- Ultranagy sűrűségű rackkonfigurációkba jött az NVIDIA RTX PRO kártyája
- A tajvani chipgyártóknak is beteszi a kaput a Hormuzi-szoros lezárása
- Vékony, sokgombos, játszós és produktív: így jellemezhető a Corsair klaviatúrája
- Az ASUS megvillantotta a ROG Strix G szériás noteszeinek 2026-os mezőnyét
- Megjött az Antec Flux Pro baglyos kiadása
- Samsung LCD és LED TV-k
- ASUS blog: 2K-tól a 4K-ig és tovább a Radeon RX 9000-es szériával
- MacBook Neo vs MacBook Air – Megéri a félár?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple MacBook
- LG LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Idővel kicsúszik az aljzatból a 12V-2x6 tápkonnektor?
Aktív témák
-
Colos1
őstag
válasz
moonman
üzenetére
"a superfetch kicsit más téma, Vistán valóban képes volt kicsit belassítani boot után közvetlenül, de Win7-nél alaposan átírták, egyáltalán nem fogja a gépet, ez is csak háttérben tölt, tehát a user által végzett munkánál semmiképp nem kerül előrébb."
Ezt meg tudom erősíteni, lejjebb (vagy feljebb, kinek hogy van beállítva) írtam, hogy figyeltem a superfetchet, kb 5 perccel a boot után indul, és "háttér" prioritással fut. Ha közben elindítom mondjuk a skype -ot, arra az időre a 100%-os HDD kihasználtság megszakad - megszakítja a prefetchelést -, megnyílik a progi, majd folytatja az előtöltést.
Bár néhány dolgot betölt indításkor is, de ez olyasmi lehet, mint ami az XP -nél volt, hogy van boot- és alkalmazás prefetch. Boot prefetch alatt a rendszerindítás alatti, és ha jól emlékszem az indulás után 1 percen belül induló folyamatok, programok voltak betöltve, míg az alkalmazásprefetch az 1 perc utáni progik voltak. Ezért XP-nél - a gyors induláshoz - nem kikapcsolni kellett a prefetchet, hanem beállítani, hogy csak boot prefetch legyen. Ez lehet hogy működne win7-en is, mert a registry ezen része majdnem megegyezik, de még nem próbáltam ki, mert a fentiek miatt feleslegesnek tartom.
Aktív témák
- PC Game Pass előfizetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i7-12850HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4377
- Használt 1TB NVME SSD-k.
- Új Honor X7d 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Asus B250M i3 6100T 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest