- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Persze. Érdemes egy darabig a pumpát max. közelében járatni, akkor viszonylag hamar kidolgizza. Azért nem írom, hogy maxon, mert nekem az csak ront a helyzeten, pl. Én 85% körül járatva szoktam légteleníteni.
De ugye ez pumpafüggő.
Szép a vas, gratula.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz hellboy0415 #52396 üzenetére
30-asra szvsz overkill a push-pull, ha nem valami extrasűrűn lamellázott cucc. Nézd azt is, hogy hogy férsz el. Mennyire kavar be a csövezésnek, szerelhetőségnek, légtelenïtésnek, mert lehet, hogy akaratlanul több nyügöt veszel a nyakadba, mint amennyit a plusz felület ad.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
ÁdiBá
veterán
válasz proci985 #52394 üzenetére
Kicsit megijedtem mikor a Strix X299 e monoblokkomban egy boburék bal oldalt fent figyelt, és több tizperc üresjárat esetén sem akart onnan eltünni.
Majd játszottam fél órát a géppel, és arra lettem figyelmes, hogy 2-3 cm visszaesett a puffertartályomban a viz, és eltünt a levegő a monoblokkbol.
Létezik hogy valahogy beszorul ennyi levegő?
Folyni nem folyik, sehol.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
tomcat78
őstag
válasz hellboy0415 #52396 üzenetére
Hali!Szerintem bírni fogja anélkül is.De a több radi jobb,mindig van hová fejleszteni
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
hellboy0415
aktív tag
válasz tomcat78 #52384 üzenetére
Szia. Olvastam , hogy neked r9 290-es kártyád van. Nemsokára megjön a kártyám egy ASUS R9 290X ROG MATRIX PLATINUM. Szerinted elbírná a 2 radim úgy hogy a proci is rajta van egy i5 3570K 4.3gzh járatva.
Van 1 360x30-as radim és egy 240x45 radi. Vagy vegyek még egy 140x45-ös radit mert már csak ez fér a házba. A radik pus pull vannak szellőztetve.Samsung S20 ULTRA
-
Mike021
csendes tag
-
törölt tag
válasz Mike021 #52381 üzenetére
Persze, hogy volt, elvégre nem akkora felületű procira tervezték azt a blokkot. És gondolom magát a magot sem fedi le rendesen a belső borda, így nem is tudja kielégítően hűteni.
Egyébként előre lehetett tudni, hogy a kisebb (Kaby Lake-X) modellek gyakorlatilag sima asztali procik letiltott IGP-vel LGA266-ba tokozva és jócskán túlárazva.
[ Szerkesztve ]
-
tomcat78
őstag
válasz Mike021 #52383 üzenetére
A két slim radinál pláne jobban elszállnak a hőfokok.Sztem nem kellene ezt ennyire túl aggódni.Ha a nagy radival is gondod lesz,akkor keresheted az okát,de sztem addig felesleges.
Nekem is belenyal néha a víz a 40-esbe(i7 6700k+r9 290 )mostanában.Melegebb van a szobába.Ilyenkor a proci simán van néha 55-65 fok is TF2 multi alatt.Delidelve nincs....
Radival meg jobban állok,mint most te.(360x45+240x45+140x30)[ Szerkesztve ]
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
Mike021
csendes tag
válasz tomcat78 #52382 üzenetére
előtte egy 7700K volt hűtve a blokkal az jó volt.. Ahogy megvettem az X299 es lapot szereztem bele egy 7740 es I7X et.. kiderült hogy azzal nem megy a másik 4ram slot ezért cserélődött egy 7820 ra.. azon agyaltam már 1 ideje hogy veszek rá monoblock ot mert így hogy p5 be van nem kap huzatot a vrm se .. alaphelyzetbe 47 fokos az is.. a monoblock az kifejezetten erre a procira van és erre a lapra annak már csak jónak kell lennie nem ?
A gép jelenlegi felállás szerint:
Alaplap:Gigabyte X299 Aorus Ultra
64gb Corsair vengeance led ram 3200mhz
Asus strix 1080ti Ek fc blokkal
2db 30vastag Thermaltake 240 es Alu radiátor (ez cserélődik EK 480x60 rézre)
Aquastream XT standard szivattyú
12mm merev csövezés (ez cserélődik 16x12mm+TT pacific rgb fittingszett )
2db 500gb 960 evo m2ssd
XSPC tartály
Tavassztól vr360 videót kéne szerkesztgetni vele ezért húzom felfelé.. -
tomcat78
őstag
válasz Mike021 #52381 üzenetére
Ha jól néztem adatlapod,a procidnak is nagyobb a TDP-je sztem,mint az előzőnek.Ugyanakkora felületen kéne több hőt elvezetnie....Persze,hogy romlanak valamennyit a hőfokok.Nem látok a gépedbe,csak egy vélemény.
-
Mike021
csendes tag
válasz F e Z o #52377 üzenetére
Újonan vettem a blokkot.. 1151 en stabilan dolgozott 2066 on már nem.. és igen volt egy 1x1 centi átmérőjű pukli rajta pont a bemarásoknál.. azt síkra húztam de még így is para.. most meg néztem Linx el 89 volt a plafon amire feltornázta 0 error-al.. 30 fokos vízzel.. szerintem a blokk valamiért nem képes leadni rendesen a víznek a hőt.. frissen mostam fogkefével.. az EK által ajánlott jetplate van benne MX2 paszta.. már csak a blokkra és a cpu ra gyanakszok speciel..
-
Mike021
csendes tag
válasz MPowerPH #52379 üzenetére
bejövő víz hőmérséklet van mérve jelenleg kimenőm még nincs de dolgozok rajta.. most speciel 2db 240 es slim radiátor teljesít 2-3 óra játék után már eléri a 40 fokot a víz de pl cam szerint a gpu max 33 fok.. cpu meg folyamatosan ugrál.. és igen púpos volt a blokk.. kb 1x1 centis szakasz 0,2mm púppal a bemarás túloldalán.. 2 órát csiszoltam políroztam mire teljesen sík lett.. belevaló jetplate stb így már javult de fura még mindig..
-
-
Atmil
aktív tag
-
Mike021
csendes tag
https://www.ekwb.com/shop/media/catalog/product/cache/1/image/1600x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/e/k/ek-ddc-heatsink-housing_black_all_800.jpg
a képen egy pici imbusz látszik én úgy gondolom hogy a menet előtt van az imbusz fej ha máshol nem találod máshoz pl nem tudtam párosítani
-
Mike021
csendes tag
Üdv urak
Adott egy EK supermacy full nikkel blokk és egy 7820 cpu.. 1151 es cpu kon 30 fok fölé nem ment a gépezet.. itt 70-80 fok volt játék közben.. kiderült hogy puklis a közepe....2 óra csiszolás polírozás.. ez javított 20 fokot ugyan de még így is 40-60 fok közt ugrál...... a vga (1080ti+EK blokk) 33fok plafon valami ötlet? pasztának mind 2 őn arctic mx2 van cpu blokkot át sikáltam fogkefével.. elképzelhető hogy lerakódás miatt van ott némi + hőmérséklet? víz stabilan 30-40 fok -
rup1u5
nagyúr
válasz proci985 #52343 üzenetére
Először arra gondoltam, hogy kiveszem a radiátort, feltöltöm ezzel a tisztítóval és hagyom állni de fogalmam sincs mennyi ideig lehet benne hagyni ezt a löttyöt anélkül, hogy elkezdené megenni a radit. Úgyhogy most azt gondoltam ki hogy csak a radiátort rákötöm a pumpára és úgy fogom járatni a tisztítót. Úgy legalább látom a res-ben ahogy szmötyisedik.
(#52367) Jim Tonic:
Vagy a dudort a sliccnél.(#52366) ÁdiBá:
Ne felejtsd el lehúzni a fóliát az EK logoról te sem!!Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Tikakukac
titán
Ez engem is érdekelne, mert a tető és a pumpa is sorozatban megy, nem egyedi, tehát valahogy az rögzítve van. Elég gond ha egyedileg terveztetnek valamit, csak azért, hogy ezeket a plexis vackokat örökre rányomorítsák.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Atmil
aktív tag
válasz Tikakukac #52358 üzenetére
Értem a jó szándékot és köszönöm is, de ezt nem lehet házilag szétszedni károsodás nélkül
Amikor kitekerem a lábát, ami egy anya csavarba, van betekerve, ami kívűl körbe teljesen sima.
A körbe sima végű "anyacsavarfejű" megy bele a pumpába.Ezt nem lehet kiszedni.
Kicsit bonyolult de majd készítek róla képet. Most nem érek rá.
Üdv! Atmil.
-
nagyúr
válasz DigitXT #52361 üzenetére
Én meg nem veszek innen semmit. Minap jött meg Kínából egy elforgatható közdarab (papa-papa), porba gyalázza az itthoniakat. A pumpám egy ilyenen lóg a radiátoron, alig van súlya, mégis lenyeklik. Ez meg olyan, mint a beton. Jóval precízebb. Egyszerűen nem értem, mi van.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
proci985
MODERÁTOR
biztos szet lehet szedni, nezd meg a manualjat. es szokott lenni egy tomitogyuru ami kritikus, hogy jo helyen legyen benne.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Atmil
aktív tag
A mai napi termés!!! Ereszt az EKWB vízpumpája, alul és körbe a műanyag és a fém között.
Ereszt... Ömlik kb 5 másodperc alatt kifolyt.
Szerencse az ürömben a gépnek nem lett baja, mert a pumpa olyan helyen volt.
Mivel a Merlinnél vettem felhívtam. A történet vége Hétfőn hozzák az új pumpát.
Azt mondták az ez még nem fordult elő a pumpával. Persze nem azt jelenti, hogy nem fordulhat elő.Képet nem készítettem, mert nem jutott eszembe és nem azzal voltam elfoglalva.
Üdv! Atmil.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz rup1u5 #52341 üzenetére
apropo ha a heten kiprobalod azt a tisztito cuccot ird meg mi lett a vege! rendeltem en is egyet hogy ne igy 0,6eur backplate 6 euro posta legyen a vege
neked is ott a nickel acetat blokk a rendszerben, es ugye en kb emiatt a ket komponens miatt nem nagyon akarom beengedni a vizembe a cuccot.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Jim Tonic #52338 üzenetére
Persze.
Szerencsere a felfogatas mountjaval kezdtem es meg a leengedes elott kiderult. Aztan majdnem megijedtem amikor az egesz orszagban egy se volt sehol raktaron de hala egnek a szomszedbol kb keddre itt van a cucc.
Csak hogy erezd egy 80euros supremacy evo full nickel blokkrol es egy kulon 0.6euros alkatreszrol van szo. Ami 500kmet utazik kb ide
[ Szerkesztve ]
-
syC
addikt
-
proci985
MODERÁTOR
az EK supremacy full nickel blokkhoz nem jar AM4 tamogatas, a regi supremacy AMD felfogatas pedig nem kompatibilis AM4el.
csak hogy tudjatok.
-
DigitXT
nagyúr
válasz m0h0senator #52334 üzenetére
Akkor onnan indul, ahonnan a kijelző nélküli verzió kapható.
A kijelző amúgy nem létszükséglet (szoftverből mindent látsz). -
m0h0senator
őstag
Sziasztok,
olyan kérdésem lenne, hogy nagyjából egy kezdő aquaero szett mennyiről indul? 8 ventilátort szeretnék vezérelni vízhőfok alapján. Néztem, hogy van kijelző nélküli vezérlő 50€ környékén aztán a kijelzősök 150€ körül..
Köszönöm
An odyssey through the realm of consciousness.
-
rup1u5
nagyúr
válasz Jim Tonic #52331 üzenetére
Óriási!
Találtam 100db-osat olcsóbban. Be is rendeltem egy adagot.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
nagyúr
válasz F e Z o #52330 üzenetére
Ez gumi, és a jó benne az, hogy a csavar semmilyen módon nem tud a házhoz hozzáérni.
Megtaláltam közben, tetoválógép alkatrész, nem varrógép.
Még 2016-ban vettem őket.
[link]
Csavarok:
[link][ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
válasz rup1u5 #52329 üzenetére
Van sima 3-as alátét műanyagból és lehet mellé rendelni M3-as imbuszfejű csavart is a kívánt hosszban.
H2O über alles!
-
nagyúr
Mai szerelés:
Alapvetően régi recept, de ezek nagyon beváltak nekem. Még a régi rendszeremnél akartam a pumpát velük felfogatni, de mire ideértek, már más megoldást találtam.
Eredetileg valami varrógép alkatrész, vagy mi, de ide meg úgy passzol, mint hóba a .... A gyári csavarok lötyögtek a széles helyeken, most meg ideális. Csavarokat külön rendeltem az Ebayről, mert 5 mm-rel hosszabbak kellettek. Azzal is mázlim volt, az első találatra feketék jöttek, belső imbusz fejjel.[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz DigitXT #52318 üzenetére
OK! Meggyőztetek! Sikerült felfognom a dolog lényegét. Tehát HwInfo-val akár meg is lehetne csinálni, hogy ha nagyon leesik az rpm akkor kapcsolja ki a gépet igaz? Most akkor kénytelen leszek venni egyet....
(#52320) Atmil:
Van itthon sima szürke szivacs a vízpumpa dobozából, abból vágtam bele egy passzentos darabot de sajnos kilöki a helyéről az áramlás. Valszeg túl sűrű. Mosogatószivacsból is csak hasonló sűrűségűt látok mifelénk.(#52322) Madn!ght:
Köszi! Ugyan ezt most megtaláltam aquatuning-on. Szét kellene vagdosnom, hogy beférjen a kis dcp-be. Lehet, hogy berendelek egyet.(#52323) mormota79:
Jó cucc! Ilyenből rendeltem most hőmérős változatot $26-ért erre most látom, hogy már $19-ért is kapni.Szerintetek hülye ötlet lenne sorba kötni egy apa/apával a hőmérőt meg egy ilyen áramlásmérőt egymás után?
Ez az FC blokkra köthető hőmérő se rossz ötlet!
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
mpierre
veterán
válasz rup1u5 #52317 üzenetére
Amennyiben megfelelően kalibrált szemed van én nem vitatom, hogy meglátod, hogy nem 800-at, hanem 450-et forog percenként...
Eleinte én is úgy voltam vele, hogy ezt simán megoldom. Alphacool átfolyásmérőm van otthon, amit alaplapra lehet dugni, de nem került beépítésre. (Rpm-t jelez lapnak, amiből kb megmondható, hogy mennyi az átfolyás. Na ja de asszem 100 l/h alatt nem mér megbízhatóan... Na annyi esetleg 3-ason tekerő D5 mellett meglehet, DDc-ről nem tudom. 3-ason a D5 hangos. Szerintem.)Az Aquás usb-s átfolyásmérő óta tudom, hogy a pumpa sem mindig ugyanazon a tempón teker. 90,5-84,7 l/óra között változik az átfolyás, gondolom a feszültségtől függően (ATX tolerancián belül változhat bekapcsolásonként.)
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Madn!ght
addikt
Csökkenti az örvénylést, illetve ha túl erős a szivattyú, akkor megakadályozza, hogy az buborékos vizet szívjon vissza.
(#52306) rup1u5: tody56-nál kapható.
Jómagam ugyanilyet használtam a DDC-mel a buborékolás és az örvénylés csökkentése érdekében.
[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
válasz hellboy0415 #52295 üzenetére
Én is hasonlót vasaroltam 4 ezer ftért. Lényege hogy ha van valami a rendszerrel ráláss a folyadék negfelelően áramlik. Kb ennyi.
ÁdiBá
-
DigitXT
nagyúr
válasz rup1u5 #52309 üzenetére
Tévedés. Ha baj van a körben, mondjuk elereszt valami tömítés, akkor egy
szoftver, ami figyelte a pörgettyű RPM értékét helyetted simán lelövi a gépet,
szóval nélküled és a számológéped nélkül is működik a biztonsági funkciója.Ha meg az érdekel, akkor van céleszköz, ami L/h-ra konvertálja, közvetlenül.
(Feltéve, ha az adott tartományban lineáris, különben szívás paraméterezni.)Egy enyhe dugulás miatti áramlásvesztést vizuálisan szvsz nem szúrsz ki...
Kérdés, mi számít neked jelentősnek? Mondjuk a nulla, mert lyukas* a kör?*: bár nekem hangos bluggybluggybluggy is jelezte, hogy ki kéne kapcsolni.
[ Szerkesztve ]
-
Leon77
őstag
válasz Tikakukac #52315 üzenetére
Én nemrég fejeztem be a buildemet, a véglegeset, de már megjött pár 90 fokos könyök, úton van néhány extender és rendelődik egy új pumpa (d5 lesz a dcp 4.0 után halksága okán).
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Tikakukac
titán
válasz mpierre #52313 üzenetére
Minden újban nyilván csillagászati. Csak az a boroszilikát üveg ára olyan volt, hogy nem hittem el. Aztán kapóra jött, srác eladta vele e DDC-t én a DDC-t tovább dobtam csont ugyanannyiért, csak tető nélkül. Ilyenek azért sokat segítettek a kereten. De a ritka dolgok amik sehol és soha nincsenek apón azokat muszáj volt megvenni. Csak a legutóbbi rendelés beficcent 140k-ba és abból olyan 30-35k ha ment a többieknek, a többi enyém volt. De ez ilyen. Én elkészültem, pici apróságok kellenek csak és csókolom. Így már szerethető hobbi, a keretem tovább nem nő, pár ezres hullik bele évente csak
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Leon77
őstag
válasz rup1u5 #52309 üzenetére
Az rpm monitorozása azért jó, mert ha van egy konstans áramlásod és mondjuk idővel jelentősen kezd lecsökkenni, akkor kezdhetsz erősen gyanakodni, hogy dugul a rendszer és kiszeded a szűrőt (jobb esetben, ha van) és megtisztítod.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
mpierre
veterán
válasz Tikakukac #52312 üzenetére
Nem számol! Nem, neeeeeemm....
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz rup1u5 #52306 üzenetére
Pl Tody-nál van (vagy, volt) ilyesmi szivacs. Annó én is kettőt rendeltem, csak méretre kell vágni.
#52309: Aquacomputer usb high flow, vagy mi a neve. Problem solved. Ok. Ára is van. Mindent kiszámol helyetted. Na jó nincs osd, de pl az aida64 kezeli, tehát osd-re mégis (áttételesen) kikerülhet. Amúgy a kütyühöz is van szoftver.
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz DigitXT #52308 üzenetére
Már megint átestünk a ló "tudományos-mérnökös" oldalára.
Van a pörgettyű ami látszik hogy pörög ha megy a pumpa. Ez idáig rendben van és értelmét is látom. Egy vizuális indikátor. Látom ha áll és az elég, hogy tudjam, baj van. De, hogy AIDA-ban vagy HWinfo-ban nézegessem, hogy most a kis pörgettyű mondjuk épp 800rpm-el vagy 1000-el pörög az már szerintem fölösleges. Ha mondjuk lenne hozzá egy szoftver ami az rpm-számból rögtön L/h értéket ad amit akár OSD-re is küldhetsz úgy már lenne értelme. Vagy üljek a gép előtt fehér köpenyben a tudományos számológépemmel, nézzem az rpm-et és számolgassak magamnak áramlási értékeket on-the-fly?
Szívesebben látnék ilyen mókuskerekes áramlásmérőt hőmérővel és egy esztétikusan elhelyezett kijelzővel a tetején ami mutatja a °C értéket. Én már csak ilyen átlag-user vagyok...sorry.(#52307) hellboy0415:
Nálad lesz valami gubanc, mert itt többen is szoktunk rendelgetni aliról elég sűrűn. Adblockert kapcsold ki![ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
mormota79
tag
válasz hellboy0415 #52295 üzenetére
Ennyiért már van ami méri is!
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat