- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz Kiratheonly #51498 üzenetére
Igen, a Phanteks a masik, ami lefedi a paletta nagy reszet, de itt kapasbol van egy 25% -os artobblet. Na most a blokk egyebkent is hatalmas buko, mikor csereled a kartyat, majd anyagaron megy el, tehat en speciel nem fizetnem ki azt az artobbletet.
Tikakukac: Hala az egnek, az engem elkerult, pedig csak nikkelezett blokkokat hasznalok.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Tikakukac
titán
válasz MPowerPH #51489 üzenetére
Kinek mennyi a tűréshatára. Nekem viszonylag alacsony, mert a sorja és egyéb vacak 100%-os profit mellett nálam bunkó
Selejtem meg még nem volt. Soha. Csak EK. De hát azt ismerjük. Drága a nikkelezés németbe'.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
MPowerPH
félisten
válasz Jim Tonic #51492 üzenetére
A RES -t csereltek. A CSQ adaptereket sajnalom persze, mert 14 -bol 2db elfarad(ami ezek szerint selejtes volt), tehat a 14% -os selejtarany nem a legjobb, de 2012 -ben meg nem volt Barrow sem, es nekem esztetikailag nagyon bejonnek. Ha mar Barrow, akkor ott az XSPC is, aminek a 90 -es es 45 -os adapterei is nagyon masszivak, es olcsok.
Egyebkent meg ha FC blokkot akarsz custom nyakos VGA -ra, nem igen van masik gyarto az EK mellett, amelyik lefedi a majdnem teljes palettat. Blokkokkal meg soha nem volt gondom, hala az egnek, es beazasom sem volt soha se nekem, sem azoknak, akiknek osszeraktam egy loopot.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Weareus
addikt
Akkor meg sem próbálom ide belinkelni, hogy hány összeszerelős videóban volt instant tápkikapcsolás ek-s cuccok eresztése miatt, (nem, nem összeszerelés!!!) csak amit én találtam yt-on.
Jó, ok, kb. 3-mal találkoztam, de ez is sok, szvsz.[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
LLKobe
veterán
válasz Jim Tonic #51492 üzenetére
Ha nézed JayzTwoCents videóit, neki is 12 év alatt egyetlen egyszer eresztett a rendszer, egy 90 fokos EK fitting adta meg magát.
Nekem is van itthon pár, de ha odateszem a Barrow mellé, nincs egy ligában vele. Tuti hogy soha nem fogom betenni, inkább rendelek csájnából Barrow-t, ahogy most is tettem...
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
MPowerPH
félisten
válasz Tikakukac #51455 üzenetére
Nekem a radikon es a folyadekon kivul minden EK -tol van, es elegedett vagyok. 1db selejt jott toluk, a 250-es RES. Es 2db eleg regi CSQ 90-es adapter elfaradt. Ezen kivul minden okes, nekem a csovel sem volt bajom pl.
Egyebkent kaptam 1m XSPC csovet. Eddig az viszi a primet. Probalta mar valaki?Don't Tread On Me
-
DigitXT
nagyúr
Az a baj, hogy az LCD nem világít... A hátterét világítják, az LCD meg kitakar
belőle, szóval ha jól látom, ez egyfajta inverz megoldás akar lenni. Ahol sajna
a kijelezni kívánt érték valóban vakít, de a "letakart" részek is túl fényesek.Ha korrekt világítós megoldást akar valaki jó leolvashatósággal, akkor ezeket
az LCD-s csodákat elfelejti, és keres valami jópofa "hétszegmenses" cuccot,
mert ott a LED világít az egyes szegmensekben, ha kell. Ha nem kell: fekete.
Ez pl. határozottan kék, mégis garantáltan jól leolvasható. Nyilván gond lehet
esetleg azzal, hogy át kell rá forrasztani a vizes termisztort s egyáltalán nem
biztos, hogy a karakterisztikájuk megegyezik. Érdemes ellenőrizni előtte...Szerk: megtettem a topiklakók helyett, a linkelt képen látható épp jónak tűnik.
"Az érzékelő egy 10 kohmos NTC szenzor"
Ha nincs közöm a hirdetőhöz, linkelhetem, mint hasznos? Ha nem: töröljétek.[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz Jim Tonic #51472 üzenetére
Melyiket rendelted? Én ezzel szemezek.
Amúgy szerintem mindegy, hogy hova teszed. Én oda tenném ahol a legkönnyebb elrejteni a kábeleit. Valahova alulraWhy don't you knock it off with them negative waves!
-
nagyúr
Rendeltem én is a kínai hőmérőt, amit itt körbement. Két kérdésem lenne:
a.) hová tegyem a szenzort ([link]). Valamelyik radiba szeretném, de hová érdemes?
b.) zárt házam van. Érdemes lenne belevágnom a ház elejébe? Define C. Ha igen, alul vagy felül? Vélemények?Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Tengo
aktív tag
Na így sikerült a csövezés, ebbe jön majd be egy vga blokk meg felölre egy tripla slim radi, esetleg egy 36mm-es ha valaki gyárt olyat.
-
Tengo
aktív tag
válasz DigitXT #51466 üzenetére
Ez nem kicentizés, most fejeztem be a csövezést, hanem tervezés. Majd ha feldobok pár képet látni fogod, hogy az elrendezéshez minimális csőhossz kell. Egy 70cm maradt is úgy hogy 20-30 centit kukáztam mert túl rövid lett. Az a 70 centi bőven elég lesz ha be kell majd pótolni a vga blokkot meg a tető radit, ha végre lesz mire fejleszteni (idén??).
Beszereltem egy phobya átfolyós hőmérőt, rommá is áztatta a ház alját, trágya o-ring miatt. Cseréltem, de elfolyt vagy 30cl hűtővíz. Na abból vettem eleget a patikában.
[ Szerkesztve ]
-
Tengo
aktív tag
válasz proci985 #51461 üzenetére
Pontosan nem tudom mire gondolsz, de ez a cső, sem az előző nem volt matricázva, és elvileg a primoflex onyx black csövet rendeltem, mindkét alkalommal levágva, egy az egyben bevágták egy kartondobozba és ezt hozta a futár. Az első ki volt bubizva mert abban voltak fittingek meg egy ssd hűtőborda, de ezenkívül magának a csőnek nem volt sem címkéje, sem csomagolása. Ez valszeg azért van így mert méterre vettem. Azzal szívattam meg magam, hogy nem a dobozos három métert vettem, hanem méterre 2 métert kértem, mert az is több mint elég.
-
Tikakukac
titán
válasz Jim Tonic #51462 üzenetére
az EK hogyan választ beszállítót, illetve ellenőrzi a vásárolt minőséget
Erre a választ tudjuk szerintem.
Amúgy mindkettő érdekes. Nyilván vevőnek qrva mindegy, ennyi pénzért az EK adjon rendes csövet-blokkot-supportot. Nekem, meg aki most ebbe a dologba akar belevágni az még érdekesebb, hogy ki a francnak jó és milyen megállapodással ilyen bakikat elkövetni.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
nagyúr
válasz Tikakukac #51460 üzenetére
Csak sikerül nekik is tizedre csövet fújni. Én erre reagáltam. Ha itt a "nekik" a beszállító, akkor viszont nem szorosan kapcsolódik a témához. Tengo szempontjából az a kérdés, hogy az EK hogyan választ beszállítót, illetve ellenőrzi a vásárolt minőséget, nem az, hogy a vásárló által ismeretlen cégnek sikerül-e megfelelő csövet előállítani.
Proci: köszi az infót. PrimoFlexről olvasni elég cudar dolgokat is.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Tikakukac
titán
válasz Jim Tonic #51458 üzenetére
Ha ekkora a tűrés az ő beszállítójuknál
Ha elolvasod amit írok magad is meglátod, hogy én is biztos vagyok benne, hogy nem gyártanak csövet. Fémmegmunkálás van náluk asszem valamilyen szinten, ami házi.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
Tikakukac
titán
Ha ekkora a tűrés az ő beszállítójuknál akkor duplán igaz amit írtam.
Azért bakker, ha nincs csak Pesten 10 olyan üzem ahol szilikon és gumi alkatrészeket gyártanak halálpontosan akár orvosi célokra is, keveset mondok. Csak sikerül nekik is tizedre csövet fújni.
-
Tengo
aktív tag
válasz Tikakukac #51453 üzenetére
Lehet,hogy kicsit elkiabáltam a dolgot, mert most hogy így mérem, a belső átmérő valóban 11mm viszont a csőfal 3mm vastag. Lehet hogy valóban ez a 16/11-es cső, csak egyszerűen a gyártási pontosságon kívül esik a 2,4mm-3mm vastag csőfal közti különbség. Semmi jelzés nincs rajta, csak egy levágott cső egy kartondobozba hajítva.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
A használt blokkomon kívül nincs is onnan semmi. Majd ha összegyűlt a nikkel ami lejött róla odadobom aztán mehet vissza hozzájuk a csővel együtt. Ők szerintem egy ideje már a lefölözésen vannak. Ha jó tempóban csinálják nem kell sok és indul a lejtőn lefele a buli
-
Tengo
aktív tag
-
Tengo
aktív tag
Hahaha, megjött az EK-tól az új cső . 16/10-es, nem 16/11-es. Ezek az emberek direkt sz.patnak. 16/11.1-es csövet rendeltem és a termék paletta minden méretét elküldik, csak nem azt amit rendeltem. Ez valami fenomenális.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
Érdekes az EK. Az Aquatuning.de-ről a múlt hét keddi rendelésem ma jött meg, még úgy is, hogy a dhl átadta a magyar királyi postának a csomagot.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Tengo
aktív tag
Cső nélkül eddig jutottam.
Hihetetlen ez az EKWB ügyintézés, dec 12-én rendeltem meg a cuccokat, de csövem még azóta sincs.[ Szerkesztve ]
-
Leon77
őstag
Most, hogy jobban megnézem, tényleg nincsen ott semmi hely. Mondjuk valószínű ennyi feszület belefér. De ötletes az a radi ott alul
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Leon77
őstag
Nekem a konyhám áll ilyen lábakon, de szvsz ez már minőségi ugrás. A fa lábakat meg küldd el tarlós pityunak
Annyit azért hozzá tennék, hogy ahogy látom a külső összeköttetést feszül némileg. Szvsz egyszerűbb lett volna két sima csati és egy kis darab cső, az elég rugalmas (nyilván nem tudta teljesen kiadni a méretet. )
Ilyesmire gondoltam, két helyen is van, ha megnézed. (a piros cső az, az hajlékony 13/10-es cső)
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
-
LLKobe
veterán
Egyedi megoldásokat alkalmazol az biztos Én félteném ott azt a csapot... Elég sérülékeny helyen van. Amúgy tetszik A belső csövezést kéne még valahogy egyszerűsíteni szerintem
Bárcsak már én is a szerelésnél járnék...
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Tikakukac
titán
válasz Jim Tonic #51426 üzenetére
Most hadd ne kezdjem el sorolni az igénytelenséget, amiket meg a top-top gyártók alkotnak néha Elhiszem, hogy komoly gyártók, azt meg még annál is jobban, hogy profitból élnek és a minőségbiztin meg supporton lehet a legtöbbet fogni.
-
mpierre
veterán
Kínában jó pár gép működik ilyen blokkokkal. Tehát én igen, de alaposan ellenőrizném a pcb és a blokk párosíthatóságát.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
RazoR
veterán
...
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz hash99 #51413 üzenetére
hat nekem az alpha 550 se tunik ugy, hogy tul jol szellzone. az R6nal ahogy nezem egy picit tobb hely van elol legalabb kivagva, az a fel centi hely meg a gyakorlatban szokott szamitani.
mondjuk orulok, hogy boldog-boldogtalan edzett uveg hazakat dob piacra, csak azt nem kene elfelejteni, hogy ja egy i5-480/1060 kombora a 250Wos teljes fogyasztassal ez eleg (marmint meleg lesz minden de kit erdekel mert RGB), csak vizet annyira nem szokas epiteni.
meg ennek az idiotizmus ott a csucsa a CM h500p.
mondom ezt ugy, hogy nekem is teli plexilap van a haz oldalan a gyari ventis helyett, de a 630 igy is megbir 1000Wot halkan radiatorral korbepakolva is.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
hash99
senior tag
válasz Jim Tonic #51411 üzenetére
Én most valami üveget akarok és fehéret Ezért rendeltem corsair 570x-et csak közben rájöttem hogy fölülre csak 240/30-as radi fér be... így visszamondtam. Van még a lianli alpha 550 de az meg szintén úgy szellőzik mint a mostani... Most megrekedtem :/
Tengo elhiszem nekem ott van a két tartály is az is megfogja. 60 fokra felment a víz a vga körben ez már a pumpának is rossz ezért inkább levettem az elejét így megáll 40 fokon.
[ Szerkesztve ]
-
hash99
senior tag
Mind1 mit csinálsz az elején lófaszt nem tud szellőzni ebben a házban a radi. Nálam csak a vga kör van a front radin. Előlappal 70 fokig felmegy csutkára tekert ventivel befűti a házat emiatt a tetőn lévő radi illetve az alaplapi vrm is felmelegszik... előlap nélkül 20 fokot nyertem vízhőben vga hőben illetve így a proci radija és a vrm is hűvös. Szar ez a ház ez van Le is cserélem.
-
proci985
MODERÁTOR
nalam viz van rajtuk, de a lenyegesen jobban szellozo NZXT 630* tetejebol szo szerint dol a meleg terheles alatt, hazon belul meg 20-25fokos deltaT van az elso venti mogott es a felso kilepok felett. mondjuk nalam mindket kartya OC es mindketto gyarilag agyon van feszelve.
a lenyegesen restriktivebb haz miatt neztem, hogy pl mit szol a felso radiator a nem elhanyagolhato meleghez.
* fent 2x200, elol 1x200, alul 2x140, hatul 1x120. az oldalara is mehetne egy 200as de arra mar nem volt szukseg.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Tengo
aktív tag
válasz Madn!ght #51400 üzenetére
(#51400) Madn!ght
Nx100 egy régi pentacon 50/1.7-el.
(#51401) proci985
Nagyon, alulfeszelve is 82 fok körül jártak és tűzet okádtak, rendesen felhevült tőle a gép oldala, de azóta az egyik már meghalt, egy maradt.
Azóta kivettem még a házból a HDD tartó lemezt, oda megy majd a tartály, csak nem tudom, hogy mivel fojtsam meg a radin a ventiket. Legyen a venti a radin pushba és akkor a porszűrő fojtja meg, vagy legyen pullban és akkor a tartály/pumpa legyen közvetlen az arcában.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
LLKobe
veterán
Frankó, megrendeltem a plusz fittingeket, erre most jöttem rá hogy van egy jobb "út" is a csövezésre, esztétikaikailag is, és hűtésben is Na nem baj, pár tartalék sose árt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest