, hogy kötelez frissítés volt...nem nagyon kezdtem el magyarázni, hogy mivan
-
Windsurfer
tag
nah végre megoldottam a hangkártya ügyet!!! ráerőszakoltam (nagy nehezen, manuálisan) a vista drivert azt mit ad isten tiszta hang van!! most csútkahangerőn üvöltetem a zenét!!
-
lala42
őstag
Na arra befizetek
A NYENYI ( nyugdíjfolyósitónak küldendő bevallás), még a mai napig közelebb áll a DOS-hoz, mint a WIN 3.1-hez
Még floppyn kérik az éves bevallást. Ebből, hogy lesz 2007-es?
Noha nekemmegvan hivatalosan ( tanári progi ) átírva a nevemrede mint fentebb írtam, a mama ki fog akadni.
-
pzstm
titán
válasz
Sh4rKy #47430 üzenetére
"64bites windowst szeretném feltolni a gépemre, de az istenért se sikerül... 2 verziót is próbáltam"
Neked 2 verzió is volt a dobozodban?
Amúgy Pendrive boot a legegyszerűbb, legkényelmesebb megoldás.
Olyan tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzést nyújt(Amúgy tegnap egy Sony fényképezőgépben lévő memóriakártya segítségével bootoltam be...pompás volt
)
-
Morden24
nagyúr
válasz
Sh4rKy #47430 üzenetére
Terjesztem a pzstm-féle igét: kattints ide!
De amúgy azt is megpróbálhatod, hogy átrakod a BIOS-ban az eszközkezelést ide módból AHCI-ra.
-
Sh4rKy
senior tag
helo kedves mindenki
64bites windowst szeretném feltolni a gépemre, de az istenért se sikerül... 2 verziót is próbáltam, de állandóan kidobja, hogy cd/dvd driver hiba... olvastam, hogy másoknak is volt itt hasonló problémája, de konkrét megoldást nem találtam meg... esetleg valaki tudna segíteni? -
lala42
őstag
Igen, mert az asszonypajtás csak ezt tudja kezelni. (Még ezt is csak nagy nagy nehézségek árán
) Ők még az Open Offic-t tanulták és megjegyezte itthon, hogy semmi nincs a Wod-ben a helyén.
) A lányom közölte, hogy minden ott van ahol kell lenni, erre a válasz? Ne szemétkedj anyáddal
-
virkir
veterán
válasz
gugcsi #47422 üzenetére
Kicsinykét kevered azzal amikor egy ATI kártya mellé beraknak egy nvidiát, hogy számolja a Physix-et.
Nem tartom kizártnak, hogy működjön amit szeretnél de csak ahogy Morden leírta tehaát az egyik kártyát mindig tiltani kell.
A 8800 meg semmivel nem lesz gyorsabb mint egy 4870 CAD-ben mivel a nem Quadro-nak fogja felismerni és így nem is tudja azokkal az utasításokkal használni.
Ha minden áron Quadro-t akarsz akkor keresni kell egy normál nvidia kártyát amire lehet Quadro biost rakni. Legalábbis régebben ha jól emlékszem voltak ilyenek amik csak szoftveresen különböztek a meze kártyáktól. -
gugcsi
csendes tag
válasz
sfdrakex #47421 üzenetére
persze ebben igazad van de a CAD-programok valahogy jobban szeretik az nvidia kártyákat.
A CADs workstation-ok is mind nvidia kártyával vannak szerelve, ilyenek a QuadroFX kártyák.
Ezt az OpenGL-es dologt én is egy fórumban olvastam és nem vagyok a szakértője a dolognak viszont azt tudom, hogy nem a memóriaméret a lényeg. A munkahelyi workstationom egy QuadroFX 1400-al van szerelve ami csak 128MBs de a 3Ds tervezésben ez professzionális kártyának számít. -
gugcsi
csendes tag
válasz
Morden24 #47417 üzenetére
Egy fórumos társtól hallottam erről én is, hogy a win7 két kártyát is tud kezelni
Kérdeztem is hogyan megy ez erre ő ide irányított mondván itt biztosan tud majd valaki segíteni. CAD-re egyébként az nvidia kártyái jobbak OpenGL-miatt és épp emiatt lenne a másik kártya. -
válasz
Morden24 #47417 üzenetére
Nekem anno egy ATI 9600XT (nem most volt) a driver-ek miatt majdnem repült, mivel at ATI driver rendszeresen kékre színezte a képernyőt... Mindenhol jó volt a kártya, csak éppen egy alkalmazással volt gondom: az EdgeCAM-el - ha jól emlékszem...
szerk: Yep! az EdgeCAM volt az!
-
Morden24
nagyúr
válasz
gugcsi #47415 üzenetére
Hát ez kicsit érdekes gondolat.
Megoldást max. úgy tudsz eszközölni, ha az egyik kártya tiltva van, mint hardverelem, a másik kártya meg aktív, és ezzel variálsz.
De ehhez én kevés vagyok, ilyet még a büdös életben nem láttamEgyébként miért jobb CAD-re a 8800? Tényleg nem tudom, azért kérdem
-
gugcsi
csendes tag
Üdv,
Windows 7 Ultimate X64-et használok és egy kis segítségre lenne szükségem. Két különböző VGA-t szeretnék használni Win7 alatt csak nem tudom hogyan lehet ezt.
Az egyiket játékra: Sapphire 4870 1GB, a másikat pedig CAD-re: Inno3D 8800GTS 320MB.
Hallottam, hogy a win7 két kártyát is tud kezelni csak nem tudom mit hogyan állítsak...Előre is thx!
-
Morden24
nagyúr
válasz
-KoKeSz- #47401 üzenetére
Az mit jelent, hogy nem akar működni? Az ingyenes, innen letölthető legfrissebb Avira nem működik? aztmeghogy?
Egyébként rajta kívül mai ingyenes AV-szoftver menünk:
Microsoft Security Essentials
Avast!(#47402) sfdrakex: Lemaradtam valamiről? A Nod32 mióta ingyenes?
(#47400) Palesz191: Sajnos ez is driverfüggő dolog lesz. Vagy az van, hogy kell valami szoftver, amin keresztül a kamerád felismerésre kerül és importálhatóak a cuccok rajta, vagy az, hogy írsz a gyártónak egy e-mailt, miszerint mikor-hogy és egyáltalán lesz-e Win7 support.
-
-KoKeSz-
tag
Sziasztok!
Tud valaki egy ingyenes vírusírtó szoftvert Windows 7 -hez? Az Avira Antivir nem akar nálam működni
Köszi!
Aktív témák
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest