-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #158574 üzenetére
A Windows 11 topikból linkelt esetnél csak kijelző fényerőszabályzás és bejelentkezési probléma volt említve, más nem és annál újabb eset nincs ott.
Na meg az is érdekes, hogy ha 23H2 verzióval állítólag minden gond nélkül működött, akkor 24H2-vel miért nem, ha nem lenne driveresen kompatibilis a laptop Windows 11-gyel, akkor eleve nem kellene működnie egyik verzióval sem.Jelenlegi Windows 10-et lementeni képfájlba, amiből később 1:1-ben visszaállítható. Utána egy Windows 11 24H2 tiszta telepítést célszerű lenne kipróbálni az aktuális ISO-val. Vagy megvárni akár a 25H2-t, novemberig még támogatott a Home és Pro kiadásoknál a 23H2.
Miért kellene ismét megvenni a Windows 10-et?
Aktválható digitális licenccel nyilván helyi fióknál is a Windows 10, a Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc csak egy plusz opció.
+ Be lehet jelentkezni csak az adott alkalmazásba is Microsoft-fiókkal, OneDrive esetében szintén, nem feltétlen kell a hagyományos módon felhasználói fiókot váltani. -
Geth
veterán
válasz
lanszelot #158574 üzenetére
Ööö, nem kifogás, tényleg van egy törés a teljesítménygörbén a 7-6. generáció előtt. Illetve tökmindegy, mert sokan tették fel gond nélkül pl. 3. generációs vasra is, ahelyett hogy kihajintották volna a hardvert, szóval kifogást itt csak Te keresel
Pontosan kinek van abban üzlet, hogy én pl. ~7-8 éves rendszereket használok, a Win11 pedig ~4 éves, és ingyen frissítettem mindenhol? Nagy üzlet
Jó retardált helyen élsz, de ez nem ide tartozik. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #158569 üzenetére
A Windows 11 topikban a legutóbbi esetnél a laptop kijelző fényerejének állításával volt gond, meg a végén a bejelentkezésnél volt valami, de egyik sem az egyáltalán nem működik és nem lehet használni kategória. Meg ez is márciusi eset, akkor lett próbálva, ellenben most nem. A 23H2 verzióval oké volt minden a leírtak szerint, csak a 24H2-vel gond és annál is hónapokkal ezelőtt próbálva.
A rendszerkövetelménynek a T450-ed szinte majdnem minden ponton megfelel és csak a régi CPU hibádzik, vagyis nem mintha olyan irreális lenne a rendszerkövetelmény, + a tástopikban olvasottak alapján nemrég még Windows 11-gyel gyárilag előtelepített laptopot is sikerült venni.
A OneDrive-ot lehet akár több Microsoft-fiókkal is használni, új fiókot regisztrálni az ingyenes 5 GB-os tárhelyhez, stb.
-
Geth
veterán
válasz
redditen több topikban találtam T450 tulajt és nem írták sehol, hogy törli a driver-eket, ezt pontosan nem is értem. Felrakod, leszedi WU-ról a driver-eket, majd magától le is törli azokat?
Amint írtam értelmetlen rendszer követelmény.
Ez lehet elkerülte a figyelmedet.A munkahelyemen az összes gépet kukába dobták. Szó szerint.
Nálunk és amit láttam más helyeken majdnem ingyér' haza lehetett vinni. Nagyjából 5 -7 évente cserélnek, függetlenül az OS-től (itt szabad a választás), régebben is. Konkrétan kukába szerintem alig került valami. -
fekete.puma
aktív tag
válasz
Nem kell így befeszülni.
pl macOS visszamenőleg 6 évre támogatja a MacBook Pro-t + 2 év biztonsági frissítés.
Sok telefon gyártónál 3-4 + 1 év.
Feltehetsz egy Windows 11 LTSC változatot és ha beválik szerzel hozzá egy kulcsot.
Vagy felteszel egy Linux-t és dual boot-ban maradhat a win10 offline. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #158566 üzenetére
Az 5. generációs Intel i5 CPU megfelel a célnak, az eleve támogatja a Windows 11 24H2 verziótól követelmény POPCNT/SSE4.2 utasítást, meg ha korábban már sikerült telepíteni, akkor nyilván nincsen technikai akadálya.
Ez a driveres story érdekes, nálam még olyan régi laptopon is simán működik a Windows 10 és Windows 11 is, amin a laptopgyártó hivatalos weboldalán max. Windows 8.1-ig vannak driverek. A Windows Update amit automatikusan letöltött és telepített, azzal eleve jól működik mind a kettő.
+ Itt nem derült ki, hogy korábban a Windows 11 melyik verziójával lett próbálva, azóta újra lett-e próbálva az aktuálissal, stb. A Windows 11 topikban lehetne futni ezzel egy kört, mert ennek normál esetben nyilván nem úgy kellene működni, ahogyan le lett írva.Csakhogy azt elfelejted, hogy ez nem úgy működik, hogy örökké használunk egy-egy Windows-verziót, van ezeknek egy támogatási ideje, amin túl már nem annyira javasolt használni, idővel egyre több szoftver- és hardvergyártó sem fogja támogatni, stb.
Költeni nem feltétlen kell rá, ha nem támogatott PC-re is feltelepíthető a Windows 11, új licencet sem kell venni ha meglévő Windows 10 digitális licenccel és termékkulccsal is ingyen aktiválható a Windows 11, stb. De amúgy nem mintha akkora összeget kellene rákölteni, a linkelt példánál is viszonylag olcsón megúszta a fórumtag harveraprós vásárlással.A OneDrive eleve integrálva van a Windows 10-be és a Windows 11-be is, ingyen adnak 5 GB tárhelyet, ami az alapvető beállítások szinkronizáláshoz nyilván elég.
Irreális hardvert? A rendszerkövetelményeknél az UEFI, Secure Boot, 4 GB RAM, 64 GB háttértár kb. 10+ éve alap, itt hiányosság max. a TPM 2.0 és a kompatibilis CPU szokott lenni. Vagy csak a CPU, mert a TPM-nél még fizikai TPM chip és dTPM támogatás sem feltétlen kell, mert megteszi a BIOS-ban bekapcsolható firmware alapú PTT (Intel) / fTPM (AMD) is, amit a modernebb alaplapok és CPU-k már támogatni szoktak.
-
Geth
veterán
válasz
lanszelot #158566 üzenetére
Virtualizáció alapú biztonság (VBS), Hypervisor védett kód integritás, és a szükséges MBEC (ezt már meg sem próbálom lefordítani) technológia (ami Intel esetén csak 7-8. generációtól felfelé értelmes sebességű) a kifejezések, amit keresel irreális hardver címén.
Új szerződés nálam ingyenes frissítést jelentett.Mobilról szintén.
-
szkaroly
senior tag
válasz
lanszelot #158552 üzenetére
Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 a megoldás. Tudom hogy nem otthoni PC-re készült, meg állítólag kompatibilitási problémák lehetnek programokkal (nekem nincsenek ilyenek), nem kap meg egy pár csili-vili új fejlesztést (most őszintén, egyik se igazán fontos szerintem). 2032 Januárig támogatott. Nekem jobban bejön mint az eddig használt Win 10 Pro verzió. Frissíthetnék Win 11-re, de nem látom hogy minek. Ha nem romlott el, ne javítsd meg a mottóm. Ki lehet próbálni, ha nem tetszik visszamész az előző verzióra.
-
King Unique
titán
válasz
• Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
• Windows 11 24H2 (unsupported hardware) clean install and in-place upgrade processAz kb. semmit nem jelent hogy 13 éves PC, attól még technikailag telepíthető rá némi trükközéssel a Windows 11 és használható Windows 11-gyel.
Akkor nem opció ez, ha olyan régi CPU van benne, ami nem támogatja a POPCNT/SSE4.2 utasítást, de az eleve muzeális, mert pl. Intel esetén már a legelső Core i generáció is támogatja, a Core 2 Duo és társai nem.Volt itt egy "Váltás Windows 11-re, avagy hogyan próbáltam "olcsón" ..." logout bejegyzés, amiben kb. 60 ezer forintból kihozta a tag a kompatibilis PC-re fejlesztést (4-ről 6 magos CPU-ra, 8-ról 16 GB RAM-ra) hardveraprós vásárlással, sőt ténylegesen csak kb. 30 pár ezer volt a költség, mert eladta a régi alaplapot + CPU-ot és RAM-ot.
De persze többek között ez is elveszett a mostani fiaskó után, mert május 6-án íródott a cikk és ugye csak április 30-ig volt mentés..."Nincs 1000 pontom, és nem fizetek elő."
Mondjuk világosan le van írva a microsoftos cikkben is, hogy "A gép beállításainak szinkronizálása esetén további költségek nélkül", azaz teljesen ingyen jár a +1 év kiterjesztett támogatás (ESU).
De ha nem, hát nem.A "W10 lesz az utolsó" mantrát pedig már megválaszolták.
Ha az utolsó lett volna, akkor 23H2 funkciófrissítéssel lényegében a korábbi Windows 10X-re hajazó Windows 11-et csináltak volna az adott megszokott Windows 10-ből, az sem lett volna jobb. Így legalább megmaradt olyannak a Windows 10, ahogyan eddig megismertük. -
-
Geth
veterán
válasz
W10 lesz az utolsó, ugyanolyan hazugság
Persze, hogy az. -
cigam
titán
válasz
lanszelot #158531 üzenetére
Milyenek a SMART adatai? Pl. HDSentinel-el is kiolvashatod.
Plusz Windows alatt futtass egy fájlrendszer ellenőrzést. -
válasz
lanszelot #158529 üzenetére
Megpróbálhatsz egy fájlkezelőt felrakni (trial total commander is megteszi) és azt admin joggal futtatni és próba. Ha így sem tudsz másolni (előferdülhet, mert a Win a user mappákkal háklis), akkor meg egy Live Linux-ról pendrive-ról bootolj be (tehát nem kell telepíteni a Linux-t) és az alól, Linux fájlkezelőjével másold le, amit kell. Ez utóbbi megoldás 100%-ban működik. pl: Linux Mint (MATE vagy XFCE-t töltsd le)
-
teptep
őstag
-
teptep
őstag
válasz
lanszelot #156381 üzenetére
Redditen találtam egy megoldást, ami a virtuális W11 gépen valóban működik. Annak ellenére, hogy az érintet beállítás szövegezéséből nem következik ez a funkció. W10 gépen nem próbáltam, mert nincs kedvem telepítgetni. Tehát:
Cimke:
W11 számítógép indítása után megjelenik a zárolási képernyő. Itt várok 1-2 percet, és utána bejelentkezek. Ezt követően azonnal megjelenik az asztal, és a jobb alsó sarokban pedig már ott vigyorognak a szokásos alkalmazások.Gépház, Fiókok, Bejelentkezési lehetőségek, További beállítások, A bejelentkezési adataim használata az automatikus beállítás befejezéséhez frissítést követően. CSÚSZKA KI! Számítógép leállítása.
A számítógép indítása után megjelenik a zárolási képernyő. Itt várok 1-2 percet, és utána bejelentkezek. Ezt követően azonnal elkezd karikázni és üdvözölni.
Kis idő múlva megjelenik az asztal, és a jobb alsó sarokban szépen, komótosan sorra elindulnak a megszokott alkalmazások. CSÚSZKA BE esetén pedig GoTo Cimke:
-
I02S3F
addikt
válasz
lanszelot #156378 üzenetére
Sajnos nem értelek! Ha egy program nem indul automatikusan, még a feladatkezelőben lehet megnézni a startup fülnél, hogy ott engedélyezve van-e. Esetleg - ha lehetséges -a programot újratenni.
@gyula1971 - Az eszköz kezelőben, vagy a hardvereknél próbáltad eltávolítani, majd újra hozzáadni? Drivereket is újra rakhatod, ha szükséges volt rá egyáltalán telepíteni hozzá.
-
I02S3F
addikt
válasz
lanszelot #156376 üzenetére
Esetleg virtuális memória nem lett babrálva (a beállításai)?
SSD-sek a gépek?
Fast startup mindkettőben aktív?Illetőleg van valami beállítás, ami ezt csinálja, hogy elmenti milyen appok vannak megnyitva, meg milyen állapotban voltak otthagyva. Azt hiszem a bejelentkezési lehetőségek, vagy a felhasználói fiókoknál lehet ezt beállítani!
-
-
Csupingo
veterán
válasz
lanszelot #154776 üzenetére
Nem nevezte át, és az aorus hda-t kell engedélyezned? (Eddig azt se tudtam, hogy a dvi is visz át hangot.
) Hdmi-vel, vagy DP-vel nem tudod használni, ha ez nem működik?
Szerk. közben látom, azt írja, hogy nincs csatlakoztatva. A monitoron nem kell engedélyezni? Ez az 1 kijelző van rákötve? Kép van, csak hang nincs?
Erről a monitorról van szó? Hogy használod ezt dvi-vel?
-
MaxxDamage
félisten
válasz
lanszelot #150656 üzenetére
Én cseréltem az 1TB M.2 SSD-m ami 2x1TB-ra volt osztva (amin a rendszer volt) egy 2TB M.2 SSD-re és arra klónoztam.
Mindebbe az a pláne hogy az 1TB 2x500-ra volt osztva és ezt tettem át (Macriumal)a 2TB SSD-re (ez a 2x500-ból 2x1TB lett) és szépen kihúztam mind2 meghajtó végét programmal. (az volt a legegyszerűbb) -
Doky586
félisten
válasz
lanszelot #150645 üzenetére
Innen letölthető a 8.0 Macrium free iso.
De a 8.1 időkorlátos verziója is tökéletes ha 1 hónapon belül legenerálod belőle az iso filet, amit utána már időkormát nélkül használhatsz. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #150645 üzenetére
A linkelt hozzászólásban eleve le van írva, hogy a Macrium Reflect Free megszűnt, de annak utolsó ingyenes verziója a 8.0.7279 még letölthető egyéb helyről (pl. NeszeTools) és használható, sőt akár a trial 8.1.x WinRE / WinPE változata is (példa).
Ha a klónozóprogram nem ad lehetőséget a klónozás előtt a partíciók átméretezéséhez, attól még utána megoldható a C rendszerpartíció kiterjesztése a Windows 10 beépített eszközeivel vagy külső particionáló programmal (példa).
Sikerült végül megoldani, oké, az a lényeg.
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #150643 üzenetére
Igen, vannak ingyenes célprogramok is a klónozáshoz.
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #144491 üzenetére
Azért, mert az a topik nem egy szaktopik, hanem csak egy korábbi prohardver cikknél létrejött topik, ami nem meglepő, ha idővel inaktív lesz.
Viszont a pendrive-os témáknak vannak külön topikjai, amik eleve aktívak. + Az informatikai kérdéseknek általánosan ott van az azonnali informatikai kérdések órája topik."Tehat ránézésre nem lehet megmondani."
De, rendszerint meg lehet mondani, ha ilyen, azaz ismert gyártó eredeti terméke rajta a márkajelzéssel és a sorozat + modell pontos megnevezésével, akkor jó eséllyel nyilván nem olyan pendrive-okról van szó.
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #144485 üzenetére
Hát mondjuk ránézésre is látszik alapesetben, hogy egy normális, márkás pendrive, vagy valamilyen tákolmány.
"Nem megnyitni akarom, le is particionálhatom.
De ez csak szoftveres dolgokat irtja le.
Hardveresen még mindig lehet hacker usb.
Azt hogyan tudom meg, hogy az vagy sem?"Ennek mégis mi köze van ezen topik témájához, a Windows 10-hez?
-
-
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #144224 üzenetére
Ebben tudna valaki segíteni?
Tehát ez a problémám, ami ott van azt megcsináltam, de akkor meg villog a képernyő, mintha felbontást váltana folyamatosan.
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #143981 üzenetére
Az hogy az új SSD helyett a HDD lett formázva, az ugye figyelmetlenség illetve user error volt, azon nincs mit szépíteni. Ahol ha a lemezkezelőben történt, akkor az egy vadonatúj belső HDD / SSD meghajtónál először eleve az inicializálást ajánlja fel, majd utána jön a particionálás és formázás.
Nem derült ki melyik adatmentő programról van szó, de azoknál normál esetben nyilván nem szokott lenni semmilyen időkorlát a visszaállításnál / mentésnél, max. a fizetősöknél a trial verziókban az adatkeret van limitálva 1-2 GB-ra, vagy annyit sem engednek menteni.
A nem mókolt program úgy értendő, hogy maga a telepítő eredeti, lehetőleg a szoftvergyártó hivatalos weboldaláról letöltött, a fizetős program aktiválása pedig nem ilyen-olyan "okosító" tool, hanem pl. a megvásárolt licenckulcs megadásával történik. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #143977 üzenetére
De, mivel adatmentés téma, ezért értelemszerűen a linkelt topikban kellett volna feltenni a kérdést, meg azért mert a másik már eléggé inaktív, 2019-es volt a legutóbbi hozzászólás.
Az nem újdonság, hogy a jobb adatmentő programok általában fizetősek, ingyen max. keresni és esetleg 1-2 GB-ot menteni engednek. Viszont ugye vannak ingyenes adatmentő programok is, abban a válaszban olyanokra is említve van példa, nem feltétlen kellett volna virágbolti verzióval próbálkozni.
A CMR / SMR meghatározható, ha ismert lenne a HDD pontos típusa (modellszám, link), ellenben az ugye nem lett megadva.
"Tuti a program csinált valamit.
Szerintem paeticionálta."Az adatmentő program normál esetben olvas a mentendő meghajtóról (HDD), a célmeghajtóra (SSD) pedig írja a fájlokat azok mentésénél és nyilván nem particionálja azt. Persze ilyen "okosított" tákolmányoknál ki tudja, pont ezért nem is javasolt az olyanok használata.
-
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #143978 üzenetére
7Nos, tuti a progi csinál valamit.
Másolás kozben megáll és kiirja, kész.
De nincs kész.
És nem csak azt az egy meghajtót teszi láthatatlanná, hanem egy másikat is.
Crucial se látja őket.
Leállítás, f12 boot menü, és latszanak ismét.
Amit addig átmásolt az mind jó.
Tehat xar a progi. :/
Jupi.....tudooom "virag"Idő miatt nem tudom már szerkeszteni, azért így írom.
-
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #143977 üzenetére
Újra inditottam a gépet, nem látja az ssd-t
Ismét újra indít, nem látja
Kikapcsol, bios látja, mentés nélkül kilép.
Win10 elindul látja az ssd-t
crucial tools - latja, nincs hibája. /Cruci saját szoftvere/
Most ismét próbálom lementeni rá.Amire gondolok: mivel teljes hdd-t próbáltam vissza allitani, igy a rendszer file okat is vissza akarta allitani és az bekavart. Talan hogy hdd és ssd...vagy tudom is én.
Ezért most csak könyvtáranként allitom vissza ami kell.
Kivancsi vagyok sikerül e.
Megirom majd mi lett.
Ha vége elmentem máshova is, és legyalulom az ssd-t és crucial tools ban van valami ellenőrzés ami letöröl mindent amikor ellenőrzi. Azt is lenyomom hogy ssd hiba vagy sem.Majd megírom mi lett
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #143975 üzenetére
Abban a topikban le lett írva, sőt még linkelve is, hogy melyik topikban javasolt feltenni az olyan kérdéseket, de úgy látszik nem ment át az egyértelmű információ...
Értelemszerűen adatmentő programmal, vannak teljesen ingyenes és fizetős programok is ilyen célra (példák), Windows 10 specifikusan akár az ingyenes Windows File Recovery, stb. Meg érdemlegesen akkor, ha CMR HDD-ről van szó, mert TRIM-et támogató SSD-knél és SMR HDD-knél egy törlés / formázás után már nem feltétlen lesznek érdemlegesen visszaállíthatók, lementhetők a fájlok.
"El is kezdte, majd fogta az ssd és eltűnt.
CMD adminisztrátorral indítva diskpart, list disk sem látja."Normál esetben egy formázástól és adatmentő program használatától nyilván nem tűnik el a rendszerből a HDD / SSD, ott akár a fizikai csatlakozás hibája és / vagy az eszközhiba is felmerülhet.
Ezek után a linkelt topikban értelemszerűen akkor kellene kérdezni, ha sikertelen az adatmentés az ajánlott programokkal, mert ugye az alap információk most meg lettek adva, az "ssd eltűnt" pedig megint más téma.
-
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #143197 üzenetére
"Szerencsére a Microsoft szakemberei viszonylag gyorsan léptek az ügyben, és másfél órán belül elhárították a problémát a Defenderben, aminek köszönhetően az megszűnt blokkolni a Chrome frissítését, és az így gond nélkül települhetett a gépekre, lezárva az inkriminált biztonsági rést a Google böngészőjén."
Vagyis false positive találat volt, ami azóta már javítva lett a leírtak alapján. Ha esetedben még a "mai napig ott van", akkor tessék frissíteni a Defendert és szükség esetén a Chrome-ot is, vagy ha az rejtélyes módon nem oldja meg akkor engedélyezni vagy a kivételekhez adni a Chrome-ot, ennyi.
-
coco2
őstag
válasz
lanszelot #143128 üzenetére
Megtaláltam. Erre emlékszem. Akkor jelent meg, amikor ránéztem egy http site-ra (ami nem https). Agybajos a win 10 nem kell neki mindent elhinni. Ha van a helyi gépeden egy wamp, és tesztelsz php scripteket, már megkapod a felkiáltójelet. "Dismiss" klikk, és készen vagy.
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #143094 üzenetére
• Alkalmazás- és böngészőszabályozás a Windows biztonságban
• How to Enable or Disable Microsoft Defender Antivirus Potential Unwanted App (PUA) Protection in Windows 10Ha a "Bezárás" nem oldja meg, akkor értelemszerűen megfelelően beállítani, ha blokkolva van a megnyitás / letöltés akkor (saját felelősségre) engedélyezni, vagy a nemkívánatos tartalomnál átmenetileg kikapcsolni a PUA védelmet, vagy lehetőleg mellőzni a nemkívánatos fájlok, programok letöltését és futtatását, stb.
-
Bounti
aktív tag
válasz
lanszelot #142660 üzenetére
Az eseménynaplóban nekem is megjelenik (Lenovo Ideapad Gaming 3, Ryzen 5600H+ Rtx 3050 Ti, buhera nélküli Windows 10), de nekem nem okozott olyan hibákat amikre te panaszkodsz... Le lehet tiltani: Feladatütemező -> Microsoft -> Windows -> CertificateServicesClient -> AikCertEnrollTask letiltásával.
Esetleg próbáld ki, hátha megoldja a gondokat.
-
válasz
lanszelot #140199 üzenetére
Eszközkezelőben nincs felkiáltójel a hangvezérlőknél és a hangbemeneteknél, realtek fent van. Elvileg [link] ALC3220 van a 4th gen optiplex 3020-akban (enyém álló torony kivitel), csak nem találtam hozzá drivert. Talán létezik gyártói univerzális [link] , de még nem mertem kipróbálni.
A Dell oldaláról már telepítettem (vagy nem, ha frissebb volt fent. Ki fogom próbálni).
Hangerőszabályzója nincsen.
A linkedet végigböngészem majd.
Köszi.
Nem akarok Win 7-re csak emiatt visszatérni. -
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #140106 üzenetére
Most pl 3 napig jól működött, és ma megint lefagyott.
Ma nem volt elindítva steam, se semmilyen játék.
Bár háttérben futhat vmi, de steam nem indul a géppel.
Tehát elvileg nem.Az órából jól látom hogy mikor fagyott ki a gép, ma pl majd egy órát állt kifagyva, semmi se jelzi ha kifagy. Mivel nem használtam, így nem vettem észre csak 1 óra múlva, mikor hozzá nyúltam.
Eseménynaplóban abban az időben mikor kifagyoitt /jobb lent óra áll, mivel csak egy merev kép van a kijelzőn ha kifagy/ , akkor nem történt semmi.
10 óráig használtam a gépet, 10:29-kor fagyott ki. 11:45-kor vettem észre hogy kifagyott.
9 -kor mutat hibákat, de utána még majd 1 órát gond nélkül használtam.
9:17 kor - A(z) 5 jelű lemezt váratlanul eltávolították.
9:16 kor - A(z) 4 jelű lemezt váratlanul eltávolították.
9:15 kor - A(z) 6 jelű lemezt váratlanul eltávolították.
9:13 kor - A(z) 9 jelű lemezt váratlanul eltávolították.
9:12 kor - A(z) 9 jelű lemezt váratlanul eltávolították.
stb rengeteg ilyen van
semmit se távolítottam el, és nincs is ennyi lemezem
Illetve gond nélkül használtam akkor a gépet.Fogalmam sincs mi okozhatja a fagyásokat.
Hogyan tudnám beazonosítani? -
Gargouille
őstag
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #138577 üzenetére
Ha figyelmesen olvastál (volna), akkor láthattad, hogy az egyik linkelt hozzászólásban említve van a WSL 2, megoldható akár azzal is.
Nem világos miért nem jó az USB boot amikor a modern Linuxoknál natív USB 3.0 támogatás van már jó ideje, az nyilván nem lehet gond, nem muzeális W7-ről van szó, az utóbbi nem támogatja natívan (példa). Szóval jó lesz az előbbi.
Ha a TC plugin read nem opció, akkor akad több program is amivel írhatók az Ext2/3/4 és akár egyéb fájlrendszerű kötetek, lásd az előbbi válaszban linkelt hozzászólásokat újra: [link], [link].
Van, lásd WSL. Viszont a linuxos fájlrendszerek alapvető natív támogatása nem feltétlen valószínű Windows szinten meg ha eddig sem történt meg, + desktop OS szinten ezen és ezen statisztikákat nézve a csekély elterjedtség okán nem mintha annyira létszükséglet lenne Windowson. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #138548 üzenetére
Na, akkor mivel a valamilyen linuxos fájlrendszer kezelése nem támogatott natívan Windows 10 alatt (sem), ezért nem meglepő ha ennek okán nem lehet hozzáférni pl. a fájlkezelőben a memóriakártya tartalmához. Ellenben xy külső programmal, WSL alól stb. már igen, lásd korábbi válaszokban leírtakat, ezekről is többször volt már szó itt: [link], [link]. Ahol a TC-hez telepíthető Ext plugin elvileg csak read only, azzal max. a tartalom tallózása (olvasása) fog menni, ellenben az írása nem.
Másik lehetőség egy másik válaszban már említett XRDP távoli asztalos hozzáférés, úgy elérni az RPi-n futó Linuxot (példa + példa).
Következő lehetőség bebootolni a W10-es PC-n pendrive-ról egy Linux live rendszert (példák) és az alól megoldani a másolást a csatlakoztatott memóriakártyára, ami alapesetben natívan támogatja az általános windowsos és linuxos fájlrendszereket is, azaz nem szükséges ahhoz külön programot telepíteni. -
Gargouille
őstag
válasz
lanszelot #138548 üzenetére
A fájlrendszer ext4 alapú, ezt a Windows nem kezeli natívan. Így vagy TC-hez nézel plugint és akkor tudod közvetlenül a memória kártyát kezelni Windows alól, vagy - nem tudom mennyire vagy otthon ezekben - ha például raksz a raspberry-re egy XRDP-t, akkor a Windows gépről simán eléred távoli asztallal, azon keresztül pedig tudsz fájlokat is másolni.
-
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #131791 üzenetére
Nem lehet, hogy a W10 frissíti, vagy csinál vele valami hasonlót, és azért csinálja ezt?
Biztos hogy a w10 csinál vmit, csak nem tudom mit, és hogy állítsam le.
Mivel a videón látható módon javítva utána van hang mindaddig, míg újra nem indítom. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #131418 üzenetére
Ha már komplett leírások, videók vannak arról többek között a Microsoft weboldalán is hogyan lehet kikapcsolni, szelektálni a szinkronizálást a mappáknál, akkor értelemszerűen megoldható. Az, hogy nálad nem működik, az egy másik dolog, ahol lehet előtte nem ártana leállítani a szinkronizálást ha éppen megy.
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #131393 üzenetére
A linkelt leírásokban világosan szemléltetve van mit, hol és hogyan lehet beállítani a OneDrive-ban, ami több eszköznél külön-külön is alkalmazható, nem muszáj mindenhol ugyanazt a OneDrive-fiókot használni, Microsoft-fióknál az adott eszközön kikapcsolható a szinkronizálás, stb...
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #129229 üzenetére
Tudom hogyan működik ez ilyen dokkolóknál a klónozás, azt nem szükséges külön leírni. Arra céloztam, hogy ha BIOS/MBR szerinti telepítésnél a forrásmeghajtón is 3 db partíció volt, akkor a klónozás után is 3 db lesz és a 4. partíciót te magad hoztad létre. Ahol az utóbbi lehetett volna elsődleges a logikai helyett, az még belefér az MBR korlátjába. Vagy ha nem cél új partíció létrehozása, akkor particionáló programmal kiterjeszteni, hozzáadni a C-hez a nem lefoglalt területet (példa). Persze egy normális klónozóprogramnál - mint pl. a Macrium Reflect - lehet akár a művelet megkezdése előtt is csökkenteni/növelni a célmeghajtóra kerülő partíciók méretét, többek között ez az amit ezek HDD dokkolók nem tudnak.
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #129222 üzenetére
Az volt leírva, hogy a 4. partíció még lehetett volna opcionálisan elsődleges logikai helyett, nem az, hogy se elsődleges, se logikai ne legyen.
Teljesen magától meg nyilván nem jön létre egyik sem, oda felhasználói beavatkozás kell.
Mármint Fideco márkanevű kétlemezes HDD dokkolóval, amik rendszerint 1:1-ben, szektorról szektorra klónoznak. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #129206 üzenetére
Akkor formázod exFAT-ra, az előző válaszban le van írva hogyan lehet megoldani, illetve pl. parancssorban.
A másik meg arra vonatkozott, hogy MBR-lemezen max. 4 db elsődleges partíció, vagy 3 db elsődleges és 1 kiterjesztetten belül több logikai meghajtó lehet. Ahol esetedben lehetett volna a 4. is elsődleges - meg ha nem cél utána további partíciók létrehozása - , nem feltétlen logikai, de mindegy. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #129201 üzenetére
A grafikus lemezkezelőben és a fájlkezelőben a formázásnál nem minden esetben jelenik minden egyéb fájlrendszer opcióként, 32+ GB-os helyi lemezeknél az alapértelmezett az NTFS fájlrendszer. De parancssorban célirányosan bármikor megoldható, valamint a DiskPart módszerrel is.
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #128592 üzenetére
Akkor veszel másik USB 3.0 kábelt és kipróbálod azzal is, jó esetben csak annyi a gond. Ha a vezérlő száll el egy ilyen eszköznél, vagy az egyes WD-knél jellemző firmwarehiba van, az általában komolyabb probléma szokott lenni és pl. nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem ismeri fel az OS stb., nem csak annyi, hogy USB 2.0 csatlakozásnál működik, USB 3.0-nál meg nem.
Amúgy a Linux Live létrehozáshoz pendrive-ra linkelve volt előzőleg komplett leírás, + az egyik fórumtagnak ehhez is van blogbejegyzése, nem világos miért pont a muzeális, már 5 éve nem fejlesztett LiLi kellett hozzá - ami amúgy perzisztens live rendszerhez való - , de biztos, végül is lehet akár azzal is.
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #128529 üzenetére
Honnan tudod biztosan, kipróbáltad ugyanazon gépen másik OS-en a javasolt módon?
Tudom milyen USB-kábele van, USB 3.0 Micro-B - Type-A, ami fizikai csatlakozás szerint is visszafelé kompatibilis, illetve eszköz felől belemegy a 3.0 Micro-B aljzatba a 2.0 Micro-B csatlakozó - ha éppen nincs más, a gyárival megegyező típusú kábel - , nem véletlenül írtam.
Szóval ha az előbbiek megtörténtek, utána lehetne tovább fejtegetni, addig viszont szvsz felesleges."bedugtam az usb2 kábellel azonnal fel is ismerte, de usb2 ként"
Na, akkor mégiscsak működik a W10-es gépen is és USB 3.0 specifikus lehet a probléma. Ahol ha másik gépen és OS alatt sem működik a gyári USB 3.0 kábellel USB 3.0 porton, akkor jó esetben lehet csak a kábel rossz és azt kellene cserélni másik USB 3.0-sra, ennyi. Rossz esetben eszközhiba, illetve ha új USB 3.0 kábellel más gépeken és OS-ek alatt sem működik USB 3.0 porton.
Az meg ugye nem meglepő, ha USB 2.0 kábellel csak USB 2.0 módban működik az eszköz, mivel az USB 3.0-hoz az eszköz, kábel, port és OS felől egyaránt kell az USB 3.0 támogatás. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #128527 üzenetére
Amire le volt írva az előbb az is, hogy ki kellene próbálni másik USB-kábellel is, ha eddig nem tetted, meg más érintkezőket használ az USB 2.0 és mást az USB 3.0 (példa). Ugyanazon a gépen a másik OS-en történő kipróbálás meg azért lenne jó, mert azzal egyértelműen kizárható, vagy éppen megerősíthető lenne, hogy a nálad telepített W10-nél van-e gond, vagy sem.
A másik kábel lehet akár okostelefonhoz mellékelt USB 2.0 Micro-B is, az is beledugható az USB 3.0 Micro-B aljzatba, ha nincsen más. Ha 2,5"-os WD külső merevlemezről van szó, akkor meg az okostelefon jó hogy "nem látja", annak az USB-portja megfelelő tápellátást sem képes biztosítani egy ilyen eszköznek.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- PC Game Pass előfizetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3306
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest