- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Hővezető paszták
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
band1103
őstag
válasz
prabhu #91673 üzenetére
prabhu és akaido nagyon köszönöm!
Eggyel előrébb vagyok. Bár nem tudok angol de a crome ba ágyazott fordító közelebb vitt kicsit.
A lényeg hogy ez lett:If your version does not ship with the Group Policy Editor, Run regedit to open the Registry Editor and navigate to the following key:
HKEY_CURRENT_USER\ Software\ Microsoft\ Windows\ CurrentVersion\ Policies\ Explorer
Change the value of NoClose to 1. If NoClose does not exist, create the DWORD value and give it a value of 1.
Nekem Explorer kulcs nem is volt a Policies-ban úgyhogy létrehoztam azt és a NoClose -t is.
Így most semmit nem tudok választani a start menü főkapcsolót választva.
Még újraindítást se amit szerettem volna de arra majd találok más megoldást.
Még egyszer köszi! -
Gtaati
őstag
Helló Mindneki!
Náhány napja, mindig olyan problémával küzdök,hogy játék közben a gép mindig kilép az asztalra és a játék bezáródik... Megnéztem a windows hibanaplot és egyfolytában distributedCOM 10000 és 10016-es hibát kapok. Keresőt használva, illetev a neten fellelhető egyéb módszereket próbáltam végigcsinálni, de jelenség megmaradt. Valaki tudna ebben segíteni, hogy ez mitől lehet, illetve hogyan tudnám orvosólni a dolgot?
Köszönöm!
-
Cs1csó
titán
válasz
adika4444 #91696 üzenetére
ne terra hanem tera, terabyte
Egyszerű, létrehozol egy telepítős pendrive-t bedugod a gépben boot-olsz róla. Amikor eljutsz oda hogy lehetőség van a telepítési paraméterek megváltoztatására - lemezek átméretezése, törlése új partíció stb. akkor kattints arra - egyéni beállítás néven fut ha jól tudom.
Itt a gépedben lévő fizikailag is különböző adattárolóid külön számmal lesznek ellátva pl. SSD a "0" a HDD az "1" ha több nullás vagy egyes lemez van az csak azt jelenti hogy több partíció van létrehozva.
Mint a képen is látszik itt csak egy fizikai háttértár van az áll több partícióbol - igaz a képen lévő gépben nincs több fizikai lemez csak egy .
AMint rájöttél melyik az SSD - tegyük fel az az 1-es vagy a 0-ás - akkor minden paríciót töröld addig amíg egyben nem látod az egész SSD-t ekkor kijelölve hagyod és a TOVÁBBRA kattintasz ekkor a telepítő formázza az SSD-t és létrehozza a működéséhez szükséges partíciókat és elkezdni a telepítést, ha a telepítésnél eljön egy rész amikor kiírja hogy újraindítja a gépet és 10-től visszaszámol akkor- amikor az újraindtás megtörténik de még a boot képernyő előtt a pendrive-ot ki is húzhatod.FONTOS ha a HDD- ADATAID vannak akkor értelemszerűen azokhoz a paríciókhoz ne nyúlj ne töröld őket.
AMúgy ha összeadod a "0"-ás összes partícióját meg az "1"-es méretét akkor egyből kiderül melyik az SSD és melyik a HDD.
-
svgyula
addikt
+1! Én az esetek nagy részében csak simán egyszer megnyomom és lekapcsol a gép! Soha nem reklamált még a rendszer mivel a kikapcsoló gomb a grafikus felületen ugyanezt a folyamatot indítja el. A hósszú megnyomásra a win7 már köpködött de a win 10 azt is tolerálja(nálam). Mivel ilyenkor általában már a monitorok is ki vannak kapcsolva
Az én alaplapom 1x rövid megnyomás után leállít mindent, de én áramtalanítok is. Most nem, de tavasztól késő őszig igen sokszor jön rendes zivatar és nem hiányzik a gép csere. Vitt már el tv, kazán, videómagnó, stb a villám. Ezért ez a berögződés megmaradt.
-
adika4444
addikt
Hali!
Adott egy Acer Swift3-as laptop, egy 256-os SSD-vel és terrás HDD-vel.
windows telepítésnél UEFI esetében hogyan kéne eljárni, hogy a teljes rendszer a boot partícióval együtt az SSD-re kerüljön? Laptop révén a HDD lehúzogatása nem egy legjobb ötlet, szóval így hogyan kéne eljárni?
Odáig megvan, hogy az SSD-n gyalu minden parti, és a teljes szabad területre kell tolni a telepítést, no de ebben az esetben is mehet a telepítés, vagy először új gombbal új partit kell létrehozni?
Köszi!
-
-
válasz
cappa72 #91672 üzenetére
Na, pragmatikus módon feltettem a 3., előre ntfs-re formázott partícióra a w10-et. Előtte az elsőn ext4, majd a másodikon egy Linux-swap.
Simán felment a Linux mellé, majd újra feltettem a Linux rendszerindítóját (grub2), és minden szépen működik.
A Linux rendszerindító listájában megjelent a w10, és indítható.Előre definiált partícióra tettem a w10-et, így nem csinált semmi olyat, ami rögtön feltűnne - pl. extra titkos partíciók létrehozása.
Csak 1 partíciót használt, azt, amit megadtam telepítési helyként. -
vlevi
nagyúr
válasz
MasterMark #91691 üzenetére
Igen, de, amikor se Bill, se egér, akkor macerás bemenni a start menube...
-
vlevi
nagyúr
Köszönjük a mai vicces megmozdulását a rendszernek.
Kihúztam a gépből az USB-n rácsatlakoztatott tabletet, amire pár képet másoltam fel.
Ezzel együtt eltűnt az összes USB eszköz is. Se bill, se egér, semmire nem reagált. Szerencsére egy ki-be dugás megoldotta, de nagy élmény volt bemászni az asztal alá, a hátulról megkeresni, hogy melyik is lehet az a kábel.
Megoldást nem várok rá, csak jelzem, hogy ilyet is tud a w10. -
akaido
addikt
válasz
szabonagyur #91688 üzenetére
[link] Az oldalon van egy .reg fájl, nekem azzal sikerült bekapcsolni korábban, mert a Panda uninstall után nem kapcsolt vissza magától. Egyéb megoldás is található a linken.
-
szabonagyur
félisten
Windows Defender problemam van. Azt irja ko, hogy a “ threat service stopped” Ramegyek, hogy restart de semmi sem tortenik, allitva vagy letiltva semmi sincs.
Megoldas?
-
laszlohu
addikt
Most a napokban frissült nálam a stabil :
17763.194
De nagyon megszivatott :
valamilyen nyomtatással kapcsolatos bugot raktak bele, és gyakorlatilag egyik programból tudok nyomtatni,
pl. libreoffice, másikkal meg nem,egy pár fórumon is olvastam a bugról, van valami megoldás, vagy várjak türelemmel az új release-re, és meddig kell rá várni?
pl. itt is olvastam :
[link] -
-
válasz
Ga3rieL #91682 üzenetére
Szemrevételezni kellene az alkatrészek állapotát (pl. por, púpos kifojt kondik). A tápegységen belül is, de ezt áramtalanítva, a 220-as kábelt kihúzva, hátratett kézzel!!!
Ha a saját monitorodat dugod rá változik a dolog?
Ez inkább hw-es topic témája.
-
-
-
Met
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
nem tudom más hogy van vele de én is voltam nyeretlen kezdő, pl. kaptam szét IDE kábelt hogy biztos az kontaktos mert fogalmam sem volt róla hogy van olyan hogy jumper, meg tettem át a táp hátulján levő kis piros kapcsolót 110-re hátha attól megjavul a gép (nem javult meg de nyertem vele egy alaplapot
)
mindenki volt nyeretlen kezdő, ha elviszi szagemberhez soha nem fogja megtanulni. easy. aki ráér az fogja meg a kezét aztán vezetgesse (akár privátban) egy kicsit hadd tanuljon, nem kell egyből neki ugrani.
fogalmatlan, és akkor mi van. mi is azok voltunk, szerintem mindegyikünk szekrényében van pár géphulla
)
-
Ga3rieL
senior tag
Valami mg deszka, régi zöldes valami pontos nevét nemlátom sehol
-
Met
nagyúr
válasz
Ga3rieL #91670 üzenetére
Aki szokott gépeket összerakni, újratelepíteni az tudja hogy ha időnként kikapcsol a gép addig nem kezd telepítésbe amíg ez nincs elhárítva. Ez lehet szoftveres vagy hardveres probléma, inkább az utóbbi.
Ez alapszabály.Nem kárörvendek, csak nem értem hogy egyáltalán hogy gondoltad az egészet.
Ahogy előttem ajánlottak, bízd olyanra aki ért hozzá. -
Sziaszotk!
Újrakezdő vagyok Windows telepítésben...
A W10 még mindig a régi redmondi elvet követi, hogy elsődleges partíció első szakaszára telepíthető, vagy már lehet 2. vagy 3. partíció is az övé, függetlenül attól, hogy az előző partíció(k) milyen fájlrendszerűek?
(dual/triple boot miatt lenne lényeges).
Előre is köszi. -
Ga3rieL
senior tag
Hát ez igen jó
. akarnám,hogy bebootolok usb-ről,hogy újra elkezdhessem telepiteni, erre hiába nyomom azt amivel behoztam, most nemjön be semmi, mintha átugrana, és kidobja,hogy hiányzó BOOTMGR valami, és újraindítás ctrl,alt,delete
Bios szerint állítólag intel core 2 duo e7300 2,66ghz.és 2gb rammal.
-
akaido
addikt
válasz
band1103 #91664 üzenetére
Nehéz ügy lesz: [Sok ügyesség van itt, de pont ez nincs.] [meg itt is]
A Group Policy-t végignézem hátha. -
válasz
Ga3rieL #91665 üzenetére
pl. letöltesz egy image-fájlt, és arról indítod a gépet. De a BIOS-ba is bekukkanthatsz, hátha írja a HW eszközök állapotát(pl. CPU hőmérséklet), vagy lehet van saját tesztje is a különféle HW elemekhez. Milyen alaplap?
-
band1103
őstag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek! Van olyan tweaker progi vagy bármi más lehetőség amivel azt tudnám elérni hogy a start menü főkapcsolójában csak az újraindítást lehessen választani?
-
válasz
Ga3rieL #91662 üzenetére
HW-hibának tűnik, viszont "az oldalán van 1 ventilátor és nemtudom azt be kell e dugni valahova, bevolt dugva valahova vagy nem" ez alapján nem feltétlen neked kellene megoldani a problémát.
Próbáld ki másik monitorral, VGA-val, tápegységgel. Pl. Ha csak egy memtest-et futtatsz akkor is előjön? -
Ga3rieL
senior tag
Helló, tudom most ez kicsit off, de hirtelen nemtudok hova írni.
Van nálam 1 gép, megkéne csinálnom, újrahúzni stb, de viszont ha be van kapcsolva pár percig, akkor utána gondol egyet és nemtudom mit csinál, kikapcsol. de mégse kapcsol ki, mert zúg, megy. Nemvágom miért. a ház oldala le van véve, és annak az oldalán van 1 ventilátor és nemtudom azt be kell e dugni valahova, bevolt dugva valahova vagy nem. És igy nemtudom ment e anélkül is vagy nem. Valaki valami ötlet?
És most elkezdtem újrahúzni, és behalt közbe. vagy a monitor kapcsol csak ki? annak lenne baja, és azt hiszem, hogy a gép nem megy ahogyan kell? És ha mozgatom, az egeret,akkor sem jön vissza a kép
-
A naptárban miért nem mutatja a bejegyzéseket, amit androidon beállítottam neki a telefonon? Régebben mutatta, és jelezte.
-
pzstm
titán
Nos akkor jelenleg név nélkül, mindenki higgadjon le egy kicsit. Személyes dolgokat privátban tessék megbeszélni, igyekezzen mindenki a lehető legjobban a szakmai topiknak megfelelően viselkedni, kommentelni.
Köszönöm!
-
voyi
aktív tag
Gondoltam, az előző hsz-emben lévő hibát úgy javítom ki, hogy feltelepítem újra a windowst, az alkalmazások és azok beállításai illetve személyes fájlok megtartásával.
Akkor jött a következő hiba, miszerint a Windows jelenlegi verziója nem támogatott könyvtárba van telepítve.
Megjegyezném,hogy a C:\Windows\ könyvtárba van telepítve, és lefuttattam előtte parancssorból egy sfc / scannow -t is, nem talált semmi korrupt fájlt.Tudja-e valaki, hogy lehetne rábírni a windows telepítőt,hogy ne gyalulja le teljesen az oprendszert?
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket. -
makoss
veterán
válasz
Döglött Róka #91639 üzenetére
Meg van már, hogy a bánat vigye el: [link]
-
prabhu
senior tag
válasz
Döglött Róka #91599 üzenetére
Ja, bocs, nem tudtam, hogy te vagy az Atyaúristen és a szavad szentírás.
Szerintem meg aki semmit nem állít a gépén az egy amatőr user. -
akaido
addikt
válasz
Döglött Róka #91634 üzenetére
Nem csodafegyverként ajánlottam, prószaként.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Cs1csó #91642 üzenetére
a picasa is olyan mint a photo gallery, vannak olyan funkciók amit a picasa tud, vagy úgy (olyan könnyen vagy jól) tudja ami máshol hátsófertályfájás...
olyan jó minőségű és egyszerű képjavítást mint ami a galleryben van olyat se tud más. sokkal többet tud, de három gombnyomással (nem automata, manuális) tök vállalható igény szerinti korrekciót nem.
-
makoss
veterán
válasz
Döglött Róka #91639 üzenetére
Potplayer van videókra, képekre meg Picasa 3
Egyiknél sem jelenik meg a tartalma, mindegyiknél egyforma ikont látni, csak akkor derül ki mi az, ha megnyitom -
Nuada herceg
őstag
válasz
Cs1csó #91637 üzenetére
Igen, igazad van.
És nyilván az lett volna a következő lépés.Már készültem arra úgymond.
De azért szerintem mindenki megpróbálja otthon először maga rendbe tenni a gépét.
Arról a plusz pár ezer forintos rezsi óradíjról meg nem is beszélve.
Bár nyilván az a legkevesebb, ha jó lesz a gépem.
De ahogy írtad is, szerencsére megoldódott. -
Cs1csó
titán
válasz
Nuada herceg #91630 üzenetére
Csak megoldódott: egyből bevitted volna egy szervizbe ott a géped minden alkatrészét külön tesztelve azonnal meglett volna a hiba.
-
makoss
veterán
válasz
Döglött Róka #91634 üzenetére
Korábban megjelenítette, tökmindegy hova állítom, ua.
-
voyi
aktív tag
Sziasztok!
KB4471324 update telepítésnél 0x8007010b hibát ír ki és nem tudom feltelepíteni. Van valakinek valami ötlete, hogyan lehetne áthidalni ezt a problémát? Előre is köszönöm!
-
Döglött Róka
veterán
válasz
akaido #91621 üzenetére
Nagyon jol ismerem az appot csak tok felesleges az alkalmazasa gears of war jatekosunk szamara.
Ha problamat akar az ember megoldani akkor eloszor ertse meg az igenyt, ne reflexbol futtasson felesleges parancsokat.
@makoss: Nezetenkent valtozik, hogy mutat thumbnailt vagy sem. Nagyits.
-
Kiss70
aktív tag
Köszönöm!
Meg nézem! -
Nuada herceg
őstag
Kedves Döglött Róka.
Sokat próbáltál tenni az ügyem érdekében.
Biztosan emlékszel rá.
Ide is írok, a lényeg hogy megoldódott a problémám.
A szoftveres végén próbáltunk itt elindulni a dolognak, de sok utána olvasással,
más fórumokban való konzultációkkal kiderült, vagyis egyre valószínűbb lett, hogy a láp lesz a ludas.
Így ma reggel vettem egy új fsp 500 wattos tápot, amit rögtön be is szereltem.
És azóta hiba/fagyás mentesen fut a gépem.
Na csak be akartam írni, ha valaki hasonló cipőben járna, akkor legyen egy ilyen sejtése is.Szóval neked külön köszönet a sok segítségért!
-
King Unique
titán
válasz
default. #91626 üzenetére
Letöltöd a Microsoft weboldaláról az ISO-t MCT-vel / direkt formában (összefoglaló), amiben többek között a Pro kiadás is benne van. Majd pendrive-ra írod és arról bootolva telepíted az SSD-re. A célmeghajtót (SSD) pedig nem particionálod előre, hanem majd a Windows 10 telepítője particionálva. Plusz a telepítés idejére biztos ami biztos alapon akár a HDD-t is le lehetne fizikálisan választani (lehúzni), hogy ne fordulhasson elő ilyen.
"ami a leendő gép rendszer meghajtója lesz"
Direkt erre céloztam az előbb, hogy maga a hardver ugyanaz lesz-e... Ha van egy "A" hardvered és arra érvényes a 7-es licenc, mert pl. csak OEM, akkor azt normál esetben nem tudod átvinni "B" hardverre. Ahhoz Retail licenc kell. Ha az "A" hardverre telepíted a 7-es kulcsával a 10-est, akkor az utóbbi eleve ahhoz a hardverhez fog kötődni, ellenben a "B"-nél már nem lesz érvényes a licenc. Max. úgy lehetne megoldani, hogy előtte a licenc a Microsoft-fiókhoz van társítva és akkor a másik hardveren ezzel a fiókkal használni. De normál esetben ez a megoldás is pl. alapcserénél és nem teljes hardvercserénél használatos.
(#91625) Kiss70:
Ha gyárilag Windows 10-zel előtelepített a gép, akkor eleve nem kell termékkulcsot megadni egy újratelepítésnél, mivel az UEFI BIOS-ból olvassa ki és automatikusan aktiválódni fog. Vagy ha 1x már telepítve és aktiválva lett azon a gépen a Windows 10 / frissítve korábban 7/8.1-ról, akkor szintén nem kell egy újratelepítésnél termékkulcsot megadni. Ezt a nemrég linkelt screenshot is világosan szemlélteti.Egyébként meg klasszikus újratelepítés nem feltétlen kell ilyenkor, mert a gép alaphelyzetbe állítása is opció (leírás). De vannak egyéb módszerek is attól függően, hogy helyi, vagy online fiókról van szó. Sőt, az előbbihez lehetett volna jelszókiadási lemezt létrehozni.
-
zolee001
őstag
válasz
Kiss70 #91625 üzenetére
Azért mert kizártad magad nem kell ujratelepiteni a rendszert
Telepitöröl boot, majd shift+f10 (cmd ablak) és pl osk.exe osk.old majd cmd.exe osk.exe
Elinditod a géped 5x shift gomb ,megjelenik a cmd ablak
net user kilistázza a felhasználokat
net user admin Passw0rd (az admin nevü felhasználonak lett a jelszava a Passw0rd)
2,Hirens's boot cd letölt és grafikus felületen tudsz jelszot kiütni
-
default.
őstag
válasz
King Unique #91624 üzenetére
Köszi az infókat!
A második gépről való telepítést úgy értettem, hogy ezen a gépen, amit használok, letöltöm a Win 10 Pro ISO-t, elindítom a telepítőt, és a gépemre rákötve egy SSD-t (ami a leendő gép rendszer meghajtója lesz egy HDD mellett) kiválasztom azt a telepítés célmeghajtójaként. Ezt így lehet? (SATA csatim van beépítve a gépházba, azzal nincs gond...)
Köszi!
-
Kiss70
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy laptopom amin win10 van.
Készítettem két fiókot és a gyerekek sikeresen kizártak a fő fiókból mert nem tudták a jelszót.
A másik fiók persze csak korlátozottan használható.
Eredeti win 10 van persze rajta és szeretném pendrive-ról újra telepíteni. Hol tudom megnézni a serial kulcsot a gépből hogy újra tudjam telepíteni. -
King Unique
titán
válasz
default. #91623 üzenetére
Ha azon a hardveren nem történt a korábbi ingyenes időszakban upgrade Windows 10-re, akkor hivatalosan már nem vagy jogosult, mivel az ingyenes frissítési lehetőség már rég megszűnt... De gyakorlatilag még működhet, elfogadhatja a 10-es telepítője a 7 és 8.1 kulcsokat. Bár ilyenkor a hivatalos álláspont az, ami ennek a cikknek a végén is szerepel. Aztán az már az ő bajuk, ha továbbra is engedik és látszólag minden oké lesz, aktivált a rendszer stb.
Egyébként ez a második gépről szeretnél telepíteni nem teljesen világos. Azon a gépen kellene telepíteni, amire a 7-es licenc érvényes, nem pedig egy másikon, majd utána átrakni egy következőbe. Aztán fontos az is, hogy ha 7 Professional kiadáshoz van licenc, akkor a 10-esnél is az annak megfelelőt, a Pro kiadást kell telepíteni. A termékkulcsot pedig nem feltéten muszáj a telepítésnél megadni, a nincs termékkulcsom opciónak köszönhetően lehet akár utána is a gépházban.
-
default.
őstag
Szervusztok! Szeretnék segítséget kérni a tapasztalt kollégáktól
Windows 10-et szeretnék telepíteni egy SSD-re egy második gépről. Win 7 Pro kulcsom van. Ha jól értettem az összefoglalót, akkor így jogosult vagyok a Win 10-re is, igaz?
Hogy megy ez a folyamat? Így lehetséges?:
Az itthoni gépemre rádugom az SSD-t * Win10 letöltése közvetlenül a Microsoft-tól, ISO-ban * elindítom a telepítőt és kiválasztom az SSD-t, mint célmeghajtót * Beírom a Win7-hez kapott kulcsot, a Microsoft könnybe lábadt szemekkel megcsókolja a homlokomat, és továbbenged * Kész.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
Üdv -
makoss
veterán
Azt hogyan tudom beállítani, hogy a videó, meg jpeg ikonok tartalmai megjelenjenek? [link]
Nem tudom mitől állítódtak el -
akaido
addikt
válasz
Döglött Róka #91600 üzenetére
-
snpetit
aktív tag
válasz
sziku69 #91615 üzenetére
Ez se idevaló:
https://prohardver.hu/tema/sd_kartya_hibajavitasara_progi/hsz_1-50.htmlKereső hasznos.
-
snpetit
aktív tag
válasz
terapeuta007 #91573 üzenetére
Ez mióta windows 10 probléma, ráadásul on?
-
makoss
veterán
válasz
karl_fischer #91594 üzenetére
Ez az, köszi!
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
Van egy samsunk micro sd kártyám, ami régebben egy samsung s4-ben volt. Most s6 van úgyhogy az sd kártyát nem tudom használni hozzá.
Gondoltam csinálok belőle egy otg-s háttértárolót.
Vannak rajta adatok, amiket még a telefon írt rájuk. Képek is. stb. Meg is lehet nyitni őket, telefonon is és a windowson belül is.
Viszont se formázni nem tudom, se írni rá.
Próbáltam a telefonnal is otg-n keresztül. El kezdi formázni. 20%-nál kezdi, de onnan nem megy tovább, és ki is lép.
Próbáltam windowson belül a lemezkezelőben is. Próbáltam CMD parancssorral is. crc hibát ír ki.
Van esetleg erre valami program? Illetve ötlet? -
-
Dani46
tag
#
▼
Hali kérdésem lenne van egy LENOVO IdeaPad 110-15ISK (80UD004DHV) laptopom amin eddig win 10 home volt 64 bites legális,vásároltam dobozos win 10 home 32,64,ha 64 bites verziót akarom telepíteni stop code 0xc000021a fogad kék halál,ha 32 bitre nyomok azt engedi telepíteni és fel is rakja,miért nem jó a 64 bit?ja közbe nézem 4giga ramból 2 lát csak.1db 4 gigás ram van benne.
-
zolee001
őstag
válasz
terapeuta007 #91609 üzenetére
Felhivod a szolgáltatót 0-24 es ügyfélszolgálatuk van sztem
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
tordaitibi #91606 üzenetére
probéltam a gépen megnézni a pppoe jelszot meg felh. ot de nem találom és nem is irja ki ez a progi se:routerpassview:
van még megoldás amivel meglehet szerezni a jelszot meg a felh. nevet?
vagy majd holnap be kell menni a szolgáltatóhoz. vagy felhivni őket.az a durva hogy az alap modemnek nem tudok belépni a config menujebe, nem tolti be az oldalt.
default gateway-t használva és ip-t hasznalva se tolti be. -
válasz
terapeuta007 #91601 üzenetére
UTP Y, vagyis T-eloszto...
Igen letezik, a neve switch.
Eddig ami geppel volt hasznalva abba meg kene nezni a pppoe felh.nev-jelszot es beirni a routerbe. Nekem is digi van es igy mukodik. Ha sikerul, a geprol meg torolni a pppoe kapcsolatot. -
Döglött Róka
veterán
válasz
terapeuta007 #91603 üzenetére
A modemet felejtsd el.
Modembol dug a kabelt a router wan portjaba.
A routert allitsd dinamikusra.
A LAN-ra meg allits be egy dhcp servert.Mellesleg rossz topicban jarsz ezzel a kerdessel
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
Döglött Róka #91602 üzenetére
nemtudom. rokonoknál van ez az egesz nem én állitottam itt be a modemet hanem a szolgáltato.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
terapeuta007 #91601 üzenetére
Eddig hasznaltal jelszot? Dinamikusra tedd mert nem fix ip-t kapsz az tuti.
-
terapeuta007
aktív tag
válasz
akaido #91583 üzenetére
modembol ment direktbe a gépbe egy utp kábel.
most meg a modembol a routerbe kéne mennie és azert kellene gondolom a pppoe felh. meg jelszo. mert a modem nem a gépet látja hanem a routert és nem ad internetet csak a pppoe bejelentkezes utan
.
nemtom ez a probléma lehet megoldható úgy is ha egy utp Y elosztobol ( amodem nél)megy a gépbe és a routerbe is a net nem? bár elkérni a szolgáltatotol a jelszot meg felh.-ot az olcsóbb mint venni egy y elosztot és még nemis biztos hogy mukodne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Le Mans Ultimate
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Autós topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest