- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Milyen széket vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Szélesre tárt ablak: Teszten az LG UltraGear 45GX950A OLED monitor
- Gaming notebook topik
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Aktív témák
-
eisento
addikt
nyugi van már míg meg nem találtam aZ A panelhez való icc profilt és beállítást idegességembe mindent állítgattam fényerőt kontrasztot zöldet pirosat kéket mindent 100-rol 0-ra is és mondom meg se mukkant.... de most nem tudom mi a gondod. lehet veszel egy másfajta monitort elején nem csinálja majd 2 honap mulva zümi.... gari javítás vagy csere. ennyi 3 év gar van rá szal....
-
vittuka
aktív tag
-
eisento
addikt
szia. hát nemtudom de mig meg nem vettem a monitort millio forumot végignéztem képeket keresve bevilágítást néztem stb. kicsit féltem is hogy a paneles jutott de most vagy én vagyok a vak vagy igénytelen de nekem filmnézés közben se zavaro sőt azt mondom hogy nem is látom még este full sötétben sem... miota sikerült beállítanom ezt az uj profilt amit pár hsz-el fentebb linkeltem azota a szinekkel is meg vagyok elégedve
mig a prohardveres beállítást és icc profilt hazsnáltam olyan csunyák voltak a szinek főleg ha egy képen emberi bőr-t néztem rózsaszín szine volt barna helyett. kicsit utánaolvastam és meg is lett a megoldás. A paneleshez érdemes azt a beállítást használi s paneleshez meg a prohardverest
csendes a monitorom egy rossz szava sincs
[Szerkesztve] -
Trak
addikt
A Flatron F Engine egy képjavító chip, ami meglepő módon (
) elvileg javítja a képminőséget. Marketingnek jól hangzik, hogy mennyire igaz, azt senki nem fogja tudni megmondani, maximum talán az a koreai a gyárból, aki kitalálta
Nem is ez miatt ''hiányzik'' nekem a WA-s 22-esből, hanem mert tartozik hozzá 4-5 konfigurálható beállítás, amik között a monitoron található gombbal lehet váltogatni. Ha szövegetszerkesztesz, akkor jobb, ha nem olyan nagy a fényerő, nincs rá szükség, de ha esetleg sötét játékhoz, vagy filmnézéshez kell egy kicsit fényesebb, kontrasztosabb beállítás, akkor nem kell nekiállni állítgatni, csak megnyomod kétszer a gombot, átrakod az előre beállított movie beállítása és kész is.
Igazából ennyi.
Mondjuk így jobban végiggondolva az előző monitoromon sem használtam ezt a funkciót -
Fel
addikt
-
Trak
addikt
Most melyik monitort is próbálod összehasonlítani a még nálunk nem is kapható LG-vel? Elvesztettem a fonalat, segíts megtalálni
LG és Samsung is megbízható márka, részletekbe nem megyek bele. A 3 napos pixelhiba gari és a jó szervízhálózat miatt valószínűleg nem lesz gond velük.
Valószínűleg április vége előtt nem nagyon lesz megtalálható a boltokban, de holnap - holnapután többet fogok tudni mondani a 22-es LG-ről, pontosabb érkezést is, és remélhetőleg saját tapasztalatot is -
lenox
veterán
Nekem eddig barmilyen hibara csereltek. A 193p eleg problemas volt, a 8-adikat fogadtam csak el. Volt koztuk karcos, full pixelhibas, reszleges pixelhibas. Rossz sorozat volt. Utana ugy hallottam a nagykerbe, hogy azokat mind visszakuldtek a samsungnak, es utana mar nem is volt rossz, csak elvetve. Szal barmit csereltek. Tobbinel rogton jo volt az elso is.
-
vittuka
aktív tag
Penteki nap volt, ennek pontosan 242 orája és 28 perce.. Telefonáltam, pont a nagykerben voltak a kollégák, szóltak hogy hozzanak egy 20-as dell-t is és 2 óra múlva ottvolt. Lehet, hogy pont elkaptam a pillanatot, de szerintem amúgy is gyors náluk az átfutás. Bontatlan volt, de menu es + gomb folyamatosan, ugy kapcsolod be es - gombra jon a szerviz menu, ami irja mennyit ment a monitor osszesen. Ez akkor is igaz, ha csak be van dugva, ejszaka is szamol, azert mondom hogy most ennyit ir, de 0 perces volt amikor bekapcsoltuk, innen rogton lehet tudni, hogy volt-e mar aram ala helyezve.
Hmm, ha jol szamolom ennek pont 10 napja 2 oraja es 28 perce akkor ez nem lehetKb este 6-kor ertem haza, mondjuk fel7-kor bedugtam, de lehet hogy kesobb volt :\ Nah mind1, azonnal szervizmenuvel kapcsoltam be es akkor kezdett szamolni ez a lenyeg
[Szerkesztve] -
Fel
addikt
Hmm... ez elég változó.. Ha esetleg benézel a 205BW v a 225BW monitorok topicjába, ott olvashatsz többektől is hasonlót, h nekik is jelentkezett a monitoruknál (kinek milyen mértékben.. az enyém nem zúg, még ha rátapasztom a fülem akkor sem hallom, pedig le van véve a fényerő nappal 30 este 20/25). Uh nem csak LG monitoroknál akad ilyen probléma...
-
Fel
addikt
Hali!
Mo-on mind a Sams, mind az LG azonos feltételekkel vállal garanciát lcd monitorokra, mégpedig a vásárlást követő 3 napon belül (számla kelte) egyetlen subpixel hiba eseténi s cserélnek, ezt követően pedig 3 év Class II. feltételeknek megfelelően, az ISO 13406-2 (2001) szabvány alapján. Nem a kiskerektől függ a garancia, hanem az gyártói, ha vmilyen gondod van akkor gyári szervízbe kell vinned a monitorod.
bebarnak: A 205BW 600:1 kontrasztja, a 204WT 2000:1- éhez képest tényle gyér, de sajna az dinamikus, tipikusan jó az talán 700:1-nek is; így talán már nem olyan nagy a különbség. (ja, edigitalban, már csak 60k a 205BW) Ha mindenképpen LG-t akarsz szerintem várd meg a 206WT/WA modelleket, valszeg szintén 70-75 körüli áron indulnak majd (szerintem ez lenne a reális a 22''-es modellek 99e-s árát figyelve).
Azért ajánlottam, mert szeintem sok az a 73e a 204WT-ért (ha forgalomba kerülnek az új modellek valszeg le fog menni az ára...)
jasonkanak: Ezt az az igazosság nem figyeltem, azt hittem az NW a BW elődmodellje DVI(és HDCP támogatás nélkül)... A kontrasztbéli különbség abból adódhat, h különböző panelekkel vannak szerelve (saját 940BW-m AUO paneles).
Igenis fontos a kontraszt,a fekete feketesége miatt, de ezt nem egy TN paneltől fogod megkapni... azért 200-as különbség már számíthat (bár a gyártók mindig felkerekítik az értékeket...), de kérdés, h ez abból adódik, h a fekete sötétebb v a fehér világossabb (nagyobb a fényerő). Amiért ajánlottam, az az, h szerintem a DVI csatoló (szerintem szebb a kép vele), és ezzel együtt a HDCP másolásvédelemmel ellátott BD és HDDVD lemezek (filmek) lejátszhatósága (későbbiekben...) megér 2e Ft-t (mondjuk ehhez kell lejátszó és megfelelő vga is). -
Scalpel
senior tag
Tőlem aztán nem kell, engem nem bántottál!
Amikor én írtam, még a Te hozzászólásod nem is láttam
Na, valakinek van ehhez valami ötlete?: [link]
Azért ezt a monitort néztem ki, mert olcsóbban tudom megszerezni, mint sok 20''-ost. És jó lenne, ha szöveg olvasható lenne 1,5 méterről is kényelmesen, pl. fotelból, láb feltéve... és mindezt, úgy hogy közben nem esik ki a szemem. Vélemények és ellenvélemények? Előre is köszi.
[Szerkesztve] -
-szabi-
addikt
Köszi a gyors választ, de nem ezt kerestem.
Amit láttam, ott jóval több monitorról volt kép és köztük volt egy 22'' wide LG is.
Nem vagyok benne biztos, de mintha kinai oldal lett volna.
Csak a képek miatt keresem ezt a linket.
Azóta is a topicot olvasom visszafelé, remélem megtalálom.
Üdv
szabi -
vittuka
aktív tag
Az a Dell szerintem 700:1 kontraszt. Es a samsung is sokak szerint, habar 1000:1 -et is irnak, de mivel 3 fele panellel szereli, ezert kovetkeztettem arra, hogy 700:1 -es mind, bar ki tudja. 5 ms a samsung is alapbol, plusz ha bekapcsolod a specko gombot, akkor lesz 2 ms ha jol tudom, viszont feher csik marad utana. Ha samsung monitor, akkor meg legyen samsung panel is benne, egy ''S'' -es mindenkeppen jo, ha zsakbamacska akkor meg inkabb menjen a dell, szerintem egyik sem lesz csalodas
Ja igen es a senorg meg jo kist ceg, telefonaltam reggel, 2 ora mulva ott volt a monitorom, helyszinen teszteltuk is, korrektek voltak.
[Szerkesztve] -
Alpi
tag
Köszi a segítséget!
Abban teljesen igazad van, hogy ha ésszerűen döntenék, akkor a Samsung 225BW lenne a megoldás Edigitálisban, most 86K. Ehhez képest a Dell E228WFP 88K. A Samsung 226BW pedig pont most esett le 110K-ról 99K-ra. A Dell-nek szerintem fantasztikus a dizájnja, bár a Samsung lakkozott modellje azért jobban tetszik. A Dell-nek a talpa jön be nagyon, illetve, hogy állítható a magasság, valamint, hogy hátul van elvezetője a zsinóroknak. Ellenben egyik külföldi oldalon láttam a Dell E228WFP bevilágításait és nem győzött meg. Hiába na csak TN+film. De arra amire nekem kellene, arra bőven elég. Remélhetőleg, ha tényleg jönnek majd az LG moncsik, akkor még lentebb megy majd az ár. Szerintem maradok a Samsung 226BW-nél. A ''Dell mánia'' pedig megmarad a 30'' UltraSharp-ig. -
Alpi
tag
Hali! De ezt nem értem, hogy miért csak 2 helyen lehet kapni? A Dell-nek van Magyarországon több disztribútora is. Más nagyobb áruház miért nem forgalmaz? Edigitálisnál is van Dell monitor!!!
Amúgy ha Te személy szerint eltekintenél attól, hogy ki lehet próbálni vagy sem és csak a tulajdonságokra támaszkodsz ill. az interneten terjedő tesztekre, akkor melyiket választanád??? Samsung 226BW vagy Dell E228WFP?
Köszönettel,
Alpi
[Szerkesztve] -
vizcsap
tag
Ma sikerült látnom működés közben(már hülyének néznek az EW-ben h naponta odajárok
)és dvi ide,dvi oda sztem elég szép képe van.Aztán átmentem haveromhoz h megnézzem mekkora a különbség a dvi és a d-sub képe között: tényleg ''rosszabb'' a képe a d-subnak,de az olyan minimális(legalábbis azon a tft-n amin néztük)h én asszem megveszem ezt a kis csodát
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Milyen széket vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Xbox tulajok OFF topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS27C902PAUXDU) 5K SMART PRÉMIUM PC-GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG (45GS95QE-B) 45" 240HZ OLED QHD GAMER UJ MODELL! AKCIÓ!
- LG (45GR95QE-B) QHD OLED 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS60F-B IPS Monitor! 1920 x 1080 / 180Hz / 1ms / G-Sync
- LG (35WN75C-B.AEU) 35" QHD GAMER MONIOR ! AKCIÓ
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- MOST NAPONTA -1000 FT: Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged