Aktív témák
-
geckowize
őstag
válasz
sfdrakex
üzenetére
sfdrakex:
Azt a task managerben bepipáltad hogy mutassa a rejtett folyamatokat is?
Ha az "összes felhasználói folyamat megjelenítése" gombra gondolsz akkor igen. Rejtett folyamatok megjelenítését nem találtam.Vírus, trójai, spy vadászokat ráküldtél már a gépedre?
ESET Smart Security-t lefuttattam, talált egy speedupmypc fájlt, amit már akkor szedtem le véletlenül mikor a processek után keresgettem google-n és a processlibrary.com-ról átirányított - feltehetőleg valami álcázott oldal lehetett - de nem telepítettem fel, sőt még a letöltést is megszakította az ESET, úgyhogy nem hiszem, hogy az az oka, mint már mondtam, a lassulás után történt a fájl letöltése.Spybot S&D-t is lefuttattam, nem talált semmit. Mi javallott még?
pzstm:
Resource Monitor? (Erőforrás-figyelő)
Az is megvolt, átlagolt cpu kihasználtság szerint raktam sorrendbe, onnan mondtam, hogy mw2 kb 50%, van pár 5%-os process, többi nulla egész valamennyi...
Óriási butaság volt mind a feltételezés mind pedig az eltávolítás
Én is annak tartottam, csak google-ba beírva néhány fórumon erről is volt szó, hogy lassult a gép sp1 után...Esetleg valami tuning, drivertelepítés, "optimalizációs csoda futtatása" nem történt mostanság?
Tuning szóba sem jöhet, mert notebookról van szó. Az a gond, hogy ez csak játéknál jött elő, átlag felhasználás mellett nem vettem észre, hogy ennyire dolgozna a proci, így azt sem tudom milyen időintervallumtól kezdve kéne gondolkodni, miket is telepítgettem.
Wise PC Engineer optimalizációs csodának számít (rossz értelemben)? De azt se mostanság futtattam... -
-
geckowize
őstag
Hali!
Van egy olyan problémám, hogy a processzort nagyon lefoglalja valami, amit nem látok task managerben.Azt hittem az SP1 az oka, de azt leszedve sem volt javulás,ó. Igazából grafikai alkalmazásoknál látszik meg a teljesítménycsökkenés és a túlzott cpu kihasználtság. CoD:MW2-ben vettem észre, hogy akadozik a játék, holott 30-as pingem van és ugyanolyan grafikán játszok, mint előtte (régebben 80-120 fps körül mozgott, most 40-50 körül van és leesik néha 10-20-ra, beakad mint atom), taskman-ben ugyan 50%os az mw2 cpu kihasználtsága, meg még van pár folyamat, amelyek nagyon kis százalékban használják, erre a grafikonon 100%-os kihasználtságot mutat...
3dmark06-ot is lefutattam, ekkor vettem észre, hogy 6000 pont körüli overall score helyett (amire előtte képes volt) 4500 körülit adott, jó ez még annyira nem releváns, de a procira 2200 helyett 960 pont...
Kilőttem minden felesleges alkalmazást (gadgetek, sticky notes), csak eset smart security megy, razer driver, synaptics touchpad driver, és így akadozik, nem tudom kideríteni mi eszi ennyire a procit, mivel nincs benne task managerben semmi olyan, ami ilyen mértékben zabálja.
Leszedtem Process Explorert, de azzal sem kerültem előrébb. Minden drivert újraraktam, az se segített, már fogalmam sincs mit csináljak. Az nyilvánvaló, hogy nem az mw2 a hibás, mivel 3dmarkban is ilyen csúf eredményt adott a procira. Bár win élményindex nem pontozta lejjebb, ez fura.
Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 8GB DDR4 256GB SSD GTX 1650 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Kingston Fury Renegade 2666Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
De már soha nem tudom meg, hogy mi volt a baj