Hirdetés

Aktív témák

• Tamy

őstag

Sziasztok!

Adott egy gép amin két fiók van, egy rendszergazda és egy felhasználó. Azt szeretném, ha a felhasználó alatt is futna a HD Sentinel, hogy ellenőrizhető legyen a merevlemez állapota, hőmérséklete, de csupán emiatt ne kelljen rendszergazdai jogosultságot adni neki. Így viszont nem hajlandó elindulni, mondván, hogy "Rendszergazda jogosultság kell a merevlemezek kezeléséhez. Kérem engedélyezze az alkalmazás számára a megfelelő jogosultságokat."

Hogyan tudnám beállítani, hogy a felhasználó is hozzáférjen? Igazság szerint olvasás jognak szerintem elégnek kellene lennie, az meg pl. a Logikai lemezkezelőhöz is van. Végső esetben azt is próbáltam, hogy a HD Sentinelt rendszergazdaként futtatom, de ez XP alatt nem oldotta meg a gondot, Win 7 alatt pedig hiába pipálom ki, hogy rendszergazdaként fusson, be se kéri a jelszavát, csak némi gondolkodás után ugyanazt a hibaüzenetet dobja ki. Mondjuk ez egyébként sem lenne megoldás, hogy minden indulásnál meg kelljen adnia a felhasználónak a rendszergazda jelszavát is, és valószínűleg úgy sem működne (XP alapján gondolom). Próbáltam azt is, hogy a felhasználóhoz hozzáadom Teljesítményfigyelő felhasználói csoportot is (a leírása alapján még ezt tudnám elképzelni), de hiába.

Aktív témák