- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali médialejátszót?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Szélesre tárt ablak: Teszten az LG UltraGear 45GX950A OLED monitor
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Aktív témák
-
Vistaboy
veterán
válasz
vittuka #4977 üzenetére
Én is így jártam. Először Én is arra gondoltam, hogy nem kell Nekem a 20''-22''-es monitor, elég lesz egy 19''-es wide is. De azután a TESCO-ban láttam egyet kitéve, és először azt hittem hogy 17''-es. Nézem közelebbről, hát ez 19''. Naba... akkor mégiscsak kell a 20''...
Akkor még a 205BW is majd' 100K volt, a 215TW pedig 220K. (Pedig azt akartam, de hát a pénz nagy úr).
[Szerkesztve] -
Vistaboy
veterán
válasz
vittuka #4975 üzenetére
Igazad van, sohasem jó az ha csak egy vagy két gyártó ural egy szegmenst, pl. Intel-AMD, ATI-Nvidia és még sorolhatnánk. A monitoroknál viszonylag sok gyártó elég sok megoldása van jelen, de ahogyan Te is írtad, ha mindenhol csak LG-t és Samsung-ot lehet kapni, akkor úgyis az között lehet választani.
Ha még megengedsz egy személyes véleményt: szerintem azért érdeklődnek olyan sokan a TN-es monitorok után, mert kedvező áron lehet Őket megvenni. És bár az ''Olcsó húsnak híg a leve'' klasszikus itt is él, akinek nincsen pénze, az nem a Super PVA-s 215TW-t fogja venni kb. 115K-ért, hanem inkább a TN-es 205BW-t 60K-ért. De ez csak egy példa. -
Vistaboy
veterán
válasz
vittuka #4966 üzenetére
Azért írtam hogy max. 3, mert eddig az volt a legtöbb. Az egy öt éves, agyonhasznált sz*r volt, amit csak azért tartottam meg olyan sokáig, mert nem volt pénz újra. Három évesen adtam el a 910N-t, azon nem volt egy sem. A 205BW-ben pedig addig tőlem még ''mrwongjobbraaharmadikdzsunka'' panel is lehet, ha a kép jó és nincs rajta hiba, stb. Akkor eddig minden monitorba olyat tettek.
De ne kezdjünk el megint vitatkozni, jó? Te tuti jobban értesz a monitorokhoz, mint Én, a techno-halandzsa Nekem nem megy, de nem is izgat...
[Szerkesztve] -
Vistaboy
veterán
válasz
vittuka #4963 üzenetére
Én nem hallgatnék olyan ember tanácsára aki elfogultan itél (negatív irányban), mert pl. Én egy kandallógyárban dolgozom, és nincsen az a pénz hogy olyan kandallót vegyek otthonra, amit minden nap lefestek vagy 200-at. Pedig jónak mondják, de nem akarom otthon is azt lesni...
A Samsung LCD-kről Én jó véleménnyel vagyok. Nekem azért tetszenek, mert még egy monitoromon sem volt pixelhiba (sub-pixelhiba volt egy pár, de max. 3db./monitor). A képminőség, ilyesmi, az pedig szubjektív. Tudom, mi kell és mire van keret...
[Szerkesztve] -
vittuka
aktív tag
válasz
vittuka #4963 üzenetére
Hozzáteszem, hogy a samsung esetében természetesen a világ legnagyobb memória és lcd panel gyártójáról van szó, ezzel mindenki tisztában van. Mégis a saját ramjaikkal volt rengeteg szívás, pedig egy idôben mindenki azt ajánlgatta. Az LG dvd íróiról akkor már nem is ejtenék szót...
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
vittuka #4960 üzenetére
Lehet megkövezel, de én például többet szívtam a két régi nagynevű (Sony, Pana) termékeivel, mint az LG, Samu-val. Általános iskolában még két osztálytársamnak volt ugyanolyan GoldStar videója mint nekem és elég jól mentek, nekem már több mint 15 éves és még működik rendesen. Daewoo és Sony VHS-ek 2-3 éves korukban megadták magukat, csináltatásuk annyiba került volna, mint egy új video. GoldStar hifi tornyom a mai napig működik. Nem beszélve a Sony folyamatosan hibás kiadású termékeiről: EX71, diskmanek, televíziók. Panasonic hifink soha nem volt jó, csak szenvedés volt vele az együtt töltött évek. Nem beszélve egyes Pana házimozikról, amiket eladnak 130-140 ezer Ft-ért, mert 1000W-os, megveszi a ''nemtájékozott'' emberke és rájön hogy nincs szüksége az 1000 W-ra, közben meg olyan alap dolgokat nem tud, hogy nem cserélném el a 60 ezer Ft-os LG-mre, mert fényévekkel jobb. Mellesleg láttam már élőben SzFvári MM-ban 15-20 millió Ft-os LG plazmákat, eléggé ott voltak képminőségben.Tényleg ez nem ide tartozik, de akkor már leírtam én is, hogy szerintem semmivel nem rosszabbak a koreai gyártók, mint a régi nagynevűek, sőt...
-
kano
nagyúr
válasz
vittuka #4960 üzenetére
Nem, nem csak rajzfilmet néztem rajta természetesen(de azt is). A CRT tv-kre mind igaz amit írtál csak múlt időben. A Sony és a Pana már nem gyárt képcsövet, így a mostani Sony és Pana TV-kben ugye tudod milyen képcsövek vannak(a Pana PS12 sorozatában például Daewoo, a Sony-ban meg Samsung)??
Ha vennék plazmát akkor én is Panát vennék, de LCD-ben közel sem biztos. Láttam olyan LG LCD-t, hogy a Sony és a Pana elbújhatott mellette. Egyébként én is Pana fun vagyok csak már nem szabad lebecsülni az LG-t sem. Árverseny van, ezt a Sony és a Pana is csak úgy tudja felvenni, ha nem a tőlük megszokott legkiválóbb alkatrészekből gyárt -> e két gyártó termékeinek is gyatrább lett a minősége sajnos. -
Vistaboy
veterán
válasz
vittuka #4917 üzenetére
Én nem hallom, hacsak nem hajolok oda hozzá és direkt arra nem figyelek. Akkor tényleg hallani egy kis zúgást, de egyébként abszolút nem.
Mod: Ha valaki szemből nézi a monitort (Szerintem mindenki), akkor tuti hogy nem hallani semmit. Egyedül ha felülről lefelé odatartod a füled a monitorhoz.
[Szerkesztve] -
Vistaboy
veterán
válasz
vittuka #4907 üzenetére
Jó, elismerem, hibáztam néhol (Elvégre emberek vagyunk), de Én tényleg nem vettem még flat CRT-t, mert egyből TFT-t vettem. Ezért láttam ''homorúnak'' elsőre. De ez attól még nem hülyeség, amit írtam!
A másik esetben az biztos hogy 1920x1200-ban mutatta meg, akkor nagyobb volt a monitor, ezért sorry...
De a legjobban azért rágtam be hogy Te azt hitted hogy Én azért írok be olyan sokat hogy minél több hsz-em legyen. Pedig ez érdekel a legkevésbé. És hidd el hogy már elég régóta foglalkozok számítógéppel (Még Sprectum-mal kezdtem) és nem vagyok teljesen hülye...
Nem akarok Én Senkinek semmi rosszat. Csak még újdonságnak számít az ilyesmi, mert netem az csak most van két hete, és néha túl lelkesen írok itt-ott. De ez sem bűn. Ha Valaki Nálam jobban tudja akkor kijavít és kész.
És ha már annyit foglalkoztál Velem akkor azt is láthattad hogy azért nem egy problémát sikerült már segítenem megoldani. És Nekem ez számít. Ha Téged zavar, ahogy írok, akkor javíts ki, nem fogok érte megsértődni.
Csak ennyit akartam mondani, remélem azért nincs harag...
Ja, és még valami: Én is olvasok sok baromságot, mégsem szóltam még meg Senkit, hanem kijavítottam (Ahol tudtam).
[Szerkesztve] -
Vistaboy
veterán
válasz
vittuka #4901 üzenetére
Ezt most mire érted? Szerinted csak azért írtam ezt hogy növeljem a hsz-eim számát? Hát nem. Egyébként is nem érdekel a rangom. Ha Valaki tanácsot kér tőlem vagy tudok segíteni akkor segítek, még ha csak egy javaslattal is. Mert ez az volt, egy tanács arra hogy milyen monitort vegyen. Az pedig hogy nem fér a keretbe az azt jelentette hogy drágább mint a kért összeg. Csak ennyit akartam...
Mod: Ja, olyannak mondjad ezt, aki csak smiley-kat és egy szavas hsz-eket ír be többször...
[Szerkesztve] -
ígyvanferi
addikt
válasz
vittuka #4803 üzenetére
Ne haragudj, nem akartam tiszteletlen lenni. Igazad van, ez a topic főleg a wide monitorokat favorizálók gyölekezőhelye. És gondolom, h már nagyjából minden kérdésemre megvan a válasz itt vhol. Csak az a baj, h nincs kedvem több ezer HSZ-t elolvasni. Az utolsó pár százat átolvastam, az aalpján meg nem tudtam dönteni.
De látom, h itt már nem nagyon vannak lényeges különbségek, az egyéni ízlésre van bízva a választás. Bár még van egy kis idő a vásárlásig, szal várom a további HSZ-eket a korábbi kérdéseimre, felvetésimre. -
ígyvanferi
addikt
válasz
vittuka #4801 üzenetére
Na jó... most talán nem ebbe az egy szóba kéne belekötni. Új játék alatt mondjuk egy NFS Carbont, COD 2-őt vagy egy Elder Scrolls IV. Obliviont értek. Nem a legújabbakat.
De azt hiszem, nem is ez a lényeg...
Vki olyan segítsen, aki érdemben hozzá is tud szólni a kérdésemhez! Köszi!
Mod.: bár az már érdekes, h tényleg sok-e neki egy 19''-os monitor... Pl. ilyesmire irányultak a korábbi hsz-eim.
[Szerkesztve] -
Toto2000
tag
válasz
vittuka #4581 üzenetére
Sima analóg, nem DVI. Most nem vagyok a szerkezetnél, majd kipróbálom 75 hercen (ez ennyit számítana, mindkét problémára jelenthet megoldást?)
Pont emiatt gondolkodtam el egy új kártya begyűjtésén, csakhát ez már nem nagyon férne bele.
Másnak nem volt hasonló gondja 940 bw-vel? -
gorlin
őstag
-
-
Alpi
tag
válasz
vittuka #4407 üzenetére
Senorg-ról én is sok jót hallottam! Az árai elfogadhatóak. A gond az, hogy én szegedi vagyok, bár biztos el lehet intézni, max felmegyek Budapestre a moncsiért. A helyszíni próba mindent megért. Ebből nem engednék.
Grrr...Most már megint nem tudom melyik is legyen, bár a -10K a Dell javára billentené a mérleg nyelvét.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
vittuka #4312 üzenetére
Szia, Kiváncsian várom tapasztalataidat, én is csézek, és én is most készülök egy pva-monitort venni. Hogy pontosan melyiket, 110%-san talán még mindig nem sikerült eldöntenem.. De, nekem is erőteljesen mérvadó szempont lesz az, hogyan teljesít ez az 'egész' a source-ban, miként tudok majd vele játszani, hasonló szintet tartani, mint most.
Szóval, várom a 'eredményeidet'. -
Vincsó
aktív tag
válasz
vittuka #4304 üzenetére
Lőhetsz pár jó képet me ez a monitor
Viszont kérdés az van: játlkokat mien felbontásban tolod? Csinálhatnál pár képet nem natív felbontásról is hogy torul e a kép vagy nem. Meg most mi van ezzel az ISP meg SPV panellel? Melyik a jobbvagy ez a 04-esben már nem így van? Sehol se találok infót erről.
-
N3v3r7and
tag
válasz
vittuka #4274 üzenetére
Hát ezzel most csak még 1 kérdést tennék fel magamnak...
Amúgy az hogy s-es vagy a-s panel...az a-s se lehet azért rossz, tehát nekem szinte mind1. (külföldi fórumon valaki kipróbálta mind2-őt, és azt mondta semmi kül. csak egy halványka + bevilágítás)
De egy biztos: a monstani kis 15''-os minitoromnál jobbat fogok venni -
Taci
addikt
válasz
vittuka #4274 üzenetére
Itt elhangzott a kulcsmondat: a szobám másik végében van a monitor (az ágyról is szeretném használni - én lusta dög
). Hát ha a 2407-es dell-t emberi áron adnák (gondolok itt 150k alatti összegre), akkor nem vacilálnék. De sajna ilyen még egy jó darabig nem fog bekövetkezni.
MÁS: a samsung 226bw prohardveres tesztnél (mint a többi monitortesztnél is) meg van adva az icc profil, és még néhány érték alul. Ha ezeket én beállítom, akkor elvileg a színhűsége jó / jobb lesz a monitornak? -
-
Maotun
őstag
válasz
vittuka #4109 üzenetére
igaz a matirica meg a gyártoi érték nem más mint átqrás .
mindenki a pénztárcája szerint választhatja meg hogy kiqrja át .
havert meg irigylem én a tehetségtelenségem probálom hardverekkel potolni de gáz 39 évesen fps. be kezdeni multiba de nem adom felaz Lg 22'' is felmerült nálam de vagyok oly sznob hogy asust vegyek + 20 k ért .
-
Narancs81
tag
válasz
vittuka #4114 üzenetére
Mivel az minden TFT-nel 60Hz, szerintem az csak ''BemenoJelSzabvanySzeruseg''. A kepfrissitesi frekvencia fogalmat meskepp kell ertelmezni TFTnel, hiszen ott sose lesz sotet a kep 2 kepkocka kozott. 60Hz=60FPS a TFTnel.
50Hz-t szerintem egy VGA kartya se ad, szoval maradt a 60, egyezmenyesen. Az a minimum amit kitolhat magabol egy VGA.
45ms? Az azert mar lehet hogy huz egy picit...
[Szerkesztve] -
Kobe
veterán
válasz
vittuka #4109 üzenetére
206bw ről annyit hogy van benne egy külön internetezésre és átlagosan desktop használatra beállított mód, amit én photoshophoz-böngészéshez msn ezéshez zenehallgatáshoz használok meg más ilyesmihez, az direkt egy csökkentett kontrasztú mód, és néha ha mondjuk azért tudja bántani a szemem ha 2 progi között váltok, ehhez képest pedig a game mód meg más egyebek nagyon égetik az átlagszemet hacsak nem játék megy szóval ilyen téren van benne kraft, a dinamikus kontrasztot még nem volt időm hosszan tesztelgetni
-
mutyi
senior tag
válasz
vittuka #4004 üzenetére
Vittuka, ahogy azt Móricka elképzeli mi
Na jó én szívesen tesztelem, örültem volna ha holnap lehozzák Pestről, de egy hetet várhatok még rá.
Elég régóta olvasgatom a fórumokat, akartam 244t, 215tw-t,de arra a következtetésre jutottam, hogy nem akarok 140-180 ezer forintot kiadni a moncsiért, ami kivülről meg nem is tetszik.
Így végül úgy döntöttem, jó lesz ez nekem.
Mondjuk ha valaki talál külföldi tesztet róla, az jöhet ide,mert sokunkat érdekel.
HOlnap egyet hoznak ide,de az üzletben azt mondták nem biztos hogy meg tudom nézni,mert korán megy érte a vevő, mert régóta fáj a foga rá.
Pedig megnéztem volna a panelt hogy A vagy S. -
JerryLee
csendes tag
válasz
vittuka #3960 üzenetére
Tehát akkor ha jól sejtem akkor az 1920x1200-as felbontáshoz (persze crysis, stb kaliberű játékok) találták ki a ASUS P5W64 WS Professional Quad PCI-E x 16 slots alaplapot, amibe belepakolsz 4db 8800GTX-et + egy Enermax galaxy EGA1000EWL 1000w-os tápot és a probléma megoldva?!
A szépséghiba csak ezen alkatrészek 700.000Ft-osára és a többiről még nem is beszéltünk...
Király!
[Szerkesztve] -
Trak
addikt
válasz
vittuka #3820 üzenetére
Eddig láttam: mindkét Acer, mindkét Samsung, egy Lenovo.
Az első két márka modelljei csak külsőre és extrább szolgáltatásokban különböztek (állvány forgathatósága, stb.), képminőségben 5-10 perces használattal nem sikerült igazán különbséget felfedezni
Ha megjön a két LG, akkor azokat is megnézem, a WA-t pedig hazaviszem, arról majd írok részletesen. -
Taci
addikt
Aktív témák
Hirdetés
- 23"-os HP Elite Display E232, FHD/IPS, HDMI-s monitor, garancia!
- LG 32UL750-W Monitor, 31,5" 4K UHD USB-C eladó közel féláron
- LG (45GR95QE-B) QHD OLED 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS60F-B IPS Monitor! 1920 x 1080 / 180Hz / 1ms / G-Sync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged