Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ccs2929
senior tag
válasz
szabonagyur #2296 üzenetére
Köszi, akkor holnap felteszem...
-
törölt tag
válasz
Az engem is érdekel, hogy majd vajon a CP-ben mennyire lesz jelen a telemetria, mennyire van elég infója az MS-nek ahhoz, hogy már ne küldözgessen mindenről adatokat (kikapcsolhatatlanul) a rendszer? Majd kiderül.
-
westcoastog
veterán
válasz
Mármint a végleges win10 megjelenésekor gondoltam a kulcskérést.
De áh semmi túlbonyolítom a dolgot.
Szerintem felrakom élesbe a consumert majd. -
westcoastog
veterán
Consumer preview jön a jövőhéten? Ami már nem "kémkedik"?
Feltenném már éles rendszernek, unom a win7-et, remélem az ingyenes frissítésbe nem fog beleszólni hogy nincs felrakva a win7, remélem elég lesz a licence kulcsomat megadni. -
ccs2929
senior tag
Szaisztok!
Telepíteném a rendszer, már tölthető verzióját, de előtte kérdezek, hátha tudtok infóval szolgálni
Lehet offline felhasználóként is használni ugye!?
A Photoshop, és Lightroom is megy alatta gondolom!?
Driver gondok nincsenek? Acer 5735z laptopra tenném, a win 8 gond nélkül ismer mindent.Köszi
-
Milestone2
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
válasz
msgt.fubar #2288 üzenetére
Arra én is kiváncsi leszek.
Meg arra, hogy mit is jelent ez az ingyenes frissiteűés win7-ről 10-re? Én is ezt olvastam, mások is mondogatják, aztán nehogy az legyen, hogy valamelyik zsurnaliszta nagyon félrehalott valamit. -
Mate
nagyúr
válasz
msgt.fubar #2288 üzenetére
Jövőhéten jön csak ki.
-
msgt.fubar
senior tag
Valakinek elérhető már a futó Windows 10 alatti "fast ring" update? Illetve ISO került-e már ki az új verzióból?
-
Воланд
titán
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Hogy ne legyen tele Off-fal a téma ma este 6-tól így szerintem az új előzetes kiadását érdemes lenne itt kitárgyalni:
Ma este élőben közvetítjük a Microsoft sajtóeseményét -
E.Kaufmann
veterán
válasz
szabonagyur #2284 üzenetére
Na igen, de pl Intelnél meg trükközni kell, hogy feltegye.
Várom már az update-et, mint kisgyerek a mikulást
Meg a Jó a Rossz és a Satnyára is kíváncsi vagyok. -
törölt tag
Sziasztok,
felraktam a Win10 Preview-t, de kezdésnek képernyőfelbontás problémám van.
1920x1080 volt Win7 alatt a monitorom, most a legnagyobb amit betudok állítani az 1600x1200, amivel nem is lenne nagy baj, de iszonyat homályos. Mi ilyenkor a teendő? -
Sanya
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #2273 üzenetére
A driverek nem sokat változnak, szerintem windows 8.0-val is kompatibilis driver szinten.
-
anorche1
őstag
válasz
szabonagyur #2280 üzenetére
-
anorche1
őstag
válasz
szabonagyur #2277 üzenetére
Magyar idő szerint mikor lesz az esemény?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Milestone2 #2276 üzenetére
Igen csak már sokan kérdezték (fogják), hogy hol meg mikor lesz aztán gondoltam legegyszerűbb berakni. Amúgy ja én is megkaptam, de ugye ez csak annak jön aki benne van az Insiderben, akik csak úgy leszedték közvetlen linkről vagy valahonnan annak ez nem jár.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
szabonagyur #2275 üzenetére
Megkaptuk hajnalban, legalább is én meg...meg hogy hol lehet live nézni holnap.
-
szabonagyur
félisten
Annak érdekében, hogy senki ne maradjon le róla, itt a hivatalos esemény meghívó, be lehet rakni Outlook meg Google naptárba is Windows 10: The next chapter
Satya Nadella, Chief Executive Officer, and other senior Microsoft executives will be sharing more on the Windows vision, including news of a major, new Windows 10 build.
-
szabonagyur
félisten
válasz
E.Kaufmann #2273 üzenetére
Persze a 4670 sem egy erőgép, szóval ha nem játszol nem visszalépés, sőt legalább van Win8.1 támogatás ami a AMD részről már nincs.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
szabonagyur #2272 üzenetére
Pláne, hogy a Windows 10-ben gyárilag valami ősi meghajtó volt 2013-as dátummal.
Amúgy nem olyan vészes a sebessége, egy Radeon 4670 után nem egy hatalmas visszalépés, sőt, legalább van 4K támogatás. Az a nagyobb baj, hogy a memóriavezérlő max 1400-ig húzható, pedig még ez a gyengus mag is biztos örülne egy 1600-as sebességnek. -
szabonagyur
félisten
válasz
E.Kaufmann #2271 üzenetére
Ja ott lehetséges, hogy hoz teljesítmény javulást az új driver hiszen jóval gyengébb a benne lévő grafikus mag.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
szabonagyur #2270 üzenetére
Én most ezt a 2015 januárit próbáltam a meghajtóból, 1840-es Celeron procihoz.
-
szabonagyur
félisten
válasz
E.Kaufmann #2269 üzenetére
Szia
Érdekes a hibád mivel én a 9842, 9879, 9901 rendszereket próbáltam Haswell Hd4400-al és a hozzá adott Win8.1-es driverrel ami kb 2013-as (mivel a laptop nem szeret másikat) és semmi baj nincs vele.
-
E.Kaufmann
veterán
Én a 98.. a fene tudja hanyas, a leguccsó hivatalos.
A lényeg, felraktam rá nagy nehezen trükközve a legutolsó Haswell HD Graphics drivert mert abban van pl 4k gyorsítás a ClearVideóban.
Nehogy valaki utánnam csinálja: Egyrészt az Inf-et át kellett szerkeszteni, hogy a win8.1-es bejegyzésről azt higyje win10-es, valamint ki kellett kapcsolni az aláírás ellenőrzést a windows újraindításánál a telepítés előtt.
így valóban gyorsabb és folyamatosabb a 4k lejátszása, viszont az explorert fél óránként újra kell indítani, mert színjátszóssá válik az explorer és nem ott lesznek az ikonok, ahol mutatja, úgyhogy vakon tapogat az ember. Érdekes módon a 3D és a filmlejátszás zavartalan, Unigine Heaven, Google Earth, MPC-HC kafa.
Kíváncsi vagyok, hogy vajon az új frissítéssel lehal a rendszerem ezzel a trükkösen felrakott meghajtóval, vagy esetleg meggyógyul, vagy netán kap új drivert a frissítés során, bár ez utóbbit kétlem, max visszarakja a régit.
-
geri005
tag
válasz
szabonagyur #2267 üzenetére
Azt már páran megtették helyettem...
Ha tudnád mennyi fórum foglalkozik ezzel.
Megvagyok nélküle, nem arról van szó, mégis értetlenül álltam a dolog előtt.
-
szabonagyur
félisten
válasz
geri005 #2265 üzenetére
Amúgy itt hiába sírsz ezen... felvetted a kapcsolatot a Lenovoval, hogy miért nem lehet 64bit-hez frissítést kiadni? Ezt velük lehetne meg esetleg az Asus supporttal megbeszélni, hogy minek így készítették el mivel az Intel más bay trail cucca ami notiban fut ott megy a 64 bit.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Tournament #2255 üzenetére
9879 build nálam teljes sebességgel olvas, ír, másol USB3 csatlakozóban dugott eszközökön.
-
geri005
tag
válasz
szabonagyur #2264 üzenetére
Mióta megvan azt várom, hogy kapjon egy frissítést.
Vagy gondoltad, hogy lehúztam 64 bites iso-t, aztán nagyokat néztem, hogy nem megy?
Btw. MicroHDMI-n monitorra dugva asztali gépnek is használom ha éppen nem tabletként. Nyilván nem 8 vagy 10,1 colon szerkesztettem vele videót. De volt már, hogy jól jött.
Elhiszem, hogy az átlag user aki megveszi a csempéről rányom az IE ikonra aztán mehet a facebook, de ez nem kifogás...
Ennyi erővel minek csinált 64 bites CPU-t az Intel ha tudták, hogy milyen eszközökbe szánják?
Nem értem az értetlenséget az aggályaim iránt, nem lenne elvárható, hogy kihasználhassam az eszközömet úgy ahogy én szeretném a specifikációi szerint?
Mikor kijött a BayTrail platform minden cikk azt dícsérte, hogy az Atomok végre 64bitet is támogatnak... messzire mentünk vele.
-
szabonagyur
félisten
válasz
geri005 #2263 üzenetére
Van egy olyan érzésem ha a 9901 kijött volna nem csak 64bitre akkor nem jöttél volna elő ezzel az egésszel.
És igen számomra ez elég vicces, hogy a kis gépen ilyennel foglalkozik valaki, persze aki szereti hajrá.
De továbbra is a többi platformon sem várják azt el, hogy az amúgy képes hardveren menjenek a konkurens rendszerek, illetve notebook esetében legtöbbször ott a Linux támogatás hivatalosan is, itt nincs.
-
geri005
tag
válasz
szabonagyur #2262 üzenetére
Sony Vegas 12, After Effects... Lehet röhögsz, de 720p-Ben vígan szerkesztek az utolsó 32bites kiadasaikkal.
Na mindegy én ezt akkor sem tudom elfogadni, ha 64bit képes akkor miből állt volna megoldani? Nem is feltétlenül azért mert marginális nekem, de frusztráló.
-
geri005
tag
válasz
szabonagyur #2260 üzenetére
Miért, ha veszel egy Laptopot windows licensszel akkor nem tudsz rá ubuntut rakni?
-
szabonagyur
félisten
-
geri005
tag
válasz
szabonagyur #2246 üzenetére
Ubuntu is kellett volna azt sem egyszerű fel varázsolni. Illetőleg vannak 64bit only alkalmazások ami miatt nem lenne hátrány. A tudta a gyártó, hogy elég a 32 bit gyenge kifogás mert ha a user olvassa, hogy a baytrail atomok x64 kompatibilisek akkor hadd döntse már el a ő, hogy neki mi elég ne a gyártó helyette.
A 64bit ma már nem csak a RAM miatt érdekes
-
Sanya
nagyúr
Felraktam a windows 10-et egy t410-es laptopra, tökéletesen megy
-
Tournament
aktív tag
Remélem valamit javítanak ezzeken a dolgokon is . Elég sok hibárol küldtem nekik már reportot . 2 nap és kiderül este mit alkotott MS a 10.0 kernellel . 10.0 kernelem pl: nálam koserül megy az usb míg a 9879 haveromnak ugyan az a pendrive R/W felével dolgozik . Nem lehet gép függő mert a 2 gép ugyan az hardware-be teljesen .
-
bzoley
veterán
válasz
Tournament #2255 üzenetére
Ezt nem volt alkalmam kipróbálni, mert nem férek hozzá a gép hátához, pedig lett volna a napokban egy méretesebb másolásom.
Kíváncsi vagyok, lesz-e a héten meglepetés, és az milyen lesz. -
Bkrisz9
őstag
Megvárom az újat aztán majd kiderül mit tud
remélem lassan már kezd majd kiforrni a történet
-
bzoley
veterán
válasz
Taifa Díaz #2252 üzenetére
A 9879 pont nem. Az előző még használhatóbb volt, de ez a MPC-HC-tól megkergül.
-
Bkrisz9
őstag
Sziasztok! Van olyan win 10 verzió ami már alkalmas lehet mindennapi használatra egy átlagos felhasználónak? (net,film,office ilyesmik) Ha van olyan amiben kisebb bugok vannak és használható idegbaj nélkül akkor kipróbálnám 1-2 hétre ,hogy mennyire haladnak vele és ,hogy milyen.
Virtual boxba sajnos elég lassúcska és nem tükrözi az igazi élményt
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Tournament #2232 üzenetére
És a 21.-én megjelenő verziót lehet a mostaniról frissíteni majd?
-
Polllen
félisten
válasz
szabonagyur #2246 üzenetére
Akkor én se ragaszkodnék a 64-bithez nagyon.
-
Polllen
félisten
válasz
szabonagyur #2244 üzenetére
Így, de semmilyen 64-bit-s rendszer nem megy fel, ami ha ahhoz ragaszkodik, kellemetlen.
A CD kulcsok egyébként átjárhatók 32-64bit esetén? Már ha nem preview-ról van szó?
-
Polllen
félisten
válasz
szabonagyur #2242 üzenetére
32-bites UEFI-ről van szó, nem az oprendszerről.
Pl. elég macera linux-t telepíteni 32 bites uefi-re...
-
geri005
tag
válasz
Tournament #2227 üzenetére
Igen, a fent említett két táblagépnél az a probléma, hogy bár a BayTrail atom támogatja a 64 bit-et, de 32 bites UEFI-vel jönnek a gépek. És nem nagyon akarják frissíteni ilyen szempontból...
Érthetetlen számomra...
-
ArsenalF
aktív tag
A 9879-es build fut a gépemen, és gondoltam megérdeklődöm hogy a következő hiba csak nálam áll fenn már a kezdetek óta:
Ha megnyitok egy nem asztali alkalmazást teljes képernyőn (nem úgy mint win8-ban, hanem csak sima teljes ablakban) akkor alul lesz egy fekete sávom, és a tartalom olyan mintha rácsúszna a felső sávra, látszólag nem, de nem érzékeli ott a kattintásokat ezért pl bezárni sem tudom, vagy letenni kicsibe, ilyenkor általában segít az ha lerakom a tálcára majd vissza.
Nagyon régóta idegesít már a dolog, de mostmár annyira betelt a pohár hogy megérdeklődöm hátha tud rá valaki valami megoldást.
-
Polllen
félisten
Sziasztok,
windows to go megoldással használja valaki a win 10-t? A 8.1 enterprise-ban lévő windows to go meg tudja csinálni a usb telepítést vagy csak csak 10 alól működik?
-
moonguru
őstag
-
partxxx
tag
válasz
Milestone2 #2229 üzenetére
1től 10ig mennyire használható ? (10 = a win 8.1)
Altium designer-t próbálta már valaki win10en?
-
gergobaby
aktív tag
válasz
Tournament #2234 üzenetére
Külföldi magyar vagy? esetleg telefonról írsz?
-
Tournament
aktív tag
válasz
Taifa Díaz #2233 üzenetére
Csak egy másik kulcsot kelett bele irni a 9901 telepítőbe és a consumer települt . Sok a gond a 10.0 kernelel remélhetőleg valamit alkotnak vele és a hibernácios file bugal is alap esetbe elsőre nem kapcsol be a gép csak másodjára win logonál lekapcsol a gép ezért ki kellet kapcsolnom . De ott a 813 bug is rasphone résznél csak restart után ohajt netre csatlakozni ha nincs routere a felhasználonak . A login screen se véletlenül lesz lecserélve mert azis bugos az új login már félig ki probálható és a continuum mod is azzok frankok már. Steamen pl elég jok az fps-ek de pl a régi HL2 source motort nem támogatja a 10.0 kernel x64 virtualizálása mivel minden32 bites APP 64bitbe futat már a WOT pl elég franko lett fps-be rajta kicsit megdobta nagyobb teljesitményt sajtol ki 8.1-hez képest . Lesz előnye ennek de még az messze van max évégére mikor felál a komplett OS kompatibilással a programoknak .
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Tournament #2232 üzenetére
Aha, ezt nem is tudtam. Nem raktam fel a 9901-et, mert rosszakat olvastam róla - írod te is ezt a Shift+Enter artifact-ot pl.
-
Tournament
aktív tag
válasz
Taifa Díaz #2231 üzenetére
A januári már consumer preview . illetve a consumer preview már a 9901 iso is tartalmazta csak ott még minden levolt tiltva Áruház / gépház stb vagyis csak egy app mentes win volt ez . a 9901 consumerbe stabil volt az IE . A pro / enterprise pedig shift + entere őssze omlik az IE " ez már 10.0 kernelü volt . A januári buildel jőn egy nagyobb átszabás a / login screen / start menü Continuum mod / kernel 10.0 / "Sparta bőngésző " / DX12 - és rengeteg más feature amit meglehet találni a külőnbőző postolásokon a neten . Tablet + desktop + stb eszkőz is mükődni fog már normálisan ... nem ugy mint most hogy tabletnak nézi az asztali gépet ezért nem ég a billen a num /caps / scroll .
-
Vasinger!
nagyúr
Pontosan egyébként mi lesz 21.-én? Bemutatnak újdonságokat a W10-zel kapcsolatban? És akkor ezek a változások/újdonságok mind mobil, mind desktop rendszerre is vonatkozni fognak?
Kikerül majd ekkor esetleg egy Technical Preview-nál újabb verzió is?
-
partxxx
tag
válasz
Tournament #2227 üzenetére
üdv, valaki használja fő rendszernek ? (félig költői kérdés)
-
Tournament
aktív tag
válasz
geri005 #2226 üzenetére
Ezt sajna énse vágom mér van enyi intel cpu gond hogy 64 bitet tudja de mégse megy , általába én gyárilag valami alaplapra vagy bios beállitásra szoktam gondolni . Amit utoljára egyik ismerős hozzot gépet abba se ment egyből a 8.1 --- ga-945gcm-s2c és e7200 cpu volt benne --> ott egy bios update teljesen megfelelt annál a lapnál , azért is szoktam javasolni a "bios updatet" elég sok gépnél csak így birtam rá hogy menyen . A szomszéd srácnak szintén giga lapja van celeron d 331 / E2180 / E2200 cpu-val volt ottis csak update segitet . De a w10 64 bit is ment rajta nemrég teszteltem nála .
-
geri005
tag
válasz
Tournament #2205 üzenetére
Értem, köszi az infót
Nagyon idegesít, hogy bár a Lenovo Miix 2 8" és az Asus Transformer T100-as is 64 bites processzorral van pakolva, de mégse lehet egyikre sem 64bites OS-t telepíteni...
Na mindegy ezt a pár napot kibírom.
-
pzstm
titán
válasz
osztszoroz #2223 üzenetére
este hatkor lesz magyar idő szerint az esemény
-
Воланд
titán
válasz
osztszoroz #2221 üzenetére
micsoda kerul ki akkor?
-
osztszoroz
aktív tag
Ezek szerint hajnal egykor kerül ki-itteni idő szerint.
-
válasz
szabonagyur #2207 üzenetére
Ez jó hír a kis 7770-emnek, habár a játékok miatt így is úgyis cserélve lesz (valamikor...)
-
Tournament
aktív tag
válasz
szabonagyur #2218 üzenetére
Nem valószínü 9901 mivel ez nem kapta meg az awesome updatet illetve felse rakható rá mivel ez csak kiszivárgot valaki által . A Windows 10 builds 9888 and 9901, two unofficial builds that leaked to the internet. A 9901 bugos az update .
Ez által sajna aki azt használja az a januári buildet rakhatja fel tisztán mert nem updatel rá
9879 --> kapot csak MS oldalán kint is van hogy a awesome updatet kapot hogy frisithető legyen mint idáig végig . -
szabonagyur
félisten
válasz
Tournament #2217 üzenetére
A 9901 amúgy frissül 9921-re
-
Tournament
aktív tag
válasz
szabonagyur #2216 üzenetére
Szerintem minden marad mert eddig is így volt a 9879 ig aki végig updatelgete . Semmit nem távolitot el a gépekről akiknél felvan most is rakva minden alkalmazás driver megvan nekik rajta . De azért a 9920awesome néven szereplő bildfeed szerintem jobb tisztán felrakni majd mert a 6.4 és 10.0 kernel ég és főld . " Twitter-ről !!! 10.0.9920.0.fbl_marketplace_dev01.150110-2200 ez az awesome verzio
-
szabonagyur
félisten
Leszedtem ma a hivatalos MS oldalról a 9879-et amiről kiderült közben, hogy csak 9841..... Pedig MS oldala is azt írja, hogy az utolsó hivatalosat szedem le, na mindegy. Felraktam, felfrissítettem 9879-re, driverek fel, erre tolt egy WU-t és meghalta magát. Amúgy ha majd frissül valamikor a hetekben akkor gyakorlatilag teljesen újratelepíti majd magát vagy a driverek maradnak vajon?
-
FoLey-v
addikt
válasz
Tournament #2213 üzenetére
Akkor a GTX 460-am is tudni fogja a DX12-öt vagy csak tévedek?
-
betyarr
veterán
válasz
Tournament #2213 üzenetére
nnna,akkor már alig várom a 10-et!
-
betyarr
veterán
és azt lehet tudni,hogy melyik sorozattól lesz full támogatott?
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Nem lehet, hanem biztos.
-
Milestone2
nagyúr
Én mááááááá félek mert most a "9879" naponta omlik össze. Félek a végső 10 már nem fogja szeretni az öreg gépemet. Eddig minden szép és jó volt, most az ünnepek alatt kezdte el...persze az is lehet, hogy valamelyik hardverelemem megy lassan tönkre és ez okozza a sok "világoskékhalált"...
-
betyarr
veterán
válasz
hmmmm,ez nagyon jó hír!
nem tudom honnan szedtem.vagy csak az első (rém)hírek terjesztették ezt? -
betyarr
veterán
üdv!
jól rémlik hogy dx12 (is) lesz a 10-ben és a jelenlegi dvga-k (r9-es sorozat,pölö) már nem lesznek támogatottak?r-go,aki dx12-őt akar az vegyen új vga-t drágapézen?
-
geri005
tag
32bit-es ISO nincs sehol? Ha valaki tudna ilyen fellelhetőséget (build 9901) dobjon egy pm-et!
Köszi!
-
válasz
szabonagyur #2200 üzenetére
Elkezdtem egy torrent oldalról leszedni, keresek hozzá valami hash-t, remélem nem piszkáltak bele...
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest