- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
cattus
addikt
válasz
LyonnaisFan1 #42295 üzenetére
Jobb alsó sarokban átállítod a billentyűzet nyelvét.
LendvaiFeri1: Az Y és Z felcserélődéséből én arra következtettem, hogy a billenytűzete az, ami nem magyar nyelvű.
-
LyonnaisFan1
őstag
Sziasztok!
Azt hogyan tudnám beállítani, hogy a bejelentkezési képernyőm magyar nyelvű legyen? így a "Y" és az "Z" betű fel van cserélve, ami nekem nagyon zavaró.
-
Tim82
félisten
válasz
LendvaiFeri1 #42292 üzenetére
Gépház -> Idő és nyelv -> Régió és nyelv magyarul, nem tudom, most milyen nyelven használod.
-
Dhampir
félisten
válasz
Taifa Díaz #42286 üzenetére
uTorrent nem javallott, nálam is tekert rendesen, érdemes helyette például qBittorentet használni.
-
Tim82
félisten
válasz
LendvaiFeri1 #42289 üzenetére
Kényelmi beállítás, ha nem akarsz jelszót megadni, nem kötelező használnod.
Lenry: szerintem erre gondol, emlékeim szerint W10 Home-nál tableten nekem is magától rákérdezett a Windows.
-
válasz
LendvaiFeri1 #42289 üzenetére
mi írja? hol?
ennél kicsit több infóra van szükségünk
-
LendvaiFeri1
addikt
Srácok, most kaptam lapost, meg kell adni valami PIN kódot. Ez mire való, illetve adott a dolog, vagy nekem kell kitalálni valamit?
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Bogyó bá' #42280 üzenetére
Nálam más gond van. Ha letiltom az internetkapcsolatot, bekapcsolnak az energiatakarékos funciók. Amint újra engedélyezem a hálózatra lépést, szinte rögtön maximális órajelre kapcsol előbb a VGA, majd rögtön utána a CPU is. Frissítésre nem tudom fogni, az miért tekerné a VGA-t is? Malwarebytes nem talált coin minert.
Ilyenkor mi a vihar van?
P. S. utorrent sem fut most a háttérben.
-
lenox
veterán
Sziasztok!
Lehet, hogy volt mar, de nem talaltam. Azt hogy lehetne megoldani, hogy amikor copy-zok a file browserben, akkor a copy window-t legfelulre rakja, ne hatulra? Most akkor is a hatterben van, ha kerdezi, hogy felulirja-e a fileokat, ami nyilvan rossz, mert eszre se veszem. Elozo windowsokban mindig legelore rakta a copy ablakot.
Koszi...
-
Mukucs
senior tag
Valaki találkozott már ezzel az exe fájlal?
Tiworker.exe mi ez, és miért használja el a fele memóriámat+cpu-mat?
Most raktam fel a Win10 et, ha ez számít.
-
Heisenberg69
senior tag
válasz
tatararpad #42276 üzenetére
Köszönöm!!
-
D@niel
addikt
sziasztok,
alvó módból, és hibrid bootból is mindig kéri a jelszót (ami nekem nincs, tehát csak egy enter és bent vagyok), ettől függetlenül jó lenne kihagyni autómatikusan ezt a lépést.a netplwiz alatt egyébként a “A számítógép használatához jelszót és felhasználónevet kell megadni.” elől ki van véve a pipa.
megoldást tud valaki?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #42279 üzenetére
Pár napja szenvedtem hasonlóval, a megoldás sajnos a teljes (nulláról) újra telepítés lett.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Taifa Díaz #42277 üzenetére
Vége is a bódottának. Megint pörget mindent a rencer maximumra
-
tatararpad
őstag
válasz
Heisenberg69 #42271 üzenetére
Ha megveszed dobozosan az Office 2016-t akkor az Office 2016-hoz kiadott biztonsági és egyéb frissítéseket természetesen megkapod, csak az új Office 2019-t nem.
-
válasz
Taifa Díaz #42272 üzenetére
Üdv!
Ez egyáltalán nem tekinthető normálisnak Win 10 alatt. Én lassan egy éve frissítettem Win 7-ről, és még mindig ez a rendszer van fent, nem csináltam tiszta telepítést, mert nem voltak gondok, ilyen meg főleg nem.
Az, hogy nálad mi a gond azt nem tudom, de javaslom, hogy ettől a hozzászólástól olvassál vissza néhányat, hátha nálad is segít. Itt egy Bitcoin bányászat volt a háttérben.[link] -
-
vlevi
nagyúr
válasz
core i7 #42267 üzenetére
"bekapcsolva hagyni az Updatet"
Ha valahogy ki tudod kapcsolni, akkor szólj, mert hidd el, sokakat érdekelne.
Egyébként 10 alatt már sokkal jobban működik az update, mint 7,8 alatt. Kb havonta van 1db nagyobb, összegző frissítése, a többi csak kritikus biztonsági javítás. De az az összegző frissítés sem százvlahaány aprót jelent, hanem egyetlen darabban tölti le, és telepíti, nagyságrenddel gyorsabban, mint a hetes. -
Taifa Díaz
őstag
Hali! 8.1-ről frissült Windows 10 Pro rendszer alatt full órajeleken teker a cpu és a vga zéró terhelés mellett. Cseréltem vga drivert, semmi. Energiatakarékosra állítottam a sémát kiegyensúlyozottról, semmi. Csak hallgatom, hogy jó magas fordulatszámon tekernek a ventik a gépházban. Processzek között a feladatkezelőben semmi nem használja annyira a vasat, hogy ez indokolt legyen.
Ez nekem nagyon nem jön be így. Ha azt mondjátok, hogy márpedig ez így normális ennél a rendszernél, akkor elmehet Redmond a bús p...ba, megy vissza a 8.1 azonnali hatállyal. Szerencsére nem csináltam még vasárnap este óta lemezkarbantartást, simán vissza tudok állni a régebbi rendszerre. -
Heisenberg69
senior tag
válasz
tatararpad #42260 üzenetére
Köszönöm!
Azért ez nem semmi. havidíjas az office... persze csak ha kell mindne frissítés. -
ljs
tag
Kellemes napot mindenkinek!
Egy másik fórumban kérdeztem, de a válaszra csak várok-várok-várok...
Helyzet:
A gépeket itthon én építem össze, telepítem, stb.
Most megvettem életem első saját SSD-jét. (Családtagoknak már az van az oprdsznek.)Elhatározás:
Szeretnék
- az SSD-re win10-et telepíteni;
- tiszta telepítést
(ha már innen jön a cucc.);
- megtartani a HDD-n a Win8.1-et (néha játszani is szoktam);
- látni egy menüt az elején, amiben választható a két rendszer közül bármelyik.
(Ne BIOS-ból kelljen kiválasztani, hogy melyik meghajtó/oprdsz. töltődjön be.)
Ha nem választok, akkor x sec múlva töltsön be az, amit beállítok alapértelmezettként.Cselekedet:
Eddig ez alapján telepítettem SSD-re. Ezt és ezt is elolvastam.
A dual boothoz találtam egy szimpatikus megoldást.
A cikk végén ezt írja:
"Sikerült megcáfolni azt az állítást, hogy minden más meghajtót le kell csatlakoztatni uefis telepítés előtt.
[...] Az igaz, hogy egy partíciót csinált (NTFS) és nem a szokványos 4 partíciót (helyreállítási, stb) hozta létre, de ez kevésbé fontos kérdés."
Ez viszont zavar.Tehát útmutatást kérek:
Msi Z97-es alaplapom van (majdnem) minden földi jóval.
Hogyan csináljam a tiszta telepítést SSD-re, hogy utána a betöltő képernyőn választhassak az oprsz-ek közül?
És persze legyen UEFI, GPT, ABS, EKG, PPS, ...
DE ebben a fórumban csak az első kettő rövidítés kivitelezéséhez kérek segítséget. :-)Segítségeteket köszönöm!
-
törölt tag
Sziasztok!
Hivatalos dobozos win 8.1 verzió van a gépemen. Ha most frissítek win 10-re és pl. évek múlva alaplapot cserélek buktam a win 10-et? Az összefoglalót elolvasva igen. Ha ez így van maradok a win 8.1-nél és az kerül majd fel a gépre ha fejlesztem a gépet. -
core i7
addikt
Valamint eszembe jutott még egy dolog [link] ez tartalmazza az összes megjelent fissítést? Csak mert nincs kedvem egészen 1 évre visszamenő frissítést telepíteni...
-
core i7
addikt
Gyerekek érdemes Windows10-nél bekapcsolva hagyni az Updatet Mármint nem szoktak rossz/hibás frissítések jönni?
-
vlevi
nagyúr
válasz
tatararpad #42260 üzenetére
"plusz az előfizetéses megkapja majd a legújabb Officeokat, az egyszeri vételes nem."
Wiszont az egyszeri vételes megvette az Office 2007 Home and Studentet, 3 gépre harmincvalahányezerért, és azóta egy fillért sem költött Officera.
A hozzákapcsolt szolgáltatásokra (Skype, Onedrive,...) nem tartok igényt, így azok nekem egy fillér pluszt sem jelentenek.Az is igaz, hogy az az Office2007 marhajóár volt, mert most az egygépes Office kerül 40-be (és 30 ezerbe az ötgépes 365), Vagyis, ha valakinek van 3-5 gépe van otthon, és 5-6 évnél tovább nem tervez, annak akár elfogadható ajánlat is lehet. Csaképpen évente ki kell perkálni a 30 ezret érte. Akinek viszont csak 1 gépe van, az a második, harmadik évben már jobban jár, ha nem 365-t vesz.
-
Boha
tag
Miért van az hogy felraktam a Media Feature Pack csomagot és még sincs media playerem ? Ha ismét rámegyek a telepítésre akkor azt írja hogy már fel van telepítve a szolgáltatás, viszont én sehol nem találom ezt.
-
-
-
Apollyon
Korrektor
Sziasztok!
Nincs windowsom, viszont egy új gépre kell holnap felraknom win 10-et. Microsoft oldaláról letöltöttem a nekem kellő iso-t. 30 napig használhatom ingyenesen, vagy már telepítéskor rendelkeznem kell érvényes licensszel?
-
tatararpad
őstag
válasz
Heisenberg69 #42257 üzenetére
A kettő között azért van még pár különbség, pl. abban hogy melyik szoftvereket tartalmazza, hány gépre telepíthető, plusz az előfizetéses megkapja majd a legújabb Officeokat, az egyszeri vételes nem.
-
-
birorichard
őstag
válasz
Pr3ciSioN #42255 üzenetére
Szia,
milyen lapod, illetve pontosabban ethernet vezérlőd van?
Nekem egy msi z97 gaming 3-mal csinálta ugyanezt a 1511 után, rengeteget szívtam vele, mire sikerült kideríteni, hogy a régi Killer Network driver brutál memory leak-et okoz, felraktam az újat, azóta minden flottul megy. -
Heisenberg69
senior tag
válasz
tatararpad #42254 üzenetére
Akkor vagy havidíjas vagy egyszer megveszem 45k-ért?
Jól értelmezem? -
Pr3ciSioN
aktív tag
Sziasztok
Van valami megoldás az ellen, hogy a : Rendszer és tömörített memória ne pörgesse állandóan 100%-on a vinyómat?
Rohadt idegesítő hogy a böngésző is kb 2-3 perc indul el, játékokról nem is beszélve..
-
tatararpad
őstag
válasz
Heisenberg69 #42253 üzenetére
-
Heisenberg69
senior tag
Üdv!
Valaki elmondaná, hogy az új Office hogyan működik? Havidíjas lett?
Létezik olyan verzió, hogy egyszer megveszem és perma használhatom, frissíthetem stb.? -
rita7107
aktív tag
Sziasztok.
Van egy régi msi hd2600xt vga-m + win10 /64bit. Sajnos 1-2 játéknak nem elegendő az a beállítás ami a win10-ben van.
A catalyst viszont már nem települ fel.
Tudtok valamit javasolni, hogy mit tegyek?
A másik topicban csak annyit írtak hogy neki sikerült, de hogy hogyan...??? -
MM
őstag
Sziasztok!
Win7 x64 -> Win10 frissítés ezzel a hibával áll le: 0x800704c7
Régebben volt pár kék képernyő bootolás közben, egy rossz SSD Firmware következtében (azóta javítva), így előfordulhatnak hibás file-ok, bár azóta hibátlanul megy a gép.
Van esetleg ötlet, hogyan hozhatnám helyre?
Win7 újratelepítést az utolsó megoldásnak gondoltam, hátha van egyszerűbb... -
vlevi
nagyúr
Nincs rá szükség, hogy ujra felrakd a hetest, és rá a 10-t.
Ha 10-esed van, Használhatod a gépházból a speciális rendszerinditast, és az onnan elérhető újratelepitest.
Vagy, ha nagyn ragaszkodsz hozza, media creation toollal csinálhatsz bootolható oendriveot.
Ez utóbbi hasznalható akkor is, ha win7 van a gépeden. A win10 telepito elfogadja a hetes szeriasza!ot.
És még nem jart le az 1 év, csak majd juli 29-n, de ha már frissitettel 10-re ezen a gépen, akkor az 1 éven már ugyis belül vagy. -
Mivel csak Win7 telepítőm van és ahhoz tartozó licenszem (, amit azóta frissítettem Win10-re), van lehetőség újratelepítés után újra frissítenem Win10-re?
ha egyszer frissítetted a géped, onnantól a tiéd a Win10, akármikor újratelepítheted, akár tisztán, közvetlenül Win10-et is, nem kell először Win7, aztán azt frissíteni
Már lejárt az egy éves kedvezmény, ezért érdeklődnék.
milyen egy éves kedvezmény járt le?
az ingyenes frissítés lehetősége július 29-ig, azaz jövő péntekig érvényes -
Louro
őstag
Sziasztok!
Mivel elromlott a gépemen 2 usb port is és még garanciális, megelőzve a szervíz első kérdését, újratelepíteném a Windowst. (Bár nem hinném, hogy megoldja, de ne ebbe kössenek bele.)
Mivel csak Win7 telepítőm van és ahhoz tartozó licenszem (, amit azóta frissítettem Win10-re), van lehetőség újratelepítés után újra frissítenem Win10-re? Már lejárt az egy éves kedvezmény, ezért érdeklődnék.
HA nem megoldható, akkor a szervízzel közlöm, hogy ne telepítem újra a licensz miatt.
Válaszotok előre is köszönöm.
-
ssgt1981
senior tag
válasz
King Unique #42242 üzenetére
Köszi siker!
-
genndy
addikt
válasz
CptAdamica #42220 üzenetére
Amikor visszavonod az aktivációs kulcsot, azaz deaktiválod a Wint, és akkor nem lesz ahhoz a géphez kötve, át tudod rakni másikra.
Rendszergazda parancssorba beírni: slmgr.vbs -upk
Elméletben, mert én sem próbáltam még, csak az itteniek alapján ezt raktam össze. -
raidx
őstag
Van egy 16 gigás Cruze Blade pen amit a win 10 mostanába nem szeret. Ritkásan ugyan működik de az esetek 99%-ba nem. A kütyü hibátlan mert pl. a routerbe ée Win 7-es gépbe hibátlan. KB. a Th2 óta haragszik rá. Eszközkezelőbe leszedem a drivert, reboot és néha csatlakozik rendesen a következő rendszerindításig. Az is mindegy, hogy előre vagy hátra dugom. A Kingstonra és a kártyaolvasosra nem haragszik. Driver hibára gondolok. De nem tudom a megoldást.
-
dokee78
félisten
Biztos ismeritek a Portableappsos USB-s alkalmazást.
Van mód rá,hogy csatlakozás esetén induljon el?
XP-n és Win7-en működött,Win10-en nem működik,csak ha elindítom az exe fájlt. -
sz.j
nagyúr
T
udtommal csak az alaplap csere számít, a többi nem.
Felületesen olvastam és ebből adódóan félre is értettem, elnézést.1.Tudtommal a dobozos a win10-nél sincs géphez kötve
Ha mégsem, akkor
2.Nyugodtan frissíthetsz akár most is win10-re, mert azt megfogja jegyezni, és amikor meg lesz az ssd, akkor akár mentésből visszaállítva az ssd-re vagy átklónozva, de akár tiszta telepítéssel is használhatod a win10-et. -
ssgt1981
senior tag
Adott egy pendrive amit a laptopomon kívül minden eszköz lát, de a laptopom nem ismeri fel. A tálcán megjelenik, hogy usb meghajtó, de sajátgépben nem látom. Mi lehet a probléma? Minden usb-s eszközt lát a gép, kivéve ezt a pendrive-ot.
-
Edorn
senior tag
Win7-ről Win10-re váltás ingyenesen kérdés.
Az asztali gépemre van vásárolva egy dobozos win7 Home premium. Ami ha jól tudom nincs géphez kötve, ha új gépet veszek a mostani helyére, akkor arra is telepíthetem.
Voltak olyan híresztelések, hogy az ilyen win7/8 kulcsokkal való win10-re váltás esetén a win10 sem lesz géphez kötve. Ezt meg tudjátok erősíteni? Esetleg hivatalos forráshoz link?
Ha ez mégsem igaz, akkor mennyire kötött/szigorú a harwareID? Azaz a problémám: Gond volt a merevlemezemmel és most ideiglenes felállásban megy a gép. Egy nagy, alapvetően ritkán használt adatok tárolására alkalmazott winyó lett befogva a rendszer számára. De tervezem ezt kiváltani SSD-vel, amint lesz rá keret.
Szóval ha köv hónapban tudom csak megvenni az SSD-t, amire az oprendszert telepíteném, akkor fújhatom a win10-et, vagy a winyócsere megengedett? No meg a memóriabővítés 4GB-ról 8GB-ra? Meg úgy általánosságban hol van a határ? Mennyit módosíthatok a harwerösszetételebn, hogy a win10 megmaradjon ingyenesen? -
netpeti98
addikt
válasz
Zoshi85 #42232 üzenetére
Igen erre gondoltam, ez nem a hivatalos Realtek program, hanem egy vírus. Bitcoint bányászik a te erőforrásaiddal a készítőnek.
Eőször próbáld meg lefuttatni a Malwarebytes Anti-Malwaret. -
Zoshi85
aktív tag
Sziasztok. Megint előjött egy probléma, nemtom w10 es e, úgylátom ez a rendszer nem szeret engem.
Pár hete kezdte el hogy gép bekapcsolás után igy kezdi használni a realtek driver a procit:[link]
Le tudom állítani, utána nem is kezdi ujra a következő gép bekapcsolásig. Ilyenkor játszani lehetetlen, iletve pár lelővés után
meghülyül pl a virtual dj, szaggat a zene ilyenek.. Már újra raktam a drivert, 2x is, épp az imént de nincs változás. Ez mi lehet? -
Visszadobtam egy macriumos mentést, igazából nem számít.
-
törölt tag
válasz
bobalazs #42219 üzenetére
Az nem bug, hanem egy önmagára mutató hivatkozás. Nem 80 gigás az a mappa. A programok számára készült, és eredetileg látnod sem kellene, viszont a jogosultságok módosításával előhoztad.
Megoldás lehet, vagy ez.
A rendszerpartíción ilyet amúgy ne csinálj, mert máshol is gondot okozhat(ott). -
-
Krogoth
senior tag
válasz
krumplikft #42211 üzenetére
ddu-val való driver törlést próbáltad már?
-
krumplikft
csendes tag
Sziasztok !
Win 10 64 bit alatt a következő jelenség lépett fel nálam : ha bekapcsolom a gépet és elindítok egy játékot erősen szaggat, gyakorlatilag játszhatatlan. Ha újra telepítem a videokártya drivert utána megoldódik a probléma egészen addig amíg újra nem indítom a gépet. Ha ujraindítottam ismét újra kell telepíteni a vga drivert. A bios-ban be van állítva, hogy a dedikált vga-t használja. A gépem : i7 4790, 16gb ram, gtx 970.
Tudtok erre valami megoldást ? -
VoidXs
nagyúr
válasz
littlemole #42200 üzenetére
Vagy pont azzal a leállással/indítással települt a javítása.
Elég valószínűtlen, hogy egy SATA-kábel okozta. Digitális kábel lehet pár drót is a mélyből, annyira nem érdekes a minőség, szóval minden kábel ugyanolyan kábel, nem lehetnek olyan bugok, mint a Bioshock-nál, hogy ha nem tetszik neki a mikrofonod, összeomlik.
-
netpeti98
addikt
válasz
Mukucs #42205 üzenetére
Windows telepítőd van kiírva? Ezzel a módszerrel (Windows 8/8.1 rész alatt le van írva, itt is így működik) tudsz futtatni tesztet.
Hátránya hogy mellette kell ülni, mert a végén automatikusan újraindul a teszt végén és így nem látnád a végeredményt.
-
cattus
addikt
válasz
rantotthusi #42201 üzenetére
Windows Update, vagy ha ott nem találja, akkor Media Creation Tool-lal is meg tudod oldani.
-
Mukucs
senior tag
S.O.S!
Valaki ütközött MEMORY_MANAGENENT nevű kékhalálba Win10 alatt?
Konkrétan nem kapcsol be a gépem, néha fel szokott menni a memóriahasználat 90%-ra, de kékhalál még nem volt.
-
rantotthusi
tag
sziasztok hogy tudok win 10 home rol 1511 es változatra váltani???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL T40 EMC Szerver
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged