Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Laca19 (a)

aktív tag

válasz vittuka #4960 üzenetére

Lehet megkövezel, de én például többet szívtam a két régi nagynevű (Sony, Pana) termékeivel, mint az LG, Samu-val. Általános iskolában még két osztálytársamnak volt ugyanolyan GoldStar videója mint nekem és elég jól mentek, nekem már több mint 15 éves és még működik rendesen. Daewoo és Sony VHS-ek 2-3 éves korukban megadták magukat, csináltatásuk annyiba került volna, mint egy új video. GoldStar hifi tornyom a mai napig működik. Nem beszélve a Sony folyamatosan hibás kiadású termékeiről: EX71, diskmanek, televíziók. Panasonic hifink soha nem volt jó, csak szenvedés volt vele az együtt töltött évek. Nem beszélve egyes Pana házimozikról, amiket eladnak 130-140 ezer Ft-ért, mert 1000W-os, megveszi a ''nemtájékozott'' emberke és rájön hogy nincs szüksége az 1000 W-ra, közben meg olyan alap dolgokat nem tud, hogy nem cserélném el a 60 ezer Ft-os LG-mre, mert fényévekkel jobb. Mellesleg láttam már élőben SzFvári MM-ban 15-20 millió Ft-os LG plazmákat, eléggé ott voltak képminőségben.Tényleg ez nem ide tartozik, de akkor már leírtam én is, hogy szerintem semmivel nem rosszabbak a koreai gyártók, mint a régi nagynevűek, sőt...

• Laca19 (a)

aktív tag

válasz Heyho #4926 üzenetére

Folytatnám Vistaboy mondatát:
    ''Hát az biztos hogy szebb a Samsung, de hogy megéri-e a design azt a +10K-t, azt Neked kell tudnod... ''...
    ...És még kalkuláld bele szerintem azt is a számításba, hogy ha megérkezik az LG L226WTQ monitor. Ha 75-80 ezer Ft körüli összegre áraznák be, persze ez csak tipp, (már kérdeztem Trak-tól, csak úgytűnik az utóbbi napokban nem nagyon van errefelé) akkor az egy Best-buy lenne egy 22''-os monitorért. Főleg, hogy még véleményem szerint a videokártyát sem terheli jobban a 20'' monitorhoz képest az azonos felbontás miatt. Én ezért úgy gondolkodom, hogy vagy 19'' monitort vagy 22'' monitort érdemes venni.

• Laca19 (a)

aktív tag

válasz Speed #4922 üzenetére

Közben megoldották a dolgot.
    [link]
    [link]
    Mindenesetre majd írd meg nálad mi (lesz) a helyzet.

• Laca19 (a)

aktív tag

válasz Nikkel #4886 üzenetére

Köszi az infókat, ha minden összejön, akkor nekem is 8800GTS karim lesz :R :D

Gyula bacsi-neked sikerült?

[Szerkesztve]

• Laca19 (a)

aktív tag

válasz Nikkel #4883 üzenetére

A gondot szerintem az megmagyarázza, hogyha visszaolvasol 10 hozzászólást.
    Sajnos úgy tűnik, hogy sokan kerültek ilyen helyzetbe. Rákerestem és sokan jártak így.
    Egyszerűen nem támogatja normálisan a wide monitorokat.
    ''GeForce 8800 GTX/GTS: Flat‐panel scaling doesn't work with widescreen monitors''.
    Remélem hamarosan kijavítják új driverrel ezt a gondot, vagy elfelejthetem a 8800 GTS kártyámat én is.
    Inkább a grafikus kártya lesz más, de kocka monitort soha nem fogok venni.

• Laca19 (a)

aktív tag

válasz Speed #4880 üzenetére

Én is lehetséges, hogy nemsokára fogok monitort+gépet újítani, a mostani konfigot megkapja a nővérem és az unokaöcsém.
    Éjjel-nappal a fórumokat olvasgatom.
    És sajna igaza van. :O
    A 8800 GTS nem támogatja a wide monitorokat. :O
    Pedig én is hasonló összeállításban gondolkodtam. :(
    És nem akarok kocka monitort venni, mindenképpen wide lesz.
    És én is wide és 8800 GTS 320 Mb-sa összeállítással kacérkodtam.
    És sajna rákerestem itt a PH!-s fórumokban és 5-6 felhasználótól is ezt olvastam, mint Gyula bacsi-tól, hogy homályosodik a kép.
    A fejemet a :W :W :W

A tö_öm tele van, hogy mindenből van 20 millió féle verzió, de persze amilyen nekem kéne, olyan meg nincsen :W
    MOD.: [link]

[Szerkesztve]

• Laca19 (a)

aktív tag

válasz Trak #4848 üzenetére

Hello!, ...
    lenne hozzád pár kérdésem.
    1. Ezt hogy érted, hogy :'' jelenlegi álláspont szerint több nem nagyon fog'' ?
    Ezt az elkövetkező egy hónapra érted? Tehát mondjuk júniusban sem lesz WF jelzésű kapható? (Gondolom először nem a magyar piacot elégítik ki). Egyáltalán lehetséges, hogy akár 4-5 hónap múlva sem?

2. Az L226WTQ jelzésű monitor mikorra várható, hogy MO-ra érkezik? Gondolom akkor ebből is csak SF végű lesz. A WA-SN jelzésű modellt az edigital régebben várható érkezésnek május 18 dátumot írt oda. Azóta levették, ebből gondolom csúszni fog az érkezés. Amúgy 100 ezer Ft-ra lőtték be az árát.

3. Ebből te mennyire saccolnád meg az L226 WTQ árát? Én kb 75 ezer körüli összegre tippelnék.

4. Szerinted érdemes 20'' wide monitort venni? Úgy értem a 20'' az már nem sokkal nagyobb a 19''-hoz viszonyítva, viszont a felbontása jóval nagyobb, vagyis például natívban játszani sokkal megerőltetőbb a grafikus kártyának, persze ha vennék ilyen moncsit, akkor lecserélném a grafikus kártyámat is. De a 22''-nak nem nagyobb a felbontása, vagyis ha már ekkora monitort vesz valaki, akkor jobb a 22''-os sokkal, mint a 20 ''-os, nem?
    Ebből nekem az tűnik logikusnak, hogy vagy 19'' monitort érdemes venni, vagy 22''-osat, vagy nem jól látom?

• Laca19 (a)

aktív tag

válasz Kristof86 #4752 üzenetére

Én is kíváncsi lennék hogy honnan rendelted.
    Más: ez nem (csak) hozzád szól:
    mivel én is ezeket a 20 és 22-es monitorokat tanulmányozom, konkrétan monitort szeretnék mindenképpen venni, de gépet is szeretnék fejleszteni valami ütősebbre, szóval az érdekelne, hogy videókártya szempontból ugye tökmindegy hogy 20 vagy 22-es mértetű monitort veszek ahhoz hogy a VGA-val ki is tudjam hajtani natívban?
    Mert ugye a 20,21,22'' wide monitoroknak ugyanaz a felbontása.
    Amúgy én is ezt az LG L206WTQ és L226WTQ monitorokat néztem ki magamnak.

• Laca19 (a)

aktív tag

válasz Vincsó #4691 üzenetére

Trak: ''A 6-os végű sorozatról már írtam 1-2 oldalról korábban, ebből van 19''-os (LG L196WTQ), 20''-os (LG L206WTQ), 22''-os változat is (LG L226WTQ), ezek ugyanazt tudják:
    300 cd/m2; 3000:1; 2ms, 170/170; forgatható, dönthető képernyő.

Ezekből két féle színösszeállítás létezik, a végükre rakott betűk különböztetik meg őket:
    Az első betű a színt jelöli:
    SF - Silver (ezüst káva, fekete hátsó rész és talp)
    WF - White (fekete káva, fehér hátsó rész és talp)

A második pedig a Flatron F-Engine képjavító chipet, technológiát.

Az LG L226WA-SN egy extra modell, kilóg ezek közül, van rajta + HDMI és komponens csatlakozó, designban megegyezik az SF végűekkel, de nincs benne Flatron F Engine (amit így 1-2 napos használat után sajnos kicsit bánok).''

Szerk: én is valami ilyesmi monitorokkal szemezek

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés