- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
wednesday
őstag
válasz
Brekkk #16698 üzenetére
Uptier az bárhol van oldaltól függetlenül.
Ha oroszt játszanál akkor ott kapnál ki, ez ilyen. Sőt...mivel nagyon népszerű illetve sokan oda vásárolják be magukat nem is olyan erős a játékos skill.
Én orosszal kezdtem (és némettel). II. VH alatt jól működik, jő a 8.3-8.7 is. De a 10.0 egy halál. Orosz 10.0-nál 20 csatából 16 olyan vereség, hogy 3 perc és nincs meg a csapat 2/3-a. Papíron kiválló lineup, nagyon jó járművek....sokat nem érsz vele. Itt van a játékban messze a legtöbb vereségem.
Svéd, kínai ellenfélnél + uptier, sokszor már be sem lépek. És 10.0-nál stabilan uptier, 1 éve még nem volt.
Én úgy vettem észre a játék legjobban tényleg a II. Vh érában működik jól. Egyszerűen a pályák is ahhoz lettek igazítva (most az átalakításokat hagyjuk). Rank III-ba mi tud lerusholni, flankelni? A légvédelmi tejeskocsi? Nagy kárt nem okozna, szemben egy Wolfpackkal vagy egy svéd CV 90120-al. Nagyjából egy a tempója a csapatnak szépen bandukol mindenki előre (nem eszetlenül stabilizátor hiányában), nem szakad szét annyira a csapat stb.
RANK III-IV-nél teljesen kiegyensúlyozott a winrate 50-50% pár száz meccs után, nagy számok törvénye szerint, papírforma.
Na nálam a 9.0-tól fölfele ez megszűnik. A winrate jó esetben 40%-ra esik vissza, de van 35% is és nem 5 meccs alapján. Pedig elvileg egy idő után ide is, oda is kerülnie kell az embernek. Csak tudnám ki az aki, a győztes oldalon van, hogy lehet a piros csapatba bekerülni.
-
Brekkk
senior tag
Korábban a 9.3-ban tudott nyerni a US ág orosz v német csapattagokkal.
Most elérték, hogy már ez sem segít.
Azt imádom amikor Orosz, Német, Svéd trió ellen kell harcolni.
Ebből azonnal ki is lépek. Pulykavadászat.
Végignéztem múltkor egy ilyen meccsat. 5 kilőtt, mi oldalunkon lévő tankra jutott 1 ellenfél.
Csak annyit láttam, hogy a mi oldalunkon csak sebzés volt, náluk minden lövés kill volt. Nevetséges. Ez itt már nem a skill v nem skill kérdés.
Csak azt nem értem, ha már majd mindenki csak orosz és német oldalon játszik majd, akkor ki lesz az ellenfél?
Mindegy. Engem elvesztett ez a játék. Nem fogom elkezdeni mégegyszer előröl, hogy olyan oldalon játszak, amihez nem sok ész kell, mert a játék írói besegítenek a biztos győzelembe.
Állandó UP TIER és egyre inkább NERF-elt egyéb ág, hogy esély se legyen legőzni az oroszokat. Na meg a OP prémiumok ....Kolbi_30
Akkor a másik oldalon is eljátszák ezt. Végül is PAY TO WIN a metodika.
Majd a sok Préiumnak maradnak a beépített BOT-ok és majd örülnek, hogy milyen ügyesek. -
Kotomicuki
senior tag
Repülőgépek lelövése volna a cél, de légvédelemmel nagyon nem adja. Erre bedobja ezt:
A 75 mm-es légvédelmi löveg..., úgy meglepődtem, hogy csak pár másodperccel később tudtam rányomni a képmentésre, amikor már odébb mozogtam.---
Sajnos, egyre több pálya van, amire már nem vagyok hajlandó belépni, még ha egy ritka, több 100%-os gyorsító is van aktiválva, akkor sem, mert egyszerűen nem tudok az ott meghonosodott, általában eszetlen kocsmai bunyóra hajazó "játékstílushoz" igazodni, abban eredményeket elérni, ill. mostanság már csak a srcipt kegyessége számít, akárcsak a wot-ban...
A térképek szerintem is egyre ócskábbak és lassan már csak az orvvadászatot támogatják, ahol ha eléred a neked előnyös pozíciót, akkor már csak a script tud keresztbe tenni a "sikeres" rajtaütésnek - meg a tüzérség és a repülők...
Nagyon érződik, hogy mikor "kell" a fizetőképes keresletnek a mozgó célpontot "eljátszani" és ilyenkor jobb kilépni és hagyni az egészet a fenébe, mert ha fejre áll a delikvens, akkor sem engedi a "játék" eredményt elérni - és az meg csak azt értékeli - , akár órákon át sem. -
Brekkk
senior tag
Én ma untam meg végleg ezt a fostalicskát.
Lassan a teljes US tier játszhatatlan.
Állandó UP TIER.
1 lövéstől minden tankom robban.
Hiába találok el bármit a nyíllövedékkel, lassan találat sincs.
Korábban azért ilyen nem vol, hogy 10 direkt oldaltalálatból 1 kill sem volt.
Sőt ma 5 találatnál még sérülés sem!! Simán átmegy a lövedég anélkül, hogy bármi megsérülne az ellenfélnél.
A US tier-t lassan senki nem játsza már csak 1-2 fanatikus, mert minek.
A GANJIIN-nak szólni kéne, hogy az M247-nél vegyék ki a M822-es lövedéket, mert az még túl hatékony. Vagy egy kicsit gyengítsék, hogy ne pusztuljon olyan könnyeb a SU-25K.
Bár lehet jobb lenne, ha áttennél BR 10.3-ba, hogy BR11-es Ruszkikkal harcoljon, hátha így kill-t sem érne el. -
-
Francia91
veterán
Nagyon sok pályát elcsesztek azzal, hogy lassan már sehova sem lehet felmenni (Karélia a legfájóbb számomra, annyi lehetőség volt azon a pályán, szinte kifogyhatatlan, most egy nullává tették azt a pályát....
).
Akkor legyen egy nagy síkság pálya, és kész, lassan már úgyis ott tart minden pálya, ami nem városos, hogy egy kis dombocskára sem lehet felhajtani -
edari
őstag
Mondjuk az egy elég szemét hely volt, ugyanis majdnem telibe ráláttál az egyik enemy spawn-ra.
Utolsó mondatoddal viszont teljesen egyetértek, egyre jobban kijön a russian bias.
-
Francia91
veterán
Újabb pálya koporsójába került szög... Volt az egyik oldalról egy f*sza domb, ahonnan nagyon szépen lehetett campelni, előszeretettel használtam a spawncamperek ellen is. Korábban már beb*szott egy nagy sziklát a Gaijin, hogy korlátozottabban lehessen használni, most eljutottak oda, hogy az egészet körbeb*szták, sehogyse lehessen rá felmenni...
Kérdem én, mi a tökömnek van domborzati pálya, ha egyetlen dombra sem lehet már lassan felmenni?.... -
KROK640
nagyúr
Hihetetlen ez a játék!
T2-es kötvény feladat : végezzek egy csatában 1-5 helyen
kalapos : légifölény (csapásmérő azaz a legtöbb kiiktatott földi, 17nél kevesebb) kinézve.
A meccs vége előtt kevesebb mint 1 perccel kiléptem, úgy, hogy a második helyen álltam, és az utánam jövőhöz képest 400(!) ponttal vezettem.Meccs végetért, semmi nem íródik jóvá. Akkor mi történhetett? Egy perc alatt négy ember is szerezett 400+ pontot. Plusz valaki aki amúgyis jól állt ebben, 5-nél több földit kiszedett, mikor már csak közepes tank meg bunker volt, szóval meg kellett vele szenvedni rendesen (második körre szerintem a bombája se töltődött volna újra a meccs végéig).
Nagyon megnéztem volna a meccs utolsó 1 percét!Következő meccs : Első helyen haladok, 300 ponttal vezetek. Lelőnek. Na ezután csak tévézés jött, mindenkit kilőttek, leütköztek stb előttem, nem is értettem miért vagyok ott. Mondjuk egyszer one-hit-ben pilótát lőttek, hogy isméát vergődhessek a start helyről vissza csatába, persze ugyanúgy értelmetlenül. Szépen végignéztem a tabellán, amint pontszerzés nélkül(!) lecsúszok a hatodik helyre a meccs végére! És semmit sem tudtam ezzel kezdeni!
Feladat megint nincs meg.
Eddig is biztosan tudtam, de ez is szép bizonyítéka annak, hogy ebbe a játékba bele van nyúlva, és úgy vannak alakítva a történések, hogy minél többet s3ggeljen mellette az ember ha nem fizet (bezzeg naponta megkérdi, hogy veszek-e prémet?). Ezért nem csinálom már az eventeket, és szerintem ezért lesz elengedve a BP is. Mára biztosan. Akkor most (megint) nem sikerült előre haladni. Ennyi. Elvette a kedvemet.
-
Francia91
veterán
Minek erőltetem én magam....
-
KROK640
nagyúr
válasz
wednesday #16679 üzenetére
Volna benne logika, de nem tapasztalatam. Legalábbis tavaly volt egy időszak, mikor 5 hétig bejelentkezni sem tudtam, és amikor visszatértem, egyrészt a jutalom sem volt nagyobb, másrészt előzőleg ápp egy los széria közepén hagytam ott, és pontosan ugyanonnan folytatódott.
Szóval ha van is benne igazság, 5 hét nem elég. -
wednesday
őstag
-
KROK640
nagyúr
válasz
wednesday #16677 üzenetére
Nekem a több mint 9 év alatt majdnem mindennap be kellett lépnem ahhoz, hogy ezt lássam, szóval most ott tartok, hogy kb 10 évente egyszer lehet 100GE-t nyitni
Ilyen ládás izékre meg hamar rájöttem, hogy pénzpocsékolás.#16676 kigyi_23 : Én sem igazán, 2-3 évente 1-1Milla SL, a többi semmi értelmes, engem is meglepett ez most.
-
wednesday
őstag
válasz
KROK640 #16675 üzenetére
Én 2 év játék alatt egy napi belépésből és egy hadizsákmányból 1-1 millió SL-t nyitottam.
A legnagyobb szerencsém az volt mikor 60 ezer SL-ért (láda + kulcs) eventes cuccból nyitottam egy Zrínyi prém járművet. Összesen 3-ból, mert nem látom értelmét az összefarmolt SL-t így elszórni.
Mikor van ilyen 2-3-at nyitok és kész.
Szóval szerintem én ezzel kimerítettem már minden szerencsémet.
-
KROK640
nagyúr
9 éve, 8 hónapja, és 3 napja játszok a játékkal, de ilyet még nem kaptam :
Belépéskor hatalmas hadizsákmányként 100GE!
Mondjuk kell is, mert szemben a 2010-es évek végével manapság csak akkor jutok GE-hez ha így ad a rendszer. (Hol van már a jóöreg Sturmiékkal közös wagerezés GE-ért)
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kotomicuki #16673 üzenetére
Na ezt nem tudtam, bár mielőtt elkészítettem a videót hosszú perceket vártam, de azért nem 15-öt.
-
Kotomicuki
senior tag
válasz
KROK640 #16671 üzenetére
Ilyen nálam is előfordult (legutóbb a mostani, TD-s BP kihívásnál), néha egy ki-belépés megoldotta - ezt írta is vhol a játék, hogy negyedóránként "nagy"frissíti magát, vagy ki-belépéssel lehet a meg nem kapott eredményeket jóváír(at)ni..., mielőtt a support-hoz fordulna a delikvens, tehát viszonylag gyakori jelenség lehet ez is.
Ill. van még jócskán "furcsaság" a "játék" tarsolyában:
Itt az ellenkező műveletet hajtja végre, mint kellene az egyik értékkel... (ez a leggyengébb láncszem a sorban, tehát az átlagra kerekítés miatti veszteség sem játszhat(na) közre) -
wednesday
őstag
Tuti botok is játszanak a játékban, csak valamiért velem vannak állandóan.
Alig kezdődik a meccs, te mész a kigondolt pozíciódba és csak az látod, hogy a jobb alsóban a kill ablaknál csak az ellenségnek van kill-je. És pereg, mint egy chat ablak. Az első lövéstől számítva kb 15 másodperc és 10 halott nálatok.
-
KROK640
nagyúr
War Thunder nem elszámolt feladat
meccsenként két kill kellene, 2×3 kill után szerinte még egy két killes meccs hiányzik -
KROK640
nagyúr
válasz
Kotomicuki #16668 üzenetére
Micsoda öröm ezt olvasni.
vagyis pont olyan, mint amire számítottam.
Sajnos bombereknél a legtöbb gép sokkal fentebbi BRben van mint amekkorába valóban való lenne (TU4-es propos hatalmas ingyen célpont 8.0-ába? De a B29 is csak vicc 7.0-ában, és sajnos nagyon hosszan sorolhatnám még ezt a listát).
Azt pedig 10 év alatt nem sikerült megoldani, hogy érdemes legyen kísérni a vadászoknakl a bombereket, mint ahogy ténylegesen történt. Így még egy dolgot tudnék elképzelni, ami játszhatóvá tenné a bomber classt : Az, hogy aránytalanul sokat bírjon ki egy bomber és igazi művészet legyen lelőni. De ez sincs meg, sőt, 1.71 és 1.9X között one-hit volt kb minden bomber, még én is leszereltem őket, pedig jobban szeretem őket mint a vadászokat. -
kigyi_23
addikt
válasz
Kotomicuki #16668 üzenetére
Menj feljebb ott nincs TD
-
Kotomicuki
senior tag
Na, sikerült kipróbálni az event-es, ingyenes repcsit...
Ahogy számítottam rá: ez egy mozogni és ellenállást tanúsítani nem tudó, könnyen széteső, ingyen célpont. Gyakorlatilag egy 1.0-ás gép, túlpakolható bombaterheléssel, ami (3.3)-3.7-ben és a wártündérben használhatatlan, mert ezt a nyílt óceánra tervezték, ahol nem találkozik senkivel sem.
Leszedált autistákból kell állnia az ellenfélnek, hogy ezzel pontokat lehessen szerezni..., vagy legalább a fél csapatnak csak ezt kell kísérnie ahhoz!---
TD-s részfeladat van BP-ben, tehát a fél csapat, mindkét oldalon TD-kből áll..., és milyen 3 pontos feladatot dob a script..., bizony, könnyű és közepes tank kilövést, ráadásul egyből két tucatot, ami ilyenkor szinte lehetetlen feladvány.
-
Kolbi_30
őstag
válasz
Francia91 #16666 üzenetére
Nyugi, a hetvegen nekem sikerült par jó meccs, de többnyire a csapatom kempelt kikapcsolt monitorral..meg irkaltak hogy noob...volt meccs ahol 5 foglalasom volt, senki mas meg sem próbálta..meg 5 en kempeltwk korbe a pontot es simán elvitte az enemy..11.7 ben azert mar mast var az ember..1-5 brben azert meg nem kell csodát várni..de ott mar nem lenne baj, ha lehetne erdemi élvezetes jatekot jatszani..amugy volt hogy 4 KA50/52 jott kezdesnek marha nagy elmeny volt..
-
Francia91
veterán
Kár erőlködnöm, hogy jó meccset menjünk...
-
Urna
tag
válasz
BogyóBP #16664 üzenetére
Su-25T-t többet használom, mint a 27-et, mert több fegyverzet, kevesebb sp mert atacker, nem fighter, nameg Mig27-ből is inkább a K kéne a lineupba, mint az M.
Én most az MLD-t modizom airben, meg lassan fullos az F-16C.. szerintem az ARH metában egyszerűbb életben maradni mint a kisebb R-27ER-elleniben. Cold aspect és fárasztás, vagy pedig 90°-ot repülve most elég egyszerűen notcholhatóak (16-tal persze, valahogy a Su-27-ben nem volt ennyi sikerem nekem se :c ). F-15-ből (us) mindkettő megvan de nem vettem meg még, majd ha nagyon nem lesz mihez kedv, meg félárasak lesznek.
Viszont valós amit írsz mert a Baz Meshupar radarjáról lefelejtették a DL csatornákat, ergo nem tudod frissíteni repülés közben az IOG-jét a rakétáknak (egynek sem!! nem ám párhuzamosan a 8-nak mint az usa verzió..). -
BogyóBP
addikt
Az a mig27 abba a tierbe takarit rendesen. De 13.7 ben már a sok amraam harcos ellen nem sok mindent lehet tenni. Ha már látod a rakétát hogy jön esélytelen hogy kikerüld ha pedig pittyeg már messziről és nem fordítasz neki hátat akkor el is talál. Én meg semmit se tudok kb lelőni lehet persze n00b vagyok. Mondjuk nekem az F15 baz meshupar van. Állitólag ott valami bug van.
-
Urna
tag
Az előző Batlepass-os boosterek eldurrogtatása elmaradt innen, de ma, ahogy a random 300-ast elhasználtam eszembe jutot hogy megosztom, hogy legyen pozitív is a fórumban
Mai 300%sl-es nuke (egyébként teljes uptier volt 11.3-ból, de emiatt egyszerűbb volt a nuke):
Batlepass-os boosteresek:
Mindegyik meccs az alábbi lineuppal készült:
Az rp meg sl boostereket egyszerre nyomtam el, 200rp-200sl meg 300rp-300sl- esek stb stb így jöttek párban. Volt gyengébb meccs is, a 4 és 500-as párosból csak 15- illetve 20k xp jött, ezeket nem screeneltem, és egy meccs volt amiben körbe voltam adva, kb hozzá se tudtam érni emberhez, "ki lettem mémelve". Összességében a 6-7 meccs alatt a heli felét sikerült beletenni, ami heli grindhoz képest szuper, de önmagában a tény hogy tankkal lehet helit húzni már felemelő (modizni már nem lesz az).
-
wednesday
őstag
válasz
Sasa 111 #16655 üzenetére
Nekem volt valami grafikai opció, ami ha túl volt tolva, akkor kivágott a játékból. Igaz inkább csata közben, nem a menüben. Lényegtelen, hogy elbírta volna a gép vagy nem.
Már nem emlékszem mi volt az, de ha jól rémlik 1-es értéke volt és nem ajánlott feljebb venni, csak fotómódhoz, talán ezt írta is a menüben. De nincs most előttem a játék nem tudom pontosabban megnézni.
-
KROK640
nagyúr
Tegnap megint kommentálhatatlan volt netem, de sikerült a T3-ból annyit lehoznom, hogy 32 földiből megvolt 8. Ma mikor sikerült végre fellépnem, akkor 18 percem volt, hogy kidobjak 24 földit. A játék persze nem kedvezett nekem : 3db bázisbirtoklás Vietnam, és két sziklás oszlopok (ebből az elsőben 1db földit sem tudtam kiszedni) meccset adott be, de végül sikerült lehoznom. Még maradt is 6 percem
3,3-as szintü lettem BPben.
A kalapost természetesen nem sikerült azóta sem, mert csatarepülővel csak a Hürtgen bázis birtoklást lehet megkapni, ami ugye arról híres, hogy esélyed sincs eljutni a földi unitokig csatarepülővel. Ezt úgy 4× egymás után beadta én meg kiléptem, full crewlock lett minden. Nekem senki sem fogja tudni már elmagyarázni, hogy ez nem direkt, a játékos szivatására van így. -
Sasa 111
tag
Sziasztok!
Pár év kihagyás után beléptem a játékba. Már a garázsban, a játékvezérlő beállítása közben kidobott a játék. A következő napon szintén.
Ez mostanában jellemző, vagy csak nálam van ilyen? -
KROK640
nagyúr
válasz
Kotomicuki #16653 üzenetére
csak pusztán mert tetszik
meg gyűjtögetem a gépeket, rengeteg olyan gépem van ami már nem is elérhető amúgy -
Kotomicuki
senior tag
válasz
KROK640 #16650 üzenetére
"a Mariner nagyon kéne"
Megkérdezhetem, hogy mire?
Mert ahogy látom eléggé lassú, nagydarab, így eléggé nehéz lesz vele bázisra lopakodni, hiába is cigölne már elegendő bombaterhet.
Tankosba meg dettó: könnyű célpontja a légvédelemnek a nagy mérete és a sebesség hiánya miatt. -
csongi
veterán
Agyhalottak gyülekezőt fújtak.
Ha tényleg emberek vannak a másik végén, akkor tényleg pusztulásra ítélt a faj. -
Kotomicuki
senior tag
Két napja megy az új BP, de egyiken sem adta oda 3 órán belül a rank III-as jutalmat...
Vagy nincs a feladatban szereplő célpont, vagy, ha van, akkor azok szinte sebezhetetlenek - vagy a saját csapatom van tömve velük... - , de kilőni addig nem is engedte őket, amíg kellő időt nem töltöttem a fizetőképes kereslet "kielégítésével". (legalább 150k játékos lézeng a szervereken, de van, hogy 2 perc alatt sem enged be csatába a script...)
"Érdekes", hogy az utolsó 20 percben, 2 küldetés alatt meglett mindegyik, amikor már ott tartottam, hogy hagyom az egészet a francba.Hát, ezen BP-nak a prém'jármű-kínálata sem kerül be a legjobbak közé...
-
BogyóBP
addikt
válasz
KROK640 #16644 üzenetére
Ismerős a szitu, RB be 13 és afeletti battle rate be be se menj. A top tierbe mindenki Amraam rakétával jön amit szinte esélytelen kikerülni csak max megszökni lehet előle ami azért kicsit vicces. Illetve sok tier megint unbalanszolva van, van akik fegyverzete még mindig op a többihez képest. Konkrétan szar lett az egész.
-
KROK640
nagyúr
Fogalmam sincs miért nézek még fel egyáltalán WTre ... jah mert nagyon sok meghallgatni való podcast gyűlt rám.
Mert maga a játék számomra kb használhatatlan.
Már egy sima 150%-os SL boosterre is ilyen meccset kapok :2 találat, 3 másodperc aktív harcidő, 3 perc 37 mp alatt, és ez mind az öt gépemmel együtt!!!!! (olaszország 4.0, légi AB)
-
wednesday
őstag
válasz
BogyóBP #16640 üzenetére
Hello.
Van Viper Zeronak erről videója. A 90 fok az szükséges, de nem elégséges. Legyen távolság és magasság is. A magassági előny különösen hasznos, úgy lehet elfárasztani a rakétát plusz te előnyben vagy, ha te indítasz Amraam-ot egy földközeli célpontra.
Én még itt nem tartok, szóval a kezdeti játék után nem tudom mennyire szoktak le az emberek a "fűnyíró" repülésről ebben a br-ben, mert ez itt kifejezetten hátrány.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Van valami opció vagy ötlet arra hogy lehet új Amraam rakétákat lerázni? Aim120 és társai. A Chaff nem használ olyan mintha nem is létezne, bármerre fordulok a rakéta követ. Jelzi hogy oldalról jön de még ha 90 fokba fordulok is és eleresztek 5-6 puffot se szakad le rólam. Látni meg persze nem látni hogy jön. A közelharciakat viszonylag egy erősebb orsóval kilehet kerülni közelről még azt is amit az infracsapda nem tud átverni de ezek az új rakéták lehetetlenné teszik a játékot. Nekem a Derby rakéta az ami hasonlo ehhez de sose találok el vele senkit.. Mit hibázok vagy rontok el?
-
Kotomicuki
senior tag
Na, meglett az az Istenverte T14...
Ahogy gondoltam, nem ez lesz a szívem csücske járgány a "játékban"!
A szereplése nagyban függ a MM-től, a script-től és az éppen a cső elé vetődő ellenfelektől.
Amikor "szerencsém" volt és több együttállás is bekövetkezett, akkor viszonylag könnyen lehetett "eredményt" elérni vele, de, ha nem..., akkor mélytorok a javából, mert egyből esélytelenné válik, szinte bárki ellen.
A sima KV-1, döntött alját belövi az APHE - nagy ritkán a sörminek is megengedi ezt, de akkor már tudom, hogy kedvezményezett vagyok, abban a csatában... - , de az E variánson az APCR sem tud fogást találni, ahogy a többi, +0.7-1.0 VR-ú ellenfelén/"rokonán" sem. Az ágyúja nem a legpontosabb fajta, ami tovább nehezíti az életben maradást véle.
Az oldala keményebb, mint a tornya és a gyenge pontjait nagyon sokan ismerik, így nagyon meg kell dolgozni a legkisebb eredményért is és a leggyengébb ellenfelet sem lehet félvállról venni, mivel már a közepes csőhosszúságú 75-ösök is lazán átütik, ha nincs jól (be)forgatva/mozgatva.
A mozgása közelebb van a nehezebb tankokéhoz, mint a közepesekéhez, de még elviselhető.
A pénzt és a pontokat viszonylag jól hozza, de a szereplése eléggé hektikus tud lenni, ezért én nem ajánlanám megvételre - AB-ba. (Már egy T-34-57 is sokkal kiegyensúlyozottabb és eredményesebb tud lenni nála.)
Amennyiben kapna egy +0.3-0.7 BR-ú MM felső határt, akkor még hagyján, de nagyon sok a +1.0-ás csata vele, amibe szinte csak mozgó célpontot "eljátszani" járhat be vele az ember... -
KROK640
nagyúr
-
Kotomicuki
senior tag
Visszatért!
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kotomicuki #16635 üzenetére
Ebben igazad van, bár az is kérdés, hogy az adott oldalon (kína) is van ilyen? Plusz akkor is plusz egy gép ez.
Mindig akad valaki akinek valamilyen gép valamiért kell. Eddig még minden olyan gépet amit elakartam adni, pillanatok alatt megvettek.
na festésekkel és matricákkal már nagyon más a helyzet, azt a kutya nem veszi, a pár évvel ezelőtti EB játék színes focilabdás festései évek óta fent vannak a piacon és a kutyának nem kellenek, pedig minimál áron vannak feltéve. -
Kotomicuki
senior tag
válasz
KROK640 #16634 üzenetére
De ki venné meg?
Már 3.0-ban is vannak hasonló - vagy jobb - , vadászképességekkel megáldott gépek, 3.7-ben meg több bombát cipelni tudó vadászbombázók is.
A nagyobb hatótáv, amit - egyedüliként - fel tudna mutatni ez a "csoda", meg nem igazán jelent kézzelfogható előnyt, ebben a "játékban"......már csak a T14-ből kell hasonlóan kiábrándulnom - matematikailag még meglehet... - és teljes lesz a csalódottságom, ebben a BP-ban. (P-47 nem kell a Spit'-ek mellé, hajózni meg nem hajózok - arra ott az UA:D)
-
KROK640
nagyúr
Na, meglett a P51-11-NT A China Mustang, mivel elértem a BP-n az 51-es szintet. Még azt a 3 szintet ami a festéshez kell összehozom (kb belépkedéstől is összejönne - de még van pár podcast amit meg kéne hallgassak játék közben így gyorsítok rajta) és részemről a BP letudva. A Mustangot persze nem lehet eladni de úgyse most vételeznék prémet, lévén úgyse lesz mostanság időm a játékra.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Francia91 #16630 üzenetére
Szerintem a youtubeosok kiemeltek ilyen szempontból, mert én is ezt látom. Minden youtubeosnál full downtier van, én meg szintén évek óta valamiért mindig "felfelé játszok", +1.0 BRben.
Ma egyetlen egyszer kaptam downtiert (a 14 meccsből) de azt is csak azért, mert akkor az volt a kib*szás velem. (Légi fölényt kaptam amiben nincs is földi unit, amikor földiket kellett kiszedni) -
KROK640
nagyúr
válasz
Francia91 #16624 üzenetére
Nem csodálom. már én is hajlamos vagyok akár az intsant kilépésre is.
Ma például azt a rohadt egyszerű feladatot, hogy iktassak ki 28 földi unitot csatarepülővel. Ezt sikerült 14 azaz tizennégy meccsből abszorválnom, amiből konkrétan NULLA db frontline volt (akkor egy meccs alatt is mehetett volna), viszont még kaptam légi fölényt is a 3.3-as presetemre (jellemzően 2.0 alatt dobálja) ahol ugye NULLA földi unit van. Jah meg szarásig ment a reptérbirtoklás, meg légi hódítás, ahol alig van földi + qrwa messze vannak. Mintha a feladatot és a jármű peresetet figyelembe véve direkt rossz pályát/módot adna be a játék.
Mikor kilépek zsinórban három meccsből és negyedjére is visszaadja ugyanazt adja be, akkor már egészen azt érzem, hogy ebbe bizony bele van nyúlva.A másik : nem tudom mi van, de egy ideje minden meccs arról szól, hogy a középmezőnytől hátrafelé végzek, többnyire vereséggel, és ha fejre állok sem jönnek az eredmények. Nagyon demotivál az egész.
-
Francia91
veterán
válasz
kigyi_23 #16629 üzenetére
Tudom, évek óta ezzel szopok. Valamint vagy 5 éve saját BR-t sem láttam, kizárólag +1.0-át.... Nemtudom, mennyi pénzt kell odatalicskázni a Gaijin-nak, hogy kapj saját BR-t vagy downtiert.... Mert érdekes módon a YouTuber WT-sek a videóik 90%-ában -1.0ában aratnak könnyedén.... Én 2019 óta saját BR-t sem láttam, nemhogy még downtiert is kapjak....
-
kigyi_23
addikt
válasz
Francia91 #16627 üzenetére
Nem az a baj, hogy van ilyen meccs, mert elkerülhetetlen. A baj az, hogy mindegyik ilyen és legtöbbször a rossz oldalára kerülök a brének. És hiába nyerünk, ha véletlenül belefutsz egy lövésbe az elején amire bejössz második tankoddal már nincs szembe senki, mert lenyomja a csapatotok.
-
Kotomicuki
senior tag
válasz
Francia91 #16624 üzenetére
Az ilyen meccsekről én is kilépek, amint lehet, mert már eleve egy agyatlan, kocsmai bunyó ez a csatafelállás, semmi taktikával és így lehetőséggel sem, amihez még hozzájön a térképek beszűkítése, ezzel tovább rombolva a már amúgy is harmatgyenge élményt, ebben az irányított szerencsejátékban, ahol nagyon nem mindegy, főleg nem kedvezményezettként, hogy tudsz-e magadnak előnyös pozíciót fölvenni, ami ezen módban az esetek többségében eleve lehetetlen.
Ezen csatamód 3/4-ében semmi esélyem az eredményességre és csak a maradékban van némi remény, élvezetesnek egyáltalán nem mondható "eredmény" elérésére, ami minden esetben elmarad a 3 foglalókörös csatákétól.
Másoknak, a célpont szerepébe belekényszerítve, a saját költségemre minek "játsszak"?!
-
Francia91
veterán
Komolyan mondom.... 1 perc után a csapat fele kint van úgy, hogy lóf*szt sem csinált....
-
Francia91
veterán
válasz
KROK640 #16620 üzenetére
CAD-ezek 3D-ben, LightRoom (kizárólag RAW fotókat szerkesztve) és Vegas Pro sűrűn van használva. Így nekem alapvető dolog a 32 GB RAM a laptopban és az asztali gépben is
Mert mindkettőn csinálom, mikor melyik van kéznél
Egyszer az asztalin, máskor a laptopon
A laptopom videokártyája cserélhető, ezért van benne most Quadro M3000M, de Quadro P5000-ig megeszik bármit, MXM 1060-ast és 1070-est is -
Francia91
veterán
válasz
kigyi_23 #16618 üzenetére
Nem kell hozzá erős gép, nekem a 2014-es laptopomon (DELL Precision M6800) is hibátlanul megy a játék
Az asztali gép ennél erősebb, nem csúcshardver, de magas grafikai beállításokon gyönyörűen viszi stabil 75 FPS-sel (75 Hz-es IPS monitorom van, VSync beállítva neki) -
KROK640
nagyúr
válasz
Kotomicuki #16614 üzenetére
Engem nem érdekel már a BP, 54 felett, addig is művészet eljutni. A legelső alkalommal még felmentem 100 felé, de rájöttem, hogy nem éri meg (akkor is vettem BP-t 2500GE-ért) bár hihetetlen mennyiségű jutalommal halmozott el a boosterek jó részét le sem tudtam játaszani (mert persze 3 nap alatt eltűnik) meg nem győztem kombinmálni amitől olyan gyenge meccseim lettek, hog ihhajjj. Most meg már biztos vagyok benne, hogy a játék nézi a BP feladatot és ezerrel azért is keresztbetesz, mert ami az utóbbi 3,5 évben ment ezzel (is), az balszerencsének túlságosan sok(k).
Egyébként ma nem is tudtam magamat rávenni a játékra, a tegnapi szar széria után. Beléptem, felvettem a jutalmat, majd exit.#16612 kigyi_23 : tank engem hidegen hagy. A hajó méginkább. De repülésnél is vannak furcsaságok patch óta. Meg előtte is ovltak.
MIlyen géped van? A 32GB RAM meg az M2 SSD RAIDben jól hangzik, de VGA, proci, alaplap stb is számít. -
Kotomicuki
senior tag
válasz
wednesday #16615 üzenetére
Igen, a(z értelmes) lineup hiánya az további, zavaró tényező a képletben a T14-nél...
Nekem nem a fejlesztéshez kellene, első sorban - a nagyobb BR az nagyobb szenvedés AB&F2P-ként - , hanem inkább a minél potensebb és kisebb BR-ú, rank III-as sorok előállításához, amikkel rentábilisabban tudnék kínlódni a napi feladatok teljesítésében.
...és erre tényleg nem a legjobb választás a T14.
Látni én is látok T14-eket, 3.7-4.0-ásként, mint (leküzdhetetlen) ellenfél, de gyanítom, ha én kukucskálnék ki a periszkópjain, akkor 5.7 jönne szembe, szinte folyamatosan.
Ilyen felállásban meg a nagyobb átütéssel rendelkező lövegű prémiumok jobban teljesítenének - és azokhoz lenne épkézláb sor is az orosz, vagy angol oldalon. -
wednesday
őstag
válasz
Kotomicuki #16614 üzenetére
Nem lehet rossz az a T14, főleg ha nem kap uptiert (ém mostanában sok meccsből a 4.7 a teteje) Sokat mentem 4.7 oroszt és britet és 10-ből 6-7x én voltam a tápláléklánc tetején. De csak ebbe br-be volt, a többi a szokásos...
Én sem hajtok rá, mert egyrészt túlhaladtam rajta, másrészt amcsi 4.7 lineup nem létezik.
-
Kotomicuki
senior tag
válasz
KROK640 #16611 üzenetére
Igen, van egy kihívás, ami június 12.-től július 3.-ig ad 30 BP "pontot", ha megcsinálod ezalatt a 20k, "lecsupaszított" küldetéspontot a BP-s járgánnyal - nagyjából felezte nálam a csatavégi pontszámot.
Nekem viszont nagy segítség a 80. szint eléréséhez az a 30 pont és ennél "egyszerűbben", ennyit nehéz összekalapálni, ebben a "játékban". De az 57. szinten megnyíló, lvl. V-ös üzlet "kinyitásához" sem rossz...
Bár, nem tudom, hogy miért is hajtok, mert az T14-et nem tartom olyan jónak a gürcölésért - Tigrisek&tsai ellen a ~100 mm-es átütés eléggé karcsú, miközben a páncélját, amire építene ez a tank, már az ennél kisebbek is átviszik - és a VI. szintű jármű sincs még kihúzva, amire talizmánt tudnék venni - mondjuk, a 20. "szárny" is most van még csak készülőben, sz'al, ez is felejtős...
Ha tudnám, hogy mi lesz a következő BP-ban a rank III-as prémium felhozatal, akkor lehet, hogy inkább arra tartalékolnám a kötvényeket - pl. a T34-57-t/M4 Firefly-t inkább választanám a T14 helyett.---
A "semmiből" engem kilövő tankok nálam is jelentkeznek és nagyon idegesítőek!
De az is zavaró, amikor "lőhetőnek" jelöl 1 célpontot, de az mégis (folyamatos(an)) takarásban van - és ez sem egy ritka jelenség. -
kigyi_23
addikt
válasz
KROK640 #16611 üzenetére
Én most tankos részt tolok, de olyan szinten gennyes fekély agáték amióta a frissítés bejött, hogy egyszerűen képtelen vagyok normális eredményt elérni. Nyilván főleg azért, mert felidegesít és utána nem tudok koncentrálni, de az első pár meccs amitől felmegy a vérnyomásom sem túl rózsás. Az update óta vannak nálam ghost tankok. Nem mindig, de gondol egyet a játék indul a meccs majd amikor rányomok egy villanás eltűnik a kép visszajön kiír valamit a textúrákkal kapcsolatban és onnantól számíthatok ghost tankokra is már. Többször láttam lánctalpakat mozogni, de ez még a jobbik eset, mert olyat is, hogy az út közepén nekimentem egy valaminek gondolom tank lehetett egykor, de semmi sem látszott belőle.
Ilyenkor nagy élmény, hogy kilő a nagy semmi. Csapattárs esetén még ok látom ott van hallom mozog a kipuffogó füst, de ellenfél esetén nagyon nehéz így. És nem javítják csak hallgatnak. A gépem nem a legalja van bőven memória 32GB-ból gondolom kijön a játék és amúgy sem egy gépigényes valami ez szóval nem értem. Raidben van M2-es SSD is szóval az sem éppen lassú. Én mindent megtettem, hogy jó legyen, de ez a hiba random előjön.
Aztán persze a szokásos rálövök egy tankra jó helyen csövön, de semmi ő meg simán ki tud szedni visszamegyek ugyanarra a tankra megint rálövök ugyanúgy én leszek egy halom roncs.... Nagyon nem tudok most kibékülni ezekkel a hibákkal.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kotomicuki #16610 üzenetére
"Érdekes, hogy egy szem gépként 3.3 BR-t adott neki a MM, pedig 3.7-es " - az AB egyik nagy előnye, hogyha egy géped van a presetben, akkor egy BR osztállyal lejjebb sorolja.
(Hm, ezekszerint van egy olyan feladat is, hogy a kihoztt repcsivel hozz össze X mennyiségű pontot. Na azokat sosem szoktam megcsinálni mivel nekem csak lvl 54 a cél)Egyébként ma nem tudom mi volt a játékkal, toltam 14 meccset, köztük pár 1.3-1.7 körülit is, és mindenhol úgy vesztettünk szinte, hogy az utolsó is voltam. Ma a legjobb helyezésem a 14 meccsből amit szereztem egy hatodik hely volt. Na ilyenkor látom egyértelműen, hogy vannak hullámok, és ha az alján vagy képtelenség jó meccset menni
-
Kotomicuki
senior tag
Válasz a #16607 hozzászólásra:
Igen...
Az IL-8-on még van 6 ingyenes javítás, pedig a 20k pont elérése után is repültem vele párat.
Ezen a kínai P-51B-n meg 7 maradt a 20k-s, 30 BP pontot adó küldetés befejeztével...Érdekes, hogy egy szem gépként 3.3 BR-t adott neki a MM, pedig 3.7-es - jó pár tartalékkártyám elment rá, hogy némi pontot is kapjak a meccsek végén, annyira nem működött a kezeimben.
Sokkal ritkább volt vele a jó csata, mint a többi repcsimmel... -
Kolbi_30
őstag
válasz
csongi #16608 üzenetére
Tegnap jatszottam..nem tudtak kiloni az egyik meccsen sehogyan sem a leo2 psobol..cserebe volt milio assistom, mert barhol criteltem nem oltem en sem...de nagyon kemeny volt repair sem kellett csak a meccs vegen az egyik lanc leesett..heli is daralt pedig..az uttana levo meccsekben azert kompenzalt erosen...volt hogy start utan 10 masodperccel a masodik tankba ultem at..
30 masodpercnel meg mar a kovetkezo teamet vartam..nagyon el van ez baszva valahol..
-
csongi
veterán
Végre sikerült addig fosdétolni, hogy minden kör végén kilép a játék össze omlik
-
KROK640
nagyúr
válasz
Kotomicuki #16606 üzenetére
Ez a kínai Mustang, amiről írsz?
Most haladok érte*, még BP 46/8-on járok."fordulni nem (nagyon) tud" " ahogy a fegyverzetét is az irányított szerencsejáték határozza meg, de általában ez sem tudja az átlagot elérni" - nekem az összes gépem alapból ilyen, pláne ami nincs kiászolva
* Azaz haladnék. De ma pl felléptem, T2-nek : legyek kulcs ember. Váltás : 80%-al nyerjek. Váltás : legyek kulcs ember. Váltás : 80%-al nyerjek. Ezt a kettőt felváltva, míg nem 5GE-nél végre beadta, hogy 3 assist kell. Pedig már kezdtem ott tartani, hogy remek, akkor ma nem kell játszani
Na azóta játszottam három meccset, nulla assistal, a negyedikben végre lett egy. A T3-al nem is kell vesződnöm, hacsak nem valami nagyon könnyűt dob be. -
Kotomicuki
senior tag
Egyre nagyobb csalódás a 3.7-es BP repcsi AB-ban: fordulni nem (nagyon) tud, a 2.7-es B-34 bombázó, vagy egy jobb képű 109E elől vízszintesen meglépni se és az emelkedése sem kiemelkedő, ahogy a fegyverzetét is az irányított szerencsejáték határozza meg, de általában ez sem tudja az átlagot elérni/túlszárnyalni.
Így a prémium mivoltát sem lehet kamatoztatni...
Ezzel is csak többen vagyunk, de előrébb nem. -
KROK640
nagyúr
Jött egy új patch, mostmár 2.37-es a játék verziója az update szerint.
Túl sok újdonság nem történt a korábban taglalt szétcseszett hangár felületen kívül. Kaptunk pár BR 10+-os képet egyes nemzetekhez, nincs itt semmi látnivaló, kivéve a franciáknál : Ugyanis a francia fába beleintegrálták a Belga és a Holland gépeket is egy külön ágon, egészen 1.0-tól, ami örvendetes
Az örömöm aztán hamarabb alább hagyott, amikor megláttam, hogy 1.0-tól 9.7 mindössze hat gépről van szó, és ebből öt azaz 5db copy paste! Egyedül a Fokker G.IA ami újnak néz ki, amúgy Gladiator, Firefly, Spiti, Meteor, Hunerek vannak, szvsz elég lett volna, ha ezeket az adott géppel párszáz kill-t elérve skinként megkapjuk. (Oroszoknál a Szu27SM gyönyörű).
Szóval nincs itt semmi látnivaló, főleg, hogy a 10+-os gépek is már meglévők, más nemzetbeli copyjai, szóval kaptunk egy darab 2.3-as francia gépet összesen. -
KROK640
nagyúr
Csodálatos update jött a játékhoz. Megint hozzányúltak valamihez amihez nem kellett volna. Szerintem a GAJINnál egész nap azon törik a fejüket, hogyan lehetne még szarabbá tenni a játékot?
Nevezetesen most a hangárban az alsó repülősorról van szó. A korábbi crewlock grafikát és vöröset átvették a roncs gépeknél is, így mostmár mondd meg ha tudod, hogy az említett gép roncs vagy crewlockolva van? Nem fogod tudni, maximum ha rákattintasz, és megjelenik a számláló. Mindemellett a gép kijelölési módot is megváltoztatták egy sokkal kevésbé átláthatóra. De legalább az ikonok még kisebbek lettek, és mostmár egy klikk a gépre, és "hozzáragad" a gép az egérhez és egy rossz mozdulattal ki is rántod/törlöd a presetből. El nem tudom képzelni, ki találta ki ezt a baromságot, azt meg végképp nem, hogy és ez hogy mehetett át a döntéshozáson. Jah, úgy, hogy azok sose játszottak vele.A másik fantasztikus újítás (ami még akár jó is lehetett volna) a bombakioldás sorrend változtatás. Erre azt mondom ok, erősen kellett már végre, DE : sikerült egy bazi nagy stílusidegen ikont odab*szni a gép alá, meg hogy SHIFT A. Remélem csak pár napig lesz ott, míg a nagyérdemű felfedezi és magáévá teszi ezt a funkciót. És valamit a grafikai motorral is csináltak, mert a játék gépigénye mintha megint nőtt volna.
Ahelyett, hogy azt javították volna meg, hogyha az a feladatod, hogy kiszedj X db bázist, akkor ne adjon be reptérbirtoklást. De áh, ez nemhogy nem ment, még tonottak a helyzeten.
Ma T2 az volt szedjek ki egy bázist. 11 (Tizenegy!) reptérbirtoklást kaptam be egymás után, amin bázis sincs, pedig volt, hogy 5-10 percet is vártam két meccs között. Aztán kaptam két bourbon szigetet (instant QUIT), és még egy reptérbirtoklást, mire végre ezután összejött egy légicsapás. így azt a faék egyszerű feladatot, hogy dobj ki EGY kiba$zott bázist, sikerült 14 meccsből abszorválni, nagyjából 80 perc alatt.Ezután érkezett a feladat, hogy csatarepülővel szedjek ki 28 földit. Na mi volt az a játékmód amire nulla azaz 0% esélyem volt??? így van, fronline! Helyette volt reptérbirtoklás halhingol orrvérzésig, ami instant quit megintcsak ehhez, mert túl messze vannak a földi unitok és nincs azaz isten, hogy odaérj, tehát fölös időhúzás. Végül újabb 14 meccs kellett (ennek harmada instant quit) hogy meglegyen a 28 földi.
-
KROK640
nagyúr
Csúcs ez a játék!
Azt kaptam T3-as feladatomnak, meg az volt a boltba vehető (kalapos) kötvényem is, hogy érjek el két légi fölényt-t, vagyis legyen enyém vagy a legtöbb kill, vagy a legtöbb assist, vagy a legtöbb kicsinált földi unit a pályán. Ezt alapjáraton szeretem, mert széles körben van esély nyerni. Mivel a kalaposból is pont kettő hiányzott ebből, meg a T3-as is ez volt, megtartottam, mondván jasszol a kettő, ha egyet megcsinálok két legyet ütök egy csapásra.
Ezután eljött 12 meccs, ilyesmi eseményekkel :
Első géppel 33 földi, a legtöbb itt a pályán utánam 6db földi volt :és pár perccel később a meccs vége előtt nem sokkal : 37 földim van, az ellenségnél valakinek 40 van. Már egyet sem tudtam kiszedni
De tök ugyanez ment minden csatába, akár killre, akár assistra mentem, vegyesen jött, és mindig volt valaki, egy valaki akinek legalább eggyel több volt abból a valamiből amire mentem.
A 12 meccsből végül az egyik meccsben assistok számával kipipáltam egyet, de ez már (sajnos nem) rendkívüli, hogy egy tök egyszerű feladatnak ennyit kell s3ggelni.
Szóval úgy döntöttem hogy nem érdekel. Sőt, mostmár T3-at csak akkor fogok lehozni ebben a BPben, ha valamelyik kedvencem lesz.Elmentem ezután hogy játszok 2.0 alatt, az megnyugtat. Nos, amíg 1.7-2.0-ás presetemmel mentem állandóan 2.7-be voltam dobálva, hogy a közepes harckocsikkal kelljen szenvednem 12.7mm-es géppuskákkal (nem tudom kiszedni) cserébe sokkal keményebb ellenfeleim vannak az égen is. Micsoda remek csere!
Lementem 1.0-ba, hogy mostmár akkor is tényleg rendes meccset akarok, azóta a 3 bombás gépem és két vadászgépes presetemre megállás nélkül kapom a légi fölényt!
-
Kolbi_30
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged