Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
Mitől változott meg a bejelenkezési képernyőm háttere?
Eddig egy meteorrajos volt, ma reggel szürke homokdűne fogadott. -
Dr.FantastiK
őstag
válasz
King Unique #3396 üzenetére
szerintem tobb mint biztos hogy ugymarad .
-
LámaZ
addikt
válasz
King Unique #3206 üzenetére
Ha én cég lennék, akkor vékony klienseket szerelnék fel, azokkal tényleg nem lenne gond.
-
LámaZ
addikt
Ha veszek Raspberry Pi 2-t, amihez ugye a Microsoft ingyen adja a Windows 10-et, de nincs rajta, hogy lehet feltenni?
-
prolad
addikt
Furcsa dolog történt az előbb,nem tudtam megnyitni az IE-t,a task managert és programot se tudtam eltávolítani a programs and settings menüből.Érdekes módon,ha csak simán újraindítottam a gépet nem történt semmi,leállítás+indítás után viszont ismét tökéletes megy.
-
FіkuszKukіsz
őstag
Azért érdemes ezt is meg nézni Siri vs ausztrál olasz mama. Naggyon jó!
-
vlevi
nagyúr
"ne csak amerikaban es ne csak angolul adjon ertelmes talalatokat."
Ez tényleg nagy hiányossága a bingnek. A google sokkal értelmesebb találatokat ad. Példaképpen, ha beírsz valamilyen eszköz (laptop, monitor, akármi) nevét a keresőbe, akkor az árukereső és hasonló oldalak a találati lista elején benne vannak. Bingnél semmi. -
worxland
addikt
Oszt akkor mutogathatnak a Chrome-ra, azt már most tudja mindezt, mellesleg sokkal jobban - gyerekem most kapott új androidos occó (tizenezer forintos) telót, kipróbáltam a hangfelismerést és hanyatt dobtam magam. A Siri és a Cortana a felét nem ismerte fel annak, amit angolul mondtam, ez meg 95%-os pontossággal fogta, mit vartyogtam neki magyarul. Ha a Guglinak szabad, akkor az MS-nek is.
-
Воланд
titán
Microsoft’s Internet Explorer successor demonstrated in leaked video
mivel a cortana ennyire bele van drotozva a bongeszobe kenytelenek lesznek a bingre rafekudni, hogy ne csak amerikaban es ne csak angolul adjon ertelmes talalatokat.
-
janos666
nagyúr
válasz
Tournament #3379 üzenetére
Ez a két registry kapcsoló visszahoztam a Control Panel-be az Update-et, de szürke az "üzemmód" választó (fixen auto), de majd elindulok google-el ezen az úton. Kösz.
Amit a GUI-ból írsz, az itt irreleváns, mert ha azt letiltom, az Update akkor is megtalálja a driver-t (ez mindig is így volt) és feltelepíti (most már agresszíven, fixen automatikusan, régen beállítás szerint auto, kézi vagy sehogy...). Az arra vonatkozik, hogy új hardware észlelésekor mit csináljon, azonnal keresgéljen vagy ne. Később Update kereséskor ettől függetlenül is keres driver-t is (mint régen is).
Alapvetően amúgy szeretem, ha frissítgeti a driver-eket, csak a VGA-t szoktam volt ignoráltatni a korábbi Windows(ok)-al és itt is ráhagynám most (végül is passzolna, hogy friss Win10 beta-t húz le Win8.1-es helyett, sőt, kíváncsi is voltam, vajon az előzetes hírek ellenére mégis kapott-e DX12 támogatást a VGA-m), ha nem lenne túl sok gond azzal az egyedi driver verzióval.
-
Tournament
aktív tag
válasz
janos666 #3377 üzenetére
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsUpdate\UX]
"IsConvergedUpdateStackEnabled"=dword:00000000[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsUpdate\UX\Settings]
"UxOption"=dword:00000000Üdv
janos666 itt a megoldás + windowsba lekell tiltani
Control Panel\System and Security\System
advenced system settings
hardware
device installation settings
itt pedig a jelőld be a: 1. NO részt 2. Never és az automatic alatta pipa enyi
van egy hallom regedit paraméter amivel vissza rakható minden ahogy volt régen
-
janos666
nagyúr
Segítenél nekem is megtalálni?
A Control Panel alatt már nem látok Windows Update-et, az újféle Start Menu / Settings / Update & Recovery / Windows Update alatt nem látom, hogy miként tudnám szelektíven mellőzni csak az AMD driver-t. Csak Auto és Notify mód van, de ez a leírás alapján csak azt befolyásolja, hogy magától reboot-ol update után (és ez a default/recommanded -> Oh! JESUS!) vagy zaklat, míg nyomsz egy reboot-ot kézileg (mint régen), OFF vagy "félautomata" (megkérdez, hogy most letöltheti és telepítheti-e) mód már nincs, ahogy szelektív update kezelés (mit telepítek és mit nem, esetleg mi az amit el is rejtek nincs).
A gond csak az, hogy a Win10-es DX12 beta driver-el (az én kártyám csak "legacy" 1.3 driver-el fut, a hírek szerint TerraScale2-re később sem lesz WDDM 2.0 és DX12 támogatás, de működhet tovább WDDM 1.3 és DX11 módban, míg ehhez lesz valamilyen driver támogatás) a D3D programok nagyobb része egyáltalán nem működik (már a Direct3D HAL lekérdezéskor elszállnak, köztük a dxdiag.exe is).
-
LámaZ
addikt
válasz
tatararpad #3371 üzenetére
Jaj, de jó lenne megint diáknak lenni!
Apropó, most tanulok németül. Akkor diák vagyok? -
LámaZ
addikt
8.1-esről hallottam.
Apropó, a 9-est kihagyták?Még egy kérdés: ha vkinek 7-ese van fent, 32 bites, lehet simán frissíteni 64 bites 8.1-esre vagy 10-esre?
(#3355) DS39
Ja, értem, akkor a 8.1 a tuti még.Akkor újrafogalmazom:
lehet frissíteni 32 bites 7-esről 64 bites 8.1-re? -
pzstm
titán
válasz
Dr.FantastiK #3364 üzenetére
nem...így nem írta
-
Воланд
titán
válasz
Dr.FantastiK #3364 üzenetére
o biztos, hogy nem irt ilyet.
-
pzstm
titán
válasz
Dr.FantastiK #3362 üzenetére
ki mikor ígért ilyet?
utolsó infóm, hogy nagyjából havonta várható, ha minden jól megy, első időszakot kivéve, hogy a telefonos Win10 beta megjelenjen
-
Yllgrim
őstag
Buildek milyen gyakran jelennek meg illetve mennyire halalos a build update? Erdemes-e inkabb ujra tolni a cuccot?
-
Negyven
tag
válasz
CharlieDrop #3357 üzenetére
mire gondolsz hálozat elérési gondoknál
-
prolad
addikt
-
Kephamos
addikt
Kaptam egy eamil, hogy letölthetem és kipróbálhatom a win10-et. Érdemes? Használható? Játékok futnak rendesen?
-
Negyven
tag
Én akár hogy keresem nemtalélom a win7röl win 10 re frissités lehetöségét amit valamelyikötök belinkelt ott nincs olyan
-
tatararpad
őstag
Windows 8 frissítésnél adtak új serialt, de ott fizetni is kellett. De azt warez Windows 7-re is lehetett vásárolni, mert csak az aktiválást nézte gondolom, ha most is ilyen lesz a rendszer, akkor valós lehet a félelem, hogy mindenki agyba főbe Windows 10 kulcsokat fog igényelni hogy hátha így jogtiszta rendszere lesz ingyen (nem lesz). Ezt elkerülendő szerintem bölcs dolog lenne a dobozos kiadást is olcsóbban adni az egy éves időszak alatt, de lehet a Microsoft máshogy oldja meg, mondjuk nem ad majd új serialt. Messze még az október és tényleg nem sokat tudni :S
-
Bici
félisten
Nekem mindenképpen új Win telepítés kell majd, mert új lesz a gép is, meg a winyó is (SSD lesz helyette).
Ezenkívül nem a mostani progikat akarom feltenni rá, hanem újabb verziókat (a cégtől kapok Corel és Autodesk progikat).
Így pont a jelenlegi rendszer masszírozása felesleges számomra, mivel nem lesz átmentendő adatom, vagy beállításom.
Ott leszek új, üres géppel, és így kell majd Win10-et telepítenem.
Ezért lenne jó, ha a kifizetett Win7 licenszemmel tudnék frisset telepíteni.(#3331) tatararpad: Ahhaa, akkor majd kiderül, hogy lesz, mert ezek szerint még az sem biztos, hogy nem biztos semmi.
-
DS39
nagyúr
válasz
ledgeri #3334 üzenetére
attól hogy előzetes változat. nálam azóta lehalt Cortana, hangkereső része, mindig mikrofon hibát ír (error code 0x80070102)
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
mefistofeles #3343 üzenetére
mert az linux mint.
-
mefistofeles
veterán
válasz
sz.balazs.95 #3341 üzenetére
Nevetni fogsz, nekem a linux mint nem volt gyorsabb......
-
Dr.FantastiK
őstag
Uj BUILD -ot akarok !!!!!!!!
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
mefistofeles #3340 üzenetére
Nálam az ubuntu kapcsol ki a leggyorsabban.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
tatararpad #3336 üzenetére
-
tatararpad
őstag
-
törölt tag
Mikor fog az új BUILD kijönni?
A mostanit nem szeretném felrakni,mert a gépemen összeomlik. Tálca és egyéb gondok.
-
ledgeri
nagyúr
Azonkívül, hogy betekintő változat, mitől lehet az, hogy most nem működik a tálcám?
Semmi, de még a start sem jön be, csak a 3 alapikon van ott (reagálnak az egérre, de csak az ikonok), és egy kiegészítő, amit én raktam fel a gyorsindítón vagy min...+ kérdezném, hogy nektek érzésre gyorsabb a nem hibernációból induló boot, vagy sem, mint a 7-8.1?
-
Воланд
titán
nem fogadja el. ha az ms frissito mediat fog letolthetove tenni, akkor az bizony csak frissitessel fog felmenni, tiszta telepitessel nem (pontosabban fel lehet tenni tiszta telepitessel is, csak eppen aktivalni nem lehet majd, mivel nem lesz hozza kulcs). de amikor ott a reset, refresh, meg a rendszervisszaallitasi pontok akkor teljesen felesleges napokat elcseszni egy tiszta telepitesre.
-
netpeti98
addikt
A frissítési segéd lefuttatása után megjelenik a Win Update menüben mint frissítés, ez már most az előzetessel is kipróbálható.
Szerintem valami ilyen lehet majd a a frissítés menete a véglegessel is, de ezzel továbbra is megmarad a kérdés, hogy újratelepítés után mi a helyzet. -
lewton
csendes tag
Sziasztok
Azt valaki tudja hogy lehet kikapcsolni hogy a Win Update ne frissítse autómatikusan a videókari driverét? Valamiért a rendszer frissítésekkel együtt felteszi magától és én szeretném inkább magam intézni.
-
Sziasztok!
Konkret megjelenesi datumot kapott mar a w10?
-
Bici
félisten
válasz
King Unique #3314 üzenetére
King Unique, sz.balazs.95: Kössz a válaszokat!
Ha valóban így lesz, akkor nekem sajna nem lesz ingyen.
Van dobozos Win7-em, de nem létezik, hogy egy Wiin7 installról frissítsek egy másik OS-re. Főleg, ha majd az új gépre csak azért kell majd Win7-et felrakni, hogy utána installálhassam a Win10-et... Ez gányolás szerintem.
Persze, lehet, hogy addig még változik. Remélem. -
csizi90
aktív tag
System image-t windows-zal is lehet csinálni.
http://www.howtogeek.com/167984/how-to-create-and-restore-system-image-backups-on-windows-8.1/ -
HoaryFox
őstag
Eh, gyorsan tettem vissza a jó öreg Win8.1-et... egy DX9.0c-s játékot nem tudtam elindítani
Jó, tudom, jön a szokásos szöveg, hogy ez fejlesztői verzió, nem játékra való, stbstb.
Inkább leülök és várok a stable release-ig
-
mttssz
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #3315 üzenetére
De ha teszem azt felrakom majd a 10-t, és utána csinálok egy Macrium mentést, és minden alkalommal reinstall helyett azt rakom vissza, akkor az érvényes, igaz?
-
King Unique
titán
Ez az, ami még nem világos... korábban arról volt szó, hogy csak 1x lehet frissíteni az 1 éves időtartamon belül home usereknek (cégeknek nem ingyenes úgy tudom). Utána, ha újra kéne húzni, ghostolás, v egyéb megoldás kell.
Vagy nem és adnak hozzá külön 10-es kulcsot, amivel bármikor újraaktiválható azon a gépen, azt nem tudom...?
Plusz, ahogy fórumtárs mondja, természetesen kell hozzá a 7/8.1, mint frissítési alap. -
Bici
félisten
Sziasztok!
Arról már van biztosnak tűnő infó, hogy ha egy éven belül ingyen frissítek win10-re, akkor az pontosan hogy fog működni?
Kell egy Win7/8/8.1 install, és arra lehet csak feltenni a Win10-et, vagy tiszta install is lehetséges lesz Win7/8/8.1 serial-lal?
Illetve, ha egy éven belül váltok, és pl. 2 év múlva újra akarom húzni bármi miatt, akkor ez lehetséges lesz (tisztán)?Kössz!
-
csixy
addikt
válasz
osztszoroz #3285 üzenetére
Ez tényleg egyszerű volt vele.
-
csixy
addikt
válasz
osztszoroz #3285 üzenetére
Köszönöm. Megnézem.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
CharlieDrop #3307 üzenetére
jepp, ez megjavult a WebClient service nem volt elindítva
-
CharlieDrop
veterán
válasz
CharlieDrop #3307 üzenetére
hm, meg kipróbáltam, hogy elérem párom Win7Pro megosztott mappáját is, azt el sem éri, Win7 alól semmi para, mi lehet a baj?
-
CharlieDrop
veterán
válasz
sz.balazs.95 #3306 üzenetére
Van olyan rész, ahol be lehet állítani a hálózati meghajtó biztonságát? Vagy ilyesmi.
VirtualBoxból futtatom, a D meghajtóm megosztott mappaként van automatikusan csatolva, de az exe-ket nem akarja futtatni, csak ha átmásolom, minden más oké...
-
HoaryFox
őstag
válasz
sz.balazs.95 #3302 üzenetére
Ja, tök jó érzés lenne cserélgetni az alaplapot meg a procit... egy laptopban
(Volt AMD itthon, soha még egyszer) <- EGYÉNI VÉLEMÉNY, attól még az AMD jó... valakinek
-
ArsenalF
aktív tag
válasz
sz.balazs.95 #3300 üzenetére
az MS Surfacek Pro-k is Intel HD-val jönnek. Mellesleg egy 4400-as gond nélkül végzi a dolgát az én Win 10-em alatt.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
HoaryFox #3301 üzenetére
ezt hívják árukapcsolásnak.
gondoltam, hogy nem direkt az Intel HD miatt vetted.Pontosan nem tudom, hogy Inteléknél hogy megy, de ha teljesen letiltható a HD, akkor jó, ha meg nem, akkor elgondolkodnék egy FX-6300-on. csak az alaplapot és a procit kéne cserélni, és máris sokkal élhetőbb lenne a konfig.
-
HoaryFox
őstag
válasz
sz.balazs.95 #3300 üzenetére
Bocs, hogy az i5-4200H proci mellé csomagoltak egy "fostalicska" HD4200-t is, mellette meg egy GTX760M figyel, de hát a képernyőt az Intel hajtja...
Szerk.: Na, legalább az Asus által adott driver felmegy csak HD4600-at ír ki
Serk2.: Bazzeg, nem ismerem a saját gépem
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- LEGO klub
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Könyvajánló
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest