Hirdetés

Aktív témák

• tomargus

csendes tag

válasz eszgé100 #3894 üzenetére

Sziasztok.

Egy elég komplex problémám van Win7 telepítésekor merült fel. Kondiciók:
    egy 750 gigás vinyón van több külöböző méretű partició, ebből 1 rendszer, 2 kiterjesztett és 3 logikai
    1 10 Gb
    2 300
    3 200
    4 100 (igen, byte-ra)
    5 cirka 100
    6 cirka 40

No most C n pihen egy XP. Van egy telepítőlemezem Sevenhez ami nem bootolható. A particiók közül az egyedüli amit formázhatok az 5-ös, keletkezik is elég hely. Leválasztok róla 30 G-t, az elég Seven plusz hib, plusz pagefile ra. Csakhogy! Nem formázhatom C: -t(az egyetlen system partition) mert akkor nem tudom elinditani a seven telepítőt. A leválasztott 30 G-t nem tudom C:\ hez olvasztani, mert logikai partició. A maradék helyre (a formázott 100ból) feltettem egy sevent. Nem akarok multi boot ot, az xp nek mennie kell. De hogyan?! :S Létezik olyan program, amivel formázás nélkül meg tudom növelni a system partition méretét ugy hogy azon van egy ÜZEMELŐ op rendszer? Egészséges az hogy melléteszek egy sevent, amjd pedig kitörlöm az XP t? Egyáltalán, hogyan lehet kitörölni egy XP t? Úgy hogy a Seven maradéktalanul megmaradjon? Ismétlem: most a Seven egy logical partition -ön van, és nem szeretnék multi boot ot. Ötletek a megoldásra? ("vegyél bootolható Sevent" és "töltsd le bootolható") válaszokkal szerintem ne terheljük a servert. A lényeg, hogy csak TIZ GIGA rendszerpartició és ahogy tudom, logical partitiont nem tudok systemhez olvasztani, akár hasznáaltban van akár nem. Szerintetek mi lehet a megoldás?

Aktív témák