- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Hővezető paszták
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Döglött Róka
veterán
válasz
tordaitibi #91988 üzenetére
TLDR.
Elso gepre ltsc, mivel lanon van, frissited ha erdekel a felvetelek biztonsaga. NEM EGY SACOT HERELSZ KI.
Masodik gepnel a dzsunka hardver nem az os hibaja.
Halal feleslegesen raktal energiat ezekbe. De mindenki ugy szivatja magat ahogy akar.
Tanacsadasbol es hiabelharitasbol elek Windows platformon, nem uzemelteto vagyok mint a nagytobbseg. Rengeteg hulyeseget lattam mar, sot lattam mar szolgaltatoceget kotbert fizetni azert mert azt hittek az ugyfeluknek jo lesz az ltsc es szetkurtak tobbezer dekstop klienst vele.
Nekem eloadhatja barki a szakit, meg az en ertek hozza c tortenetet, max mosolygok rajta.
-
-
-
törölt tag
válasz
tordaitibi #91992 üzenetére
Cenovo? Az a Lenovohoz képest olyan mint cipőben az Adidos?
Én szidom eleget a Microsoftot és OEM partnereket amikor kell (pl. amikor Dell, HP gépeket csináltak ki), azért azt nem tartom most annyira jogosnak egy ilyen gearbest ebay kínai dzsunka pécé sufniban mókolt driverekkel a Windows10 hibája miatt ne frissülne a legújabb buildre. (bizonyára a driver helyzet miatt kékhalál) Inkább a Windows dicsérete egyáltalán ilyen hardverre is felment annak idején és tudtátok használni a gépet unaloműzőnek. Reklamáljatok a Cenovonál, vagy vegyetek egy normális gépet, normális hardverrel és driverekkel.
-
vlevi
nagyúr
válasz
tordaitibi #91992 üzenetére
Természetesen ilyenkor az a "feladat", hogy előtte feltelepítesz egy Macrium Reflect Free-t (vagy akármelyik másik backup progit), lementesz MINDENT, megcsinálod a helyreállító pendrive-t, és utána nagyjából nyugodtan szórakozhatsz. Ha nagyon nem jön össze, akkor visszatöltöd a mentést, és semmit nem vesztesz el, csak azt a pár órát, amit a telepítgetéssel töltöttél.
-
válasz
bobalazs #91990 üzenetére
Ez egy ilyen mini pc , csak még Z8300 soc és 32G emmc tárhely, mire be tudtam lépni a 3 sorból álló biosába, már megőszültem, valamint tele van a gyártó által készített speciális driverrel amit szerintem a w10 se tud soha sehonnan leszedni egy esetleges újratelepítésnél. Most mondhatod hogy mentsem le a drivereket is, de szórakozzon vele a fene ennyit.
Pl. a Z8300 alapból csak 2Gb ramot kezel, halvány gőzöm sincs hogy a gyártó hogyan hekkelte meg hogy lássa a 4gigát. -
válasz
tordaitibi #91988 üzenetére
Lementeném az appdata, dokumentumok, programdata, program files mappákat, tiszta telepitéssel ujra telepiteném aztán szépen visszamásolnék mindent, 95+ %ban minden müködne ugyanúgy.
-
válasz
Döglött Róka #91957 üzenetére
Próbálok rövid lenni mert tudom hogy untatlak, ha mégis elolvasod azt megköszönöm.
Azért nincsenek itt annyian a nemfrissítősek/LTSC táborból mert azokat már sikerült innen kiutálni. Azzal a stílussal amit Te is alkalmazol. Tehát a 20% még nem is a valós arány, sokkal többen vagyunk akiket elüldözött innen a hozzád hasonlók néha minősíthetetlen stílusa.
Számtalan vitám volt emiatt már itt, érdekes módon több szintén nagyobb tudású fórumtárs ezt elfogadta, nem akarok nevesíteni.Konnkrétan windows:
Munkahelyemen be lett üzemelve egy pc, 1703 build, be lett aktiválva és utána minden ki lett irtva belőle, még a defender is. A PC az életbe többet nem látja a világhálót, egy helyi hálón lóg másfél éve. Egyetlenegy célszoftver futtatása a feladata, ezen nézzük és menedzselünk 2 DVR/19kamerát és +13 biztonsági kamerát.
Sajnos linuxra még csak hasonló célszoft sincsen (NVMS1000), ezért kell a windows.
1, egyetlenegy érvet hozzál fel hogy ez a pc minek, miért, hogyan frissítgessen.
(másik munkahelyemen hasonló a szitu, de ott kell a külső webes elérés, természetesen AZ a pc naprakész)Másik,
A saját mini pc-m ami unaloműzésnek van az munkahelyen, ez egy teljesen érdekes állatfajta.
Ez 1607-tel jött ki, Isten lássa lelkemet vagy 5x próbáltam neki engedni hogy frissüljön, többször próbáltam pendrivéről is. Az eredmény mindig ugyanaz, az újraindulásnál kékhalál és visszaállás az előző állapotra.
Tiszta telepítés nem játszik, négyen használjuk 3 fiókkal, főbelőnének a kollégáim ha 2 évüket legyalulnám.
Csak a nagy upgradek csinálják ezt, a kisebb foltok tekintetében naprakész a gép.
Itt is kérek bármilyen ész és logikus indokot a frissítésre, vagy Te vajon mit csinálnál ha ilyenbe belefutnál?Maradtam tisztelettel.
-
Cs1csó
titán
válasz
Perillustris #91985 üzenetére
Nem, legalábbis nem értem a kérdést. Ha a dobozos Windows 7-et anno frissítetted Windows 10-re és most ezen a gépen is ezt használnád? Telepítsd rá a Windows 10-et és írd be a Windows 7-es kódját.
Ha a másik alaplapot eladtad amivel korábban aktiválva volt és tegyük fel emiatt először nem engedi akkor egy telefon a support-nak és megmondani, hogy az már nem a te géped és hogy a mostanin használnád kizárólag a Windows 10-et.
-
chef69
tag
-
Perillustris
senior tag
Dobozos win 7-em van, gépet cseréltem. Telepítés után előbb-utóbb frissül 10-esre, ahogy tavaly nyáron?
-
-
Albigator
őstag
válasz
MasterMark #90899 üzenetére
De pontosan az SMB1-et kellett visszakapcsolni. A win1809-es clean installos laptopon ez most elfelejtettem újból beállítani.
Ezért csak a régi win1803-as asztali pc-t lehetett elérni fordítva viszont nem.Kicsit hanyagoltam a témát de most megint fontos lett a dolog és visszaolvastam egy kicsit és bejött amit (#91908) qqcqqc fórumtárs írt. Köszi neki
-
Igen, el voltam havazva melóval mind2 akkori gépen, úgyhogy elég óvatos voltam. Asszem az RC-k előtt egy kései béta is járt az akkori laptopon, amit aztán RC-RCII-RTM követett (az rtm-el se siettem, mert az rcII is hibamentes volt már mindenféle melóra) Aztán az RTM 6évet élt a gépen újratelepítés, bármilyen mikroszkopikus belassulás és EGYETLEN KIFAGYÁS nélkül(!), akkor adtam vissza ugyanis a lapost a volt munkáltatómnak.
Valami hasonló robosztusságot keresek a mostani windows sku-k között. A folyamatos nagyfrissítéseken áteső SAC erre elméletben is problémás, hiszen folyamatosan cseszegetik az eszközkezelést.
#91979:"Ha rearm-al ~9 hónaponként újrarakod otthon az eval LTSC-t, akkor mivel vagy jobb, mint a SAC upgradekkel? " vs "ne oktass másokat kóklerségre" <-téged már nem kell
. Egyébként nekem nem kell újrarakni
.
Azt meg, hogy mennyit tudok a windowsok lelkivilágáról, sztem ne taglaljuk. Maradjunk annyiban, hogy ebben a topikban szakmai kérdésre én még választ nem kaptam.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
t72killer #91965 üzenetére
"Azt a kb 80%-ot se felejsd ki..." - érvelés hiba, képzelt többségre való hivatkozás nem fog segíteni egy technikai vitaban amikben csak csúsztatsz.
Többszörösen bizonyítottad ma, hogy hiányosak az ismereteid és csak próbálsz nagyokat mondani.
Nem szent a rendszer, vannak hibái (ezért is van SAC, de ezt már többször leírtam itt).
Ha rearm-al ~9 hónaponként újrarakod otthon az eval LTSC-t, akkor mivel vagy jobb, mint a SAC upgradekkel?
F@ck logic.
Csinálj amit akarsz, csak ne oktass másokat kóklerségre, mert az tényleg valós probléma ma a szakmában
-
-
Predator2
addikt
Helló
Mindent (is) kikapcsoltam a gépen, hogy semmi ne ébressze fel a gépet alvó módból mindez idáig sikertelenül.
Hol tudnám megnézni, hogy mi az ami pontosan a problémát okozza, azaz, hogy 1sec után felébred a gép alvó módból. (Szájbarágósan pls)THX
-
vlevi
nagyúr
válasz
t72killer #91975 üzenetére
RC?
Akkor te későn kezdted használni a 7-et.
Én az első hírektől kezdve vártam, hogy megjelenjen, és amikor próbaképpen az XP helyett felraktam az első publikus béta verzióját, soha többé nem került vissza az XP a gépemre.
Nyolcast megnéztem, de nem tetszett az a vegyes felület, maradtam a 7-esnél. A 10-est is sokáig nézegettem, de 1-2 hét után mindíg visszatértem 7-re. Ha nem lett volna az ingyenes upgrade lehetőség, valószínű még mindíg azt használnám.
Céges gépen 7-es van, és az itthon megszokott, win10-es dolgok közül semmi nem hiányzik meló közben, sőt, inkább az itthoni gép bosszant fel néha a w10 marhaságaival. -
válasz
King Unique #91973 üzenetére
Én a saját magam és pár régi motoros nevében tudok csak nyilatkozni, akik RC korától teljes megelégedéssel használunk win7-et (2 gépemen még mindíg az van), én személyszerint tuti nem ekéztem, lévén semmi okom nem volt rá.
-
King Unique
titán
válasz
t72killer #91970 üzenetére
Attól, hogy ki van tolva az aktiválás türelmi ideje, még nem lesz utána legális licenc...
Az ilyenek nagy része korábban még a 7-est ekézte és az XP-t sztárolta... Majd aztán a 7-es lett a sztár és az új célpont pedig a 8.X. Most meg a 10-es lett az utóbbi, a 7 & 8.1 a pedig a sztár. Elég röhejes, pláne amikor korábban még a 8.X-et szidták sokan, most meg nagyban ajánlgatják és magasztalják...
Aztán van egy másik réteg is, akik eleve más platformokkal szimpatizálnak és csak azért is lehúznak mindent, ami MS, illetve ami annak az aktualitása...
-
Nem is kell, főleg nem helytelen tanácsot adni.
Idővel megtaláltam magam is a megoldást.
Így már a telepités is sikerült, megjegyzem mellékesen. -
válasz
King Unique #91968 üzenetére
Ha bepötyögöm, hogy rearm, attól kalóz leszek
?
A hozzám hasonló rengeteg troll és hater valami miatt "létrejött", valahogy nagyrészünknek semmi baja nem volt a win7-el (ami effektíve egy ltsb/c típusú termék).
-
Top cat
addikt
-
King Unique
titán
válasz
t72killer #91965 üzenetére
Ha magaddal együtt a szokásos trollokra és haterekre célzol ebben a témában, akkor persze, nyilván vannak olyanok is, akik rendre helyeselnek az "olyan" megnyilvánulásoknál...
Viszont az arány egyrészt nem feltétlen stimmel, másrészt azok közül pont hogy nem mindenki objektív alapon nyilvánul meg és nem hibába nem értenek velük egyet mások, avagy szorulnak pontosításra, megcáfolásra az okosságiak... Ez történt most itt is és mivel a másik válaszra nem is reagáltál, a hallgatás kb. beleegyezést jelent.
Attól meg, hogy idelinkeled az Enterprise ISO-k letöltési lehetőségét, ahol világosan le van írva a 90 napos próbaidőszak, azon túl még nem lesz legálisan használható home szinten az LTSC... A hosszabbítási opcióval max. csak tologatni lehet egy ideig, de a legalitáshoz rendszerint megfelelő licenc, Enterprise kiadásnál mennyiségi licencszerződés is szükséges, ami egy nagyvállalatnál még reális, de egy home usernél már nem igazán...
Ha annyira az LTSC kell, akkor csak használd, a te dolgod és kb. k.n.sz.l... Viszont attól még az előbbi válaszokban leírtak ugyanúgy érvények, a legújabb alapra épülő verzióra is vonatkoznak! Az Education kiadás funkciók terén ugyan elég hasonló az Enterprise-hoz, de azért 1:1-ben az Education ≠ Enterprise...
-
Grave_444
nagyúr
Üdv!
Windows.old mappát hogy lehet törölni?
-
válasz
King Unique #91958 üzenetére
" azokkal általában többen nem szoktak egyetérteni, "
Azt a kb 80%-ot se felejsd ki, aki egyetért. hogy ez a topik a win10 hívők bázisa lett, akik előtt egy rossz szót se lehet mondani a szent rendszerről, arról nem tehetek.Valóban, ezt a vállalatoknak szánták, meghagytak egy szegmenst, ahol nem akartak olyan dolgokkal égni, ami már a pro verzióba se való.
Ha valakit nem zavar az évenkénti újrarakás, akkor egyéb probléma nélkül full legálisan használhat LTSC-t otthon, ráadásul ingyen.
Mindenesetre ki fogom próbálni a mostani ltsc-t, lehet szimplán csak a trial verziót. Persze, elképzelhetőnek tartom, hogy piacszegmentálási okokból itt meg hanyagolják a 3D teljesítményt - de ez épp most nem valószínű, hogy kimérhető lesz, uis a 2019-es LTSC ugyanarra a bázisra épül, mint a 1809.
Education=Enterprise, nem használtam még (pont ilyen nincs a cégnél
), de a nejem révén tudok szerezni. Ez azért egy szinttel feljebb van a Pro-nál.
-
-
TRob1
veterán
-
-
chef69
tag
Sziasztok.
Tudnátok segíteni a következő problámában?
Van egy Gigabyte GB-XM11-3337-es gépem Win 10 Pro-val, ami wifi-n csatlakozik az itthoni routerre, de 1 Mbps alatt van a sebesség. Több gép is csatlakozik ugyanerre a hálózatra, azokkal nincs gond, mind 20Mbps felett van.
Mi lehet a baj?
Köszönöm! -
King Unique
titán
válasz
t72killer #91952 üzenetére
Nem kell itt egyes számban célozgatni, mert amiket az ilyen témájú topikokban rendre össze szoktál hordani, azokkal általában többen nem szoktak egyetérteni, avagy éppen kiegészítésre, pontosításra szorulnak bizonyos állítások...
Az pedig csúsztatás, hogy a Microsoft erővel le akarna beszélni egytől egyig mindenkit az LTSC használatától... Azokban a leírásokban jogosan felhívják a figyelmet arra, hogy vannak bizonyos kontrák a hosszan támogatott kiadásnál és ezért nem mindenhol, nem minden célra javasolt annak a használata. De ahova kifejezetten szánták, illetve ahol nem probléma az előbbiek hiánya, ott természetesen használható. A home user esetét pedig felesleges ragozni, mert az LTSC hivatalosan eleve nem olyan felhasználásra készült, sőt a mezei home user normál esetben nem is használhat olyat. Az pedig megint nem feltétlen igaz, hogy csak és kizárólag az LTSC kiadás lehet stabil és jó termék, mert az eleve függ attól, hogy milyen környezetben és milyen célra kell használni. Az otthoni példákkal pedig felesleges jönni, mert eleve nem az a célközönsége, plusz érdekes módon sokan elvannak otthon a Home, Pro, vagy akár Education kiadással is. Sőt, pont nemrég váltott egy fórumtag a korábbi Enterprise LTSB-ről Pro kiadásra...
-
Döglött Róka
veterán
válasz
t72killer #91952 üzenetére
Attól meg nem lesz keményebb a mondandód, mert úgy írod hogy microcopsz.
Még mindig, LTSC nem desktop os nem egy vállalatot láttam már szívni LTSC-vel mert az admin jobban értett hozzá, mint a gyártó.
Aki az ellenkezőjét állítja, az szimplán nem érti a release model-t. SAC-nak pont az a lényege, hogy olyan hibákat is javítanak amiket LTSC alatt nem lehet (új design egyes moduloknál), mert nem nyúlhatnak hozzá. Sokkal gyorsabban reagál ez a forma a piac igényeire.
Felőlem olyan marhaságot csinálnak a fotelmérnökök amilyet csak akarnak. Csak ne reklámozzák ennyire a hozzá nem értésüket.
-
baratka87
tag
Sziasztok!
A gépembe bekerült egy GTX1050Ti és játék inditás után újraindul, megtudom nézni valahol windowsba, hogy miért indult újra?
Előre is köszönöm a választ.
Üdv,
István
-
TRob1
veterán
-
Yeffy
veterán
Szia!
Koszonom a valaszodat.Ha Everyone-t szeretnél használni, a password protected sharing legyen kikapcsolva.
Ezek megvannak, mappat mar meg tudok osztani, sajnos meghajtot nem enged.
Mindenesetre kiprobalom ezt a drive felmountolast, amit javasoltal.Most olyan bajom van, hogy Win10-es PC-vel nem tudok kapcsolodni, keri a belepesi adatokat, es a noverem gepen csak helyi admin fiok van, jelszo nelkul.
Gondolom, kell jelszot beallitanom ahhoz, hogy hozzaferjek? -
válasz
Döglött Róka #91946 üzenetére
Olvasni kéne megtanulni. A problémák, ami miatt a kolléga bepöccent, pártucat korábbi posztomban kerültek elő, sorozatos kékhalál és hasonlók nagyfrissítések után.
Emiatt ment el a kedvem az egész fícsörbuzerálástól - az meg, hogy a microszopsz profitmaximalizálás miatt csak kiemelt vállalati ügyfeleknek kínál stabil terméket, nem tud meghatni. Hálistennek, mi ilyen kiemelt ügyfél vagyunk kb 30ezer munkaállomással, szóval éppenséggel hozzáférek ahhoz a kiadáshoz, amelyiket csak szeretném.
Elég fura ez az egész, pl linuxnál az életben nem hallottam, hogy valaki lebeszélt volna a long-term-support verzióról, pláne nem a kiadó.
-
Top cat
addikt
válasz
steewcv65 #91949 üzenetére
Tessék akkor 1 válasz
Van saját topikja kérdezz rá ott is
-
válasz
Döglött Róka #91948 üzenetére
Parancsolgass csak...
-
steewcv65
őstag
válasz
Döglött Róka #91948 üzenetére
Látod.....nekem meg senki nem válaszol
(persze ez csak vicc,de jó lenne,ha valaki tudna rá válaszolni)
-
Döglött Róka
veterán
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy van egy Sound Blaster X-fi extreme audio hangkártyám ami az egyik napról a másikra nem ad hangot,de hibát nem dob rá semmi és a windows is felismeri...Mi lehet ennek az oka?
Volt már driver törlés és újratelepítés is....Remélem tudtok segíteni
-
Tito62
csendes tag
Helló!
Van egy ACER Laptopom Aspire 5732Z típusú. A Windows-10 Pro az op.renszerem de a mostani 1803 verziót nemtudom frissíteni mivel ezt a híbát írja ki.
Funkciófrissítés a Windows 10 1809 verziójára .A telepítés sikertelen: 2018.12.09. – 0x80240034Ha valaki tudd valami tippet ,hogy mi lehet az oka? A tanácsot szívesen venném.
Üdv:Tito62
-
Geth
veterán
Ha NTFS van a drive-on, akkor az NTFS permission-ök közé is fel kell venni a kívánt jogosultságot (a megosztási jogok és az NTFS jogok két különböző dolog). Ellenőrizd, hogy a kívánt jogosultság rajta van-e a meghajtón (jobb katt a drive-on, Properties / Security / Advanced, ide vedd föl az Everyone-t amilyen joggal szeretnéd).
Ha Everyone-t szeretnél használni, a password protected sharing legyen kikapcsolva.
A fentiek nekem elégnek bizonyultak egy mappa megosztásánál (semmilyen service-hez nem kellett hozzányúlnom, ezek szerint javították a 1809-ben az FDResPub automatikus indulását). Én annyit játszottam még, hogy az inheritance-t kikapcsoltam, hogy ne örökölje meg a szülőtől a jogokat, így fel tudtam venni olyan tételt, amit nem akartam a hierarchiában feljebb megadni (átkonvertálta a meglévő örökölt jogokat); de ez drive-nál tárgytalan, hiszen eleve a hierarchia csúcsán van.Ami Nálad még bezavarhat, hogy Te egész drive-ot akarsz megosztani (amire ráadásul már van egy hidden share az adminnak). Lehet jobban jársz, ha csinálsz egy könyvtárat valahol (akár a C: is szóba jöhet), és arra az üres könyvtárra felmountolod a drive-ot (a Disk Management alatt, ahol betűjelet adsz hozzá, ott lehet könyvtárat is). Erre a kis trükkre egyébként még anno a HomeGroup alatt (Win7 alatt is!) szükség volt drive megosztásnál, mert a HomeGroup eleve nem engedett teljes drive-ot megosztani
Szóval nyugi, tökéletesen jól működik a hálózatkezelés Win10 alatt, minden csak beállítás kérdése -
bazsi83vp
senior tag
Sziaszok,
arra szeretnék megoldást találni, hogy a "start menü" jobbklikkes menüjében elérhető mobilközpontban ne csak 3 energiaséma legyen elérhető, ha már létrehoztam még 1-2 darabot az energiagazdálkodásban.
Az sem baj, ha ez egy kis registry buhera, legalább nem kell feleslegesen telepíteni ezt-azt.Köszönöm.
-
Cs1csó
titán
válasz
DonAttilas #91912 üzenetére
Először a gépház - eszközök - Bluetooth- és egyéb eszközök beállítása itt próbáld vagy gépház - Frissítések és biztonság - hibaelhárítás - egyb problémák - Bluetooth
Ha ezek nem válnak be.
A driver-ét próbáld frissíteni.
pl. bemész az eszközkezelőbe és eltávolítod a driver-ét majd gép restart a Windows lehet feldob egy másikat amivel menni fog, ha ez nem válik be akkor - gondolom noti - a gyártó honlapjára is ellátogathatsz hátha ott van jó driver, ha nem találsz ott akkor driver booster free-t is ráeresztheted (lehet pár dolgot frissíteni akar majd de a többi eszköz elől vedd ki a pipát és csak a BT-t engedd neki frissíteni)Kapcsold ki a biztonsági programodat lehet blokkolja a BT-t (nem hiszem de manapság már nem lehet tudni)
trialboj
Próbáld meg az alapoktól: Display Driver Uninstallerrel szedd le a mostanit és tedd fel a legfrissebbet.
-
DonAttilas
tag
[link]
Erre esetleg valaki tud mondani valamit? -
trialboj
őstag
Lassan 1 hónapja küzdök ezzel a problémával: Error creating EVR Custom Renderer
Főleg azért mert van hogy kiríja és van hogy nem, egy restart után pl el szokott neki múlni, aztán megint elkezdi kiírni minden videó indítás után.
Minden félét írnak róla a neten, nem tudom mi a valós oka, most megnéztem a videó kártya adatait, és nem teljesen értem hogy mi a valós verziószám, de ha az első akkor nagyon furának tartom hogy 2017es drivert használt a win a telepítésnél.
1x már ráfaragtam erre a driver frissítésre, mert én csak simán ráfrissítettem pedig azt nem szabad, bele is döglött a win, csak safe módban tudtam újraéleszteni. (valahova elmentettem a pontos instrukciókat de ezt nem találom)
Ha valaki lenne olyan jó fej, tudna ismét segíteni, hogy lehet biztonságosan vid kártya drivert frissíteni, hogy ne szálljon el a gép?Köszönöm
btw ez a legfrissebb stabil radeon driver? Adrenalin 2019 Edition 18.12.2
-
King Unique
titán
válasz
Orionk #91928 üzenetére
Ott a gépházban a visszaállási lehetőség a Windows 10 előző verziójára, vagyis valószínűleg build upgrade történt. Ha pedig megnézed a C meghajtót, akkor ez esetben a gyökerében lennie kell egy Windows.old mappának. Az pedig, hogy hogyan lehet törölni a korábbi verziót, már le volt írva az előző válaszban.
-
válasz
King Unique #91927 üzenetére
Igen, lehet jönni trollkodni
. Valós problémákról szoktam írni, sajnálom, ha ez vkinek nem tetszik.
-
Orionk
senior tag
válasz
King Unique #91920 üzenetére
Én ezt látom ott, abban a menüben, amit te mutatsz.
Ez alapján mit gondoltok?
köszönöm
-
King Unique
titán
válasz
t72killer #91924 üzenetére
Látom még blogbejegyzést is sikerült írni ebből, szuper. Egyébként nem 7, hanem 14 pontos az a bizonyos lista. Amúgy meg nem mindegy milyen kiadást használsz, úgyis szinte minden egyes topikban és témánál rendre a Windows 10-et ekézed... Ha meg annyira LTSC kell, akkor hajrá! Bár pl. nekem bőven jó otthonra a Pro kiadás is évek óta.
-
-
válasz
Döglött Róka #91921 üzenetére
A hozzászólásom előtt fél órával telepítette tisztán - csak hibásan.
Én nem konvárgatnék kísérleteznék vele mbr to gpt meg hiányzó rejtett rendszer partíciókkal szivatva magam a későbbiekben. Egyszerűbb és gyorsabb ekkor rendesen újratelepíteni.De várom az új lemezkezelő képet a rendberakott állapotról...
(amin minden lemez látszik) -
válasz
Döglött Róka #91923 üzenetére
Az én konfimban öszvissz pár új winyó keletkezett az utóbbi 5évben, nem hiszem, hogy ettől kéne összef.snom magam.
"plusz legalisan be sem szerezheted." multinál dolgozok, olyan verziót kérek a gépre, amilyet szeretnék, van ltsc licenszük is.
-
King Unique
titán
válasz
Orionk #91916 üzenetére
Ilyen mértékű tárhelycsökkenés egy funkciófrissítés (build upgrade) után indokolt. Ha a gépházban jelenleg szerepel a képen lévő opció, akkor az történt. Aminél a régi rendszer és vele együtt a Windows.old mappa kb. 10 nap után automatikusan törlődik. De ha nem akarsz addig várni és nem biztosan nem akarsz visszaállni az előző verzióra sem, akkor a lemezkarbantartóval manuálisan is lehet törölni.
-
Orionk
senior tag
válasz
t72killer #91917 üzenetére
Hú, öszintén nem is tudnám hirtelen megmondani, hogy milyen windowsom volt ezelőtt.
Meg lehet nézni ezt valahol?
Lemezkarbantartóval hogyan kellene ezt megtenni és hol lehet őt elérni?De úgy tippelem, hogy nem 1809 volt.
A C:-n sok mappa frissült arra a dátumra, amikor a Win frissítés volt.
köszönöm.
-
válasz
Orionk #91916 üzenetére
Ha eddig nem 1809-ed volt, akkor ez így normális, az előző változatot elrakta egy bazinagy mappába. Ha minden rendben a géppel, akkor törölheted a lemezkarbantartóval.
Más: ezt a prédikációt nem értem az LTSC-vel szemben, nekem erősen szándékos ilyesztgetésnek tűnik. Ha az embernek van egy fix konfija, amiben pl nem akar vasakat cserélgetni, nem sokkal jobb oda egy fix oprendszer, nem egy folyton átgyúrt kacat?
#91918:
C-meghajtóra jobb klikk, tulajdonságok, vagy a keresőn keresztül. -
Orionk
senior tag
Sziasztok,
41 GB szabad helyem volt a C: meghajtón, amin csak a Win10 és egyéb szoftverek telepítései vannak.
Majd ma frissített és telepített a Win10 és ebből csak 19GB szabad hely van.Tudna valaki segíteni? köszönöm.
Most van egy teljesen friss Win 10 PRO, Version: 1809 verzióm. Úgy tűnik a frissítés után egyébként egyelőre minden más rendben van. 1.5 hónapja frissített utoljára, mert a legutóbbi 30 napra szüneteltettem a frissítéseket a WinUpdate -en belül az Advanced Options-nál.
köszönöm
-
friccccc
tag
válasz
King Unique #91865 üzenetére
Köszi
Ha minden igaz megoldódott. -
Yeffy
veterán
válasz
qqcqqc #91908 üzenetére
Megprobaltam, a listadrol az elsot nem talaltam, a tobbi nagyja aktiv volt, de beallitgattam oket, plusz ezt az smb akarmit is, restartoltam, de meg mindig ugyan az a hiba.
Latja a masik gep a megosztott meghajtot, mint eddig, de nem enged be.
Valami jogosultsag beallitas hianyzik vajon? -
King Unique
titán
Az az 500 / 549 MB-os a rendszer számára fenntartott partíció, a screenshoton a 833 MB-os meg a helyreállítási partíció (WinRE). A méretük pedig nincsen minden esetben kőbe vésve, ami már korábban is említve volt, illetve a Microsoft weboldalán lévő BIOS/MBR és UEFI/GPT telepítésre vonatkozó leírásokban szintén. Egy build upgrade után pedig annyira nem meglepő, ha némi változás történik az egyes ilyen partíciók méretében, vagy akár számában.
-
DonAttilas
tag
Sziasztok! A gépemen windows 10 pro rendszer van telepítve, és egy olyan problémám van hogy valamiért nem tudok vezeték nélküli eszközöket csatlakoztatni hozzá. Pl: Bluetooth-os fülest, 2018-as Samu okos TV-t és ami a legnagyobb gond Xbox one kontrollert. Tehát mikor belépek a menübe hogy eszköz csatlakoztatása, akkor a keresés folyamán nem talál semmit így nem is tudom elindítani. Kábelen keresztül működik minden. Mi lehet a probléma? Előre is köszi a segítséget.
-
Sukta 95
aktív tag
válasz
szabonagyur #91907 üzenetére
Köszi, telepítettem, de nem segített.
azonban, felraktam az integrált kártya eredeti 2016-os driver-ét, és így működik.
-
Dumi86
senior tag
Jó estét. Másnál működik mostanság az Időjárás app?
Már kérdeztem nemrég de nem reagált senki.
-
zzola
titán
Üdv !
A MS fiókomhoz társított digitális liszenszeket hol tudom megnézni ?
Koszi -
Sukta 95
aktív tag
Sziasztok!
Remélem, ti tudtpk segíteni az alábbi probléma megoldásában: Adott egy frissen telepített in10 x64 pro, amelyen nem lehet szabályozni a fényerőt. A csuszka aktív, tudom mozgatni de a fényerő nem változik. Eszközkezelőben nézegettem a drivereket, amennyire értek hozzá, rendben találtam őket. A laptop egy Asus X554LJ.
Köszönöm előre is, amennyiben tudjátok a megoldást.
-
Yeffy
veterán
Hello Mindenkinek,
Szabadsagon vagyok otthon, szeretnem a Win10-es laposom adat meghajtojat megosztani a meglevo Win7-es desktoppal.
Probaltam beallitani a HomeGroup-ot, habar eleg sokat szenvedtem vele anno, mire osszejott, de nemreg ratalaltam, hogy 1803-tol ez nincs.Igy hat megosztottam a meghajtot, everyone/read opciokkal. Win7 latja a meghajtot, de nem igazan tudok bongeszni.
Otlet, hogy mit rontok el/mi hianyzik?
Gondolom, valami permission-t kene allitanom, kaphatnek egy kis segitseget, merre/hogyan tegyem ezt meg?Agyam eldobom, hogy mindig kell b_szni valamit ezen a ruhes Win10-en, ami korabban jol mukodott, most nehogy'ma' menjen.
Bele se gondolok, holnap mit fogok osszesz_pni, mig noverem Win10 PC-ivel osszehozom.Koszonom elore is!
Yeff -
DrDobos
őstag
válasz
tordaitibi #91900 üzenetére
Ezt kerestem, ezen a néven megtaláltam, innen már ismerős volt a szitu. Köszönöm
Viszont a DVD ROM még mindig nem múködik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Óra topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Le Mans Ultimate
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest