- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apucy01
őstag
válasz Walter_White #50696 üzenetére
Azért szeretnék két körös merev csöves rendszert mert van egy barátom akinek szintén full vizes a gépe és hát nagyon "csúnya nekem" hogy minden hová belógnak neki a csövek.
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
anubis6
aktív tag
válasz Walter_White #50691 üzenetére
Én a helyedben az 1-es és 5-ös képet venném irányadónak.. mindig lent szív, fent fúj.. legalábbis szerintem Az, meg hogy melyik helyre kerüljön, függ attól is, hogy mennyit akarsz szívni a légtelenítéssel.. ha bent/lent van tartályod és felülre rakod a radit, értelemszerűen ott reked meg könnyebben a buborék, ha kint és fent van a tartály, akkor mind1 Ha meg elég erős a pumpád, akkor tökmind1, megoldja izomból
Mondjuk én nem értem ezt a leállítgatós feltöltésti módszert sem, rendesen televágja a rendszert kis bubikkal.. én inkább megkérem az asszonyt, hogy töltse a tartályt amíg ürül, és addig én forgatom a stuffot
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/@anubiszthedj https://soundcloud.com/anubiszthedj
-
mpierre
veterán
válasz Apucy01 #50695 üzenetére
Nem annyira "vészes", de gyakorolni kell. A "slagos" megoldás egyszerűbb, gyorsabb, tisztább.
Buktatók a merev csőnél: Nem ott és úgy hajlik a cső, ahol szeretnéd; nem sikerül az ív; nem elég hosszú, amit levágtál; túl melegítetted a csövet; elfelejtetted lecsiszolni a cső éleit és nem megy a csatiba, de másik végét már beimádkoztad; stb.
Buktatók a lágy csőnél: Megtörik az ív, megtörik az ív, meg talán, esetleg megtörik az ív.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Walter_White
senior tag
válasz Apucy01 #50695 üzenetére
Szia! Merev csőhöz sajnos nem értek, csak annyit hogy más fittingek kellenek, illetve formálnod kell őket, én valahogy kezdőként maradtam a flexi csöveknél, de persze ez én vagyok.
Ha 2 kört akarsz akkor 2 pumpa is kell, de az a D5 szerintem van olyan erős hogy 1 körben is elviszi amit szeretnél.
Thermaltake Pacific W2 - a gyártó honlapja írja hogy AM4 támogatott, tehát ha megvan a kit hozzá akkor simán feltehető.
Viszont EKWB EK-AC Radeon Vega - ezt ha jól látom, de majd a többiek kijavítanak, hogy ez Alu blokk. Rezet és Alut ne keverjünk.Ha a Vegát alu blokkal szereled, akkor minden alunak kell lennie azon a körön.
-
Apucy01
őstag
Sziasztok!
Uj konfig épül és vele a vizhütés is nagyon kezdő vagyok benne igy segitséget szeretnék kérni.
AMD kofig lesz vga vonalon is. Ami eddig már megvan.
XSPC D5 Vario
Thermaltake Core X9
EVGA SuperNova P2 80Plus Platinum
Phobya G-Changer 480 V.2 2x
EKWB EK-AC Radeon Vega
Thermaltake Pacific W2 őt ajándékba kaptam nem tudom jó lesz e..
azt nem tudom milyen ventillátorokat vegyek , és kétkörös redszert szeretnék akkor ugye ez a pumpa ugrott vagy vegyek belőlle még egyet?
valamint nagyon nehéz megcsinálni a merev csöves rendszert?
köszönöm szépen a segitséget
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
törölt tag
válasz proci985 #50613 üzenetére
Hehe, ebből idén már kimaradok...
Közben a rendszeremmel kapocsolatban észrevettem még valamit. Feltűnt, hogy időnként felugrik a VCore 1,4 V-ra, vagy akár 1,425-re is. Ami bőven a stock felett van. Úgy látszik a BIOS önállósította magát, és újraaktiválta az XFR-t. Mert ugye én csak úgy poénból kapcsoltam ki korábban (nem pedig azért, mert kb semmi értelme sincs a fogyasztás és hőtermelés növelésén kívül).
-
DigitXT
nagyúr
válasz Walter_White #50691 üzenetére
Ha már van ilyen dedikált helyed neki (külön "kamrával"), én oda raknám.
Igaz, ezzel kevésbé fogja szellőztetni (vagy befűteni) a gépházat, de arra
elképzelhető, hogy használsz további ventiket: hatékonyságban lent a jó![ Szerkesztve ]
-
Leon77
őstag
válasz Walter_White #50684 üzenetére
Én használok hw infót mindig fut. Ha a cpu eler egy bizonyos hőmérsékletet vagy a pumpa bizonyos fordulat alá esik egyből kiad a winnek egy shut down parancsot egy bat file segítségével. Tuti biztos megoldás
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
syC
addikt
válasz hdekakas #50681 üzenetére
2 tanács: Miután feltöltötted a rendszert és járatod a pumpát max fokozaton egy jó ideig ( légtelenítesz ) , ez idő alatt javaslom, húzz ki minden alkatrészből minden tápkábelt ( pl képen vga ), mert ki tudja ... Ja és "szilviát" tegyél a dolgok alá, ha esetleg csöpögne a cucc, felszívja + jobban látod a nyomokat.
•
-
Walter_White
senior tag
válasz hszilard666 #50682 üzenetére
Sajnos az enyém nem állt le, M8H + 6700K, se a lap nem lőtte le magát, se a proci.
Youtube nézés közben belassult teljesen a gép, nem értettem miért, gondoltam esetleg valamit bekapott vírus vagy bármi, gondoltam ujraindítom, majd mikor bejött a post kiirta hogy Overheating - szétkaptam - rátettem a kezem a kompakt blokk aljára, meg is sütötte..., na azon lehetett volna tojást sütni... a proci alapon is fagyott, biosban is. mentek gariba. -
MPowerPH
félisten
válasz Walter_White #50680 üzenetére
Nekem is allt mar le a pumpam (mindketto, mert az Y vege kiugrott a portalanitaskor), es a vga elobb 'felforrvan' lelotte a rendszert. CPU is ugyan ugy megtette volna, mert ott van temp warning.
Persze ettol meg jo lehet egy aramlasmero. Aquaero mennyit tud kezelni? No meg hany homerot?[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
hszilard666
veterán
válasz Walter_White #50680 üzenetére
He nagyon melege van egy procinak nem áll le a gép? Én úgy tudtam hogy van egy ilyen beépített opció.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Walter_White
senior tag
válasz hdekakas #50668 üzenetére
Lehet ezzel csak én vagyok így, (miután egy kompakt pumpaleállása megölt egy procit, megfőzte) hogy én építenék egy áramlásmérőt a rendszerbe, nem egy nagy tétel, de ha bármi gond van, a rendszeren belül, azt rögtön jelzi, és látod. Proci körömben is van, és most a VGA körben is lesz.
Amúgy zárd le, és próbáld kicsit a házat döntögetni.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
syC
addikt
válasz tomcat78 #50673 üzenetére
[link] pörgess a végére.
gondolom nem alaplaprol akarod inditani a pumpat. Nem ereszt a rendszer? Bekapcs utan kell a pumpanak 1-2 sec mire megindul. Papirtorlo kegyen kéznél
mivel eteted a pumpát ehyébként? lehet hogy kell neki kakao felvinni a vizet a plafonba.
[ Szerkesztve ]
•
-
tomcat78
őstag
válasz hdekakas #50672 üzenetére
Ha alul még porszűrő is van,asszem nem túl okos megoldás....
Amúgy már írták....ha akkor sem indul meg,szétszed,átnéz,gondolkodik mit kéne máshogy...Még talán annyit,hogy érdemes lehet megmozgatnod-döntögetni-a házat.Lezárt tartállyal!!"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
hdekakas
senior tag
Igen, lefelé tolják, direkt! De nem ez most a lényeg!
Akkor mit tudok csinálni hogy meginduljon a keringés? -
hdekakas
senior tag
Tölteném fel a rendszert vízzel!
Úgy csináltam ahogy írtátok, csak a pumpát indítom, tele van töltve vízzel. Ahogy elindítom el is indul, de a víz nem kering a rendszerben!
Picit megmozdul, de nulla az egész. -
Weareus
addikt
válasz proci985 #50660 üzenetére
Jól néz ki az az EK tartály kombó.
Lehet, hogy nekem is lesz tartályom, de nem minden körön.
A proci kört, ami a felső radit kapta, nagyon könnyen tudtam légteleníteni, csak sok időt kellett hagynom a kis dc-lt pumpának, amíg kinyomta a levegőt, az szépen felgyűlt a radi tetején lévő (ceruzaelemmel lezárt) Tygon csődarabon, én meg mindig rátöltöttem egy kis folyadékot. Most megállt a vízszint-apadás, úgyhogy leszedtem az ideiglenes "tartályt" és szépen megkapta a gyári záródugót a radiátor: Van egy tökéletesen feltöltött zárt köröm tartály nélkül.
Viszont a vga-kör az alsó radikkal és felül a pumpával kínszenvedés volt még így az 5 literes ideiglenes tartállyal is. D5 annyi levegőt kitolt, hogy egy kisebb exobolygóhoz egy légkört lehetett volna belőle összehozni . Igaz, mindezt 10-15 perc alatt megoldotta, de akkor még sokat is mondtam.
A harmadik mini körömre - ezen csak egy Alphacool DC-LT, egy 12-as radi és az alaplapi híd lesz, szintén nem tervezek tartályt, de ha Tody januárban rendel külföldről (már csak ott van ehhez a kis pumpához a rávaló kompakt tartály), akkor lehet, bespájzolok belőle.Szerk.: a színes csöveket én is hasonló okok miatt rendeltem, csak én úgy terveztem, hogy a blokkoktól a radikig megy a piros cső "meleg", a radiktól a pumpáig, meg a blokkig vissza a zöld cső "hideg". Nem mintha az az az 1-2 fok (vagy még annyi se számítana..., de miért is ne lehetne így).
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Weareus #50659 üzenetére
nekem ma jott meg a masodik korhoz a cuccom, avagy egy EK X3 110 res meg meg egyszer annyi penzert csatlakozok meg aprosagok hogy el is ferjen...
viszont voros - kek lesz a design folyadekra, termeszetesen a CPU (intel + hideg kor) kapja a voroset es a GPU (amd + meleg kor) kapja a keket.
valszeg a CPU megkapja a 120x60as radit (azzal egyedul elvan), vagy a 120x45oset (igazabol azzal is az L120as ido alapjan), a GPUk meg a 360x45 + (extralamellazott) 280x30 melle a masik 120ast.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Weareus
addikt
válasz KAMELOT #50657 üzenetére
Meglesz, uram, meglesz.
Ez csak próba volt, hogy működik-e a használtan vett vga.
Én is rosszul vagyok, ha ránézek, kell pár 90/45-ös fitting, pár csati, pár radi, egy kis cső, ventik, szép layout és teljesen vállalható lesz.
Kábel és cső management.DigitXT: Ui: azért remélem nem a retró játékokhoz vetted a 1080Ti-t, az oda erős lesz. Pedig én kifejezeten a Quake 3-at szeretttem volna vele játszani 640x480-ban low beállítások mellett.
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
-
-
hdekakas
senior tag
Tegnap megérkezett a cucc a Merlintől.
Még lenne pár (láma) kérdésem.-CPU blokkon ahol van a V jelzés, az a bemenet? [link] (Nincs sehol a füzetében sem kimondva.) Azt a pumpán a BE vagy a KImenettel kell összekötni?
-A berajzolt vonalak jók lennének, ha úgy kötöm össze a komponenseket?
-A pumpa kombó furat távolsága sehova sem passzol a gépbe. Annak úgy kell lyukat fúrni valahol a gépben? Adtak hozzá valami matricát is, ebből azt sejtem, hogy azt úgy szokták utólag valahol fúrni a gépen neki lyukat?
-
DigitXT
nagyúr
válasz Weareus #50650 üzenetére
Monitor tetejéről sürgősen költöztesd a víztartályt pls: egy rossz mozdulat és
beleömlik a hűtővized, ami nem csak a retró hangulatot fogja tönkretenni...Amúgy én is szerettem a CRT-t, amíg nem kezdtem LCD-n dolgozni. Sajna, be
kellett látnom, hogy azt az élességet sose fogja tudni, hiszen nincsenek ugye
dedikált pixelei, ami persze jól is jön, így különböző felbontásokat is jól kezelt.A méret viszont nem mindegy: nekem 22"-os volt, szóval kifejezetten méretes
a CRT világban, mégis hiába tudta a FullHD-t 100Hz-en, ha a 16:9-es kép ezen
a képarányon (4:3) nézve csak egérmozi volt. Ha "átszámolod", hogy mennyit
számít, hogy a tartalomnak megfelelő a képarány... Sokat. Filmnézéshez is pl.
Egy kifejezetten kicsinek számító 32"-os TV is ~27.9" széles. Ez meg 17.6".A 100Hz persze jó dolog, a 60Hz-es LCD nem lesz olyan pörgős, ez tény.
De azokat a hihetetlen felbontásokat lehet, hogy ez is csak 60 Hz-en mutatja
be, ami viszont a technológiából adódóan felér a kínzással a vibrálás miatt...Ui: azért remélem nem a retró játékokhoz vetted a 1080Ti-t, az oda erős lesz.
-
Weareus
addikt
válasz proci985 #50649 üzenetére
(De ahogy mondtam, ez csak össze lett dobva, mert új hardvernél az emberben mindig van egy kis türelmetlenség, hogy lessünk legalább már rá...).
CRT? Szeretem őket nagyon.
Szép a feketéjük és nagyon jó, dinamikus képük van.
Igazából, ha lesz egy retro konfigom, retro játékokra, akkor ott a képarány miatt tökéletes lesz.
Brutális felbontásokat tud 144 Hz mellett, de hát akárhogy is nézzük, eljárt felette az idő.
Van még három darab, amúgy...
A legkomolyabb crt-m nagy becsben van, semmi pénzért nem adnám el.
link.De hát ha kell is azért már az a 4k, a retró megmarad.
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz proci985 #50647 üzenetére
Rendben, de csak a piros sapkád miatt.
Elöljáróban leszögezném, hogy ez csak egy seftiben összedobott rendszer, hogy egyáltalán mit mutat a kártya, (meg hogy működik-e...) nyilván meg lesz ez építve szépen, de hát kellenek még radik, csövek, fittingek, ventik, Aquaero, szóval van tervben egy-két dolog. (Jah, meg egy 4k-s monitor sem ártana ehhez a gpu-hoz, de hát nem megy minden egyszerre...).Van egy videóm is, valamiért fejtetőn vettem fel.
-
Weareus
addikt
Találtam itthon két műanyag 90 fokos fittinget, meg egy három ágú, kerti locsolóhoz használt műanyag bigyót, továbbá ideiglenes tartálynak egy 5 literes szélvédőmosó pet palackot, aminek csőrös a vége (tartályom nem lesz, ez most csak légtelenítéshez kellett).
Csak nem bírtam ki, hogy ne próbáljam be a kártyát.
Srácok, mire én ezeket a radikat lelégtelenítettem, uh.
Képet erről az ideiglenes setupról nem merek felrakni, mert szerintem olyan bant kapnék a hátamra, hogy még az ükunokám se regelhetne ph-n.
Végül 2 db 240-es 60as radi került a karira, de az egyikhez voltak csak ventiejim, a 2 db 14-es, amit a Phantekshez kaptam, a másik 3 db a 360-as 45-ösön van, ami a cpu-körben van.
Csak hobbiszinten belenéztem az Alien ISolationba, hogy mi a helyzet.
(D5 perceken keresztül olyan bubikat nyomott ki, hogy öröm volt nézni, de végre beálltak a hőfokok).
[kép]
[kép]
[kép]Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Tikakukac
titán
válasz proci985 #50644 üzenetére
Ennyiért viszont DDC no way. Ha nem lennék elmeháborodott most is csak a D5 lenne meg. Mondjuk ha erre a felső részt nem veszem meg aprón konkrétan 0Ft-ra kihozva, akkor ez is lenne 50k felett bőven.
B@szki, leírtam, hogy csak az a pumpa annyi és kivert a hideg. Lehet a topikba kereshetnétek valami terapeutát
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
DigitXT
nagyúr
válasz Walter_White #50637 üzenetére
DDC 33eFt??? Aranybòl van, vagy mi?
Szerk: egy körön, egyetlen VGA-val még egy DC-LT is untig elég.
[ Szerkesztve ]
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok, Gondolkodok erősen, a pumpán... most mi legyen DDC- D5 - vagy Magicool DCP450 Csak és kizárólag VGA-ra, külön menne, 360-as 45-ös Radival.
Már van tapasztalatom DCP450-el mert a procimon - 420-as 45-ös Radival azt használok nagy megelégedéssel, - hangtalan is és kiválóan teszi a dolgát. - ezért most nehezen tudok dönteni, mert DCP450-et 13eFt-ért tudnék venni 2 év garival, D5 - 41eFt-lenne 2 év garival, DDC 33eFt lenne szintúgy 2 év garival. Lehet nagyon Overkill lenne 1 körre DDC vagy D5 nem?
Vagy a hőmérséklet VGA-nál, mert azért az eléggé be tud fűteni nagyban függ hogy milyen a pumpa?[ Szerkesztve ]
-
Tengo
aktív tag
válasz mpierre #50635 üzenetére
Aha értem, akkor ez a normális. Valószínűleg nem kell, most csak ideiglenesen van beszerelve, konkrétan csak elfektetve a gép aljában. Majd csak akkor szerelem be véglegesen ha megjönnek a 45/90 fokos adapterek meg az új csövezés, addig akkor még kitalálom, hogy szereljem be.
-
mpierre
veterán
Kell a rendszerhez a 3-as fokozat? Mert kettesen - ugyan gumihüvelyeken átvezetve beszerelt - radiátorra fém lappal rögzített D5 kb nem rezonál. Vagy annyira minimális, hogy kézrátétellel is alig-alig érzem. De az egész házban bent van még 6 db helikopter is. 3-ason azért már érezni, gumi ide vagy, oda.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Tengo
aktív tag
Nálam eléggé rezonál a D5 hármas állásban, réz tetős sima vario. A DCP450 egyáltalán nem rezonált. Ez normális, vagy valami nem okés? Ha normális akkor valahova felkell fügesszem, hogy ne legyen hangja.
-
Weareus
addikt
válasz KAMELOT #50632 üzenetére
Alkalmasint annyit nem akarok várni, bevállalok egy kis maszekot hétvégére, azért még karácsony előtt szeretném látni azokat a nagy-nagy fps-értékeket.
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz KAMELOT #50630 üzenetére
Hát a jó Isten már megáldott egy jóféle vga-val, ami ráadásul fc-blokkal jött, de hát ugye a régi 5 éves, retkes Tygon csöveimet nem fogom visszarakni a rendszerbe, az új M.K. csőhöz meg kéne a 45/90-es csati szett, de most a vga miatt kissé leapadtak a fiskális keretek, ha érted, mire gondolok.
-
Weareus
addikt
válasz KAMELOT #50628 üzenetére
Nekem nincs 45 fokos és 90 fokos csatim, így azért nehéz vele dolgozni, mert elég rigid cső, főleg 19/13-as méretben.
Ha volt valaha Tygon csöved, akkor tudod a különbséget, ha nem, akkor nem nagyon tudom elmondani.
Nem arról van szó, hogy a M.K rossz cső lenne, (egyáltalán nem az) csak a merevségéből adódóan jobban igényli a 45/90 fokos fittingeket, a Tygon viszont sokkal lágyabb, könnyebben idomul, kis íven is könnyen hajlik, könnyebb vele dolgozni.[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
Ok, mára befejeztem. Ezek a Masterkleer csövek kinyírtak. Kipakoltam a 1080Ti-t blokkal együtt a szekrénybe, kivettem a radiátorokat, a d5-öt és annyi.
Vagy normális csövet fogok venni, vagy egy rakat 45 és 90 fokos forgatható fittinget (19/13), mert, ha ezzel a rigid csővel (+ csak egyenes csatijaim vannak!!!) egy fakír dolgozna ebben a formában fél órát, esdekelne a szöges ágyért és a tüzes vasért.
Pár napig kibírom még az igp-vel[ Szerkesztve ]
-
syC
addikt
Tegnap leeresztettem a cumót. Kissé morcosan állapítottam meg, hogy az xspc ecx-es leeresztett folyadékban elég sok dirib-darab úszkál. A blokkolkat még nem szedtem szét, de már kicsit félek tőle, aztán vagy 1 hónapot ment vele a gép.
Sikerült a pumpa nélkül elindítani a gépet, úgyhogy néztem is hogy miért 50 fokos a cpu 24 fokos víz mellett idlbe.
btw: nincs valakinek eladó vizes nvidia kártyája gtx 780-tól felfelé?
[ Szerkesztve ]
•
-
Tikakukac
titán
válasz tomcat78 #50620 üzenetére
Ott a Trabant amit be kéne fejezni plusz a rendes járósat is szépen megcsinálni, nem sokat foglalkoznak a szülők vele, aztán 10 év után az is kér törődést.
DigitXT: Azok az olcsó forgós 90 fokos csatik, na azokba a 6-os szilikon rúd sem ment át. Borzalmas volt.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
tomcat78
őstag
válasz Tikakukac #50618 üzenetére
Nálam a víz csak agylövés...tetszik,meg szeretek vele foglalkozni.De asszem akadunk páran itt ilyenek
Autó jó móka...Arra is el lehet baszni egy halom pénzt meg időt Mondjuk kérdés nálad mit jelent az autó project"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz tomcat78 #50614 üzenetére
Hát nekem beleugrott bőven 100m feletti vezetékmennyiség. Ez már nekem is komoly volt, ennek megint nem mennék neki.
És ugye erre jön a csicsa, a harisnyázás, na hát az külön élvezet ekkora mennyiségben is. Ha van másik gép nincs para, de ahogy itt 30 négyzetméter kinézett egy héten keresztül az borzalom volt.
-
DigitXT
nagyúr
válasz Weareus #50610 üzenetére
Hát, én tuti, hogy sosem javasoltam 19/13-at. Poénból nekem is van: locsolócső!
Gépházon kívül fut, ill. G1/4" helyett G3/8"-on is volt bekötve, amíg panam-áztam,
amúgy jó lenne áramlás szempontjából, de ott már a G1/4" szűk keresztmetszet.Hogy mire gondolok, az titkos(), de Alphacool márkában találsz ilyeneket.
[ Szerkesztve ]
-
tomcat78
őstag
válasz Tikakukac #50612 üzenetére
Nem tudom komoly alatt itt mit értesz.Van áramlásmérő,saját szűrő hozzá,hőmérő is akad pár darab,saját-vezérelhető d5-pumpa,egy halom kábel,csatlakozó,meg kb nem tudom mi van még a szatyorba Az biztos,hogy pl harisnyázni szeretném őket....Legalábbis,ami látszani fog belőle biztosan jobban nézne ki.A vezérlőn is van egy hűtő blokk.Mondjuk azzal bajba vagyok,mert 16-os csöveket szeretnék,de nem vagyok biztos benne,hogy elfér rajta.
A szerelés amúgy nem ilyeszt meg ilyen téren,lehet,hogy a kötelekhez jobban értek,de azért elektroműszerész a tanult szakmám,szeretek ilyesmivel bíbelődni-még ha csak hobby szinten is Max pár napig nem lesz gépem,de ezt talán túl élem.A cél fontosabb"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
Tikakukac
titán
válasz tomcat78 #50611 üzenetére
Ha nagyon komolyra tervezed és nincs minden kéznél szánj rá többet. Nekem olyan 2-3 nap volt mire a kábelezés meglett. Úgy, hogy villanyszerelő család vagyunk, úgy blankolok és sodrok, mint nem sokan
-
tomcat78
őstag
Francba....Kezdek viszketni,hogy szétkapjam a rendszert és végre beépítsem az aquaerot... Szegény február óta pihen a szekrényben Viszont,ha már lúd,legyen kövér alapon merevcsövezve kéne összerakni újra...Az asszony sztem kinyír Lehet túl sok a szabadidőm így év végére?
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
Weareus
addikt
válasz DigitXT #50609 üzenetére
Igen, ha áramlás felől nézzük, az egyenes csatiknál minden rosszabb. Annó még a mora és a d5 mellé a19/13-as csövezést javasolták a fórumon, ami a Tygon csövekkel jól is működött, mert azok, bár nehéz megtörni őket, de rendkívül hajlékonyak.
Ehhez képest a mostani Masterkleer csöveim (szintén 19/13) borzasztóan rigidek.Most pl. a Masterkleer csövekről nem tudok fotót lőni, da azok így nem hajlanak, az tuti.
"Léteznek olyan adapterek, amikbe belemegy az egyenes csatid,..."
Mire gondolsz?
[ Szerkesztve ]
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Weareus #50606 üzenetére
pontosan, 45 es 90es csatik nagyon sokat segitenek. ha megnezed az also videokartyanal harom 90es csatival van megoldva hogy fizikailag kiadja.
ja es primoflex (ek) csovek , masterkleerrel nem biztos, hogy ez ment volna.
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz proci985 #50604 üzenetére
Ezt a képet megnézve, sejtem, hol lehet nálam a hiba.
(Pl nálad az alsó radira menő cső nem lehetett volna ilyen szépen és könnyedén bekötve egy egyenes csatival, de ha jól látom, az ott egy 45 fokos fitting).
Nekem csak egyenes csatijaim vannak és nagy kurflikat kell csinálnom a csővel. Szerintem ha rendelnék pár 45 fokos és pár 90 fokos csatit, azzal rengeteg helyet tudnék megtakarítani, meg akkor a pumpa épp elférne a fa tartóval együtt ott, ahová a gyártó is gondolta (a táp mellé).[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Weareus #50603 üzenetére
ajanlom figyelmedbe a 21es kepet, avagy az EK 50/70 L elembol keszitett felfogato mert maskepp a D5 nem fert el sehova.
most is ahogy neztem ugy fog beferni, hogy trukkoznom kell a holderekkel.
a kis radik nekem azert kellettek mert kb 40%al tudtam novelni a radi feluletet es a vizkor nem birta a 800Wos hotermelest (marmint csaka vizkorben levo eszkozok esznek ennyit).
[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
válasz proci985 #50602 üzenetére
Rendben, ma 17 után otthon leszek, körbefotózom. Első körben szerintem az a baj, hogy sok kis radival laktam be a házat, ráadásul az első két illesztőhelyre 60-asokat tettem a 240-es méretből így már a merevlemez, rackeket is ki kellett szerelnem. Az ssd még oké, annak van oldalt helye, de a hdd-t is úgy kell beműtenem valahová.
Szerintem át kell gondolnom ezt az egész layoutot...[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Weareus #50600 üzenetére
lojj par kepet.
en jelen pillanatban eppen az NZXT 630am ketkorositesen gondolkodom, a cuccok mar a postan vannak.
namost ott 4 radirol, ket D5rol, ket hengertartalyrol, ket 290Xrol, 4 SSDrol, 2 HDDrol es 2 5.25os egysegrol beszelunk. meg par ventirol.
a 630 mondjuk picit kisebb, de nem annyival.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Új bontatlan Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-N RTX 4090 + Backplate (Referencia kàrtyákh (13429)
- Eladó Lian Li GA II LCD és Hydroshift 360-as Vízhűtők!
- GPX-N Alphacool Eisblock Aurora Plexiglass RTX 3090/3080 with Blackplate
- EK Classic TBE 260
- Thermalright Frozen Notte 360 ARGB vízhűtés 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest