Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bugizozi

őstag

válasz AiRLAC #4649 üzenetére

Szia!

A reboot nem segített, de ez a resignature igen, bár nem sikerült 100% megcsinálnom.

Ezek voltak a lépések:

1) VM-ek leállítása
    2) tároló snapshot a volume-on (biztos ami biztos)
    3) VM-ek kiregisztrálása invenoty-ból
    4) datastore unmount (mindkét host-on)
    5) esxcli storage vmfs snapshot list – parancs futtatása, adott találatot
    6) esxcli storage vmfs snapshot resignature -l volumenév --- ezzel felcsatol egy másik Datastore-t a VMware-re, snap-xyz névvel
    7) VM-ek beregisztrálása a az Inventory-ba
    8) VM-ek elindítsása
    9) új datastore méretének megnövelése – ha direkt-be a host-on lévő VMware felületen csináltam akkor nem sikerült, el kellett hozzá indítani a vCenter-t és azon keresztül ment - szerencsére az pont ezen a datastore-on volt (ez csak nekem új infó vagy én bénáztam vmit?!)

Ami még hibádzik, hogy a régi datastore-t is látom, és nem tudom hogyan kell kipucolni :( attól félek ha rányomok, hogy delete datastore akkor kitörli mindkettőt. :F

Nem lenne rossz ha erre is kitérne a VMware KB mint csinálj előtte és utána...

viszont ez már a holnap zenéje lesz (már ha le lehett állni) mert ma még hullám tetőlemez cserénél is kellett segítkeznem, meg annak a korlátját festeni... pedig még hátra lenne 2 ilyen datastore ráadásul azon jóval több VM van.. aztán jöhet újra a hétfő üdén frissen fiatalosan :D

Új hozzászólás Aktív témák