Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
zolee001
üzenetére
én is üzemeltetési területen dolgozom és sajnos az utóbbi pár évben tagadhatatlan a minőség csökkenése.
nem mintha a consumer vonal sokkal jobb lenne: én aztán tényleg szerettem a Vista-t meg a 8-ast is, a WP - Metro korszak volt a kedvencem. de a win11 abszolút nem hoz lázba, a tényleges újítások közül csak az androidos appok futtatása az egyedüli feature ami talán hasznos lenne. -
zolee001
őstag
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Tisztában vagyok vele,de a fiuk a bányában dolgoznak:
Microsoft is working on a new Snipping Tool for Windows 11
Windows 11 redesigns Microsoft Paint and Photos app
Microsoft Store on Windows 11 gets UI and performance improvements
Some Microsoft apps are getting a new design for Windows 11
Microsoft Store to get new animations on Windows 11
Some Windows 11 SKUs will ship in dark mode by default
Microsoft is modernizing system alerts design in Windows 11
Windows 11: Control Panel is here to stay, but it’s being slowly replaced----10 év alatt nem sikerült
Check out the official intro video of the new Azure product family icon-----Aludni nem tudtam mert már annyira vártamMindeközben:
Windows 10 KB5004237 fails to patch performance issues, but a fix is coming
Microsoft is rolling out emergency fix for Windows 10 printing issues
Microsoft fixes a new print nightmare as July Cumulative Update breaks Zebra and Dymo receipt printers
Windows 10 KB5004945 is causing major issues for some users
Microsoft’s Out-of-Band fix for PrintNightmare already by-passed by hackers
Microsoft admits to signing Chinese rootkit kernel driver---Erre +10 pont
Windows Hello authentication bypassed with fake cameraCsak unalmamban az elmult 1-2 hónap hirei pro(?) és kontra,az exchange botrány,solarwinds,domain admin rights bárkinek ha pki van telepitve. Bravó
Mint üzemeltetö azt mondom,hogy nem a virusoktól vagy a hackerektök kell tartani hanem a WU-tól mert a nyomorék "design" az baromi fontosNem,nem vagyok MS hater a cég termékeivel foglalkozom de a tények azok tények
-
ricsi99
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Minden kocsiban is van már "computer"
... valamiért nem win fut rajta 
Ha a tesztelésre kiadott verzió, alapvető hibákkal küzd ,az azt jelent a kiadott végleges verzió is tele lessz "meglepik"-kel...,aztán csak a soha el nem fogyó hibajavító patch hegyek...
Userek 99% meg pont tesz magasról ,az "új fejlesztésekre"... különösen akkor ,ha reggel indítanád a géped és lutri ,hogy indul e rendben ,frissitések sikerültek e?
Kocsiból persze ,sose használnál olyat ami reggel ugyan ezt játszaná el.
-
zolee001
őstag
Arra utaltam volna ,hogy ez az uj csodás "serviceing model" bevezetése óta nem mulik el hónap,hogy vmit ne csesszenek el,lásd printing nightmare 3dik felvonásnál tartunk
Több 100 gépet üzemeltetek idestova 20 éve és nem buildszám harácsoló vagyok mint itt sokan igy munkámból kifolyólag kell használnom
Alap amatör hibák napi szinten,a 2000,XP,Longhorn,Vista,7 bétáiba,n valami oknál fogva anno nem fordultak elö ennyi és ilyen hibák (Nem a publikus bétákra gondolok)
Nem teljesen értek egyet akik ész nélkül védik a "mundér becsületét" mert a szent kedvenc cége terméke.
A beharangozott Céoud PC startja is milyen jól sikerült,hivatalos formula szeint a hu de nagy érdeklödés miatt cancelelték a trialt,biztosan elfogyott a proci idö vagy a ram az azureban...hogyne -
De vágod hogy ez insider/béta verzió. Ez fog is hibákat tartalmazni.
Nyilván a végleges is, de mégis ezt használjuk. Annyi olyat olvasok itt, hogy a windows így rossz úgy rossz... stb. Ennek több mint a fele user hiba, vagy nem megfelelő beállítás. És igen lesznek hibák windowsba. Lehet linux-ot használni ingyen, és nagyon sokan nem veszik a fáradságot, hogy megtanulják azt használni. -
szabonagyur
félisten
válasz
zolee001
üzenetére
Igen akkor eladom és veszek másikat, elkerülve a gyártót. Ha valamit úgy látom nem megy, nem erőltetem.
Vagy Te kitartasz a gyártó mellett?

Itt meg szoftverről beszélünk, nem összehasonlítható egy autóval, főleg egy insider funkcióról beszélünk, ami a standard használatot nem befolyásolja. Valahol vanna benne van az insiderré való válás folyamatában, hogy saját felelősségre.
-
zolee001
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Remélem ha az autod hónapról hónapra meghibásodik a gyártó hibájából akkor is ezt a nézeted vallod
-
zolee001
őstag
Microsoft offers fix for missing Windows 11 Beta channel option
[link]
Ezeket törvényileg kellene már eltiltani a software gyártástól -
szabeska
addikt
Win11-re frissítés után érdemes átnézni minden beállítást egyesével (tudom, ez sokak számára nem újdonság
), a meghajtók optimalizálása pl átállt "naponta"-ra, ami felesleges
Drága windows több dolgot is alapértelmezettre/másra állított, pedig ugye nem tiszta telepítést csináltam. Én pl a hw gpu ütemezést is kilőttem, jelenleg még nem kísérleteznék vele, sem a vrr-el 
-
BiP
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
Jogos a felvetés.
https://github.com/builtbybel/ThisIsWin11 -
-
westlake
félisten
Hasznos kis programnak tűnik.
-
niof
veterán
válasz
pajorgergo
üzenetére
Igazából semmi beállítást nem találtam hozzá. A jelenség az, hogy pl. nézek egy sorozatot (Project blue book), ami DD 2.0, sima sztereó rendszeren szól (HTPC - Dev channel build), és ha valami hang az egyik oldalról jön csak, akkor az kap egy térhangzás jellegű zengést. Néhány zenénél is felfigyeltem rá, hogy jobban szét van húzva a hang, mint kellene, vagy mint W10-en volt. De a legdurvábban játékban jön ki (PUBG) a dolog. Ha jön egy jármű, vagy lövéseket hallok, akkor ha közben forgok, akkor bizonyos szögben teljesen normális a hang, viszont ha elkezdek irányt váltani, akkor van olyan, hogy pl. a repülő hangja szinte nullára redukálódik, miközben ott van a fejem felett, és ezért hangos kellene legyen.
És ez biztos, hogy W11 jelenség, mert úgy tettem fel, hogy a gaming gépre, hogy insider beta csomagként jött, majd csináltam egy alaphelyzetbe állítást, és mindent újratelepítettem, a Steam-et is, meg a játékot is, meg minden drivert is. Egy nappal előtte meg W10-en teljesen rendben volt a hang... -
niof
veterán
Olyat tapasztalt valaki, hogy filmeknél, zenéknél fura 3d hangzása van az audio-nak? Elvileg nincs semmi effekt bekapcsolva... Felraktam a beta-t a játékra használt PC-mre, és ott is jelentkezik a dolog. Elég zavaró...
-
King Unique
titán
válasz
westlake
üzenetére
Alapvetően Windows 10-nél is kiadástól függő az életviklus, támogatási idő hossza, lásd egy másik válaszban. A támogatás megszűnése után ez az "utána is lehet használni" technikai értelemben igaz, működni fog utána is, ellenben egy EOL/EOS Windows éles, online használata mellett nem nagyon maradnak észérvek és nyilván nem javasolt, a tekintetben nincs miről beszélni, váltani kell támogatott verzióra és azt használni, ennyi.

-
westlake
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Bizonyos Windows 10-es buildekre 2025-ig van támogatottság, de utána is lehet használni.
#1173: A Windows alatti frissítést (ISO, Windows Update) bármikor meg tudja szigorítani a Microsoft úgy, hogy valóban csak olyan hardverekkel működjön a Windows 11, amilyennel ők akarják. Egyedül a friss telepítésre (ISO -> boot) nincs ráhatásuk. Ezt is meg tudnák oldani, de emiatt nyilván nem fogják átalakítani a telepítő felépítését, ami már hosszú évek óta jól működik.
-
King Unique
titán
válasz
Csengődi
üzenetére
Hát azért minden, akármilyen régi és szutyok PC-re nyilván nem feltétlen kellene, meg nem véletlenül vannak azok a rendszerkövetelmények... Új PC-t, laptopot nem is feltétlen kell azonnal a megjelenésnél venni, 2025-ig használható még a W10 is, meg amire annak támogatása véget ér, addigra már amúgy is esedékes lenne a hardverfejlesztés, vagy új PC vásárlása.
De amúgy igen, ha igaz a hír és a W11 végleges változatánál nem fog engedni a Microsoft a rendszerkövetelményekből, akkor a nem támogatott hardverkonfigurációknál lehet hackelni, tákolni.

-
westlake
félisten
válasz
Csengődi
üzenetére
Amióta van Windows 11-es telepítő, azóta van módszer a követlemények megkerülésére.
Miért kellene új gépet venni? A Windows 10 már snassz egy majd 15 éves gépen? Hogy a Windows 7-ről már ne is beszéljünk, ami megfelelő odafigyeléssel még mindig biztonságosan használható. Imádom, amikor a "kell" szót használjátok az élethez nem szükséges dolgokkal kapcsolatban.
-
Csengődi
csendes tag
válasz
Johnny001
üzenetére
Remélem lesz olyan hekkelés amivel minden gépre fel lehet tenni, mint ahogy a W7-hez volt a Ryzenekhez. Nagyon várom. Kíváncsi leszek lesz-e verseny, hogy ki tudja régebbi gépre feltenni. Én drukkolnék neki, hogy Core2Duo gépekre még sikerüljön. Nagyon sok ismerősöm még ilyen gépekkel asztaliakkal és laptopokkal nyomul és nem igen van pénzük megvenni az újabb gépeket ( van olyan család ahol három gépet kellene cserélni és az már horror összeg a mostani fizetések mellett ).
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Miután megvette a legújabb gépét mindenki, mindenen fog menni!
By.: Johnny
-
nosiapu
csendes tag
Acer ES1-132-es gépem van. Telepítettem rá a Windows 11 betáját. Újraindítás után nem jelenik meg a dokkolós tálca(marad a régi), nem jön elő a Start menü, sem a Windows gombra, sem a bal sarokban lévő tálca
ikonra kattintva, a Keresés ikon sem működik. Van valakinek ötlete, mi az oka? (kénytelen voltam a Visszaállításhoz fordulni). Köszönöm a tippeket! -
email6
tag
Valószínűleg nagyon kis réteget érint, de hátha: egy Dell Venue 8 Pro [link] tabletre telepítettem fel kb. 3 hete. Sokkal jobb, mint a Win 10 valaha volt, persze nem hozza a 8.1 tabletes kényelmét, de közel van hozzá. Ráadásul fürgébb is.
Így, hogy egy Atomon is szépen fut, vicces a rengeteg kizárt erősebb, modernebb CPU. -
Floyd80
addikt
Sziasztok,
írják a beta-ra is kijött a 22000.100, ha átváltom a channelt, akkor újra kell telepíteni az egészet?
-
marquuard
veterán
Azaz, pont O&O-t váltotta. Alig bírtam belépni az Insider-be, mindenféle blokkolás-aktiválás kombinációt elkezdtem próbálgatni, aztán feladtam. Nem sok supportot sikerült kapnom. Anti-Beacon viszont (kopp-kopp) rendben van, legalábbis nem "tett tönkre" nekem kellő funkciókat. Persze mindkét program pont azt csinálja, amiről híres.
-
Cs1csó
titán
válasz
marquuard
üzenetére
Látom már ez ilyen telemetria blokkoló. Van ez ingyenesben is pl. O&O ShutUp10
-
marquuard
veterán
Világos, viszont ez nem az Anti-Malware (licenszelt Kaspersky-t használok), hanem az Anti-Beacon. Ha ragaszkodnánk a kérdés -> válasz logikához, akkor mi lenne a megoldás? Exportáltam a task-ot laptopra, de látszólag valami nem stimmel a fióknévvel, egyelőre nem látom a hibát.
-
Cs1csó
titán
válasz
marquuard
üzenetére
"Spybot" -----> kuka
Helyette: naprakész oprendszer és programok, az adataidról - főleg a pótolhatatlanokról - rendszeres mentés egy külső adathordozóra legalább egy helyre.
Beépített Defender vagy egyéb védelem használata pl. Kaspersky, ESET, Norton, Avast, F-Secure
Böngészőben valamilyen tartalomblokkoló használata pl. Ublock OriginHa vannak szenzitív képeid adataid azokat esetleg saját magad által pl. TrueCrypt programmal titkosítani, hogy ha el is lopják nem tudják azonnal zsarolásra használni.
Hébe-hóba pár külső jellemzően telepítést sem igénylő keresőt lefuttatni pl.: AdwCleaner, Emsisoft EK, DrWebCureIT, esetleg MBAM Free.
Kritikus oldalakon kétlépcsős azonosítás használata.
-
marquuard
veterán
Sziasztok. Kezdetek óta használom Win10-en a Spybot Anti-Beacon nevű programot. Nagygépen és laptopon is friss Win11 fut már, azonban laptopon valamiért nem tudom bekapcsolni a programban, hogy elinduljon a feladat a Windows indulásakor. Mindez működik a nagygépen, így csak arra lehet következtetni, hogy valamilyen Windows beállítás nincs, vagy ki van kapcsolva. Hogyan tudnám kideríteni, hogy mi hiányzik?
-
Ez a proci mizéria azért tényleg érdekes lesz ha megjelenik a végleges változat.....
Az én Ryzen5 2400G-m 2018-as modern proci, nehogy már kevés legyen a hivatalos rendszerhez. Nehéz elképzelnem, hogy pl. a ryzenek ne essenek bele a támogatási körbe.
Egyrészt rengetegen építettek ilyen proci köré rendszert, másrészt eddig a 11, problémamentesen fut is vele.Intel vonalon nem vagyok most képben, de ahogy olvasom, ott is vannak érdekességek.....
-
-
Johnny001
senior tag
-
Csengődi
csendes tag
Most tényleg képes lesz a MS a Rizen 1-eket kihagyni a W11-re alkalmas listából?
Hát tegyék az anyukájukba amit én gondolok ha erre képesek.
Az alaplapi videokártyák jók lesznek nekik? -
pearce1644
újonc
válasz
King Unique
üzenetére
Jogos, természetesen nem ez a fórum fogja megoldani ezeket a problémákat
Céges környezetben sajnos nem rajtam múlik a dolog, egyébiránt megoldottam az ilyen jellegű problémáimat. Sajnálom, mert óriási fan voltam korábban, de mostanában szerintem nem jó irányba halad a MS. Design szempontjából tetszik a W11 is, ha megtolnák a backendet is egy kicsit jobban akkor lehet hogy vissza tudnának csábítani, sajnos eddig nem sok esélyt látok rá
-
ricsi99
addikt
válasz
pearce1644
üzenetére
Csak is kizárólag a te érdekedben

A juzerek 99%-ának arra van szüksége ,hogy legyen varázsló mindenhez.
Szal a win átment digitális asszisztensbe.
S azért kell sorszámot húzni ,hogy láthassák ,hogy az userek épp mit igényelnek.
Win10 meg a végleltekig agyonpachelt bughalmaz... amíg (szerintem sose) nem lesz moduláris rendszer addig csak hízni fog minden olyan dologgal ami a kényelmet szolgálja .. -
King Unique
titán
válasz
pearce1644
üzenetére
Igen, csak ez megint ott hibádzik, hogy ezeket nem feltétlen itt kellene kérdezni és feleslegesen traktálni a jónépet, hanem értelemszerűen a Microsofttól, + ha számodra ennyire nem felel meg a jelenlegi működés és beállítási lehetőségek, akkor lehet akár más desktop OS-t is használni, ennyi.
Hát a leírtak alapján nekem nem úgy tűnt hogy annyira tiszta minden, pont ezért véltem jobbnak inkább elmagyarázni.
UWP téma, igen, már aki annyira foglalkozni akar azok gyomlásával, mert ugye nyilván nem minden user, nem mindenki kerít ennek ekkora jelentőséget, meg nyilván sehol nincsen az előírva, hogy azokat kötelezően el kell távolítani, lehet attól még használni a rendszert + egyéb programokat telepíteni és alapértelmezettként beállítani stb., pont ez a lényeg. 
-
pearce1644
újonc
válasz
King Unique
üzenetére
Távol álljon tőlem bárki megtérítése, tőlem mindenki azt használ amit akar, engem csak az érdekel hogy a MS miért nem tudja úgy csinálni mint ahogy régebben csinálta/mások most is csinálják ezt a frissítés dolgot. Tisztában vagyok a frissítések késleltetésének módjával, a kérdésem az, hogy miért nem tudom azt mondani hogy köszike majd jelentkezek ha alkalmas lesz, miért kell kötelezően sorszámot húznom a mindenhato MS-nél a frissítésre. Az Uwp bloatware kiírtásának tudom kb az összes módszerét, itt is azt szeretném megtudni hogy egy 40ezres szoftvernél miért kell foglalkoznom a candy crush eltüntetésével, akár placeholder akár nem
-
King Unique
titán
válasz
pearce1644
üzenetére
Le lett írva az előbb világosan, hogy adott a gépházban a szüneteltetési / szüneteltetési lehetőség, ott van a gomb évek óta csak rá kellene bökni szükség esetén, + hosszú éve óta minden hónap 2. keddje a patch kedd helyi idő szerint 19 órától, tényleg roppant nehéz, ja bocs, egyáltalán nem az.

Aztán az is le lett írva az előbb világosan, hogy a preinstallad UWP appok futása 1 kattintással tiltható a gépházban, szükség esetén (már aki annyira akarja) van amelyik ott közvetlenül el is távolítható és PS sem feltétlen kell hozzá stb., ezen megint nincs mit magyarázni. Ahogyan azon sem, hogy a diagnosztika adatok valahol szükségesek, korábbi Windowsokban is van/volt, a W11-ben is van/lesz, de szükség esetén beállítható az alap szint, diagnosztikai adatok megtekinthetők és törölhetők, stb.
A pingvines messiás hittérést meg lehetőleg nem ebben a topikban kellene elkezdeni, itt kb. senkit nem érdekel mi van azon platform rendszerereinél, itt a Windows 11 a téma és nem a Linuxok, meg amúgy nem is Windows 10, vannak az utóbbiaknak külön topikjai, köszi.
-
pearce1644
újonc
válasz
King Unique
üzenetére
Természetesen rohadjak meg hogy a napi munkám mellett éppen nem volt kedvem/időm a Windows Update végtelenül fontos frissítéshalasztási folyamatán végigmenni, ami még véletlenül sem tud megjeleníteni egy olyan single-click gombot hogy köszi de most hagyjál békén (mint pl egyes linux disztrók), hanem majd ő okosban megoldja a frissítést.
Kicsit a hozzáállással van a baj, egy alsó hangon 40ezres szoftvernél nem okvetlenül powershell scriptekkel szeretnék indítani telepítés után hogy kiírtsam a bloatwaret. Ugyanez igaz a telemetriára, érdekes módon az ingyenes ubuntu megkérdezi hogy szeretnék-e bármilyen adatot visszaküldeni a Canonicalnek, ha nem akkor köszi szépen a kooperációt, nem leszel béta tesztelő és nem egy Teljes és Minimális adatgyűjtés között kell választani. Régen valahogy enélkül is sikerült a Microsoftnak oprendszert fejleszteni, nem is értem hogyan
-
King Unique
titán
válasz
pearce1644
üzenetére
Ez szép és jó, csak ott bukik nagyot, hogy egyrészt hivatalosan sem otthoni, általános használatra való az Enterprise LTSC kiadás, hanem speciális környezetbe, meg otthonra nyilván elég a Home és Pro kiadás. Másrészt a licencelés, mivel ugye az Enterprise LTSC kiadás otthoni felhasználók számára normál esetben nem éppen reális és legális, pont ezért nincs miről beszélni...

A Candy Crush és társai mantra megint nem feltétlen ok, pláne hogy azok alapesetben csak placeholder appok és nem sok vizet zavarnak, szükség esetén gépházban 1 kattintással tiltható a futásuk, beállítható Start menüben megjelenjenek-e vagy sem, + szükség esetén gépházban / PowerShellben / 3rd party programmal eltávolíthatók Home és Pro kiadások esetén is. Az meg nem feltétlen csak a rendszer hibája, ha a user olyan lusta és tájékozatlan, hogy havonta 1x nem képes eleve ismert időpontban menetrendszerűen frissíteni, vagy ha épp nem alkalmas neki, akkor a gépházban a szüneteltetésre nyomni, vagy aktív időszakot beállítani stb., ami megint adott Home és Pro kiadásoknál is, ehhez nyilván nem kell Enterprise LTSC kiadás.
Aztán ha megvan a diagnosztika/telemetria fogalma, akkor adott, hogy az valahol szükséges az OS, a Windows fejlesztéséhez, ahol már a telepítésnél és utólag a gépházban is szkippelhető sok minden ezzel kapcsolatos dolog, az alap telemetria meg csak minimális alap információkat gyűjt és nem kötelező a teljes használata, gépházban a diagnosztikai adatok megtekinthetők és törölhetők + Microsoft-fiók használata esetén abba belépve szintén, stb. 
-
pearce1644
újonc
válasz
King Unique
üzenetére
Szerintem meg az egyetlen élhető változata a Win10-nek az LTSC; Candy Crush, Brick Breaker és egyéb nyalánkságok nélkül, egy működő oprendszer ami nem kapcsolja be az éjszaka közepén a táskába csomagolt laptopot frissíteni, irgalmatlan venti zúgással ébresztve hogy majd' elolvadt az egész táska.
MS oldalról is vizsgálnám mennyire legális nemkívánatos appokat telepíteni a userek gépére, illetve forceolni a telemetriát egy fizetős szoftvernél
-
savior
őstag
Egy másik oldal cikkében az áll, hogy vizsgálják, hogy 7.gen intel és zen 1 proci is megfelelő lehessen.
Nekem a laptopban 7.gen intel van, a gépben meg zen 1.
Szerintem mindkettőt kapni lehetett, amikor megjelent a win 11 tesztje. Pláne amikor elkezdték fejleszteni.
Minden esetre a remény hal meg utoljára.Most nézem, hogy még mindíg kapni, tehát nem egy kifutott prociról van szó.
-
westlake
félisten
Gondololm azért azzal te is tisztában vagy, hogy nem az a lényeg a Windows-nak, hogy mikor vásárolták az adott gépet. A Ryzen 1600-at négy évvel ezelőtt adták ki.
Egyébként a Windows-on belüli ellenőrzéssel nem lehet majd semmit kezdeni, viszont nekem is ugyangy lejött az összes frissítés, mintha "megfelelő" gépem lenne. Ha mindenképpen szeretnéd használni az újabb buildeket, akkor ISO-ból még mindig tudsz frissíteni.
#1136: Talán ma lesz új build (22000.111).
-
-
Johnny001
senior tag
válasz
szaniszlokar
üzenetére
Hi!
A tálcára gondoltam, de csak a jobb felén működött, az Office-ből nem sikerült kirakni így. Egyelőre ez van.
By.: Johnny
-
savior
őstag
Beakartam állítani a beta channelt az insider menüben, de a Win közölte, hogy a gépem nem felel meg a minimum követelményeknek. 1 éves gamer gép egyébként.
Mostmár akkor nem kapok majd frissítéseket?
Egyáltalán mivel van a problémája? -
Johnny001
senior tag
válasz
szaniszlokar
üzenetére
Hi!
Amit egy kupacba rakott, húzd ki az alsó csíkra!
Már írtam.By.: Johnny
-
seger
addikt
Úgy vettem észre, akku kezelés is jobb. Legalábbis ezt tapasztaltam a laptopomon.
-
válasz
Zsolty20
üzenetére
Nagyon nagyon várjuk

Nyilván megszoktam, így használom (ezért nem térek vissza a w10-re), de akkor is idegtépő, hogy az 5db commandline ablak közül melyiket szeretném megnyitni. Ráadásul böngésző ablakoknál vettem észre, hogy 2db van nyitva és 3 opcióból tudok választani (a középső megjeleníti egymás mellett a 2 ablakot (ez alapvetően jó ötlet), de ezt sem segített a megszokásban).
-
ironer23
csendes tag
Helló mindenkinek!
Lehet volt már róla szó, ha igen akkor elnézést!
A tálcán az ikon összevonásos történetet nem lehet valahogy kikapcsolni? Gondolok arra hogy szélesen jelenitse meg a megnyitott alkalmazásokat -
seger
addikt
Tapasztaltatok olyat, hogy asztalon klikk egy ikonra, de a mellette (Bal oldalon) lévő ikon jelölődik ki?
-
Visormail
addikt
Egyébként én is kipróbáltam a ReviOS 10-et és tényleg jónak tűnik az fps
. Szinte minden benne van ami a simába, áruház is, tudok xbox passt is használni.
A tűzfal is benne van (lehet egy korábbiban nem volt, vagy nem tudom miért mondták ezt, én a legújabbat töltöttem le) csak a vírusirtó nincs.
Illetve nem tudom milyen EA app nem működik benne.
Ha valakinek van róla kérdése, nekem is jöhet priviben. -
válasz
westlake
üzenetére
Hol írtam, hogy operációsrendszer specifikus.

Ha valami nem OP specifikus annak működése nem javulhat a rendszer frissülésével?...
Egyébként ez egy egyszerű tényközlés volt.
Nem tudtam, hogy frissült az edge is de nálam az az elsőszámú böngésző. A rendszer update után tapasztaltam a gyorsulást. kb. ennyi... -
westlake
félisten
válasz
mefistofeles
üzenetére
Az Edge mióta operációs rendszer specifikus? Egyébként pont tegnap jelent meg a 92.0.902.55 -ös verzió. Nem éppen azért lett gyorsabb, mert frissült?
-
Még csak kb. fél napja használom, de az új build (22000.100) óta érezhetően felgyorsult az eddig sem lassú edge! Villámgyors!
-
BiP
nagyúr
válasz
Armagedown
üzenetére
A King Unique által linkelt termékoldalakon mindig az aktuálisan érvényes infók vannak, ha változás van, azok aszerint frissülnek.
De a hivatalos MS termékoldalaknak sem hiszel?
Amúgy a bejelentés utáni cikkek is ugyanezeket a dátumokat erősítik meg.
De kerestem neked egyet, a cikk alján említik az LTSC-t.
[link] -
King Unique
titán
válasz
Armagedown
üzenetére
A reális használat csak mellékesen lett megemlítve és amúgy teljesen jogosan, mert nyilván nem otthoni célra való az LTSB/LTSC és ott nem is legális, ezen nagyon nincs mit ragozni. Egyébként meg kaptál a kérdésedre választ és a linkelt microsoftos források világosan szemléltetik a Windows 10 LTSB/LTSC kiadások fix életciklusát, amihez pont semmi köze a Windows 11 megjelenésének, épp ezért nem is kellene ennek kérdésnek lenni normál esetben.
Az meg amúgy nem világos mégis mi köze van a Windows 10 életciklus témának a Windows 11 topikhoz, az előbbinek van külön topikja, eleve ott kellett volna feltenni az ilyen kérdést, nem itt... Itt max. az vág a témába, amit a másik válaszban linkeltek a leendő Windows 11 Enterprise LTSC kiadásról. -
olasz61
tag
válasz
Armagedown
üzenetére
-
Armagedown
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
NEM az volt a kérdés, hogy merre reális ezen verziók otthoni használata.
Ezért tettem fel a kérdést, mert nem találtam rá választ, hogy változik-e valami a 11 megjelenésével.
A cikkek mind a Win11 bejelentése előttről vannak. -
King Unique
titán
válasz
Armagedown
üzenetére
Rákeresel és láthatod, hogy meddig támogatott a Windows 10-nél a 2015 LTSB, 2016 LTSB és 2019 LTSC, valamint konzumer vonalon a Home és Pro kiadások. Ahol téged otthoni felhasználóként max. az utóbbi érint és ott is 2025-ig szól a támogatás, az előbbiek használata normál esetben szervezeti/vállalati szinten reális.

-
Armagedown
őstag
Mi lesz a Windows 10 Enterprise LTSB/LTSC verziókkal, támogatni fogják őket a megadott időpontig, vagy a Windows 11 megjelenése miatt hamarabb leállnak vele?
-
-
válasz
Dawide@axele
üzenetére
A kettő között nincs egyenes összefüggés.
Attól, hogy valamit nem támogat, vagy nem talál megfelelőnek a gépedben, még simán települhet.
A surface nem megfelelősége meg ugye, windowsos szermmel kényes téma, szóval lehet, hogy időközben meggondolták magukat.... -
westlake
félisten
válasz
Doky586
üzenetére
Egy folyamatról beszélünk, tehát hiába is várna bárki is bármilyen "nagy ugrást". Persze, majd ha az októberi verziót összehasonlítjuk a mostani verziókkal, akkor el lehet mondani, hogy milyen nagy a különbség. Valaki vagy teszteli folyamatosan az Insider verziókat (teljesen mindegy, hogy Dev, vagy Beta csatorna), vagy nem. Aki teszteli, annak nem fog feltűnni a "végső" változás. Aki meg nem teszteli, annak meg mindegy is, hiszen ő (minden bizonnyal) csak akkor fog először találkozni a Windows 11-gyel, amikor már megjelent hivatalosan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- További aktív témák...
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4078
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

... valamiért nem win fut rajta

), a meghajtók optimalizálása pl átállt "naponta"-ra, ami felesleges
Drága windows több dolgot is alapértelmezettre/másra állított, pedig ugye nem tiszta telepítést csináltam. Én pl a hw gpu ütemezést is kilőttem, jelenleg még nem kísérleteznék vele, sem a vrr-el
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hát a leírtak alapján nekem nem úgy tűnt hogy annyira tiszta minden, pont ezért véltem jobbnak inkább elmagyarázni.