- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos fejegységek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
togvau
senior tag
Hogy lehet a explorer.exe folyamatot újraindítani egy billentyűkombinációval ha a GUI összessa magát? Tehát feladatkezelő se látszik.
Jav: Megvan:
parancsikont kell létrehozni, ezzel a paranccsal: C:\Windows\System32\cmd.exe /c taskkill.exe /f /im explorer.exe && start explorer.exe
Aztán hozzáadni egy billentyűkombinációt, így talán megoldható a félig beragadt fullscreen dolog restart/ log off nélkül.
-
Voice24
őstag
Esetleg erre valaki?
Vagy rossz helyen tettem fel a kérdést?
-
tibor2010
tag
válasz
w.miki #92115 üzenetére
Elnézést a késői válaszért, már ritkán nézem a fórumot.
Kompatibilitási hiba lehet az AMD SATA vezérlő és az SSD között.
Ilyenkor ajánlott a Microsoft SATA drivert használni az AMD helyett.AMD-s rendszerhez jelen pillanatban kizárólag a Crucial MX500-as SSD-t tudom ajánlani.
Ezt az információ sokszor előfordult a fórumon. -
FroZone99
aktív tag
Win10 pro szűz telepítés után az audio szolgáltatás nem indult el.Hibaelhárító nem tudja kijavítani a problémát . realtek high audio win 10 64bit driver telepítés közben kiírja hogy az audio driver telepítése sikertelen? mit lehet tenni?
Acer ES1-533 laptop -
mpo
veterán
válasz
Orionk #92886 üzenetére
Én nem szórakozom az update tiltásával, megfrissült, értesítés volt, hogy újraindítást kér.
Amikor volt rá idő, akkor max. 2 perc alatt végzett.
Óránként 10 perc szünetet kellene tartani, fölállni a gép elől és szemet is megtornáztatni.
Én sem csinálom, pedig kellene.Jó lenne, ha minden eszközöm önjavító lenne.
-
Orionk
senior tag
Sziasztok,
Az ilyen híreknek mennyire kell nagy jelentőséget fordítani? köszi :
Sürgős Windows 10-frissítés ajánlottÉn December végén frissítettem, ami Build Upgrade is volt. Panaszom egyelőre nincs a mostani Win10-re.
Most Win10 Pro - Version: 1809 van. OS Build: 17763.195A Windows Update-et pedig szüneteltettem 2 napja, mert tényleg nincs panasz és Február 08ig tudtam szüneteltetni.
-
balazs1956
senior tag
válasz
King Unique #92881 üzenetére
Köszönöm szépen, megpróbálkozom vele, mert van még két másik működő rendszerem is, tehát legfeljebb nekifutok még egyszer. (gondolom én)
-
King Unique
titán
válasz
balazs1956 #92877 üzenetére
Le volt már írva, hogy először azt kellene eldönteni, hogy milyen bootolási mód szerint akarod telepíteni a Windows 10-et, szükség esetén előtte megnézni a BIOS beállításait, ha nem vagy tisztában vele stb. Nem az 50-50%-ra kell hajtani, aztán random telepíteni valahogyan... Egyébként, ha jelenleg a Rufus 2.8.X verzióját használod, akkor annál a legördülő menüben a 2. opció (MBR-UEFI) az ultimate megoldás. Az FAT32-re formázza a pendrive-ot MBR alapon és aktívvá teszi a rajta lévő partíciót, vagyis Legacy (CSM) és UEFI bootolási módhoz egyaránt jó lesz a Windows 10 esetében. Na meg ennél legalább nem kell Windows 7-nél külső program az ISO mountolásához, meg parancssor a partíció aktívvá tételéhez... Viszont ettől még ugyanúgy el kell döntened, hogy végül melyik szerint akarod telepíteni, annak megfelelően beállítani a BIOS-ban a bootolási opciókat, az annak megfelelő boot eszközt kiválasztani stb.
-
válasz
forintuser #92876 üzenetére
A vga-driverben lehet a kutya elásva, próbáld azt frissíteni/újrarakni.
#92877: Mondtam már, h ne szenvedj ennyit, fat32-es pendrive-ra felmásolod a telepítő tartalmát és kész. A rufus egy 3rd party program, amire semmi szükség, esetleges programhibák esetén csak galibát okozhat.
Az uefi-ben kapcsolj ki mindenféle legacy boot opciót. -
balazs1956
senior tag
válasz
balazs1956 #92864 üzenetére
Köszönöm szépen a sok segítséget, hozzászólást.
Megnéztem az ajánlott videót is , és mire visszatértem a topikhoz itt megoszlottak a vélemények:
Van aki az 1-es lehetőséget, vannak, akik a 3-as opciót ajánlják.Hogyan döntsek?
Frissítsem a Rufust, meret tényleg a 2.8- van fenn, és az új már csak két opciót ajánl?
Így 50 % hogy jót választok
Továbbra is várom a segítséget. -
forintuser
őstag
Sziasztok. Egy kérdés, hátha tudtok segíteni. Számítógép TV-re rákötve HDMI-vel.Ha nem használom a gépet, simán kikapcsolom a TV-t. Esetenként amikor bekapcsolom a TV-t, hiába mozgatom az egeret, nem ébred fel a TV. Ilyenkor HDMI ki-be, és az segít. Nem tudom kell e a gépem adatai, de nem régi.Tavaly dobtam össze.A TV is tavalyi.Annyi még hogy a Windows verzióm a legújabb az Insider Program keretein belül. Köszi ha van valakinek ötlete.
-
válasz
gpt/uefi-hez nem kell rufus, felmásolod a telepítő tartalmát egy fat32-re formázott pendrivera oszt csókolom.
-
válasz
balazs1956 #92867 üzenetére
Virtual Clone Drive, WinCDemu, stb stb, progi is ugyanazt teszi win7 -en.
De ha ragaszkodsz az idgen progihoz akkor az 1.et javasolnám fat32-vel.Bármelyik esetben bios külső bootmenüben a két pendrive közül ami ott látszik ne az USB: hanem az UEFI: kezdetűt válaszd..!
-
King Unique
titán
válasz
Te még a Rufus valamelyik régi (2.X?) verzióját használhatod, azoknál volt 3 opció, az újaknál (3.X) már csak 2 van. A program használata, valamint a telepítési adathordozó egyéb módon történő létrehozása le van írva korábbi hozzászólásokban. Példák: [link], [link].
Az alaplapod a leírása alapján elvileg UEFI BIOS-os, vagyis lehetne a Windows 10-et akár EFI mód szerint is telepíteni, elvileg. De ha eddig nem tetted meg, akkor lehet nem ártana lecsekkolni a BIOS-ban a beállítási lehetőségeket, illetve eldönteni, hogy hogyan akarod telepíteni. Ugyanis az egy dolog, hogy kiírod pendrive-ra az ISO-t a Rufus programmal, vagy más (pl. MCT, fájlkezelős másolás) módon, de hogy utána ténylegesen melyik szerint fog települni a Windows, az már a BIOS beállításaitól, megfelelő boot eszköz kiválasztásától stb. is függhet. Valamint inkább jobb tudatosan Legacy (CSM) / UEFI bootolási mód szerint telepíteni, mintsem utólag észlelni, hogy mégsem ez kellett volna, hanem a másik. Bár a Windows 10-nél az MBR2GPT eszközzel már arra is van lehetőség, hogy utólag át lehessen konvertálni UEFi-sre a telepítést. De normál esetben nyilván nem utólag kell szórakozni ezzel, hanem lehetőleg még előtte eldönteni, hogy melyik szerint akarjuk, majd aszerint telepíteni.
-
Cs1csó
titán
Kicsit bővebben. A géped tönkre ment ezt értem, az a lemez amin a fontos adataid vannak még jó, vagy az is tönkre ment? Ha működik az a lemez akkor egy másik jó gépbe becsatlakoztatod - gondolom SATA kábellel és egyszerűen arról a gépről átmásolod a dolgaidat.
balazs1956
GPT és UEFI párost válaszd. Esetleg - kapásból ezt találtam - nézd végig:[link] előtte.
-
need
addikt
Sziasztok
volna egy költői kérdésem....
A gépen teljes egészében tönkrement valószínűleg alaplapi problémám van. Az addig a rendszert tökéletesen működött szuper volt a Windows 10.
Ha összerakom az új gépet mi fog történni a windows 10 zel fel fog állni a rendszer vagy nem?
Eddig Intel platform volt most AMD leszNyilván gondolom ilyenkor célszerű újra telepíteni a Windows 10 et de nekem csak annyira kellene elindulnia
Hogy a levelezésemet ki tudjam másolni a C meghajtóról. -
Cs1csó
titán
válasz
balazs1956 #92867 üzenetére
Akkor csináld ahogy írtam, mert a Windows 7 gyárilag nem kezeli az ISO lemezképeket.
-
válasz
Talán egyszerűbb lenne ha nem használnál 3rd p sw-t.
Win8-10 intézőben jobb egérgomb az ISO-n, csatlakoztatás, és az így felmountolt meghajtó tartalmát egy az egyben rámásolod a FAT32-re formázott pendrivera. Ezzel kész is vagy.
-
Cs1csó
titán
válasz
Tudja az UEFI-t tehát 3.
Amúgy ha bedugod EBBE a gépbe a pendrive-ot - tehát azon a gépen hozod létre a telepítőt amire telepíteni is akarod - akkor ELVILEG érzékeli a gép paramétereit és automatikusan a megfelelőt fogja választani.
(a 2007 nyári modell notimon egyből az MBR sémát adja be alapban)
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni!
A Rufus segédprogrammal bootoló pendrivot szeretnék készíteni windows 10-hez.
Rögtön az elején elakadtam, amikor ki kellet választano a partíciós sémát:
3 lehetőséget dobott fel.1 MBR particiós séma Bios-os, vagy UEFIs gépekhez
2 MBR particiós séma UEFIS gépekhez
3 GPT partíciós séma UEFIS gépekhez.Hogyan tudom megállapítani, melyiket válasszam?
Ilyen alaplapom van, de mivel Láma vagyok nem sokat mond számomraA segítséget előre is köszönöm szépen.
-
ph2012
senior tag
Én még a Windows 10 1803 verzióját használom. Mikor várható az újabb verzió?
-
prabhu
senior tag
Az átrendeződő ikonok problémájára: [link].
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.Egy elég pici problémával jelentkezem,de nekem nagy
Most cseréltem alaplapot,procit meg memóriát. Új windows-t telepítettem(SSD) s olyan problémám van hogy minden progit/játékot feltelepítettem de minden egyes gép bekapcsolásakor össze-vissza van az asztalomon az ikonok. Elrendezem,s másnap megint össze-vissza van. Ezzel tudok valamit kezdeni? -
svgyula
addikt
válasz
lamesz13 #92848 üzenetére
Szia! A "gyári" hűtővel ez teljesen normális egy-egy nagyobb számításigényű játéknál. Ha lejjebb akarod vinni akkor hűtőt kell rajta cserélni! Fontos az is, hogy olyan hűtőre cseréld le amelyikről a ventilátor nem az alaplapra nyomja a meleg levegőt. Ilyenek a hőcsöves kialakítású hűtők. Valami ilyent keress. Nyáron ez már nem kérdés lesz hanem alap ha játszani akarsz. Ilyenkor csak a szobát melegíti
Ha jól emlékszem 95c°-ig nincs gont utána meg lekapcsol a hőkioldó. DE a gyári hűtővel ilyen meleg levegőt fújatva az alaplapra lehet előbb megadja magát pár stabil tok vagy kondi...... -
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet win10 alatt, hogy ha a lomtárra rá akarok klikkelni jobb egér gombbal hogy ürítsem, akkor elkezdi a windows telepíteni a Mcafee Endpoint Security Threat Prevention-t?
Ezt még tapasztaltam egy-két excel file-nál is jobb egér gomb használatánál.
Ötlet, vélemény?
Köszi
-
Geth
veterán
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
az ikonok elhelyezésének megmentésére van valami lehetőség?
Biztos másnál is előfordult már hogy az ikonok néha újra rendeződnek, pl. képernyő kiterjesztés másik monitorra, felbontás váltogatás, bug.....bármi egyéb okból a szépen megfelelő helyre elrendezett ikonok beállnak az alapértelmezett név szerinti rendezésbe, és lehet megint őket újra a helyükre húzkodni.
Köszi!
-
Bence942
tag
Helló olyan kérdésem lenne hogy van a c-n egy lemezkarbantartó opció és ott van 9.38 gb vissza maradt win update fájl azt letörölhetem vagy meg kellene hagynom?
-
Cs1csó
titán
válasz
lamesz13 #92848 üzenetére
Szerintem sok, kb. 50 max 60 celsius foknál kellene megállnia:
- milyen CPU hűtőd van?
- mennyire szellőzik a házad, mekkora a VGA hőfok (a VGA hőfok kártyánként eltérhet de jó ha 80 celsius fok alatt marad kb. 70 alatt az ideális)
- mennyi ventilátor van a házban és ezek hogy helyezkednek el
- a CPU hűtő mikor volt pasztázva utoljára, mikor lett feltéveKapásból ezek jutottak az eszembe.
-
válasz
terapeuta007 #92847 üzenetére
parancssor chkdsk <meghajtó> -f
vagy windows intéző meghajtó jobb klikk tulajdonságok-->eszközök->ellenőrzésKikapcsolni nem tudod, ha a rendszer alól javítod a fennti módokkal akkor nem fog többet erősködni a bootolásnál.
Ha mégis, akkor barátkozz meg a gondolattal hogy komoly szektorhibák vannak-keletkeznek a hdd-n és engedd el a merevlemezt örök pihenőjére, a hhdd (halott hard drive disk) temetőbe. Ahol csapkodó feje megpihenhet, zörgő tányérja megállhat az idők végezetéig. -
lamesz13
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ilyen intel core i5-7600 processzorom! Olyan kérdésem lenne hogy játék alatt felmegy a hőmérséklete 75 fokra is! Ez normális ezeknél a prociknál vagy sok?
Köszönöm előre is a válaszokat! -
terapeuta007
aktív tag
Hello.
Van olyan hogy ilyen regi pata winyom ebayes legolcsobb atalakitoval az alaplapra dugva. Egyebkent mukodik is. Atmeneti letoltos winyonak hasznalom meg a vannak rajta ien kevesbe fontos dolgok.A windows minden indulasnal erolteti a disk checkinget
Es ha 10masodperc alatt nem nyomom el akkor megprobal disk checkingelni de igazabol 0%on marad orokre.(vmiert disk checkingnel fel se porog még a winyo. Meg windowsba is csak akkor porog fel amikor irok/olvasok rola)Itt a kerdes: hogyan tudom automatic disk checkinget kikapcsolni bootolásnál?
-
Voice24
őstag
Hali!
Lehet, hogy banális, amit kérdezek:- mitől lehet az, hogy mostanában több alkalommal is a Mozilla automatikusan indul a gép bekapcsolásakor?
Nincs az automatikusan induló programok között, és este kikapcsolás előtt is mindig be van zárva a böngésző. -
eax1650
aktív tag
válasz
King Unique #92844 üzenetére
Köszönöm a jótanácsokat!
-
King Unique
titán
válasz
eax1650 #92840 üzenetére
Lehet használni akár a beépített eszközt is a mentéshez, nem feltétlen muszáj megkerülni. Viszont előfordul, hogy nem megfelelően működik, hibákat produkál, lásd pl. a 7-es topikjából egy esetet. De nálad mondjuk nem derült ki, hogy pontosan mi a gond, viszont az előbbi eset mintájára neki lehet állni megoldást keresni a problémára. Vagy külső programot használni, amik rendszerint amúgy is többet tudnak, jobban konfigurálhatók és nem feltétlen produkálnak az előbbihez hasonló hibákat. Meg pl. ilyet, amikor külső merevlemezre akartam a Windows beépített eszközével lemezképet készíteni a rendszerről. Ellenben a Macrium Reflect ugyanarra az eszközre simán megcsinálta a mentést.
-
PitLee
őstag
válasz
fery02 #92831 üzenetére
Találtam egy ilyen vidiót, nem tudom segít e.
https://youtu.be/LwOWxcppAoE -
-
eax1650
aktív tag
válasz
King Unique #92830 üzenetére
Rendben! De akkor is megmarad a kérdés, hogy miért kell megkerülni a véndóz saját beépített mentési opcióját? Az újra telepítés irdatlan munkája után is előáll(hat) ugyan ez a hiba! És megint küldözgeti a Biztonsági mentés beállításainak ellenőrzése üziket. Akkómeg legalább mondaná, hogy mit hogyan!
-
-
gigabytman
tag
válasz
King Unique #92800 üzenetére
Köszönöm a segítséget, a telepítési videó döbbentett rá, hogy én hibáztam. Itt:[kép] beírtam a telepítő kulcsot. Bár a "Nincs termékkulcsom" opció kicsit megtévesztő mert van, de mégsem szabad beírni.
Jó is lett:
-
belfike
csendes tag
Sziasztok !
Nem régen tettem fel a Win10 1809-es verzióját. Bár a gépek kb 10 évesek mégis meglepően jól fut rajtuk. Viszont van egy kis hiba ami nem hagy nyugodni, mégpedig az hogy az értesítések nem jelennek meg. A tálcán jelzi hogy értesítés van de ha meg akarom nézni hogy mi is az, nincs semmilyen értesítés.Az igazság az hogy mintha valahol olvastam volna erről , de sehol nem találom .Igaz akkor még a 1803 volt fenn . Valaki esetleg tudja a megoldást? -
Geth
veterán
válasz
fery02 #92831 üzenetére
POWERCFG /Q
: aktuális séma beállításai, lehetséges értékekA lentebbi példákban a <séma> helyére behelyettesítendő a beépített 3 séma közül a kívánt séma aliasa.
SCHEME_MIN
: teljesítménySCHEME_BALANCED
: közepesSCHEME_MAX
: energiatakarékosKritikus szint beállítása 10%-ra:
POWERCFG /SETDCVALUEINDEX <séma> SUB_BATTERY BATLEVELCRIT 10
Kritikus szint elérésekor ne csináljon semmit:POWERCFG /SETDCVALUEINDEX <séma> SUB_BATTERY BATACTIONCRIT 0
Kritikus szint elérésekor aludjon:POWERCFG /SETDCVALUEINDEX <séma> SUB_BATTERY BATACTIONCRIT 1
-
válasz
adika4444 #92761 üzenetére
Köszi és neked is PitLee!
Sajnos én továbbra is csak azt találom, amit eddig is, hogy az Energiatakéros Módot tudom befolyásolni, hogy az milyen akku szintet elérve aktiválódjon, de attól az még persze ugyanúgy hagyja lemerülni a gépet (legfeljebb lassabban).
Nincs akkor gondolom ilyenre külön program továbbra sem...
Mondjuk ha elmegyek gép elől hosszabb időre, akkor előtte elindítok asztalról parancsikon formájában valamit, ami csak annyit csinál, hogy pl 15%-nál alvóba teszi a gépet.
Nem volna pedig nagy dolog egy ilyen úgy gondolnám. :/ -
King Unique
titán
válasz
eax1650 #92825 üzenetére
Ha ezek a kisebb partíciók nem egy korábbi telepítés maradékai, akkor itt a screenshot alapján inkább arról lehet szó, hogy az eladó 7-est telepített rá, majd azt upgrade-elte 10-esre... 100 MB-os system partíció ugyanis a 7-esnél van, a 10-esnél BIOS-MBR telepítésnél eleve 500 / 549 MB. Valamint a build upgrade-ek után szokott külön helyreállítási partíció (WinRE) létrejönni, avagy akár nőni a meglévő mérete.
"De nem tudom, hogy a "C"-n kívül a Systemet és a 2.00GB-t is menteni kell?"
Nyilván le, ez alap. Legalábbis a 100 MB-osat mindenképpen, ha jelenleg az az aktív és nem a C. Plusz a WinRE sem árt, ha a jelenlegi telepítéshez tartozik. De kissé meg lett keverve, normál esetben a WinRE közvetlenül a C előtt / után szokott elhelyezkedni, viszont itt a D után van... Ha a teljes lemezt akarod lementeni, akkor persze nem gond, de ha csak a Windowshoz tartózó partíciókat, akkor már bonyolíthatja a mentést. Ha nincsen még nagyon belakva a rendszer, akkor akár a reinstall is opció a C + 2 kicsi partíció törlésével, D meghagyásával, ha fontos adatok vannak rajta. Majd utána arról mentést készíteni.
-
Snow075csaba
újonc
Sziasztok.
Olyan problémám van hogy a windows 10
Erőforrás figyelőjébeb kb 6 program fel van függesztve és állandó 99% on megy a lemezhasználat erre szeretnék megoldást.
Köszönöm[kép]
-
Cs1csó
titán
válasz
eax1650 #92827 üzenetére
A címkén lévő kulcsot leírhatod egy papírra és ha telepítésnél kéri beírod de lehet nem is fogja. Az MS honlapjáról tudsz leszedni Windows telepítőt ha bedugod a pendrive-ot akár arra létre is tudja hozni a telepítőt.
Elég kicsi tehát ha mondjuk az adatokat inkább egy külső HDD-n tartod amit ha kell hozzácsatlakoztatsz akár hagyhatod egyben is, nem kell még 2 partíciót sem létrehozni.
-
eax1650
aktív tag
válasz
Cs1csó #92826 üzenetére
SSD-van ez a nyamvadt. Ők tették fel, a Mentés zsugorításból jött létre. Pár hónapos, alig használtam. Nincs telepítő lemez, csak iso-ból tudnám újra rakni! Vajon a címkén lévő kulcs érvényes lenne?
De ott van még a másik 2 gép mi a nyavalya lett velük? Van egy Win 7-es gép is, azzal semmi gond nincs! -
Cs1csó
titán
-
eax1650
aktív tag
Új asztali gépről van szó, melyre az eladó Win10 Pro-t telepített. Hónapok óta próbálkozom, de egyszer sem sikerült biztonsági mentést készíteni! Sem belső, sem külső tárolóra! A biztonsági mentés nem fejeződött be üzenet jelenik meg! De ugyan ez a helyzet a másik (kettő) régebbi gépeimen is!
A 7-ről a 10-re való áttérés után ez régebben működött fennakadás nélkül.
Milyen megoldás lehetséges? -
net84
őstag
válasz
svgyula #92808 üzenetére
Ez sem segitett igazan.
Ha belepek a lokalis rendszergazdaval (vagy barmely mar meglevo user profillal), csak 1 billentyuzet kiosztas van es az jo. Amint belepek egy "uj" juzerrel, egybol 2 kiosztas van es a QWERTY-re all at.
Ujratelepites nelkul nem lehet kiutni a win-t ugy, hogy a nyelvi es teruleti beallitasokat ujrakerje? -
erikke17
őstag
De ha mindenkire állítom megosztas akkor mire az user?
Meg ugye másik PCn el érem simán fájlokat csak kodiban meg telefonnal nem.
Telefonnal jelszót is is meg felhasználó nevet. Pedig jelszavas védelem kikapcsolva, meg guestet is engednie kéne csatlakozni elvileg. :SRáadásul ezelőtt ment simán amíg 1809 fel nem került.
-
-
erikke17
őstag
válasz
brickm #92781 üzenetére
No fene most nézem, hogy telefon csak látja de nem képes csatlakozni hozzá szintúgy mint Kodi sem. Windowsban lesz valami gebasz itt basszus.
Tehát látható de nem lehet hozzá csatlakozni viszont Windows8-as laptop meg látja és meg is vannak osztva fájlok
Ne álljon égnek ember haja
-
A 1709-es verziónak melyik az utolsó Spectre/Meltdown javítás előtti kumulatívja? KB4054517? Szeretnék egy 100% realisztikus összehasonlítást, mekkora pusztítást végzett a teljesítményben az intel bénázása.
#92814: használhatod korlátlan ideig, viszont tippre tiszta telepítés kell. És persze ami ment pro alatt, annak Edu alatt is futnia kell.
-
yozsee11
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #92813 üzenetére
Azzal kezdtem, hogy a legfrissebb drivert leszedtem, de azzal se változott semmi a napokban. Csak az az érdekes, hogy tök random jön elő (mondjuk mostanában egyre sűrűbben) és mindig random más sebességre áll be, ha nem aktív....
-
CsengődiGeri
tag
Egy külső hardwer miatt leragadtam a 1709-es verziónál, újabbal nem működik a vas. Áprilisban lejár a Pro verzió frissítése de az Educatio verzió még egy évig kap frissítéseket, gyakorlatilag csak portable programokat használok csak a hardwer driverek vannak telepítve. Azt kérdezném ha újra telepítem a gépet Educatio verzióval minden úgy működik majd mind eddig és ha le jár annak a frissítési határideje lehet-e tovább használni korlátlan ideig?
-
-
Henker2
addikt
válasz
Köszönöm!
Nagyon sokat segitettél
-
yozsee11
aktív tag
Találkozott már valaki olyan hibával, hogy ha a letöltést végző program nem aktív, akkor drasztikusan visszaesik a sebesség?
Több program esetében is tapasztalom ezt (Steam, torrent, Uplay, Battle.net stb.) ha az az aktív, belekattintok akkor megy simán 40-50-60 MB/s-el a letöltés - gigabites netem van - de ha pl átkattintok egy böngészőbe, Discordba, Spotify alkalmazásba vagy csak simán ki az Asztalra, akkor a letöltés visszaesik ilyen 2-3 MB/s-re. Persze amint belekattintok újra a Steam-be akkor visszamegy a sebesség (SSD és HDD esetén is ugyanez van).
Win10 legfrissebb verzió van fent, valami beállításra gyanakszom, mert nem mindig csinálja, viszont mostanában már egyre többször. (Asztali gép, nincs energiatakarékos módba állítva az energiagazdálkodás.) -
net84
őstag
Sziasztok!
Adott egy tartományba léptetett Windows 10 Enterprise. Viszonylag friss telepítés (nem kezdeném újra, csak a kieg. programok újrapakolása 1,5 nap lenne). Valószínüleg a telepítéskor lett elbaltázva és felkerült a "magyar QWERTY 101 gombos" billentyűzetkiosztás. Fent van a "magyar QWERTZ" is, amivel minden jó. Azonban minden új felhasználónál QWERTY lesz az alapértelmezett. A tartomány miatt van 30+ felhasználó, akiknél már a belépést is megnehezíti, amikor visszaáll a rossz kiosztásra. Hogyan tudom törölni ezt a kiosztást vagy beállítani, hogy a QWERTZ legyen az alapértelmezett?Lokális rendszergazda fiókba belépve töröltem a "magyar QWERTY 101 gombos" kiosztást. El is tűnt. De amint belépek egy új felhasználóval (már tartományba), egyből újra megjelenik és ez lesz az alapértelmezett billentyűzet.
Próbaként megkíséreltem a nyelvi csomagot törölni. Feltettem egy angol nyelvkészletet, átváltottam arra, majd töröltem a magyart. Utána visszatettem a magyart. Elsőre teljesen jó, majd újraindítás után ismét QWERTY kiosztáson áll a billentyűzet.
Az kizárt, hogy előre bejelentkezzek minden felhasználóval, akkor inkább kardomba dőlök és újratelepítem az egészet... -
válasz
brickm #92774 üzenetére
Nem vicces ilyeneket olvasni, amikor hangtechnikai eszköz ([link]) vásárlása miatt kényszerültem (vissza) Windows 10-re egy hete Ubunturól, mert adott eszközhöz csak Windows és Mac támogatás van és a kettő közül inkább már a Windows, a másik csak (még nagyobb) végszükség esetén.
Igaz, itt a hanghoz csak részben van köze a Windowsnak, de eddig nem is tapasztaltam problémát és ez maradjon is így!
Remélem, nem a Windows 10 miatt - más okot nem tudok elképzelni - kell majd megbánnom, hogy a hagyományos DJ keverőmet és CD/USB lejátszóimat adott vezérlőre cseréltem. -
need
addikt
válasz
King Unique #92804 üzenetére
Yes Yes Yes... ez az ez az..
köszi köszi köszi
-
King Unique
titán
-
need
addikt
Sziasztok..
Szánom bánom bűnömet.. mert egyszer már kérdeztem és válaszoltatok is rá.. csak nem csináltam meg!
Tehát vettem egy játékot az alapból olyan 100 GB! na most elkezdem letölteni meg fog állni a mutatvány 80%
mert elfogy a hely..Hol találom meg azt a beállítást hogy ne a C:/ meghajtóra rakja a mentést??
-
ates2
senior tag
1809 valóban kinyírja/lassítja stb az intel HT-t ?
-
ates2
senior tag
válasz
Thx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Linux kezdőknek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest