- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Aktív témák
-
zuchy
őstag
válasz
nyunyu #20196 üzenetére
Csináltam az F12-őset is. De semmi. Még arról sem bootol, amiről feltettem a win7-et (32bit) és onnan irok
Úgy akarom, hogy majd 32 bites oprendszer mellé (Xp) Tennék egy 64 bites Win7-et, hogy kihasználjam majd a több ramot, mert veszek 4 gigát. Most nincsen üres partícióm, csak ki akartam próbálni, hogy bootol-e. Szerintem ez a baj.
(#20197) Kukti Kábelek rendben vannnak, azzal nem lehet baj. -
nyunyu
félisten
Most akkor virtualis oprendszernek akarod, vagy kulon particiorol futonak, vagy hogy gondolod?
32bites host oprendszer ala 64bites guest oprendszerhez a procidnak tudnia kene a VT-t, anelkul nem lehet telepiteni.
Hmm, E6750 tudja.
Talan VMWare-rel probalkozz, az tud 32bit ala 64bitet varazsolni.Kozben nezem, neked is hasonlo lapod van, mint nekem, nem kell atallitani a bootsorrendet, ha Win-t akarsz onallo particiora tenni, eleg bootolas elott megnyomni az F12-ot, es a megjeleno menubol kivalasztani az ODD-t.
Ha bootolhato a lemez, akkor egybol arrol bootol.
Ha nem, akkor frizbit irtal. -
nyunyu
félisten
CD/DVD kepkent kene kiirni az iso-t, nem fajlkent...
-
nyunyu
félisten
-
zuchy
őstag
Van egy olyan problémám, hogy nem bootol a 64-bites win7. Pedig beállítottam mindent.
Van valami különleges módja, hogy hogyan kell bootoltatni?
Mert egy torrentes és az eredeti microsoftos 64-bites sem bootol. Mindkét lemez le van zárva.
Ja és most fent van egy 32 bites xp meg egy 32-bites win7. A 32 bites win7 helyébe jönne a 64 bites. -
Kukti
tag
no skacok használ e valaki proxys wlan-t-?
mert hiába állítom be a win 7 proxy kezelőjét az nem adja át a FF-nak, pedig az előző buildekben ez nem volt gond.
tapasztalatok?
mod: persze ha az FF proxyját beállítom akkor megy minden frankón de most minden hálózatnál ezt el kell majd játszani vele?
-
L OuiSe
csendes tag
Sziasztok.
A felmerülő usb-s wifi gondokra az a megoldás,
hogy ki kell kapcsolni az energiatakarékossági funkciót. -
nyunyu
félisten
Nocsak, aramszunet van a kornyeken, erre a Win7 minden segedprogi nelkul kiirja, meddig birja meg a szunetmentesem.
(Szomszedok persze boszen anyaznak, en meg vagyok olyan hulye, hogy a DSL modem+router is a szunetmentesen log, igy tovabbra is van net.
)
[szerk:]Ranezesre pontos, mert kb 5 perce lottem a screenshotot, most 19 percet mutat.
-
Kommy
veterán
válasz
Cola111 #20164 üzenetére
Akkor most használj erre a célra virtualbox-ot azzal menni, fog a windows 7 -hez való virtual pc hardveresen futtatja az xp-t amihez hardveres támogatás kell és sajnons a tied nem támogatja a hardveres virtualizációt.
(#20170) Csabee.: Nem egészen olyan mintha te csinálnál, mivel itt az xp sebessége teljesen olyan mintha az lenne a fő rendszer , de ehhez támogatni a kell a processzornak a virtualizációt.
Viszont, ha vmware-ben futtatod akor azért érezhetően lassabban megy. -
ToBeY
nagyúr
Mi a tapasztalat build.7127-el?
-
Csabee.
nagyúr
LUSTA vagyok visszakeresni , honnan lehetne leszedni a legfrisebb 450mb-os XP-t? win7-hez?
-
Cola111
aktív tag
válasz
dvdbackuper #20162 üzenetére
eddig mukodott vista alatt. a proci: intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5250 @ 1.50GHz
-
Cola111
aktív tag
nalam tovabbra is az a gond ha a virtual machines(x64) > create virtual machinere kattintok ezt irja: [link]
egy 32bites xp-t szeretnek virtualizalni -
tdd587
őstag
Sziasztok,
Már telepített win7 RC x64 esetén ki lehet még deríteni, hogy érintett-e a trójai kérdésben? Nincs már meg az iso, amint kiírtam DVD-re, letöröltem. Minden keresésem eredménye egy hash érték, amit össze kellene vetnem az iso-val (itt is csak ennyi van az első hsz-ben). Az ingyenes avast van a gépemen, az nem talált semmit, bár a DVD-t még nem próbáltam átfésülni, nem tudom lenne-e egyáltalán értelme, bár ha tényleg a setup.exe-ben van, akkor lehet.
Tudom, hogy csak pár óra leszedni és újrahúzni az M$ verzióval, de feleslegesen nem gyalulnék megint.
-
wid22
aktív tag
Nekem nem megy a win 7 32 bites telepitése Pedig az MS oldalárol töltöttem le. Install windows azt kiirja és ujra indul pedig van 20 GB helyem mi lehet a hiba? Rossz a DVD?
-
RootRulez
félisten
Én megoldottam, XP-s particiórol ártmásoltam az "Asztal megjelenítése" fájlt a Win7-esre és kitettem parancsikonba a start menü mellé, pont olyan most mint XP-ben
mod:
Illetve nem, mert más az ikon. Sztem egyébként jó helyen volt ott... Vagy eleve lehetett volna két helyen vagy legalább odébb lehetne pakolni a jobb alsó sarokból -
nyunyu
félisten
Valaki kerdezte parezer hozzaszolassal ezelott, hogy le tudja-e kapcsolni a rendszervinyot a Win7, ha nincs hasznalva.
Nos, ugy tunik igen.
Tegnap este se Winamp nem ment, torrentet se csipegettek tolem joideje, amikor inditani akartam egy TC-t.
Jo fel percig egett a HDD LED, mire nagy nehezen elindult, tuti akkor porgette fel a rendszervinyot. -
Louro
őstag
Az Asztal megjelentítése ikon kilehet húzni/tenni gyorsindítóba? Alt+Tabban ott van tudom, de megszokásból odanyúlok mindig...
-
nyunyu
félisten
Az történt hogy a logitech új Setpoint drivere valmiért kínai vagy japán nyelven települt.
Kinaiul indul a legfrissebb SetPoint telepito (Magyar XP-n is!), de ha a legordulo menubol kivalasztod a negyedik pontot, akkor atvalt nemetre, hetedikre francia, tizenharmadikra angol.
-
nyunyu
félisten
válasz
RootRulez #20118 üzenetére
Mikor feltettem Win7-et 6-os NERO nem ment fel rá (nem engedte), így a NERO 8 Micro változatát tettem fel, ami ugye nem tartalmazza a sok hasznosságot, épp csak Burning ROM, meg Express…
Nekem is pampogott a 6.6.15-ert a Win7, de a tiltas ellenere felrakattam vele.
Azota kiirtam egy image-et, jelentem tokeletes. -
moonman
titán
napi több dvd-t írok - munkából kifolyólag - általában simán Explorer-ből, semmi gond vele.
Adobe Reader is felment, működik. -
Kukti
tag
válasz
RootRulez #20139 üzenetére
Ilyennel nem találkoztam még.
Nállam eddig egyetlen hiba lépett fel ami idegesítő volt de megoldódott.
Az történt hogy a logitech új Setpoint drivere valmiért kínai vagy japán nyelven települt.
működött minden csak éppen nem tudtam mit ír ki
később egy vista sp1 es emulált telepítéssel már símán felment és azóta is jól megy.lassan kezdem elhinni hogy tudnak valamit a redmondi srácok
-
RootRulez
félisten
Nem lehetetlen... Azóta is megy az írkálás XP-ben hiba nélkül...
Bár azt figyeltem, hogy van pár egyedi probléma ami x-nél jelentkezik, y-nál viszont nincs olyan... Remélem véglegesre kiforrnak ezek...Nálam pl. olyan probléma szokott lenni, hogy van mikor két mappa ablak is megy és nem enged rákattintani/előhozni, mikor felé viszem az egeret és kihozza mindkettőt kicsiben. Ilyenkor Alt+Tab-ra szorulok és azzal behozza az ablakot.
-
mr.saint
tag
sziasztok azt kérdezném melyik program ami a pdf-et megnyitja mert az Adobe Reader-t
nem rakja fel nekem azt mondja nem kompatibilis? valami másik esetleg?
köszi. -
RootRulez
félisten
Mivan??? Mindenki ebédel?
-
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
Mennyire írkáltatok lemezeket Win7-ben?
Nálam eljött a tavasz/nyári nagy írkálás. Win7ben neki is estem és 4 DVD-ből 2őt hibázott, már írás közben "lemez írási hiba", tehát nem ellenőrzéskor bukott ki...
Átjöttem XP-be és épp most ellenörzöm a 7. írd DVD-t, azaz 7 ből 0 hiba.
Mikor feltettem Win7-et 6-os NERO nem ment fel rá (nem engedte), így a NERO 8 Micro változatát tettem fel, ami ugye nem tartalmazza a sok hasznosságot, épp csak Burning ROM, meg Express…
Tehát ki mire fogja? A doboz első négy lemezéből kettő takony volt, vagy Win7 nem tuti, netán 8as NERO?MOD: Sose írom leggyorsabban, engedné 12x és 16x-an, de én 8x-osan írom
breed30 Akkor te igencsak megnyitottad
És mikor letöltődött, automatikusan elindult a hozzá rendelt alkalmazás, és mivel nem "használtad" de kiléptél, az ideiglenesen tárolt letöltött fájlt szépen letörölte. Illetve nem biztos, hoyg törlődött, leher egy ideiglenes mappában van...
-
breed30
tag
válasz
RootRulez #20115 üzenetére
Amikor a letöltés befejezödött, kidobot a W7 egy microsoft image burn-ot, nincs itthon dvd lemezem, bezártam a képfájl eltünt nem találom sehol, a lomtárba sincs a vinyómon sincs sehol rejtett fájlba se.
Nem volt olyan hogy képfájl tőrlése, mint pl:alkoholnál , semmi beállitást nem adott ki,
de sehol nincs.Morden24: Nem iso-ban töltöttem ugy mint a 32 bit-est amit most használok.
-
breed30
tag
Hello letöltötem a 64 bitet kidobta hogy írás nincs lemezem itthon bezártam a képfájl eltünt nem találom sehol hova tünhetett?
Olyan hogy képfájl törlése nem volt sehol csak bezárás. -
Morden24
nagyúr
válasz
gamerboyOC #20105 üzenetére
Egy kérdés: Jól működik az RC-d, elégedett vagy vele?
Második kérdés: Van esetleg Windows-telepítési fétised?Ha a válasz igen, nem -> ne tedd fel.
Ha az elsőre nem a válasz -> tedd fel.
Ha a másodikra igen a válasz -> úgyis fel fogod tenni. -
pzstm
titán
válasz
Láttam h kijött egy uj 7127es build
Nem jött ki...csak kikerült "virágboltokba"
Utolsó kijött stabil változat a 7100 RC
Mielőtt telepítesz, azzal ugye azért tisztában vagy, hogy a 7127 egy interim build, és a nagyobb szám nem feltétlen jelent nagyobb stabilitást...sőt....
Szóval én lehet hogy a sokak által használt/kitapasztalt; számomra atomstabil 7100-ra szavaznék
-
RETROB0Y
csendes tag
ÜDV
Sztetek melyik a lgjobb catalyst Win 7 alá?
-
Csabee.
nagyúr
válasz
ha azt szeretnéd felrakni rakd nyugodtan tudni nem igazán tud többet, még nem jelezték, illetve arra még nem jó a magyar nyelvi fájl!
ez a te döntésed hogy melyiket rakod fel, egy tény, az RC-t sokan használják és teljesen jó!
-
gamerboyOC
csendes tag
ÜDV
Most az RC 7100 buildot használom
Láttam h kijött egy uj 7127es build
Van értelme ezt a uj Buildet felrakn?
i tud valamivel tbbet az RC-nél??
Használ valaki Norton Internet Seucirityt Win 7 alatt?
-
moonman
titán
válasz
Csabee. #20100 üzenetére
úgy, hogy a virtuális XP-n belül telepíted őket, az meg kipublikálja az ikonokat a Win7 start menübe. amikor elindítod, alátölti az XP környezetet, de csak az alkalmazás ablaka jelenik meg, a teljes XP nem.
amúgy ott a Virtual PC is, az is ingyenes és legalább MS-supportált termék.
Aktív témák
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos autók - motorok
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen egeret válasszak?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest