- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van egy 128GB-os Sandisk pendriveom, és a kérdésem az lenne hogy szerintetek erre létre tudok hozni egy telepítőt a Win 10 Pro x64-hez? Vagy mindenképp FAT32 kell neki így a 128GB-ból csak 32GB lesz látható, vagy FAT32 kívül más rendszerrel is tudok Windows-t telepíteni?
Köszi a segítséget!
-
kecso2009
tag
Sziasztok! Már régóta találkoztam ezzel a jelenséggel, előző builden is és a jelenlegin is. (igaz hogy a hdd-k ugyanazok, de remélem nem velük van baj).
Az a helyzet, hogy amikor a gépet nem használok, csak az asztal fut vagy pl egy pdf viewer, word, nem mozog az egér se semmi, akkor kb 15 perc után az egyik merevlemez (amin nincs semmi, néhány letöltött dolgon kívül mivel most telepítettem újra a gépet) elkezd 100%-on pörögni, és ezt mindaddig nem hagyja abba, amíg meg nem mozgatom az egeret, vagy a billentyűzeten meg nem nyomok valamit. Ha ez megtörténik, azon nyomban leáll. Próbáltam nézni feladatkezelőben, hogy mi okozhatja a problémát, a system használ kb 0.3 mb/s-t és ennyi. Valami ötlet? Köszi! -
CsengődiGeri
tag
válasz
King Unique #109095 üzenetére
Köszi a választ, majd várok.
-
King Unique
titán
válasz
zoli62 #109093 üzenetére
Nem, nem fog kérni újratelepítésnél termékkulcsot, amit már a telepítő is világosan leír az aktiválásnál.
Ha BIOS/MBR telepítésről közvetlenül és adatvesztés nélkül akarsz UEFI/GPT-re váltani, akkor az ezzel a módszerrel, valamint Windows 10-nél az MBR2GPT parancssori eszközzel is megoldható. Az UEFI BIOS-ban a boot beállításokat pedig értelemszerűen majd módosítani kell az UEFI-s telepítésnek megfelelően.
Ha nem cél az adatvesztés nélküli átállás, akkor másik lehetőség a clean install, amihez ezen tipikus problémára adott válaszban, valamint egy blogbejegyzésben + ebben a leírásban vannak instrukciók. -
King Unique
titán
válasz
CsengődiGeri #109092 üzenetére
Alapesetben most megjelenik a gépházban választható frissítésként a 1909-es funkciófrissítés (példa). De nem feltétlen azonnal mindenkinél (példa), mivel állítólag hullámokban tolják ki ezt is. Tehát ha még nem ajánlotta fel a WU, az nem feltétlen hiba, támogatott még a 1903-as verzió is.
Ha valaki mégis 1909-re akar váltani, akkor a naprakész 1903-ra (18362.476) elég csak a KB4517245 számú frissítést manuálisan letölteni (vagy innen) és telepíteni (példa). Vagy az innen letölthető és az alábbi képen szemléltetett frissítési segéddel és az MCT-vel szintén lehet upgrade-elni 1909-re (példa).Ellenben nálad Enterprise kiadás van telepítve, aminek a frissítését szükség esetén majd megoldják az illetékesek.
Meg ahhoz pl. az előbb említett frissítési segéd és MCT eleve nem jó, nem is tudnak olyan kadást upgrade-elni.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
CsengődiGeri #109092 üzenetére
Ha most újra keresteted a frissítéseket, fel kellene ajánlania választhatóként a 1909-et.
-
zoli62
addikt
Van egy Thinkpad L440 notebook. A Windows Pro 10 digitális liszensszel lett aktiválva. MBR sémában lett a kötet megformázva. Van pár kérdésem. Szeretnék GPT particiós táblát. Amennyiben tisztán újratelepítem Windowst, akkor nem fog kérni termékkulcsot? A BIOS-ban gondolom át kell állítani az UEFI/BIOS kapcsolót both-ról UEFI only-ra? Az egyedi telepítés során kiválasztható a GPT séma is úgy emlékszem. Amennyiben ez nem menne, MS doksiban olvastam, hogy van más módszer is, hogy a meglevő MBR rendszerkötetet (C:\) át lehet konvertálni aadatvesztés nélkül GPT-vé. Ez a gyakorlatban is működik?
-
King Unique
titán
válasz
GIORGIONE76 #109089 üzenetére
Miért, még miről nem, az előző válaszban említett egyéb módokon sem?
Valamint ilyen hibakódnál vannak általános megoldási javaslatok (példa).
(#109090) thomasa:
VGA drivert full eltávolítani csökkentett módban DDU-val célszerű, ahogyan szükség esetén a Windows-frissítések eltávolításához is megvannak a különféle módszerek. A gépet nyilván nem, max. a Windowst. -
thomasa
senior tag
Sziasztok! Nem olvastam előzményeket, mert hirtelen felindulásból írtam ide: Adott egy gen4 i5 procis laptop intel 4400 cga-val. Régóta használom legal win10-el, de most valami elromlott. KB4517389 1903-as frissítés után nem akar windows betölteni, amikor forognak körbe a pöttyek, fekete képernyőt dob be. Mondom oké, safe mode, kicsit utána olvastam, hogy a vga driver lesz a probléma, sajnos abból a legfrissebb nem települ. Mindegy, letöröltem a vga-t az eszközkezelőből, beindult. Mondom akkor azonnal 1909-re frissítek, és hátha megoldódik. Frissítés lemegy, induláskor megint az első hiba. Annyi különbséggel, hogy most már nem enged be safe modba sem hiába szakítom meg az indulást
Téglásítottam a gépet? Nyilván egy reinstall működö verzióra megoldaná, de az csak a végső megoldás. Valaki hasonló problémára talált megoldást?
-
törölt tag
válasz
King Unique #109070 üzenetére
Köszi
-
-
-
válasz
King Unique #109079 üzenetére
Ha abba a task viewerben ott lenne egy szám, az egy frappáns egyszerű megoldás lenne.
Szeretem a kényelmet, használom is a gyorsbillentyűket, viszont van olyan infó, amit plusz bigyózás nélkül is jó lenne látni, tehát lustasági faktorom is van.
(Kissé régimódi vagyok, csilli-villi mentes környezetet szeretem, legyen faék egyszerű, de működőképes, és saját szám íze, nyomorúságos szokásaim szerint konfigurálható.) -
törölt tag
válasz
cappa72 #109075 üzenetére
Win+Ctrl+D új virtuális asztal
Win+Ctrl+F4 aktuális bezárása
Win+Ctrl+bal és jobb nyíl a váltás asztalok közt
Win+Tab feladatnézetben drag&drop vagy ablakon jobb katt menü mozgatás virtuális asztalra, állítani adott ablakot mindegyik virtuálison mutassa
gépház, rendszer multitasking résznél lehet még állítani
újraindításkor elvesznek a belakott asztalok -
King Unique
titán
válasz
King Unique #109076 üzenetére
-
válasz
King Unique #109076 üzenetére
Igen, ez megvan, csak pont valamely billentyűkombináció használatát mellőzném. Szimplán a képernyőre ránézve szeretném tudni ezt az infót.
Tudom, meg kell szokni, hogy másként működik - meg hogy egyáltalán már van.
(Van még mit feljeszteni rajta, de én már ennek is örülök) -
ilyenkor szerintetek mi van?
-
Sziasztok!
Virtuális asztalok használatát próbálom, mivel végre ezen az oprendszeren is megjelent.
(Nemrég kaptam vállalati környezetben w7->w10 frissítést - jó 6 óra volt a művelet)
Viszont nem találok olyan beépített lehetőséget (vállalati környezetben nem lehet semmi 3rd party dolgot telepíteni), amivel kontrollálhatom, hogy épp hányadik desktop-on vagyok (jellemzően 4-et használok).
Van egyáltalán ilyen, vagy csak külsőleg telepített programokkal lehet ezt megoldani?
Az egyéb operációs rendszeren faék egyszerű a megoldás ennek visszajelzésére... valami ilyesmit keresek. -
válasz
#93187072 #109069 üzenetére
"Mi a legegyszerűbb módja annak, hogy jelszóval levédjünk egy mappát?"
Ha nem állambiztonsági, hanem házi felhasználást feltételezünk, akkor szerintem egy tömörítőprogram. WinRAR vagy 7-Zip a legtöbb gépen megtalálható. Jelszavas becsomagolást kell csinálni, faék egyszerűségű művelet.
-
válasz
King Unique #109072 üzenetére
Kösz, ettől féltem én is. Hihetetlen, hogy nincs erre egyszerű lehetőség.
-
King Unique
titán
válasz
weiss #109068 üzenetére
Az "eltüntetéshez" ez az Slmgr módszer max. az éppen telepített Windowst inaktiválja, távolítja el a termékkulcsot, ellenben maga a digitális licenc a hardverre vonatkozóan nem fog megszűnni (példa). Ha az utóbbi a cél, akkor egyik lehetőségként meg lehet próbálni Microsoft-fiókhoz társítani, majd a hardvermódosítás utáni újraaktiválásnál másik eszközt kiválasztani, ha van ilyen lehetőség. Vagy a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül megpróbálni az új hardverhez, alaplaphoz társítani a licencet az előző meghibásodására hivatkozva (példa).
-
-
King Unique
titán
válasz
#93187072 #109069 üzenetére
Lásd egy korábbi esetnél leírtakat. Vagyis ha szimplán csak mappát akarsz titkosítani, lejelszavazni és nem feltétlen felel számodra ehhez meg a beépített EFS, akkor külső programra lesz szükség, hacsak nem akarsz pl. ilyen megoldással játszadozni.
-
törölt tag
Mi a legegyszerűbb módja annak, hogy jelszóval levédjünk egy mappát?
-
Win 8.1-ről upgradelt licencet szeretnék eltüntetni egy gépről. Mivel digitálisan van aktiválva, ezért nem kellett sorozatszámot megadni, hanem amint netet lát beaktiválja magát. SLMGR-t próbáltam, de csak pár óráig üti ki az aktivációt. Van erre valami végleges megoldás vagy hívhatom az MS-t?
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Van egy USB-s kicsi endoszkópos kamerám, amit PC-re dugnék. Az lenne nekem fontos, mivel mindkét kezem foglalt, hogy ha jó a kép, amit a kamerán látok, " SHOOT" vagy valami hangazonosításos szót kimondva tudjak fotót készíteni. Létezik olyan program, ami ezt tudja?
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
gumimaci1235 #109019 üzenetére
sokkal korábban volt szó róla,amúgy az ominózus laptop egy Fujitsu T730
-
kocsiska15
tag
válasz
King Unique #109063 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
kocsiska15 #109059 üzenetére
Azért olvasd el ott az egyes hozzászólásokat is (példa), meg pl. az ott is linkelt cikket. Na ez a gond az LTSC-vel otthonra.
Persze ha valaki nagyon azt akarja, akkor technikailag meg tudja oldani magának, csak attól még nem kell reklámozni, hogy az való a home usernek, aki amúgy hivatalosan eleve nem is használhatna olyat.
A Rufus eleve particionálja és formázza a pendrive-ot, felesleges külön. Másik lehetőség a fájkezelős másolás - ami itt szintén le van írva - , valamint az innen letölhető MCT használata.
(#109062) premierpark:
Van rá több módszer is. Meg lehet nézni a setup.exe fájlnál is a verziót, valamint parancssorban az egyes DISM parancsokkal. Egyébként meg 3 hét múlva nyilván nem teljesen a legfrissebb lesz, ha közben kijön új összesítő frissítés. Erre a megoldás az, hogy rendszeresen integrálod az új frissítéseket, integrált telepítőt készítesz egyénileg (példa), vagy külső forrásból töltöd le (példa). De szvsz a Windows 10 nem létzükséglet, mert egyrészt újabban időnként a Microsoft is frissíti a képfájlokat, másrészt az a pár db összesítő frissítés telepítése azért nem szokott olyan nagyon időigénye lenni. A 0-ról történő lefrissítés inkább a Windows 7, 8.1 rendszereknél macerásabb, azoknál indokolt inább a frissítésekkel integált telepítő. -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Pendrive-ra készítek egy Win 10 telepítőt. A kérdésem az lenne, hogy van esetleg bármilyen módszer amivel ki tudom deríteni, hogy a pendrive-on található telepítő az a legfrissebb windows telepítő képfájlból készült-e? Pl.: készítek most egy telepítőt, majd 3 hét múlva meg szeretném nézni, hogy azóta volt-e valami frissítés/újítás és új telepítőt kell-e készítenem.
-
válasz
kocsiska15 #109059 üzenetére
Enterprise verziót csak cégnél használhatsz legálisan, de ott dolgozni kell nem játszani.
Ha valaki otthonra enterprise verziót telepít az egyértelmű hogy lopja és bűncselekményt követ el. Otthonra a Home v Pro verzió való, esetleg Education diákok részére..
Engem nagyon zavar ha valaki büszkén hirdeti magáról hogy tolvaj..
Te ne válj ilyenné. -
kocsiska15
tag
válasz
Cs1csó #109032 üzenetére
Hát én akárhogy nézem, akármennyit olvasgatok róla mindenhol dícsérik az LTSC-t...
(magyar példa: [link] )
Normál Windows, stabil, a játékok is normálisan futnak (az "UWP" játékokon kívül) - de kevesebb rá a frissítés és a felesleg alapból (MS Store, Cortana, stb.)
Azt nem tudom, hogy az új hardverekkel / driverekkel van-e baja. Szerintetek? Inkább ne erőltessem az új PC-n?más: a pendrive-ot amiből Rufusszal telepítőt készítek előtte le kell formáznom? és ha igen, akkor mire?
ezt az UEFI-s dolgot még nem nagyon értem de majd belevetem magam (egyébként MSI Mortar Max lapom lesz) -
King Unique
titán
válasz
Szabix01 #109057 üzenetére
Egyrészt van a gyorsindítás (Fast Startup), ami ha be van kapcsolva, akkor ilyenkor a kernel és az általa cache-elt információ a hibernációs fájlba mentődik, majd a következő rendszerindításkor azt veszi alapul a Windows, nem a fizikai lemezen tárolt adatokat. De ez kikapcsolható, vagy másik megoldásként a shiftes módszerrel teljes leállítás hajtható végre.
Másrészt ha a kikapcsolásnál nincsenek bezárva a megnyitott programok, akkor a következő indításkor azokat újra betöltheti, megnyithatja a rendszer amolyan folytasd, ahol abbahagytad funkció keretében. Ha ez zavar, akkor szintén kikerülhető, kikapcsolható, lásd egy másik válaszban leírtakat. -
Szabix01
tag
Hali,
Használom már egy jo ideje a win10-et és van egy valami cucc benne hogy elmenti a kikapcsolás előtti állapotot valamennyivel magának a win10 és mikor ujra be kapcsolom a gépet igazából ugyan onnét folytatja ahol abba hagytam. Ugye gondolom a fejlesztők ezt akarták elérni közbe pedig falramászok tőle...most új gép lett új win10 és az új heppje hogy nem igazán akarja azt menteni amit akarok gondolok itt arra hogy pl spotifynél be van állitva hogy jelszo minden megjegyez gép bekapcs és induljon automatikusan, erre kéri a jelszót emailt a spotify mert hát semmit nem mentett ez szutyi win 10 és kb olyan állapotból indul mintha most telepitettem volna fel a win10-et... aztán pl. tálcára leteszem a programot és ujrainditás után eltünik onnan... ilyesmik... kérdésem hogy az átkozott atyauristenbe lehet ezt ki kapcsolni belőle, mi ennek a neve win10-en belül? Igazából úgy viselkedik mintha lenne telepitve egy deepfreeze aminek az "alap állapotot" ugye nem én hanem a win10 állitja be magának random állapotra...
-
Beni2360
félisten
-
Csatravi
senior tag
Köszönöm Mindenkinek a sok segítséget !
Sokat tanultam a mai nap -
Csatravi
senior tag
válasz
King Unique #109052 üzenetére
Dehogy akarok vacakolni, csak a win10 eddig kívül volt az érdeklődési körömön ezért nagyon tudatlan vagyok belőle.
Még, de iparkodok gyorsan tanulni
Azt szeretném hogy jó legyen csak nem tudtam hogy jobban fogja-e nyúzni a 64 Bites verzió amiatt, hogy csak 4 GB RAM van benne.
De látom mindenki a 64-re "szavaz" -
Silεncε
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy elég fura problémám, több helyen is próbálkoztam már vele, de hiába, hátha itt szerencsém lesz. A konfig az adatlapomon. A következő a hiba: két monitorom van (nem egyformák, de a felbontásuk egyforma). Ha az egyiken valamilyen média megy teljes képernyőn (pl.: YouTube (akármilyen böngésző), VLC, stb), akkor a másikon ha megpróbálok teljes képernyőre kirakni egy alkalmazást, egy pillanatra kifagy mindkét kijelző. Ezen felül, ha az egyik kijelzőn van teljes képernyős tartalom, olyankor a másikon lesz egy sáv (ott, ahol át lehetne húzni egyik monitorról a másikra az ablakot), ami fölé ha ablakot húzok, szintén kifagy egy pillanatra az egész. + YT full képernyőre tétel közben is megfagy minden egy pillanatra. Live ubuntu alól kipróbálva minden pöpec, semmi ilyesmi nem jön elő (munkahelyi gépen kipróbálva (szintén két kijelző) sem jön elő, de laptop + másik képernyővel sem). Próbáltam már driverekkel zsonglőrködni, win reinstall is volt már többször is, semmi (Win10 Education 1909 van most fönt éppen (legális, egyetemtől kapott kulcs))
Találkozott már valaki ilyesmivel?
-
King Unique
titán
válasz
Csatravi #109048 üzenetére
64 bites Windowst nyilván nem kizárólag csak 4 GB RAM felett lehet, van értelme telepíteni, a rendszerkövetelményeknél sem az szerepel, hanem min. 2 GB. Vagyis a 4 GB eleve oké, annál mehet simán a 64 bites W10. De ha 32 bitessel akarsz vacakolni és tud a laptop CSM módot, akkor felőlem telepíthetsz olyat is.
-
Csatravi
senior tag
válasz
King Unique #109046 üzenetére
Na még egy utolsó kérdés mára.
Akkor arra a gépre amiben 8 GB RAM van arra megy a 64Bit verzió. Viszont lesz egy olyan laptop is amiben csak 4GB RAM van és valószínű nem is lesz benne több. Arra is a 64Bit verzió menjen fel vagy arra inkább a 32Bit ? -
kocsiska15
tag
válasz
Doky586 #109033 üzenetére
(#109031) Pyttawrx ; (#109032) csicso82
köszi a válaszokat, meg a linket is amit.. öö.. megpróbálok majd értelmezni
Igazából egyszerű: azért LTSC mert ezt ajánlották..
azt írták róla több helyen, hogy nincsenek rajta a felesleges dolgok (Cortana meg miegymás).
De akkor ezek szerint felejtsem el, igaz? /természetesen lesz játék és hasonlók a gépen/ja, egyébként nem tudom nekem szól-t e de én biztosan nem büszkélkedek semmivel egyrészt mivel még a gépem sincs meg (a héten érkezik), másrészt mint ahogyan azt írtam is: nem vagyok igazán hozzáértő ezekben a témákban..
egyszerűen csak igyekszem a jó/hasznos megoldásokat választani
-
Csatravi
senior tag
válasz
King Unique #109038 üzenetére
Rendben, tehát a 32 Bites rendszer memóriakezelése maradt mint a régebbi oprendszereknél. Az UEFIS telepítés az csak akkor játszik ha az alaplap is UEFIS ?
A használni kívánt Gigabyte EP35-DS3 alaplap még a hagyományos BIOS-al van felvértezve.
A telepítő pendrive-t akkor milyen formátumra kell elkészíteni a Rufus programmal ?
- MBR particiós séma BIOS vagy UEFI-s gépekhez - opcióval ? -
válasz
kocsiska15 #109027 üzenetére
Segítség a telepítéshez:
- Rufus UEFI
LINK -
King Unique
titán
válasz
Csatravi #109034 üzenetére
Igen, viszont a ténylegesen használható még kevesebb lehet, mivel pl. a VGA is lecsíphet belőle. Egyébként nem tudni honnan jött a 32 bites Windows használatának ötlete, de manapság sok értelme nincsen, hacsak nem valami muzeális gépet használsz, aminél csak a 32 bites opció.
Ellenkező esetben viszont eleve inkább 64 biteset kellene telepíteni, meg alapesetben az UEFI-s telepítés is csak az utóbbinál opció.
Elsődlegesen nyilván azt, amelyikhez van megfelelő licenced. Otthoni használatra általánosan Home kiadást, vagy akár Pro-t, ha kihasználod az utóbbi többletfunkcióit és/vagy eleve ahhoz való licenced van/lesz (kedvezményes áron). Enterprise/Enterprise LTSC kiadást hivatalosan nem is lehet ilyen célra, még ha egyesek büszkélkednek is vele, hogy náluk bezzeg olyan van az otthoni gépen.
-
Beni2360
félisten
Talán lehet ez a hiba a fellépő frissítéseknél ?
-
Csatravi
senior tag
Lamer kérdés lesz de a win10 32 bit verzió az csak 4GB-ig kezeli a RAM mennyiséget ?
Melyiket verziót érdemes felrakni Pro, Enterprise vagy ?
Játékok és irodai programok lennének használva a rendszeren. -
válasz
-
Cs1csó
titán
válasz
Ha nem akarsz játékot telepíteni akkor jó az LTSC de ha játszani is szeretnél akkor úgy tudom csak szívás van vele.
Otthoni környezetben miért szükséges? -
válasz
Szia. Èn net nélkül telepítek, rufus pedig uefi pendriveot keszitek, biosba pedig ahci- re a háttértár beállítàsokat, illetve secure boot-nál is uefi. Nagyjàból erre figyelj.
-
törölt tag
válasz
GIORGIONE76 #109021 üzenetére
Frissítési asszisztens megtartja a fájlokat, a dolgokról amúgy legyen biztonsági mentés.
-
kocsiska15
tag
Sziasztok remélem jó helyre írom ezt
Új PC-t vásároltam és arra szeretnék majd feltolni egy Win10-et. /lesz benne egy 512-s SSD amit külön vettem, erre menne a rendszer + egy 2T HDD/
Nem vagyok pro, szóval igazából csak az lenne a kérdésem, hogy van-e valami tanácsotok, tippetek (pl. ne csatlakozzak netre amíg *XY*, kapcsoljam ki a *Z* opciót telepítésnél, drivereket ne a Windowssal szedessem le, ilyesmire gondolok.. persze ezeket csak úgy írtam, példaként)
a többi amatőrséget offba teszem
szóval én valahogy így gondolom a menetét elméletben:
Rufus segítségével csinálok egy telepítő pendrive-ot (egyébként a Win10 Enterprise LTSC-t ..öö... vásároltam meg) -> mivel az SSD-t külön van, először is azt beleügyeskedem a PCbe -> gép elhelyez + billentyű, monitor, pendrive csatlakoztat, áram alá helyez -> pendrive-ról bootol -> SSD-t kiválaszt, hogy arra menjen a rendszer -> többit értelemszerűen (?) beállít, hülyeséget lehetőleg kikapcsol -> ha kész az install, internetre csatlakozás és Win aktiválás -> aztán valahogy a driverek frissítése (win magától? vagy külön manuálisan?) -> lehet használni, személyre szabni
Ez így nagyjából korrekt?sry ha kicsit túlspilázom, de szeretek biztosra menni.. 8-9 éve nem volt új PC-m, és Win7-et használok
Köszi! -
válasz
Az 1. pontot választod, nem a másodikat.. [kép]
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
King Unique #109023 üzenetére
Köszönöm kimerítő választ
ha már kész telepítő akkor azzal próbálkozom frissíteni, csak féltem hogy elszáll a régi, sajna munkagép, nem tehetem meg hogy bohóckodok vele mint a játékmasinákkal :D -
King Unique
titán
válasz
Ha a telepített programokat, beállításokat, személyes fájlokat meg akarod tartani, akkor nyilván nem tiszta telepítést kell csinálni, ami mindent gyalul. Pendrive-ról bootolva a telepítőt ilyenkor max. a rátelepítés jöhet szóba, ahol a korábbi rendszer bekerül a Windows.old mappába.
Vagy inkább a közvetlen upgrade Windows 10 alól indítva, ami az MCT-vel is megoldható, világosan ott virít az "ezt a gépet frissíteni" lehetőség. Ahogyan az innen letölthető és az alábbi képen szemléltetett frissítési segéddel szintén, ami nemrég frissült és már 1909-re upgrade-el. Vagy következő lehetőségként az is működik, hogy a letöltött W10 1909 ISO-t a fájlkezelőben felcsatolni, majd futtatni a gyökerében lévősetup.exe
fájlt. Ha MCT-vel pendrive-ra lett elkészítve a telepítő, akkor annál is működik ez, bár pont a 1903-as verziónál volt az, hogy telepítési gondot okozhat a csatlakoztatva felejtett USB-s tárolóeszköz (bővebben). Vagyis ilyen hibánál értelemszerűen inkább az előbbieket kellene megpróbálni.Az nem derült ki, hogy nálad miért nem frissül, van-e valami konkrét hibakód, vagy egyáltalán fel sem ajánlja a Windows Update a 1909-es funkciófrissítést. Ha jelenleg 1903-as verzió van telepítve, ami naprakész, azaz 18362.476, akkor arra csak a KB4517245 számú frissítést kell manuálisan letölteni és telepíteni, ami aktiválja a már benne lévő 1909-es funkciókat és átváltja az utóbbira a rendszert. Ez nemrég másnál simán működött. Ha esetedben nem, hibát dob a Windows Update és a manuális telepítés is, nem működnek az általános megoldási javaslatok, akkor marad a frissítési segéd/MCT, ami másnál nemrég szintén megoldotta a problémát.
-
Csatravi
senior tag
válasz
King Unique #109020 üzenetére
Köszönöm az infót !
Átolvasom és értelmezem a leírtakat, majd jelentkezem. -
GIORGIONE76
őstag
Sziasztok, kérnék egy kis segítséget, nem frissül a win10, a 1909-re
olvastam hogy másnak is volt probléma, de kérdeznék,
elkészítettem az USB stickre az MCT-vel,
tudok a clean installon kívül mást is? javítani? upgradelni?
meg szeretném őrizni a jelenlegi dolgaimat....Előre is köszi!!!!!!
-
King Unique
titán
válasz
Csatravi #108986 üzenetére
Megnézed a rendszerkövetelményeket, ami a CPU-kra vonatkozóan is részletezve van. Ha azok stimmelnek, akkor elvileg futnia kell az adott gépen a W10-nek.
Aztán hogy gyakorlatilag mennyire lesz rendben, azt értelemszerűen tényleges kipróbálással lehetne kideríteni. Vagyis az innen letölthető és az alábbi képen szemléltetett frissítési segéddel / MCT-vel közvetlenül upgrade-elni W7-ről, ahol az eszközök a művelet megkezdése előtt általában ellenőrzik a kompatibilitást, ami az általad linkelt videóban is látszik. Másik lehetőség a tiszta telepítés külön bootolt telepítési adathordozóról (pl. pendrive), amihez pl. ebben a blogbejegyzésben vannak instrukciók.
Ha nem opció számodra a hagyományos telepítés, akkor még a VHD boot jöhet szóba, valamint ha van megfelelő sebességű és tárolókapacitású USB-s tárolóeszközöd, plusz a gépen USB 3.X port, akkor a Windows To Go is, amihez ebben a hozzászólásban + ebben a leírásban vannak további instrukciók.Ha a standard telepítést/upgrade-et választod és első körben csak kipróbálási céllal, akkor célszerű a meglévő W7-es rendszerekről komplett mentést készíteni, amiből szükség esetén később 1:1-ben visszaállíthatók. Ez megoldható Windows 7-nél is a beépített eszközzel, valamint külső programmal egyaránt, ahol az utóbbinál pl. a Macrium Reflect használata javasolt.
-
gumimaci1235
tag
válasz
st3v3np3t3r #109018 üzenetére
persze, de ez az előzményből nem derült ki.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
gumimaci1235 #108978 üzenetére
mondjuk egy szimpla kérdésből? nem mindenkinek futja 1-2 éves,esetleg 3 éves laptopra
-
Csatravi
senior tag
válasz
zolee001 #108995 üzenetére
Szóval mind a két hozzászólás nekem jött ?
Ha felrakom az Update Assistant progit akkor eddig elég futtatnom ? Így kiderülhet hogy kompatibilis-e a gép vagy sem ? Vagy ezt a programot nem azért ajánlottad ?
Ha Virual Hard Disk-re telepítem akkor a telepítéskor a boot szektorba is beleír. Most bootoláskor bejön a menü ahol a három oprendszer közül választhatok. Itt megjelenik a win10 is vagy itt majd szerkesztgetni kell ? Vagy a win10 eltünteti a bootmenüt és el sem érem a többit. -
junior11
veterán
-
Wolfskin
őstag
Heló,
Win10 pro ez egyik gépen nem tudom a videókhoz társítani a media player classicot. Más gépeken ok, de egyen nem reagál rá. A program fut, ha megnyitom benne lejátszik, de valami blokkolja a társítást. Se a Gápház /alapértelmezett alkalmazások, se a tcm/jobb klikk/társítás, semmilyen úton nem tudom elérni, egyszerűen meg s nyekken, nem tesz semmit. Más gépen ezt pár klikkelés. Mi lehet? -
junior11
veterán
válasz
Bogyó bá' #109010 üzenetére
Így már érthető, köszi. Nálam, ha bekapcsolom a gépet, pár percen belül magától rákeres, többnyire a Defenderhez lévő fríssítéséket így szedi le, néha manuálisan én is rákeresek.
Ami viszont még érdekes volt a mai nap számomra, először léptem be safe módban a Win10-be, ill. akartam volna - hálózattal és nélküle is, viszont a bejelentkezéshez kérte a jelszót (MS outlook fiókot használok), de hiába próbáltam, egyszer sem fogadta el, pedig ellenőriztem, helyesen írtam be, mindkét gépen ez volt (böngészőben a fiókba bejelentkezve simán ment)... Nálatok is volt ilyen vagy hogyan léptetek be csökkentett módban? PIN-t itt nem fogad el, csak jelszót, helyi fiókom nincs, csak az MS fiókom jelszavát adhattam meg. A neten jópár ilyen panasz van, hogy nem tudtak belépni, mert a rendszer folyton hibás jelszóra hivatkozott, de megoldást nem nagyon találtam...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox Series X|S
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- EA Sports WRC '23
- Elektromos cigaretta 🔞
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest