Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimmy399
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Igen, '25 második felében jelenhet meg és az átállás rá sokkal gyorsabb lesz, mert csupán egy sima újraindítás után elérhetővé válik a 25h2 mivel korábban letöltődik maga az új kód amit csak egy engedélyezni kell a rendszerben és 25h2 lesz a 24h2-ből
-
jimmy399
senior tag
Sziasztok!
Nekem is fennt van a 24H2, de lassan ideje lesz frissíteni 25H2-re, kíváncsi vagyok, miben lesz majd más, de a fő, hogy milyen bugok lesznek benne

Ahogy elnéztem alapból 25H2 van telepítve, de csak majd idővel engedélyezik a funkciófrssítéseket, tehát "kikapcsolt állapotban van sok minden", amíg az MS nem dönt a WU-n keresztül a bekapcsolásról, így a rendszer majd 25H2 módba vált.
-
jimmy399
senior tag
válasz
azbest
üzenetére
Az a gond, hogy a Windows eseménynapló totál használhatatlan, mert semmilyen bejegyzés nincs az esettel kapcsolatban.
Ahogy írtad lehetséges, hogyha lesz az SSD-hez új firmware akkor frissítem rá, mert windows 10 alatt is ugyan ez a hiba volt és most 11 alatt is.
Igen, olvastam a 24H2-es bugjáról, de ez eleve nem WD SDD hanem Kingston.
Ha jól tudom, akkor nem raid módban lett telepítve a win10 amiről frissítettem win11-re, de majd megnézem a BIOS-ban, ha van egyáltalán rá opció.
-
jimmy399
senior tag
válasz
Csupingo
üzenetére
Gyárliag még a kezdet kezdetén 1 TB-os HDD volt benne. Erről váltottunk egy OEM SSD-re ami hamar degradálódott, (kb1-1,5 év) és azóta egy Kingston SSD van benne, amit beírtam a korábbi hsz-emben.
A laptop az ideje nagy részében egy polcon pihen, néha asszony előveszi használi az ágyban fekve, aztán visszarakja a polcra. Nem ejtette sosem le, semmi komoly fizikai behatás nem érte a gépet.
Így nem gondolom ,hogy gond lenne a sok mozgatásból eredő hibára.Azért köszönöm a hozzászólást, bármi ötlet van még szívesen meghallgatom

-
jimmy399
senior tag
válasz
teptep
üzenetére
@azbest:
@teptep:A rendszer működik hiszen mindíg töltőn van a gép.
Nem a boot sorrenddel van a baj, hanem megy a gép folyamatosan és egyszer csak újraindul és eltűnik az ssd a gépből amit a bios se érzékel. Egy forced ki-be kapcsolás után mintha mise történt volna ismét működik.
Ha az elem merült volna le csak írná a bios indítás során, ezt már 25 éve is írta az akkori gépen hogy low battery. -
jimmy399
senior tag
Sziasztok!
Nemrégen telepítettem egy Windows 11 24H2-t párom laptopára. Windows 10 22H2-nél is csinálta azt, hogy megy a gép 1-1,5 hétig lecsukott kijelzővel, és egyszercsak, mikor felnyitjuk akkor random időközönként a BIOS fogad, hogy válasszak boot eszközt, mert nincs miről indulni. (Onnan lehet tudni, hogy megint elszállt a gép, hogy a centillátor süvít benne olyankor)
CTRL-ALT-DEL, checking media... hibaüzenet.
Ki kell kapcsolni, hogy ismét indulni tudjon a rendszer, mintha futás közben eltűnne a rendszerből az SSD (M.2) és aztán csak ki-be kapcsolás után jelenne meg ismét.
Ismétlem Windows 10 alatt is csinálta, és az eseménynaplóban semmi információ nincsen.
Ma kapcsoltam ki az auto újraindítást, mert eddig be volt pipálva.
A konfig:Acer Aspire A315-42G 16 GB RAM,
SSD: KINGSTON SNVS500Gsmart:
Critical Warning,,0,00,0,Engedélyezve
Composite Temperature (Kelvin),,313,00,0,Engedélyezve
Available Spare (Percent),,100,00,0,Engedélyezve
Available Spare Threshold,,10,00,0,Engedélyezve
Percentage Used,,23,00,0,Engedélyezve
Data Units Read (512000 b),,53 146 469,00,0,Engedélyezve
Data Units Written (512000 b),,29 466 321,00,0,Engedélyezve
Host Read Commands,,483 769 359,00,0,Engedélyezve
Host Write Commands,,509 996 439,00,0,Engedélyezve
Controller Busy Time (minutes),,113 800,00,0,Engedélyezve
Power Cycles,,236,00,0,Engedélyezve
Power On Hours,,18 088,00,0,Engedélyezve
Unsafe Shutdowns,,46,00,0,Engedélyezve
Media and Data Integrity Errors,,0,00,0,Engedélyezve
Number of Error Information Log Entries,,0,00,0,Engedélyezve
Warning Composite Temperature Time (minutes),,0,00,0,Engedélyezve
Critical Composite Temperature Time (minutes),,0,00,0,EngedélyezveValami tipp?
-
jimmy399
senior tag
válasz
Tappancs2001
üzenetére
Szerintem lépj be a BIOS-ba, F2 vagy delete gombbal majd egy F7-et nyomva belépsz a fejlett módban és ott a boot fülön változtasd meg a boot order-t a 990 Pro-ra.
-
jimmy399
senior tag
válasz
Tappancs2001
üzenetére
az UEFI BIOS-ban átállítod a boot sorrendet, ha minden jól megy, akkor az újabb verzió fog elindulni. Később meg gyalulhatod a 970 EVO-ról a korábbi windows-t, ha minden jól megy.
-
jimmy399
senior tag
Na, ezt nevezem visszafele kompatibilitásnak.
-
jimmy399
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Én is sokáig legacy/CSM-et használtam de most ez év elején én is beadtam a derekam, és UEFI módban tettem fel minden rendszert, mert adott volt a lehetőség végre.
Nemsoká egyre jobban elkezdek elmélyedni az UEFI shell-ben is. -
jimmy399
senior tag
Emlékszem a "régi" időkre, amikor még nem volt virtuális gép, direktbe telepítettem fel az Rc-ket meg a bétákat a gépre, és ha valami rosszul sült el, akkor meg ment az újratelepítés... (win7 béta1, béta2, Rc, Windows 8.0 béta, rc, majd a 8.1, aminek a rc-je nem ment fel, ezért vettem már a PIV helyett új modernebb gépet.
Aztán 2015-ben a win10 béták meg rc-k...) -
jimmy399
senior tag
Gyorsan feltettem egy virtuális gépbe, megnézem milyen, de a Tech2 videó alapján nem tűnik annyira elszabottnak, mint gondoltam. A középre igazított start menü dícséretes, viszont nekem már Win7 óta középrevan igazítva a kitűzhető alkalmazások ikonja.

Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Autószerelők, autószerelés
- Peugeot, Citroën topik
- Horgász topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Milyen monitort vegyek?
- Bittorrent topik
- Macska topik
- További aktív témák...
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Blackview Link 8 12,7" Tablet
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Xiaomi 15T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ezzel már biztos többet nyújt.