-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
#45553408 #41399 üzenetére
Üdv!
Próbáld másik USB-portban, illetve ha PC, akkor alapból a hátlapi portok használata javasolt, mert az előlapiak több esetben instabilan működhetnek. Valamint nem ártana másik USB-kábellel is kipróbálni, mert amiatt is lehetnek problémák. Továbbá, ha eszközkezelőben nincs hiba, akkor nem biztos, hogy gond lenne az eszközillesztővel. De ez alapján eltávolíthatod az adott kütyüket a gépházban, majd restart és újracsatlakoztatod őket.
Illetve az OS / hardver / eszköz hibáját legegyszerűbben ugyanazon gépen egy másik OS alatti kipróbálással lehetne kizárni. Ha nincs más rendszer a gépen, akkor erre legjobb egy live Linux.
-
geckowize
őstag
válasz
cattus #41395 üzenetére
(#41395)
cattus ,
(#41396)yanna:
Adott neki a rendszer is alapbol az idegen lemez importalasa utan (G:\), de en azt atmodositottam (D:\), ezutan akartam megnyitni es irta a mar emlitett hibat.Nem csak jogosultsagot kene hozzaadni? Googlezasbol ezt talaltam.
(#41397)
idegen lény: Azzal mar kicsit elkestem.
-
geckowize
őstag
Sziasztok,
Csináltam a notimon és az asztalimon is egy clean installt úgy, hogy mindkettőben SSD + HDD(-k) vannak. Miután felment a rendszer, mindkettőnél előfordult, hogy a HDD nem jelent meg a This Machine-ben, de míg az asztalinál simán a partíciók kezelésében import foreign drive-ra mentem és simán felismerte, működött, addig a notinál ugyanezt megcsinálva nem értem el sikert, mivel ahogy emlékszem, azt írja ki, hogy "D:\ Nem érhető el. Hozzáférés megtagadva."
Mitől lehet ez? Mi a teendő ilyenkor?
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Lenne egy olyan gondom, hogy a Start gombra (Bal alsó sarok, ablak ikon) bal egérgombal kattintva nem reagál semmit. Csak ha a jobb egérgombal kattintok akkor mutatja a lehetőségeket.
Hogy tudnám visszaállítani bal egérgombra? -
kovadam1
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy van egy nasom rajta jelszóval védet mappa legyen ez admin.
A PCmen egy windows 10. rendszergazda jogosultságu felhasználó alol vagyok de nem enged belépni a megfelelő felhaználó és jelszó párossal (tehát bisztosan jó jelszó mert webes felületen is ez a jelszó és ott beenged). Az érdekes az egészben hogy másik felhasználó alol meg be tudok lépni abba a mappába ugyan azzal a jelszóval (hitelesítő adat felh. jelszó sehol nincs megjegyezve)
Megjegyzem hogy ez még tegnap tökéletesen működött.Remélem tudtok segíteni
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
A saját (dell inspiron 3537 i7-es verzió) laposomon fent van egy Windows 10 prof (64bit). Olyan érdekességekre lettem szemfüles , hogy sokszor amikor pl a gép elsötétül (képernyő kímélő) , akkor valami kegyetlenül felpörgeti a procit -> így a hűtést is és eléggé zavaró .. Sőt kifejezetten idegesítő , hiszen amint megmozdítom az egeret és nyitnék meg egy fel.kezelőd addigra meg már abba hagyja ... Ismerősömnek (szintén egy dell laptop ,de a latitude szériából) windows 10-el volt ilyen problémája.. (szerinte egy windows process and memory compress nevű cucc csinálja ezt ,ha jól emlékszem a nevére)
Valaki találkozott már ilyennel ? Esetleg ötletek ,hogy hogy lehetne megoldani , mert eléggé már kezdem felvágni az ereimet tőle xD És szeretném fent hagyni a W10-et mert iszonyatosan tetszik :3Előre is köszi ha jött valami help :3
-
Fandango
veterán
Olyan kérdésem lenne, hogy a Windows.old mappából megmaradt 158 mega, ezt sehogy nem bírom letörölni. Próbáltam safe modeban Disk Cleanup-al, rendszergazdai parancssorból, de megmarad. Van még valami opció amivel tudnék próbálkozni?
-
törölt tag
válasz
this is life #41352 üzenetére
Köszönöm a választ .
Más:
Kaspersky Internet Security 2016-ot használok , de nem értem , hogy miért kell minden egyes rendszerfrissítés / windows store app letöltéséhez , használatához engedélyezni a már előzőleg letíltott windows tűzfalat .
-
törölt tag
válasz
GEPESZ66 #41372 üzenetére
Nem akarok hülyeséget írni (javítsatok ki, ha mégis az!), de ha a régebbi programmal csinálod az ISO-t, akkor az a régebbi verziót tölti le.
Amit írtál, hogy mi jelent meg a frissítéskor, annak nem lenne szabad megjelennie egy frissen letöltött / létrehozott ISO-val. Szerintem csinálj egy új telepítőt egy frissen letöltött MCT-lal, vagy tölts le egy friss ISO-t és abból csinálj telepítőt. Az összefoglalóban benne van minden infó, ami kell!
-
GEPESZ66
veterán
Felraktam a 64-bites rendszert.
Elkezdett frissíteni,majd a monitor közepén megjelent a frissítés állapotáról tájékoztató karika,s már 30 perce 47%-on áll.
Ilyen hosszú ideig tarthat a frissítés? -
törölt tag
üdv !
ebben kérném a segítségeteket:
miután beütöm a pin kódot, azt írja ki hogy Windows előkészítése, és belép ebbe az ideiglenes fiókba, ami a nevemen fut (tehát abba a Microsoft fiókba vagyok bejelentkezve, amiben használni szoktam, amibe eleve is be kellene jelenteznie), csak éppen semmi sem úgy van beállítva, ahogyan én beállítottam, és nincs meg semmilyen fájlom.
vissza szeretném kapni a 400 gb-nyi trance zene gyűjteményem
-
dokee78
félisten
Van olyan nagyon ritkán,mikor a Start gomb és mellette lévő kereső ikon nem működik.
Intéző újra indítása sem segít.Edge még mindig nem működik.
Erre a 2 problémára van valami megoldás?
10586.420 a BUILD számom.
-
vlevi
nagyúr
Azt nem tudjátok, hogy ma, 17:20-kor miért döntött úgy ez a f****, hogy feltelepíti az amerikai nyelvet? Nem hülyéskedet, nem angolt írt ki, hanem amerikait?
És ezzel együtt miért állította vissaz MEGINT az egérmutatót az alapra? -
jeni
félisten
Üdv!
A Win10 Home/Pro határidős aktiválása mitől vagy mi alapján függ,illetve aktiválódik?
Az elegendő ha későbbiek folyamán (a megadott frissítési határidő után) a legfrissebb Win10 Pro-ra (rend.verzió szerint 1511?) telepítés során az adott termék serial számát beírom? -
-
Pala
veterán
válasz
Nordekk #41350 üzenetére
Ha Pro vagy Enterprise vagy Education verziót használsz, akkor itt a megoldás (görgess le a Local Group Policy Editor részhez). Ezzel végleg letilthatod az automatikus driver települést , eszközönként lebontva. Én tiltottam a vga-hoz, hangkártyához, illetve a perifériákhoz is, így soha nem módosul semmi, mindegyikhez azt a drivert használom, amelyiket én akarom.
Egyébként jah, én is a Windows beépített driverét használom hangkeltéshez (szintén Realtek), 1000x jobb!!
bigrock: Neked is azt javaslom, hogyha nem használsz semmi olyan funkciót, amihez feltétlenül a Realtek drivert kellene használnod, akkor ragaszkodj az alap Windowsos driverhez!
-
Nordekk
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van ,hogy ugyan kikapcsoltam azt ,hogy WU-n keresztül szedje a drivereket, de ezt a Realtek Audio Drivert mindig letölti magától... Elég idegesítő mert nekem buggolni szokott ez a driver, pl. Team Speaken random változik a mikrofon hang ereje, és azt is észrevettem ,hogy mintha gyengébb lenne a hangminőség és a felvétel minőség is. 2 hete raktam föl a Win-t addig nem akarta leszedni, de tegnap felrakta és azóta akárhányszor le törlöm, újra indításnál már megint fönt van -
válasz
Darko_addict #41346 üzenetére
Router-ben állítsa át b/g/n-re a wifi típust, lehet hogy most pl. csak n-en van, amit a telefonok ismernek de a laptop nem.
-
idegen lény
addikt
válasz
Darko_addict #41346 üzenetére
Szerintem driver lesz.
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Haverom laptopja nem tud csatlakozni az otthoni WiFi-re, nem is látja azt. A környéken működő összes többit igen, a pláne, hogy telefonokkal viszont a sajátjukra is fel tudnak jelentkezni, szóval látszólag jó a router és a laptop is...
Múltkor megoldottam egy adapter letiltás/bekapcsolással (vezérlőpult), de szerinte ez most nem működik. Természetesen gép, WiFi funkció, router újraindítás megvolt. Csak és kizárólag az ő házijukra nem tud csatlakozni. Erre mit tudnátok mondani? Friss Windows 10 x32. Laptop nem tudom, milyen, de régebbi típus. Windows 10 telepítése után kezdett viccelődni.Köszi!
-
bigrock
addikt
Üdv,
sound driver problémával küzdök: elindítom a Youtube-ot (VLC-t, stb..) és úgy szól a zene, mintha egy Sokol rádiót tennék egy bádogbilibe. Nincs mély, nulla dinamika. (Egy Beyerdynamic fejhallgatóval) Az Eszközkezelőben talált Realtek HD Audio driver-nél a Visszaállítást választva némi matekolás után átvált High Definition audioeszköz-re és utána tökéletesen szól a hang. Egy darabig, amíg meg nem gondolja magát és Goto 10.
Próbáltam az illesztőprogram teljes eltávolítását, frissítését, de kitartóan mindig visszaáll.
Valami ötlet? (Lenovo Thinkpad X230) -
dannyl
addikt
Sziasztok!
A microsoft fiókomban módosítottam az e-mail címemet, mert amivel anno még regeltem, már nem él. Ez sikerült is könnyedén, de a windows profilom még mindig a régi mailcímet és jelszót kéri. Lehet profil (felhasználó) törlés, és új létrehozása nélkül módosítani ezt? Sehol nem találok erre lehetőséget.
Ja, és mióta módosítottam, folyamatosan dobja a windows, hogy erősítsem meg a jelszavamat, de akárhányszor írom be, mindig kéri folyamatosan.
-
vlevi
nagyúr
válasz
#79621120 #41334 üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű. A memória azért van, hogy tele legyen. A windows memóriamenedzsmentjse sokkal bonyoluktabb annál, mintsem, hogy a szolgáltatások leállitása növelné a szabad memória mennyiségét. Nem mondm, hogy így jó, ahogy van, de szerintem mi, földi halandók, túl sokat nem tudunk belenyúlni, csak rontani tudunk rajta.
-
törölt tag
Úgy látom , hogy tovább kel gyomlálnom a futó szolgáltatások listáját . ( alapjáraton 44% memóriakihasználtság van a 4GB-ból )
-
SP4C3
veterán
-
wanted5
őstag
Hi!
Miért kapcsol ki 10 percenként a monitor? Már az energiagazdálkodást áttúrtam, mindent kikapcsoltam, de mégis... kezd bosszantani
-
raidx
őstag
válasz
GEPESZ66 #41316 üzenetére
Új telepítéskor a win sokszor megkavarja a betűket. Jobb klikk a startmenűn, lemezkezelés majd szintén jobb klikk a modosítandó meghajtón, meghajtó betűjel és elérési út módosítása. Itt kiválasztod a neked tetsző betűt és OK. Figyelmeztetés jön amit figyelmen kívül kell hagyni. Persze, ha a "C"-t nevezed át akkor Igaz a figyelmeztetés!
-
yanna
addikt
-
Popes
őstag
HDMI-vel is össze van kötve ezért igen. De most kölcsön adtam a laptopot ezért most ezt a wifis dolgot nem tudom megnézni(még eddig nem volt rá szükségem ezért nem próbáltam) de ez a hivatalos LINK
Azzal a módszerrel amit írtam a tv lejátszóját használja. (gondolom tv függő hogy mit tud lejátszani)
huliganboy A TV menüjében próbáld állítani, nálam a lejátszás opcióban tudok zoom-ot választani.
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni a számítógépemmel kapcsolatban, eredeti Windows10 PRO-t használok, többszöri újraindítás után arra lettem figyelmes, hogy nem ismeri fel a memória kártya olvasómat, pen-drivet, mobiltelefon belső tárhelyét sem.
A rendszer valami KOD19 hiába utal, letöröltem az összes ilyen hordozható tárhelyet az eszközkezelőből, illetve kijelöltem hogy törölje a driver-t is hozzá, ezeket végre is hajtja ahogy ismerné fel megint ezeket az eszközöket ugyan úgy KOD19 hibát ír.
Találtam segítséget GOOGle keresztül, de ott csak régi rendszerhez tudták megmutatni, (XP pl.)
Tudnátok segíteni benne, hogy ne kelljen újra telepíteni a gépem?! -
GEPESZ66
veterán
Szeretném felrakni a WIN10 64 bit-et.
A Microsoft programjával letöltöttem az ISO fájlt, kiírtam lemezre.
A BIOS-ban beállítottam, hogy az elsődleges Boot a DVD meghajtó legyen, a második pedig a HDD.
Amikor elindul a gép, a következőt írja ki:
Couldn't find BootMGR.
Mi lehet a probléma, mi a megoldás?
A BIOS-ban esetleg csak a HDD-t válasszam alsődleges boot-nak, s induláskor az F8-al válasszam ki a DVD meghajtót? -
Popes
őstag
válasz
huliganboy #41302 üzenetére
-
Máté94
addikt
válasz
huliganboy #41302 üzenetére
Ha a TV-d tudja a Miracast-ot, akkor kellene.
[link] -
törölt tag
Ki lehet-e kapcsolni a következő szolgáltatásokat ?
Földrajzi Hely Szolgáltatás
Időszervező -
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Windows 10 esetében lehetséges a képernyő kiterjesztése wifin samsung smart tv-re? Vagy esetleg képeket hogy érdemes vetíteni smart tv-n ilyen rendszerű notebookról?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Parfüm topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- E-roller topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest