- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
-
coco2
őstag
válasz
tylerddd #25134 üzenetére
A belépő képernyőn van egy olyan kiírás, amit a screenshot mutat. Arra klikk, és az opciók között lesz belépés microsoft fiókkal, ahogy a fiók jelszavát kéri.
Amikor a pin-t sokszor elrontják, a gép egy olyan kódot kér, amivel azt tudja ellenőrizni, hogy a keyboard egyáltalán rendesen működik-e, és hogy aki gépelni próbál, épelméjű-e, vagy csak a macska játszik a billentyűzeteddel, vagy olyasmi. Simán be kell neki írni jelszóként azt.
-
tylerddd
veterán
válasz
tylerddd #24619 üzenetére
Megoldottam a dolgot, minden nap tanul valami újat az ember. A megosztott mappákat én eddig hálózati helyként vettem fel. Most láttam egy vidóban, hogy ezeket simán a fájlkezelőből el lehet érni a megfelelő címet beírva az elérési út helyére (pl. \\Filmek\Akció). Ezután hozzáadtam ezeket a gyorseléréshez és kész. Funkció letudva és nem vergődik a fájlkezelő!
-
válasz
tylerddd #24439 üzenetére
Igen, ez jó(biztonságos) megoldás. Annyi nyűgje van, hogy nehéz követni.
-
-
-
-
futo001
senior tag
válasz
tylerddd #24426 üzenetére
Nekem engedelyeznem kellett az SMB1-et, hogy elerjem a NAS-omat. Igy is kert jelszot annak ellenere, hogy nincs beallitva, de erdekes modon az anonymous-t elfogadta mint felhasznalonev es jelszo.
Nem hiszem, hogy nalad pontosan ez a gond mivel en SMB1 nelkul nem is lattam a meghajtot de lehet erdemes korbenezni ilyen beallitasok kornyeken is.Whysperer
Ilyen gonddal en is talalkoztam es mivel a kabelt az elejen kizartam honapokig kuzdottem meghajtokkal, frissitesekkel meg mindennel ami eszembe jutott. Vegul csak kicsereltem a kabelt es 8 honapja egyszer nem fordult elo. -
-
-
poirot
őstag
válasz
tylerddd #22035 üzenetére
Én a Volume2-öt használom. Az egyik leghasznosabb kis segéd program.
A linket kicseréltem, innen le lehet tölteni. Remélem ez a jó.
Remélem jó a link, mert egy hasonló nevűbe szaladtam be, ami hasonló szabályzó mégsem tetszett. Tud magyarul, automatikusan indítom a windowssal, úgy van beállítva, hogy az egérgörgővel a taskbaron szabályozza a hangerőt. Rengeteg beállításai lehetősége van, de nem szoktam piszkálni, jóformán úgy tökéletes ahogy van.
-
-
válasz
tylerddd #21680 üzenetére
amúgy teljesen jó.
Egy hosszú listám van a hibáiról. Most csak fejből a legidegesítőbbek
- az intéző hosszú másodpercekig gondolkodik 1-2 mappa megnyitásakor (különösen ha egy hálózati erőforrást tallózok be.
- amikor kimásolok egy fájlnevet, amit beillesztenék egy levelezőbe, de a beillesztés helyett elkezdi pörgetni a karikát, és percekig vár...
- Megnyitnék egy WEB oldalt, mert sürgősen kell az infó, de előtte vergődjek át ugyanazon a varázslón, amin egyszer már átvergődtem magam 1-2 héttel ezelőtt.
- Hónapról hónapra, minden egyes frissítésben van valami bődületes hiba.
...
Mai hír. A világ egyik legnagyobb tech. cégének hány év(tized)ig tart a vezérlőpult GUI-t átalakítani/kivezetni a Gépházba?!Bár nem szorosan W11-hez köthető cikk, de jól mutatja az MS pofátlan hozzáállását. Arra mindenki emlékszik, mikor Steve Jobs azt válaszolta "rosszul fogod". Ha az MS állít ilyet, az teljesen rendben lévő, fel se tűnik az embereknek. Sokszor kettős mércét használunk
-
teptep
senior tag
-
King Unique
titán
válasz
tylerddd #21293 üzenetére
Ha a jelenleg használt Windows 11-gyel lett létrehozva az NTFS fájlrendszerű partíció, akkor pont nem feltétlen kellene hozzáférési engedély problémának lenni, bár ha ugye más az odamásolt fájlok és mappák létrehozó tulajdonosa, akkor előfordulhat.
Nem egészen, mivel abban az útmutatóban eleve szemléltetve van grafikus felületen is a beállítási lehetőség, a parancssoros plusz opcióként van feltüntetve. Ahol a lényeg, hogy a jelenleg használt felhasználói csoportot kell beállítani (tulajdonos cseréje) a meghajtó (partíció) tulajdonosának, amivel a bejelentkezés történik, ami megfelelő beállítása után normál esetben eleve nem kellene hozzáférési engedély problémának lenni. Ha továbbra is hozzáférési engedély probléma van, akkor nem lett megfelelően beállítva, ennyi.
-
-
King Unique
titán
válasz
tylerddd #21268 üzenetére
Mármint ha telepítés közben vagy után lett létrehozva a 2. partíció, akkor az oké, ellenben ha másik Windows alatt előre lettek létrehozva - nem derült ki a leírtakból - , akkor nem meglepő a hozzáférési engedély probléma. De bizonyos esetekben akár akkor is lehet ilyen probléma, ha a másolandó fájlok eredetileg máshol lettek létrehozva, más a létrehozó tulajdonos.
Egyébként az előző válaszban már le lett írva, hogy mi a gond, amihez még külön útmutató is linkelve lett egyértelműsítés végett, hogyan lehet a saját felhasználói csoportot beállítva tulajdonosnak grafikus felületen / parancssorban saját tulajdonba venni az adott mappát vagy értelemszerűen a teljes meghajtót, ha nem fájlonként, mappánként akkor ezzel bíbelődni a felhasználó. Ami max. pár perces művelet, vagy annyi se és már rég kész kellene vele lenni.
-
-
King Unique
titán
válasz
tylerddd #21253 üzenetére
Mármint egy különálló partíción / meghajtón, meg a Windows 11 0-ról történő újratelepítése után a megváltozott SID azonosító miatt lett ez (bővebben), mert normál esetben nem is a már meglévő Windows 10/11 rendszerpartíció felhasználói mappáiban szokott ilyen lenni, meg ha eleve rendszergazda jogú a felhasználó.
A megoldás ilyenkor a mappa vagy a teljes meghajtó saját tulajdonba vétele.
-
-
válasz
tylerddd #21253 üzenetére
tippre azért, mert amióta létrehoztad ezeket a mappákat, újratelepítetted a Windowst és az előző usered volt a tulajdonos
vedd vissza a mappa tulajdonjogait, itt egy leírás hogy kell (hehh, ez se mai hsz
)
-
vlevi
nagyúr
válasz
tylerddd #21236 üzenetére
Ha telepiteskor ker rendszergazda jogot, hát kérjen.
Pl program files könyvtárba anélkül nem tud írni, másolni.
Gond akkor van, ha a program minden futasakor ker ilyen jogokat.
Ez elfogadhatatlan, ilyenkor én dobom ki az ilyeneket, kivéve persze a diagnosztikai szoftvereket.
Pl amikor a total commander úgy van telepítve, hogy a program files könyvtárba tárolja a totalcmd.ini -t, az gáz. -
-
King Unique
titán
válasz
tylerddd #20876 üzenetére
Igen, köztudott hogy a Windows 11 ingyen aktiválható a már meglévő Windows 10 digitális licenccel és termékkulccsal is, amihez ebből fakadóan értelemszerűen nem szükséges a Windows 10
—►
Windows 11 in-place upgrade.Az új SSD vásárlása egyébként pont nem feltétlen indokolja az újratelepítést a 0-ról, mivel ilyenkor eleve adott a klónozás lehetősége a megfelelő célprogrammal. Viszont ha mindenképpen a tiszta telepítés a cél, meg nem cél a már meglévő Windows 10 megtartása és annak frissítése, akkor mehet nyilván a Windows 11 tiszta telepítése is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest