Hirdetés
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Akciókamerák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Heatpipe / hőcső házilag
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
válasz
bringasisti
üzenetére
Nem jó topik. Bandicam pl.
-
Grave_444
nagyúr
Csak egy érdekesség, hátha tudja valaki a megoldást.
NVME SSD klónozás, dokkolóról, külső szoftver és pc nélkül lefut.
Utána az új SSD-ről nem bootol, nem találja a rendszert.
WinPE-ben van ugye olyan opció, hogy megkeresse a Windowst rajta és elindítja. Így működött is. Aztán WinPE Win10 alól futtattam egy rebuilt gpt partíciót az egyik programból és utána hibátlanul üzemelt UEFI-ben való állítgatás nélkül is.Szerintetek mitől lehet ez, hogy a dokkoló állomás sem tudta egy az egyben a boot partíciót klónozni és utólag bele kellett nyúlni?
2,5" SSD vagy HDD esetén egy másik dokkolóról nem szokott probléma lenni sem MBR sem GPT esetén.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
elfelejtette
üzenetére
Csak USB-s nyomtató? Nincs se wifi se hálózati csatlakozó?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
tordaitibi
üzenetére
Adapterbeálíltásolnál kijelölöd őket, hálózati híd. Adsz neki IP címet és elvileg ha mindent jól csinálsz működni fog. Wifi + ethernet verzióban állítottam már valahogy így.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
-
Grave_444
nagyúr
Lenne egy érdekes kérdésem.
Windows 10 telepítése telefonra.
Mobilos topikban kérdeztem először, lehet itt is tudtok segíteni. [link] -
Grave_444
nagyúr
válasz
Szabi®
üzenetére
Milyen gépről van szó? Jó esetben a bios elem szállt el és visszaállt a bios.
Tehát Legacy/UEFI módosítás kell a cserén kívül.
Rosszabb esetben a Windows sérülhetett, esetleg az adattároló.
Biosban látható az eszköz? Sata/tápkábel is lehet.Szóval így távolról elég nehéz sajnos kitalálni.
-
Grave_444
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy érdekes hibám HP 820 G3 laptopon, viszont munkatársamnak több ügyfél eszközén is előjött, régebbi asztali gépek.
Maga a távoli asztal mindegy mire csatlakozok, ahogy belépek szinte egyből kidob, bezárja az alkalmazást hibaüzenet nélkül.
Ha indítok egy intézőt (ez a gép) sokszor lefagy egy pillanatra, majd újraindítja az explorer.exet, látni is, ahogy a tálca is újraindul. Fájlkezelővel nincs ilyen gond.Van valami ötlet, megoldás? Valamelyik frissítés okozhatja?
-
Grave_444
nagyúr
Milyen programmal legegyszerűbb ext4 partícióval rendelkező eszközt olvasni?
Szeretném Win10 alól megnyitni a külső tárolót. -
Grave_444
nagyúr
Találós kérdésem lenne. Mi történhetett és hogyan lehet visszaállítani?

A saját fiókom mintha nem lenne rendszergazda, de amúgy az és tudok is mindent futtatni adminként. Egyedül az asztalra való áthelyezés/létrehozás a probléma.
Ha aktiválom a Windows beépített rendszergazda fiókját azzal működik minden.Csatolok pár képet miről is van szó. Új jegyzettömb stb létrehozása nem is opció.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Lehet, nem tudom. Akármit is próbálok az a probléma, hogy az új pc csak azt az adattárolót tudja bootolni, amit abban a gépben frissen telepítek.
Szóval ez a gondom, és hiába kapcsolom ki biosban a VMD-t...
Hagyom az egészet. Minitool egyébként, de dokkolón is próbáltam szoftver nélkül a klónt. -
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Nem így néz ki a biosa. Ilyen és hiába kapcsoltam ki a VMD-t.
Ne értsd félre, tudom hogy kell betallózni. Az a problémám, hogy a már leklónozott rendszert nem látja a gép, feltételezem a VMD/IRST hiánya miatt. Azért írtam, hogy pont amit küldtél bemásolom arra a meghajtóra és remélem úgy már indul vele.

Holnap visszajelzek mit sikerült vele kezdenem.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Ezt megtaláltam korábban, furcsálltam is. Kár, hogy nem abban a béna MSI biosban mutatják be. Volt már pár alaplapom, de ez valami katasztrófa.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Az a vicc hiába kapcsoltam ki, akkor sem látta az NVME-t, mint bootolható eszköz. Biosban elérhető, ahogyan WinPE alól is.
Pyttawrx
MBR régi telepítés. Konvertálva GPT-re is változatlan a helyzet. Az még hozzátartozik MSI biosával nem vagyok kibékülve, alig találom a szokásos dolgokat.Doky586
Klónozni szeretném az eredetit, ami sikerül is csak ez a gép nem megy róla, túlságosan új.
Driver tallózás elkerülhetetlen, friss telepítésnél is kellett. Azt hiszem megtaláltam egyébként a Windows mappán belül hova rakja, ugyanazokat a fájlokat láttam egy helyen, amiket pendriveról olvas. Holnap megpróbálom újra a klónozott rendszert bootolni úgy, hogy ezt a mappát előre rámásolom. Szerintem úgy sikerül a sztori.
Végső esetben friss rendszer kerül a gépre csak szívás a sok könyvelő program, nyomtató, scan, szerver telepítés, elérés beállítása, ezt szeretném elkerülni. -
Grave_444
nagyúr
Adott egy új gép, aminek az NVME ssd tárolójára szeretnék klónozni egy már meglévő korábbi Windows 10 rendszert. Ezzel meg is volnék, viszont a gép, mint bootolható eszközt nem látja. Biosban oké és ugye telepítőről futtatva is csak akkor látható, ha betöltöm a VMD/IRST driverét.
(Mivel nem tudom hova teszi pontosan ilyenkor, ezért egyelőre nem jöttem rá a megoldásra. Amikor telepítés közben betöltöm a megfelelő drivert, akkor ideiglenes mappába a bootolt pendrivera teszi vagy a célmeghajtóra?)Valahogy megoldható, hogy arra az SSD-re rámásolom és onnantól kezdve tud róla indulni a gép? Remélem érthető mit szeretnék.
Ha abban a gépbe frissen telepítem a Windowst, majd utána klónozom rá a kívánt rendszert gondolom ugyanott vagyok, megint nem ismerné fel.

-
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Utolsó link úgy néz ki segített. Már csak a jobb klikk menüből kéne kiszednem a "take ownership" részt. Abban esetleg tudsz segíteni? Registry fájlokat találtam rá, illetve szerkesztettem is, de nem törölték le.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Azokat már próbáltam.
-
Grave_444
nagyúr
Egyre jobb.
Vendég fiók jelszavát kéri, ami nem lett beállítva, ezért nem tudhatom.
Plusz az egyetlen fiók, amivel be lehet jelentkezni helyi fiók lett, rendszergazda helyett.
Tehát semmihez nincs jog. Win telepítőt futtatva parancssorból próbáltam helyrehozni, de sikertelen egyelőre. -
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Csökkentett módban jónak tűnik, bár ott is angol az a pár szó, de az a legkevesebb..
-
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Hirtelen átnéztem, de ezek nem segítenek.
Elállítva nem lett semmi, napi használatban a gép.
22H2, 19045.3324. -
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
Üdv!
Windows 10 Pro verzió egyszerre hány felhasználót enged be RDP-vel?
Úgy tudom egyidejűleg 1 a limit. Megmókolható a registry úgy, hogy 5 vagy akár 10 is csatlakozhasson? [link]
Van nálam egy gép, amit egyszerre többen is használnak, viszont újra kell húznom, kérdés hogyan lesz megoldva, mert Windows Server licencet nem fog venni az ügyfél.
Thinstuff lesz valószínűleg. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Azért csodálkozom, mert eddig nem rakta fel a Windows Update.

(Nem egy "gamer" monitor amúgy, persze 1440P és 165Hz, de kb semmit nem lehet állítani a saját menüjében sem. Szóval nem érzem indokoltnak.)A kérdésem arra irányult hogyan lehet letiltani/letörölni végleg.
Utálom, ha tele van minden felesleges programmal a rendszer.
Gépházban nem törölhető, csak ideiglenesen. -
Grave_444
nagyúr
HP Omen Gaming Hub folyton magától feltelepül a gépre, letörlöm, majd újra ott lesz.
Valami ötlet hogy kéne végleg megszabadulnom tőle?
Semmi HP eszközöm csak a monitor, de magamtól sose raktam fel.
Vga csere történt, nem hinném, hogy köze van hozzá.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Persze, igazából most is úgy készültem, hogy újra kell kezdenem.
Minden esetre egyelőre nincs gond, úgyhogy marad.
Van 1-2 kényes játékom, feltételezem ott se okoz problémákat.Nem történt Windows 10 megtartás, ezt most nem értem.
Hardvermódosítás után jelenleg állok, a múltkori telepítés más miatt volt. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Morgenstern
üzenetére
Melóhelyen eleget telepítek, nem a kedvencem, ha sok programot is fel kell rakni, illetve személyre szabni.

movax, tordaitibi
-
Grave_444
nagyúr
Múlt héten újratelepítettem a Windowst. Formáztam az adattárolót és kb 4-5 óráig tartott mindent visszaállítanom, adatokat másolni, letölteni stb.
Ma alaplapot és processzort cseréltem, ezt akkor még nem tudtam.
Jelenleg gond nélkül működik.Szerintetek ajánlott a hardver módosítás miatt a reinstall vagy hagyhatom?
Megmondom őszintén semmi kedvem újra nekiállni.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Kiskokó
üzenetére
Nem akarok beleszólni, de próbálj írni pendrivera egy WinPE-t és bootolt be azt.
Ha indul teszt programokkal esetleg megnézheted a hardvert, de szerintem nem az lesz a gond.Maga a telepítő MBR-Legacy vagy UEFI-GPT? Bootnál nem mindegy, okozhat hasonlót a nem megfelelő írás.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm, írok majd hogy sikerül.
-
Grave_444
nagyúr
Adatmentő / visszaállító kérdés, de hátha itt előbb kapok segítséget.
[link] -
Grave_444
nagyúr
Szerintetek ha nincs semmi probléma a jelenlegi rendszerrel, időnként érdemes újratelepíteni vagy ha ügyel rá a felhasználó és nincs tele szeméttel, illetve évek után sincs lassulás, akkor nem indokolt az ilyesmi?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Természetesen ha van lehetőség én is olyan gépet keresek, ami op. rendszerrel együtt van.
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Ez már sokszor volt linkelve, én személy szerint nem is minden pontot tudtam értelmezni.
Egyébként ~10k körül lehet kapni OEM Windows 10 matricát, ahol a kódot a vevőnek kell lekaparni. Na az tuti, hogy jogtiszta és nem újra értékesített. Otthonra be lehet vállalni szvsz pár ezres kódot, nálam évek óta gond nélkül fut, viszont cégre számlával a matricát javaslom, ha a legolcsóbb verziót keressük. -
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Pontosan.
Kb fél éve egy tesztben az említett Windows defender több fizetős 3rd party AV-t is lenyomott, azért nem semmi. Az ingyenes verziókat én sem díjazom, főleg ha mindenféle programokkal települnek és van a gépen 2-3, akkor baromira belassítják, plusz nem is érnek semmit. -
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Tudtommal a beépített Windows Defender nem is teljesít rosszul és kevésbé gépigényes, mint a legtöbb ingyenes vírusirtó, például Avast, Mcaffee stb.. Szóval igen, elég furcsa kérdés.
Amúgy maga a Win10 nálam is a végletekig van "butítva" előre telepített programokat és dizájn elemeket tekintve, hogy minimálisan se terhelje semmi feleslegesen a gépet. -
Grave_444
nagyúr
Tudja valaki hogy lehet egy bizonyos programban affinitást beállítani, hogy megmaradjon az érték?
Elmétileg a parancsikon átnevezésével így kéne, viszont nekem nem akar működni. [link]
C:\Windows\System32\cmd.exe /C start "" /affinity xx "C:\Your_Program.exe"
xx helyére menne az érték hány magot használjon. -
Grave_444
nagyúr
válasz
liszi70
üzenetére
Ilyenkor mindig reménykedem a cégeknél amire lefrissül már ki is jön egy újabb update.
Nem szeretem, amikor a megosztás kapcsolgatja egyfolytában vagy mindig újabb hibákat generál.
Otthon meg mindenki várja a frissítést, mintha bármi előnye lenne.
Persze játékokban +20 fps. -
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Oké, erre gondoltam.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Oké, részletkérdés mivel írja a pendriveot.

-
Grave_444
nagyúr
válasz
robroy7919
üzenetére
Rufussal írd és ki tudod választani, hogy GPT partíció UEFI telepítéshez.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
robroy7919
üzenetére
Bios beállítást keress, ha egyáltalán tudja a legacy bootot. Miert nem írsz gpt partíciós uefi telepítőt? Azt kéne új gépnél.
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
Látom sikerült, ha nem csatlakozol internetre, azaz "nincs internetem", akkor kihagyható ez a lépés.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Doky586
üzenetére
Jogos, viszont egyszer megszívtam, mert nem maradt bootolható a pendrive.

Geth
Egyszerűbb ez tény.King Unique
Egyben van általában hagyva, de jó ötlet szétválasztani. Igazából van 4-5db állandó pendrive, köztük Sergei Strelec féle multiboot, hivatalos Windows mellé járó írásvédett is. -
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget.

Végül kénytelen volnam egy activarort használni és utána UEFI telepítős pendriveról már elindult úgy, ahogyan a linkelt videóban. Előtte ugyanígy nem működött, mivel aktiválást kért a rendszer a fent említett hibakóddal leállt vagy kiírta, hogy a gép nem felel meg a követelményeknek. Érdekes jenelség volt megint, nagy nehezen sikerült.
Holnap veszek hozzá eredeti kulcsot és a már frissített Win10-et klónozom a cél SSD-re.
-
-
Grave_444
nagyúr
Adott egy régi Win7 Home Premium gép, amit klónoztam egy HDD-re és a gépet elvitte a tulaj.
A nálam maradt adattárolót beraktam másik gépbe, hogy frissítsem Win10-re. Már a második PC-ben próbálom, de mindig 0x80072f8f hibakódot ír. Dátum-idő problémát találtam hibaforrásnak a neten, de az rendben van. Talán nem hivatalos verziónak érzékeli és vennem kell először legális kulcsot hozzá? A gép szerint aktivált a rendszer.
Clean install nem jöhet szóba, Windowson belül indított telepítés sem működik és a megszokott módszer sem. (Vett egy új gépet, amire klónozni kell mindent, abba meg se próbáltam a Win7-et betenni, egyébként HDD -> M.2 NVME "csere" lesz a végére ha sikerül.)Tudtok benne segíteni?

-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Pyttawrx
üzenetére
1. Volt a gépházon egy Home, de azzal sose működött emlékeim szerint, ezért maradt a KMSpico, ami tud csodákat művelni.
2. Már működő rendszerből történt a váltás valahogy, nem én voltam.Ő nem tud sulis kódról, ezért is vásárolt neten egy Home verziót, amit nem lehetett beaktiválni sehogy sem. A hibakódot nem fotóztam le, de próbáltam cmd-ből törölni előtte stb, tehát végignéztem mindent. Törölni tudtam is, de másikat aktiválni nem.
Akiktől vette ők azt mondták csak újratelepítéssel megoldható, itt HP-n is a legnagyobb kódokkal foglalkozó hirdető is ezen a véleményen van.
Az a fura kiírta, hogy aktiválni kell a gépházból, pedig ha megnéztem aktiváltnak érzékelte ezt az Education verziót.
-
Grave_444
nagyúr
Adott egy Win10 Education op.rendszer, amihez jelenleg nem tudok kulcsot beszerezni.
Kérdés ez újratelepítés nélkül visszaállítható-e Home/Pro verzióra?
Nem 10 napon belül történt a frissítés és nem ismerem az előéletét, valami tört aktiváló miatt kerülhetett rá Education verzió, biztosan nem a telepítés során lett ez kiválasztva.Egy igen vagy nem válasz első körben tökéletes.

Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Synology NAS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Wise (ex-TransferWise)
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Gyermek PC játékok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
- Beszámítás! LG 32GQ850-B 32 240Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
- Apple Mac Studio M2 Ultra 24 magos CPU, 60 magos GPU, 64GB RAM, 1024GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Az a legjobb megoldás.