Hirdetés
Aktív témák
-
BenJoe80
senior tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Na, megy most már minden szépen... sikeresen elindítottam a gépet és feltelepítettem a Windows 7-et. Szóval így áttekintve az egész bonyodalmat - lehet, hogy hülyeséget mondok - de az, hogy a felerőltettem a az alaplap telepítő CD-jéről az alaplapi hangkártya driver-ét bekavart valamiért, de olyan mértékben, hogy a gép lefagyott, el sem indult és még a BIOS beállításomat is átállította - igaz csak részlegesen.
Válaszolva kérdésedre igen, a Seagate 200GB-os SATA merevlemezre volt mindig is szánva az OS (egészen pontosan azon a merevlemezen csináltam egy 30GB-os partíciót és arra lett telepítve). Aztán ebben a kavarodásban valahogy, valamiért ez OS merevlemez nem az első merevlemez lett a BIOS-ban. Mondjuk ilyet még csak nem is hallottam, hogy létezhet, hogy BIOS egy driver miatt módosulhat.
Az még mindig egy rejtély, hogy miért írja ki a Primary IDE Master-hez, hogy [Not Detected], a Primary IDE Slave-hez miért rendeli a WD 250GB-os IDE merevlemezt és a valódi OS partíciót - a Seagate 200GB-os SATA vinyót - pedig miért a Third IDE Master-hez rendeli??? Eleve:
- miért IDE-ként kezeli az összes SATA meghajtót, optikai meghajtót (ugyebár mindegyikhez azt írja ki, hogy IDE)?
- miért nincs Primary Master (elvileg mindig ez az OS meghajtó)?
- a valódi OS meghajtó miért Third IDE Master és miért nem Primary?
- eleve miért van az IDE-s meghajtó előbb mint a SATA-sak (nem fordítva kéne lennie)?Szóval ez nekem ez így elég zagyva, bár mióta az eszemet tudom, ez ennél a gépnél így működött...

A BIOS-ban, az IDE Configuration\Configure SATA As-nél van három mód:
- Standard IDE (jelenleg ez van beállítva - ez is volt mindig)
- AHCI
- RAID modeTovábbá az Onboard IDE Operate Mode-nál [Enchanced Mode] van beállítva és lejjebb az Enchanced Mode Support On-nál pedig megin három választható variáció:
- S-ATA+P-ATA
- SATA mode (ez van kijelölve)
- P-ATAEzek így okay vagy valamit mást kéne beállítani?

Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Építő/felújító topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amazon Fire TV stick/box
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- Elektromos cigaretta 🔞
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest