-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz MPowerPH #70795 üzenetére
Zen3 esetében azzal a 2-300MHz-el kapott lepkefingnyi ~4% plusz teljesítmény akkor megéri a dual loop MoRa rendszerre költendő ~300k Ft-ot?
Erősen kétlem, de hobbinak tényleg jó, nyeli a pénzt ez is mint bármi más.Nálam is jól ment a single loop a névlegesen akár 380W-al benne, és urambocsá' a házban is voltak azok a radiátorok.
Itt egy valós usecase, Cyberpunk 2077 1080p@Ultra és High beállításokon (144Hz-re törekedve, de örültem ha ebből 90 meglett):
Mérés ideje: 2021.01.17. Szobahő: ~23°C
HW: R5 5600X, Vega64 [kép]
A rendszer: Phanteks P600S (fedlapok leszedve); Alphacool 280x30mm (front intake) és XSPC 280x40mm (top exhaust) radiátorok, rajtuk 4db Arctic P14 (@1250RPM), plusz egy Phanteks P140 (@1000RPM) exhaust-nak a proci felett.
A rendszer teljesen Byksky elemekből épült, egy DDC volt a lelke, ami 60%-on tekert játék közben.
A kész setup nem volt hangos - mondjuk ez relatív, én simán hangfallal játszottam mellette -, és a képeken is látható módon korrekt hőfokokkal elbírt egy ilyen, manapság közepes teljesítményűnek számító géppel.A CPU teljesítményén itt szerintem nem esett csorba a VGA limit miatt. Talán vannak olyan helyzetek, ahol a vízhő miatt a CPU boost nem annyi, amennyi lehetne, de emiatt dual loop...
TL;DR: Nem feltétlen kellene a topikot ebbe az eltúlzott irányba lökni.
MoRa és dual loop nélkül is lehet jó vízhűtést építeni, talán.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest