- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celithrandi
addikt
Lett egy olyan gondom, hogy nem nyílik meg a calc, ms appstore és alap ms programok. A program kezelőben alaphelyzetbe raktam a calcot utána működött majd pár indítás után nem, újratelepítettem, akkor is ment párszor majd utána nem. Ha a start menüből próbálok rákattinta akár a calcra akár az appstore ra nem történik semmi. Minden más rendben, hibátlanul üzemel. Mi lehet a gond?
Külön érdekes, hogy egyszer látszanak a telepített programok között ezek az alkalmazások majd utána nem látszanak. Konkrétan olyan mintha a comodo megfogná a futást, de nem történik ilyen -
Csorbi
addikt
válasz
Janika(1982) #17998 üzenetére
Notebookon sem. Legalábbis nálunk melóhelyen van majdnem 800, és mi "felügyeljük" őket pár kollégával.
-
Csorbi
addikt
válasz
Janika(1982) #17994 üzenetére
Érdekes, nekem az elmúlt 23 évben sosem okozott gondot, ha be volt kapcsolva. Semmilyen konfigon, semmilyen hálózati eszközzel. Most is be van kapcsolva, és 2.5GbE LAN kapcsolat van itthon egy Zyxel MG-105ös switch-el.
Szerencsés lennék?(Nem, nem hiszem...)
-
vlevi
nagyúr
válasz
Csorbi #17989 üzenetére
"Ha lemerül az elem, jó eséllyel azok is visszaállnak nem Win11 kompatibilis beállításra,"
Az sajnos egy BIOS frissítésnél is előfordulhat.
Nálam, legalábbis Ryzenes, ASUS lap, mindíg visszáll alapbeállításokra, mint pl. memória 2666Mhz, venti profil, satöbbi, ami most hirtelen eszembe jutott... -
Csorbi
addikt
És mi a helyzet a többi, Windows 11-hez szükséges BIOS beállítással? Ha lemerül az elem, jó eséllyel azok is visszaállnak nem Win11 kompatibilis beállításra, nem csak a dátum.
Teljesen nyilvánvaló, hogy az első lépés a hibakereséshez az elemcsere. Aztán egy BIOS frissítés, ha nem friss. -
MT90
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A Windows 10-et szeretném Win 11-re frissíteni pendriveon keresztül. Az eddigi pár gépen sikerült, de amit most csinálnék, azon a gépen is amúgy a elindul a telepítés, lefut, a végén, amikor újra kellene indulnia, kiírja, hogy a Windows 11 telepítése sikertelen.
16 GB RAM, 140 GB szabad hely, Intel i5-8400 processzor van a gépben, csak annyi, hogy elfelejti a dátumot és az időt, így a gombelem le van merülve? Esetleg emiatt nem sikerülhet? -
aelod
veterán
Szevasztok!
asrock qc5000-itx/ph ezen a vason 4GB rammal feltelepíthető a win11?
-
Pikaa
aktív tag
Sziasztok!
Win11, 64-bithez hol kapok aktiválási kódot jó árban?
-
Csorbi
addikt
Végül az egyszerűen formázott adattárolóra másoltam a kicsomagolt exe fájl-t és onnan telepítettem . Viszont a telepítő nem engedte több partícióra bontani az adattárolót .
Ezt kifejtenéd részletesebben, milyen kicsomagolt exe-ről van szó? Amit linkeltem "Windows 11 telepítési adathordozó létrehozása" opciót egy MÁSIK gépen kell elvégezned, és ott a letöltött exe futtatásával - ez csak egy egyszerű kis program, nem tudom mit csomagoltál ki - ELKÉSZÍTENI magát a Windows 11 USB telepítőt. (Ő letölti a telepítőt, és a behelyezett erre a célra szánt USB drive-ot megcsinálja bootolható Win11 telepítővé).
Utána a telepítendő gépet az elkészített telepítővel indítod, és felrakod rá a Win11-et. Lehet több részre partícionálni, csak telepítés közben el kéne olvasni a felkínált lehetőségeket, van opció a testreszabásra. -
ooloo
őstag
válasz
Csorbi #17974 üzenetére
Végül az egyszerűen formázott adattárolóra másoltam a kicsomagolt exe fájl-t és onnan telepítettem . Viszont a telepítő nem engedte több partícióra bontani az adattárolót . Utólag ezt meg lehet tenni úgy , hogy a feltelepített operációs rendszer nem sérül ?
Csupingo : Dehogynem ... éppen ez történt . Átlagos felhasználó vagyok ... annak is a legalja .
-
Csupingo
veterán
Nem azért indul újra, mert a biosban állítottad be fixen, hogy a pen-ről boot-oljon? A pen meg a gépben maradt?
Más: ez igaz lehet?
"Konkrétumokat nem árult el a vállalat, de annyi biztos, hogy 2024. március 6-án életbe lépő törvény miatt a Windows 11 mellett a Windows 10-ben is eltávolíthatónak kell lennie az összes gyári alkalmazásnak, csak a porcelánboltban lévő elefántot kiemelve az Edge böngészőtől is megszabadulhatnak majd a számítógépezők." -
Csorbi
addikt
Minek a Rufus? Mit szeretnél vele?
Ha Win11 telepítőt szeretnél, ott az MCT, azzal csináld.
Windows 11 telepítési adathordozó létrehozásaBIOS-ban az USB Boot legyen beállítva, mint választható lehetőség.
-
ooloo
őstag
megoldódott , de csak félig ...
Valamiért a 2 TB os Samsung 990 Prot nem ismeri fel a BIOS , és nem hajlandó feltelepíteni az operácoós rendszert . Van itthon egy Intel 600P is , de azzal sem megy . Maga a telepítés szépen elindul , de amikor közli , hogy újra kell indítani a gépet , akkor a reset után a BIOS-t kapom az arcomba .
Ja .... , hogy a BIOS-ban az SSD-n kell újra indítani a rendszert . Mintha régebben nem így lett volna . Mindenesetre így már jó lesz ... talán .
-
ooloo
őstag
válasz
Doky586 #17965 üzenetére
Neked is köszönöm a segítséget !
Azonban elakadtam ....
A pendrive-ot frissen formáztam és letöltöttem a rufus programot is . Viszont nem tudom a rufus programon belül telepíteni pendrive-ra , mert az alaplap gyártójának honlapjáról letöltött legfrissebb BIOS exe file . Ezt a rufus nem ismeri fel , mint bootolható programot
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Olvastátok a 110 MB-s W11-es cikket?
Esetleg valakinek van linkje erről az image-ről? Kerestem de egyedül NTDEV github oldalán találtam a Tiny builder-t, de konkrétan kiírható iso-t nem. -
Csorbi
addikt
alaplaphoz friss BIOS: igen
internet nélküli telepítésnek én semmi értelmét nem látom, felrak amit felrak, utána pedig Te magad felraksz mindenből legfrissebbet amit találsz. Ebből nekem gond sosem volt 20 év alatt, közel 2.000 gépnél ami munkából adódóan a kezeim alatt megfordult.
BIOS-ban az UEFI only-t és a Secure Boot-ot kell bekapcsolni, valamint a TPM-et.
-
ooloo
őstag
Üdv ,
Egy tiszta win11 nél érdemes a telepítést internet nélkül telepíteni és a legfrissebb illesztőprogramokat - a különböző hardverekhez - letölteni egy pendrive-ra a gyártó honlapjáról ? Ugyanakkor azt is kérdezem , hogy érdemes az alaplaphoz a legfrissebb BIOS-ra frissíteni ?
Továbbá , mit és mire érdemes a BIOS-ban átállítani/beállítani még az operációs rendszer telepítése előtt ?Az operációs rendszer win11
Alaplap
Processzor
Memória
AdattárolóA választ előre is köszönöm !
-
5leteseN
senior tag
-
5leteseN
senior tag
Érdeklődnék, hogy mi a teendőm, amikor a W11 alatt létrehozott NTFS-es HDD-t nem látom a W11 alatt, Linux alatt igen, és ott pedig azt súgta a GParted, hogy futtassak egy chkdsk /f utasítást W11 alatt!
... a nem-látható vinyón.
Nincs róla semmi hír a "Kötetek" és környékén a "Gépház"-ban. -
Bence942
tag
Kicsit idegesítő , de az a vicc hogy nem is mindig csinálja.. de most nincs kedvem belakni egy másik böngészőt , azért váltottam firefoxra mert a chrome akkorjában sokat evett a ramból , mostanra ez nem lett téma , de a firefox is annyit eszik plusz van ez a hiba is.. na mind1 azt hittem van rá észerű megoldás de nincs azért köszönöm!
-
-
Zoz
őstag
válasz
Donki Hóte #17950 üzenetére
Tiltsd le a Gyors rendszerindítást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Politika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Építő/felújító topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Haditechnika, harcászat
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest