- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gxcman
tag
Nem, konkrét win 10-s kérdés, de hátha elfér itt, és win 10 van a gépen.
Rendszerbeállítás:
-Rendszerkonfiguráció --> Rendszerindítás -->Speciális beállítások...Kell e ( fixálni ) a processzorok száma rész pld 4-re ha 2 mag 4 szálas a proci, vagy ha nics kijelölve mint nekem az, a jó és nincs jelentősége?
Maximális memória rész azzal van e teendő, vagy így jó?
-
margithid
veterán
Nem tudom bekapcsolni a frissítések szüneteltetését, 17763.292 bulid firssítés után.
Másnál mi a helyzet ez ügyben? -
törölt tag
Chrome böngészőben megy a (youtube zene) alacsony felbontáson mellette egy másik ablakban böngészek az oldalak megnyitásánál betöltésénél rövidebb hosszabb pillanatokra a processzor alacsony használatról 100% közelébe ugrál fel emiatt akadozások vannak.
Már írtam,hogy gyengébb procim van de Win 7 alatt nem voltak ilyen gondjaim ott simán ment.
Van erre megoldás,hogy a proci használat ne legyen ilyen hirtelen kiugró? -
divan
őstag
-
King Unique
titán
válasz
uriember #93887 üzenetére
A mellékelt screenshoton nem éppen az látszott, hogy a megfelelő opció van kiválasztva... Aminek normál esetben az ESD mappa tartalmát is törölni kell. Olyan szokott még előfordulni, hogy ott marad üresen a C-n és utólag manuálisan kell törölni az üres mappát.
Abban egyébként nincsen semmi meglepő, hogy az MCT letölti a telepítőfájlokat, hiszen azok kellenek a buid upgrade-hez is. Ugyanúgy letölti a Windows Update is, ha közvetlenül a gépházból indítva történik.
-
uriember
aktív tag
válasz
King Unique #93886 üzenetére
Próbáltam már, nem törölte az ESD fájlokat, elolvastam...Az első opciót választottam, ezek szerint nem lehet kivédeni, hogy azt is letöltse, ami nem kell, ez a bónusz, ha kell, ha nem...
Windirstattal töröltem és visszanyertem a C-re amit elraboltak
.
-
King Unique
titán
válasz
uriember #93883 üzenetére
Amit nemrég linkeltem, abban a leírásban direkt be is van jelölve a screenshoton, hogy a rendszerfájlok törlésére kell menni. Ezek szerint nem olvastad el...
Az MCT-nél, ha a screenshoton lévő 1. opciót választod, akkor is első lépésben letölti az ESD ISO-t a C-re, majd csak utána frissít.
-
uriember
aktív tag
válasz
King Unique #93881 üzenetére
Nincs a lemezkarbantartóban ilyen nagy file...Mint láthatod, 73,5MB a visszanyerhető tárterület. Egyébként én letöltöttem az MCT1809-t a Ms-tól, aztán a fájlra dupla kattintással indítottam a frissítést, nem ISO-ról és pendrive-ra se töltöttem semmit, felment így. A screenshoton szereplő opciók közül az elsőt választottam és hajrá. Egyszóval akkor törölhető ez a fájl, ez a lényeg, köszi az infót.
-
King Unique
titán
válasz
uriember #93879 üzenetére
A lemezkarbantartónál az előbbi leírásban lévő screenshoton szemléltetett bejegyzéseket kell keresni, azokat kell törölni. Tehát nem ESD-t, nyilván nem olyan néven fog ott megjelenni a korábbi telepítés, a build upgrade "maradéka".
ESD mappa egyébként akkor szokott létrejönni a C-n, ha pl. az MCT-vel letöltöd az ISO-t, pendrive-ra rakatod vele, közvetlenül frissíted a gépet (Windowst).
-
zolee001
őstag
Nos,settings elsö fül "save spaces" kezdetü szöveg,files on demand talán,1 db pipa kell bele és nem tölti le csak fel
Choose folder talán a második fül,kitallozod mit honnan és betesziRengeted ilyen cloud back uup software van ami ilyet tud,cloudberry backup easeus back up stb stb stb
-
uriember
aktív tag
válasz
King Unique #93877 üzenetére
A lemezkarbantartóban nem látszik ez a mappa, csak a Windirstat mutatja, elvileg az is tudja törölni (ha nincs rá szükség), legalábbis a windows.old mappát töröltem már ott. Az előző verzió a 1803 volt, azt muszáj volt frissítenem, mert beszoptam egy vírust egy letöltőoldalról. Elvileg az ESD már az új verziónak (1809) tömörített fájlja, amiből tudnék ISO-t csinálni pendrive-ra, ha jól tudom, de nem fogok...
-
Clemi
veterán
válasz
zolee001 #93863 üzenetére
Köszi de amit ott leírnak eddig is tudtam és pont így használom a OneDrive fiókom.
Ettől még a külön meghajtón lévő több mint 500GB fényképem amit nem telefonnal csináltam, még nem fogom tudni úgy szinkronizálni, hogy mondjuk a OneDrive alkalmazás az F meghajtó és a felhő között szinkronizálja azokat a mappákat, míg az alap Asztal, Képek, Dokumentumok mappákat a C meghajtó és a felhő között.
Manuálisan fel tudom tolni a felhőbe, de automatikusan nem fogja az új tartalmat feltenni a OneDrive alkalmazás, ha kiveszem a szinkronizálandó mappák közül. Ha meg beteszem a pipát, elkezdi letölteni a mappát a C meghajtóra az alap OneDrive mappába, megduplázva így a tartalmat.A Flickr-nek van erre alkalmazása, amiben be lehet állítani a gépről különféle mappákat több meghajtóról és onnan azonnal feltölti a felhőbe az új tartalmat. A Flickr prémium előfizetés nagyjából annyi lenne havonta, mint a OneDrive 1TB-os előfizetése, de itt legalább megkapnám az Office365-öt is és nem csak fotókat lehet feltölteni ezért keresem a megoldást a OneDrive-on inkább.
-
King Unique
titán
válasz
uriember #93874 üzenetére
A lemezkarbantartóval javasolt törölni a C-ről az ESD, Windows.old stb. mappákat, ha biztosan nem akarsz visszaállni a Windows 10 előző verziójára.
-
uriember
aktív tag
Helló, W10 1809-re - MCT-vel - frissítés után maradt a C meghajtón egy ESD fájl, több mint 3GB, azt törölhetem vagy nem? Egyáltalán mihez kell(het) az? Köszi.
-
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy azt meglehet e valahogy oldani, hogy!
Felraktam a translucent nevű progit szépen átlátszó lett a tálca teljesen.
Namost ez oké.
De csak addig átlátszó amíg egy sima ablakot odahúzok, akkor azt rátudom húzni a tálcára.
De ha teljes képernyőre rakom ki az ablakot, akkor a tálca sötét színű lesz és az ablak nem tud belenyúlni, hogy lehet ezt megoldani, hogy a teljes képernyős ablak is rányúljon, de a tálca mégis ott maradjon, tehát ne legyen automat eltűnéssel.Köszi előre is a tippet
-
Cs1csó
titán
válasz
kistusik #93868 üzenetére
Lehet megvan a hiba: [link]
"Gyors cucc, máskor is vettem iylet, most viszont kiderült, hogy egyes Gigabyte alaplapokon hiába van M. 2 ssd hely, csak Ryzen procival kezeli le az NVME SSD-t, A szériás AM4-es procikkal nem. Ott csak Sata3 vezérlős ssd játszik."
Lehet nálad is ez a gond, és ez nem GIGA-nál probléma.
-
törölt tag
Valamit piszkáltak jófelé 1809-cel vagy valamelyik havi frissítéssel, nincs már a korábbi thumbnail cache probléma. Túl agresszívan takarította párszáz MB után, folyton újra kellett generálni. Most ez nincs, majdnem 1 GB már az enyém és nem kell várni szépen megjelennek a képek.
(#93860) VGYke: törölhető (frissítési asszisztens maradéka)
(#93861) pinnacle: nálam bekapcsol mindig, reggel a kikapcsolással van gond, kivéve ha altatom a gépet akkor jó és időpont ütemezés szerint jól működik. Insider verzión valamit reszeltek rajta, amúgy a külső megoldások megbízhatóbbak és több opciót tudnak: sunsetscreen (portable is) vagy flux (áruházból is)
-
VGYke
addikt
Kérlek segítsetek! Belső hálózaton egy eszközt (Denon AVR) a böngészőn keresztül http:\\192.168.1.71 címen értem el.
Az eszköz IP címe megváltozott, 71-ről 105-re. Hiába írom be a böngészőbe: http:\\192.168.1.105, visszaugrik az általa ismert 192.168.1.71 -re.
Hitelesítőadat-kezelőben hiába kerestem a 192.168.1.71 nyomát hogy kitöröljem, nincs.
Mi lehet a megoldás, hogy a böngésző elfelejtse a 192.168.1.71 címet és csatlakozzon a 192.168.105-re?
(EDGE a böngésző, de gyanítom kb. mindegy) -
kistusik
tag
Hali.
Asrock b450m pro4
Kingston a1000 SSD M.2 NVMeNéha felismeri a bios néha nem. Ultra foglalatban van Amikor éppen felismeri és próbálnánk telepíteni a win 10-et, akkor viszont nem látja és nem tudjuk hova telepíteni. Valaki ötlet?
-
Cs1csó
titán
válasz
pinnacle #93861 üzenetére
Elvileg a 1809-esen már szinte teljesen használható, az első build-ben amihez megjelent katasztrófa volt, de mivel még most sem tökéletes - írták is - ezért azt ajánlom használd az f.lux-ot - nálam a 8GB RAM-ból 6MB-ot fogyaszt, és ugye mivel ez egy régi bevált program atomstabil és rengeteg egyéb kényelmi funkció is van hozzá.
-
pinnacle
nagyúr
Nektek az "Éjszakai fény" gond nélkül működik? Nekem a PC-n nem kapcsol be magától, bekapcsolom, de holnap újra be kell majd kapcsolni.
-
petyusz851
tag
válasz
King Unique #93856 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes leírást, átfogom böngészni mit hogyan és miként működik.
Már leszedtem a Macrium Reflect-et biztos ami biztos inkább azzal csinálom majd meg!
De erre majd februárba visszatérek mert akkor veszem meg az új SSD-t csak jobb előre tudni mit, hogyan és miként kell csinálni addig pedig böngészek és olvasok leírásokat, hogy tisztában legyek a lépésekkel -
King Unique
titán
válasz
petyusz851 #93849 üzenetére
"SSD-ről SSD-re ugyanúgy kell e klónozni mint HDD-ről?"
Igen. Ha a telepítésnél Windows 10-zel particionáltad a SSD-t, akkor a partícióeltolás is rendben lesz. Ha SATA AHCI módban telepítetted, akkor az is oké, bár ezt célszerű még a klónozás előtt lecsekkolni a BIOS-ban, szükség esetén átállítani. Egyébként meg a Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is? cikkben le van írva a lényeg a beállításokra vonatkozóan.
"a Samsung Magican programnak egy ilyen klónozos programja ez igaz?"
Van az SSD gyártójának (Samsung) is saját szoftvere a klónozáshoz Samsung Data Migration néven. Akár az is használható a klónozáshoz, de ha komolyabb szoftver kell több beállítási lehetőséggel, akkor a Macrium Reflect (+), vagy egyéb hasonló szoftver jobb választás.
"Illetve ha végzett a klónozással befog rendesen bootolni a rendszer?"
Ha megfelelően klónozod át, vagyis a Windows által BIOS-MBR / UEFI-GPT módban létrehozott kisebb partíciók is és nem szimplán csak a C meghajtót, a megfelelő SATA-portra csatlakoztatod az új SSD-t, BIOS-ban a bootolásra vonatkozó beállítások megfelelőek, akkor normál esetben igen. De ha esetleg nem bootolna valami miatt, akkor a Macrium Reflect pendrive-ról indítható WinPE változatában "Fix Boot Problems" opció is van.
"egy Samsung EVO860 500 gigásat a kis Kingston 60 GB-os SSD helyett"
Mivel a forrásmeghajtó (régi SSD) tárolókapacitása kisebb, mint a célmeghajtóé (új SSD), ezért a "különbözeti lemezterület" a klónozás után nem lefoglalt formában fog megjelenni az új SSD-n. De azt utólag is ki lehet terjeszteni a Windows 10 lemezkezelőjében a kötet kiterjesztése opció használatával. Ahogyan a klónózás előtt szintén, pl. a Macrium Reflect ad lehetőséget a partíciók méretének megváltoztatásához. Viszont bruttó 500 GB tárhely nyilván nem kell csak magának a Windows 10-nek, vagyis nem feltétlen kell mindet a C-nek adni. A C méretét célszerű valamivel megnövelni, ha már ennyi tárhely van, de a fennmaradó lemezterületen egy új partíciót is létre lehetne hozni az új egyszerű kötet létrehozása opció használatával pl. az adatoknak.
-
Sziasztok!
Egyszerű kérdésem lenne.
Pendrive bedugásakor megjelenik a Windows fájlkezelője automatikusan. Ezt nem szeretném, de nem találom, hol lehet kikapcsolni ezt a feature-t.
Tudna valaki segíteni?
Előre is köszönöm! -
krealon
veterán
válasz
petyusz851 #93849 üzenetére
"SSD-ről SSD-re ugyanúgy kell e klónozni mint HDD-ről?"
Igen.
"Illetve ha végzett a klónozással befog rendesen bootolni a rendszer?"
Ha Macrium Reflect Free-t hasznalod, akkor biztosan.
-
petyusz851
tag
Sziasztok!
Rendszer klónozással kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy SSD-ről SSD-re ugyanúgy kell e klónozni mint HDD-ről? Illetve ha végzett a klónozással befog rendesen bootolni a rendszer?
Ugyanis új SSD-t fogok venni egy Samsung EVO860 500 gigásat a kis Kingston 60 GB-os SSD helyett, olvastam van a Samsung Magican programnak egy ilyen klónozos programja ez igaz? HDD-t a klónozás alatt le kell választani?
Buta kérdések hegyek hada, de először fogom csinálni ezért bárminemű segítséget elfogadok ezzel kapcsolatban! -
Dr V
őstag
Köszönöm, remélem mostmár jó lesz
-
Clemi
veterán
válasz
zolee001 #93840 üzenetére
A képek mappához belinkelést hogy érted? Tettem a mappába egy parancsikont, de csak a parancsikont töltötte fel, a tartalomból semmit. Feltöltöttem direktben a D meghajtómon lévő mappát, amiről biztonsági másolatot szeretnék, és hogy szinkronban tartsa, erre letöltötte az egész mappát a C meghajtón lévő képek mappába. Ez se járható út.
Bocsi de tényleg nem jövök rá, hogy mondjuk a gépemen lévő D:\Temp\Nyaralás képek\ és a F:\Fotók\Családi képek\ mappákat és a benne lévő almappákat hogyan tudom befoglalni a OneDrive alkalmazás szinkronizálandó elemeihez.
Amit a OneDrive-ra direktben feltöltötök, az ott is marad azt vágom, de ha kijelölöm szinkronizálásra, akkor letölti a gépen lévő onedrive mappába, vagyis duplázza az állományokat, ami logikus, hiszen a feltöltött mappáról fogalma nincs, hogy helyileg a PC-n melyik meghajtón hol helyezkedik el. -
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
A Win10em egy ideje az utoljára használt programot magától megnyitja indításkor, pl böngésző vagy outlook... ezt hol lehet kikapcsolni?
-
Clemi
veterán
válasz
zolee001 #93835 üzenetére
Ha segítenél, hogy hogyan lehet más meghajtón lévő mappákat még hozzáadni, megköszönném, mert nekem eddig nem sikerült felfedezni melyik menüben van erre lehetőség.
A google fotók pedig nem opció, mert pont az a lényeg, hogy a kijelölt mappák tartalmáról legyen biztonsági másolat és lényeges az eredeti minőség és méret.
-
chungee
addikt
Napot!
Off-oltam az alvó állapotot. Van olyan lehetőség helyette hogy xy tétlen idő után kikapcsoljon a gép
-
kistusik
tag
Hali.
Asrock b450m pro4
Kingston a1000Az a baj, hogy gép nem ismeri fel. Eszköz kezelőben sem. Biosban sem. Tudtok segíteni?
-
zolee001
őstag
-
Geth
veterán
válasz
luise178 #93832 üzenetére
szeretném hálózatba kötni az itthoni gépeket, de nem találok megoldást rá
Én Cat 5e és Cat 6 UTP kábeleket használtam és egy routerta régi 1703-as buildben még lehetett, de az újban már nem találom hol kell
HomeGroup-ra gondoltál, az valóban nincs már. De ettől még a hálózat tökéletesen működik.a régi nem ismerte fel a procimat
Kizárt, nem annyira új az a proci.van olyan build, ami még kezeli a hálót, ahogy én szeretném
Hogy szeretnéd?
Amúgy kezdésnek a legújabb, aktuális buildet ajánlom (1809).Attól függően hogy mi a cél (ezt jó lett volna tudni), az alábbi dolgokat érdemes ellenőrizni:
- Control Panel (Start menüben pötyögve megtalálja) / Network and Sharing Center
- Services (Start menüben pötyögve megtalálja) / Function Discovery Provider Host és Function Discovery Resource Publication szolgáltatások (bár nekem ehhez a 1809-ben már nem kellett hozzányúlnom).
- A megosztani kívánt mappákon az NTFS jogosultságoknak egybe kell vágniuk a megosztási jogosultságokkal.Ha a tallózásnál nem jelenik meg egy gép/megosztás, érdemes mindig közvetlenül is rápróbálni, címsorban a \\GÉPNEVE\megosztás vagy \\IP-CÍM\megosztás szintaxissal.
Alapvetően kétféleképpen tudsz megosztani: jelszóval védve vagy bárkinek.
Ha előbbit szeretnéd, érthető és természetes módon csak olyan felhasználónak tudsz jogot adni, akit a megosztást publikáló rendszer ismer, tehát X gépen nem tudsz jogot adni egy Y gépen létrehozott felhasználónak.
Utóbbi esetben a Network and Sharing Centerben ki kell venni a jelszavas megosztást, és a mappára az Everyone pszeudofelhasználónak adni megfelelő megosztási és NTFS jogot, ahogy korábban írtam.
Meghajtót is hasonlóan lehet, de előbb javaslom hogy mappával próbálkozz, mielőtt egy teljes drive jogosultságát elállítod
Lehet egy hozzáértő emberke helyi segítségével jobban járnál.Az aláírásodban van pár értelmetlen elírás: CPU típusa, RAM mérete és sebessége, VRAM mérete, összes háttértár mérete (a b az bit, a B az byte)
-
Clemi
veterán
Sziasztok, aki használ OneDrive+Office365 előfizetést, attól szeretnék kérdezni.
Jelenleg még az ingyenes 30GB-os OneDrive verziót használom, de mivel a Flickr is beszünteti hamarosan az 1TB-os ingyenes tárhelyet (tárhely marad, csak a képek számát limitálják) kellene találni egy online tárhelyet mint harmadik biztonsági mentés helyet a fotóimnak, ami több mint 500GB.
A OneDrive-ra gondoltam, csak az a kérdés, hogy az előfizetős verzióban (A családi 6TB-os verzióra gondoltam) beállítható-e több meghajtó és onnan mappa automatikus szinkronizálásra, mert a mostani verzióban csak egy meghajtót lehet.
-
luise178
tag
szasztok!
Olyan gondom van, hogy szeretném hálózatba kötni az itthoni gépeket, de nem találok megoldást rá. a régi 1703-as buildben még lehetett, de az újban már nem találom hol kell. Muszáj volt ezt föltennem, mert a régi nem ismerte fel a procimat /i7-7700k/. kerestem drivert a telepitőnek, de nem találtam jót, a telepítő meg nem keres. mi a jó megoldás most?
van olyan build, ami még kezeli a hálót, ahogy én szeretném, de már felismeri a procim? vagy hogy állitsam be.
köszi a segítséget!
-
Fagyi
aktív tag
Sziasztok!
WIn10 és Nas egy ideje látom, de nem érem el a nas-t a hálón. CIFS SMB elvben lehetséges.
Ha a nas utility-jén keresztül próbálom elérni, akkor megy, de akkor sem látszik hálón.
Utilityből simán ip-n érhető el. Xp alól simán látom hálózati helyek között.
Hibakód: 0x80070035 Hálózati elérési út nem található.Köszönöm a választ!
-
Geth
veterán
válasz
H A M M E R #93826 üzenetére
Ahogy többen írták, UEFI módban van feltelepítve a rendszered, mert
- le tudod ellenőrizni
- tudtommal a Windows legacy módban nem tud GPT-ről bootolni hekk nélkül, neked meg GPT van
- Windows Boot Managerlegacyban nincs ilyen
A beállításra a tippem az, hogy attól mert UEFI módban van a rendszer, nem zárja ki, hogy egyes eszközök az újabb UEFI OpROM helyett a legacy OpROM-ot töltsék be (ha rendelkeznek ilyennel).
Szerintem Nálad ez a beállítás csak annyit csinál, hogy a storage vezérlő a legacy OpROM-ot tölti be (amellett, hogy amúgy UEFI módban bootol a gép).
Mivel kicsi az esély arra, hogy ne tartalmazná az UEFI változatot is (főleg hogy gondolom az integráltat használod), ezt könnyen letesztelheted, egyszerűen átállítodHa mégsem bootolna, akkor csak visszarakod.
Ha kalandozó kedved van:
Ha jól megnézed, ezek a beállítások mind a CSM alá vannak rendezve. Ha a CSM-et (a teljes legacy mode-ot) kikapcsolod, ezek az opciók mind UEFI-re állnak be (még ha ez nem is látszik).
CSM-et csak akkor tiltsd le, ha meggyőződtél róla, hogy a GPU is UEFI kompatibilis! Ellenkező esetben fekete képernyőt kapsz, amíg a Windows be nem bootol, visszaállítani pedig valószínűleg csak jó öreg "BIOS" resettel tudod majd.
Az integrált és nem integrált GPU-k is ma már mind tudják az UEFI módot (tartalmaznak GOP-ot), de a régebbiek nem biztos, nekem pl. az RX380-on egy kis pöcökkel lehet állítani a kártyán, a GTX560-ban egyáltalán nincs GOP (de attól még mehet UEFI módban a rendszer, csak a CSM-et nem kapcsolhatom ki)
Kikapcsolt CSM-mel apróságokat nyerhetsz csak (amellett, hogy elveszted a legacy bootolás lehetőségét), pl. Ultra Fast Boot, meg talán a Secure Boot csak ekkor érhető el. -
válasz
Szerintem a géped UEFI-vel bootol.
A bios-ban megjelölt sor nem tudom mit szabályoz. -
vlevi
nagyúr
válasz
Nem ismerem ezt a gépet, de a felirat szerint az a "Legacy only" csak arra vonatkozik, hogy az egyéb boot lehetőségek között mit kínáljon fel. Vagyis akkor, amikor nem az legelső "Windows Boot Manager" indul el, hanem te akarsz választani a boot eszközök közül.
És szerintem a Windows Boot Manager UEFI-vel bootol. -
H A M M E R
csendes tag
válasz
Doky586 #93760 üzenetére
Na lehet én nem értek valamit, azért kérdezek
Tehát azt olvastam itt a fórumon, hogy vagy UEFI - GPT vagy BIOS (Legacy) - MBR párosok működnek. Eddig stimmel?
Viszont én azt látom, hogy nálam Legacy - GPT páros van:
Szóval az első kérdés, hogy jól értelmezem-e a képen látható információt, valóban nálam Legacy - GPT páros van, ami ellent mond a forumon írtaknak, vagy én értelmezem rosszul a látottakat?
A másik kérdés, hogy jól van ez így? , vagy kéne ezen változtatni? (Amúgy jól működik a gép, szóval ha nem muszáj, nem akarom újra telepíteni, de ha mégsem jó valami, akkor inkább még most derüljön ki, még mielőtt belaknám..)
-
zolee001
őstag
válasz
King Unique #93821 üzenetére
HDD esetében irtam ,értelemszerüen ssd-röl hdd re nem célszerü csak ha nagyon indokolt
-
koko52
nagyúr
Akkor van
, és az 1 kb-os .txt-k jól megfogják.
-
King Unique
titán
válasz
zolee001 #93813 üzenetére
Ehhez képest a Windows sem így telepíti magát alapértelmezetten és a lemez elejére amúgy is a rendszer számára létrehozott egyéb kisebb partíciók kerülnek. A normál felállás pedig az, ha a C-n van a lapozófájl. Másik partícióra, vagy főleg másik fizikai lemezre helyezni max. indokolt esetben lehet értelme, de amúgy nem. Egy gyors SSD-ről a jóval lassabb HDD-re rakni pedig megint nem sok értelme van, főleg ha van az SSD-n elég szabad tárterület.
-
-
-
-
-
-
chungee
addikt
Közönöm szépen a válaszokat
hiber off és page áthelyezve illetve 2 játék helyett 1 lesz. Így jut is és marad is hely
-
King Unique
titán
válasz
chungee #93804 üzenetére
A lapozófájl áthelyezése megoldható, ahogyan a méretének változtatása (csökkentése) is. A hibernálás pedig kikapcsolható, ha biztosan nem használod és nincsen rá szükséged. Szóval megoldható, de az már más kérdés, hogy érdemes-e ezeket piszkálni, ahogyan az SSD-t fullra telemásolni és úgy használni az OP miatt...
Egyébként meg vettél volna inkább nagyobb tárolókapacitású SSD-t rendszermeghajtónak, aztán akkor nem kellene centizni...
Vagy az az 1-2 játék akár még HDD-re is rakható.
-
-
chungee
addikt
Napot!
Amatőr kérdésem lenne
A lennti fájlokat lehetne másik drive-on működtetni/tárolni
SSD-m van és 1-2 játék miatt akarok így centizni
hiberfil.sys
pagefile.sys -
koko52
nagyúr
Azért az milyen vicces, hogy a win 10-es i5 20mp alatt másol át 70kb cnc programot (75db) usb-re a cnc gépen amin csak dos van Volcov commanderrel ugyan ez 1mp alatt történik meg...
-
cidalain
veterán
válasz
cidalain #93796 üzenetére
Köszi mindenkinek, AHCI driver volt a ludas, de azért megszopatott.
A gépen Win7-ről Win10-re upgrade volt (tehát nem full install, hanem belakott gép upgrade). Az upgrade időpontjában 1 db HDD, és 1 db DVD rom volt csak a gépben (de előtte volt, hogy volt még egy SSD is, innen tudom, hogy jó volt). Upgrade után nem ment az SSD a P2 Sata porton. (ha kicseréltem az SSD, és a DVD sata kábelét és a DVD lett a P2 akkor az nem ment)Eljutottam addig, hogy az Intel Rapid Storage drivert kellene frissíteni. A PC gyártónál (DELL), az adott géphez eleve nincs Win10 driver, az intel driver is régi volt, 2011-es... Az Intel oldalán sem teljesen találtam olyat ami nekem kell Win10-re valót, viszont Win7 x64-ből volt frissebb (2013-mas). Leszedtem. Telepítéskor az SSD nem volt a gépben (a ki-be dugdozós próbálkozások miatt, épp nem volt bekötve). Driver frissült, restart, látszott az Eszközkezelőben, hogy frissebb lett. Kikapcs, be az SSD, indít, és nem látja.
Valami sugallat jött a kollégának, hogy indítsuk el még egyszer a driver installját, úgy hogy be van dugva mindhárom eszköz. Telepítéskor frissítést választottunk (uninstall volt a másik lehetőség), végigment, restart, és jó lett!
-
Slavia
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest