Hirdetés
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- Szörnyű dolognak nevezte a CHIPS-törvényt az USA elnöke
- A beágyazott rendszerek területére is jön az új EPYC generáció
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Az FCC jelentése árulkodik a Switch 2-ről
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Microsoft Surface
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
Kiratheonly #51498 üzenetére
Igen, a Phanteks a masik, ami lefedi a paletta nagy reszet, de itt kapasbol van egy 25% -os artobblet. Na most a blokk egyebkent is hatalmas buko, mikor csereled a kartyat, majd anyagaron megy el, tehat en speciel nem fizetnem ki azt az artobbletet.
Tikakukac: Hala az egnek, az engem elkerult, pedig csak nikkelezett blokkokat hasznalok.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz
Jim Tonic #51492 üzenetére
A RES -t csereltek. A CSQ adaptereket sajnalom persze, mert 14 -bol 2db elfarad(ami ezek szerint selejtes volt), tehat a 14% -os selejtarany nem a legjobb, de 2012 -ben meg nem volt Barrow sem, es nekem esztetikailag nagyon bejonnek. Ha mar Barrow, akkor ott az XSPC is, aminek a 90 -es es 45 -os adapterei is nagyon masszivak, es olcsok.
Egyebkent meg ha FC blokkot akarsz custom nyakos VGA -ra, nem igen van masik gyarto az EK mellett, amelyik lefedi a majdnem teljes palettat. Blokkokkal meg soha nem volt gondom, hala az egnek, es beazasom sem volt soha se nekem, sem azoknak, akiknek osszeraktam egy loopot.[ Szerkesztve ]
-
-
LLKobe
veterán
válasz
Jim Tonic #51492 üzenetére
Ha nézed JayzTwoCents videóit, neki is 12 év alatt egyetlen egyszer eresztett a rendszer, egy 90 fokos EK fitting adta meg magát.
Nekem is van itthon pár, de ha odateszem a Barrow mellé, nincs egy ligában vele. Tuti hogy soha nem fogom betenni, inkább rendelek csájnából Barrow-t, ahogy most is tettem...
-
MPowerPH
félisten
válasz
Tikakukac #51455 üzenetére
Nekem a radikon es a folyadekon kivul minden EK -tol van, es elegedett vagyok. 1db selejt jott toluk, a 250-es RES. Es 2db eleg regi CSQ 90-es adapter elfaradt. Ezen kivul minden okes, nekem a csovel sem volt bajom pl.
Egyebkent kaptam 1m XSPC csovet. Eddig az viszi a primet. Probalta mar valaki? -
DigitXT
nagyúr
Az a baj, hogy az LCD nem világít... A hátterét világítják, az LCD meg kitakar
belőle, szóval ha jól látom, ez egyfajta inverz megoldás akar lenni. Ahol sajna
a kijelezni kívánt érték valóban vakít, de a "letakart" részek is túl fényesek.Ha korrekt világítós megoldást akar valaki jó leolvashatósággal, akkor ezeket
az LCD-s csodákat elfelejti, és keres valami jópofa "hétszegmenses" cuccot,
mert ott a LED világít az egyes szegmensekben, ha kell. Ha nem kell: fekete.
Ez pl. határozottan kék, mégis garantáltan jól leolvasható. Nyilván gond lehet
esetleg azzal, hogy át kell rá forrasztani a vizes termisztort s egyáltalán nem
biztos, hogy a karakterisztikájuk megegyezik. Érdemes ellenőrizni előtte...Szerk: megtettem a topiklakók helyett, a linkelt képen látható épp jónak tűnik.
"Az érzékelő egy 10 kohmos NTC szenzor"
Ha nincs közöm a hirdetőhöz, linkelhetem, mint hasznos? Ha nem: töröljétek.[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Jim Tonic #51472 üzenetére
Melyiket rendelted? Én ezzel szemezek.
Amúgy szerintem mindegy, hogy hova teszed. Én oda tenném ahol a legkönnyebb elrejteni a kábeleit. Valahova alulra -
Tengo
aktív tag
Na így sikerült a csövezés, ebbe jön majd be egy vga blokk meg felölre egy tripla slim radi, esetleg egy 36mm-es ha valaki gyárt olyat.
-
Tengo
aktív tag
válasz
DigitXT #51466 üzenetére
Ez nem kicentizés, most fejeztem be a csövezést, hanem tervezés. Majd ha feldobok pár képet látni fogod, hogy az elrendezéshez minimális csőhossz kell. Egy 70cm maradt is úgy hogy 20-30 centit kukáztam mert túl rövid lett. Az a 70 centi bőven elég lesz ha be kell majd pótolni a vga blokkot meg a tető radit, ha végre lesz mire fejleszteni (idén??).
Beszereltem egy phobya átfolyós hőmérőt, rommá is áztatta a ház alját, trágya o-ring miatt. Cseréltem, de elfolyt vagy 30cl hűtővíz. Na abból vettem eleget a patikában.
[ Szerkesztve ]
-
Tengo
aktív tag
válasz
proci985 #51461 üzenetére
Pontosan nem tudom mire gondolsz, de ez a cső, sem az előző nem volt matricázva, és elvileg a primoflex onyx black csövet rendeltem, mindkét alkalommal levágva, egy az egyben bevágták egy kartondobozba és ezt hozta a futár. Az első ki volt bubizva mert abban voltak fittingek meg egy ssd hűtőborda, de ezenkívül magának a csőnek nem volt sem címkéje, sem csomagolása. Ez valszeg azért van így mert méterre vettem. Azzal szívattam meg magam, hogy nem a dobozos három métert vettem, hanem méterre 2 métert kértem, mert az is több mint elég.
-
Tikakukac
titán
válasz
Jim Tonic #51462 üzenetére
az EK hogyan választ beszállítót, illetve ellenőrzi a vásárolt minőséget
Erre a választ tudjuk szerintem.
Amúgy mindkettő érdekes. Nyilván vevőnek qrva mindegy, ennyi pénzért az EK adjon rendes csövet-blokkot-supportot. Nekem, meg aki most ebbe a dologba akar belevágni az még érdekesebb, hogy ki a francnak jó és milyen megállapodással ilyen bakikat elkövetni.
-
válasz
Tikakukac #51460 üzenetére
Csak sikerül nekik is tizedre csövet fújni. Én erre reagáltam. Ha itt a "nekik" a beszállító, akkor viszont nem szorosan kapcsolódik a témához. Tengo szempontjából az a kérdés, hogy az EK hogyan választ beszállítót, illetve ellenőrzi a vásárolt minőséget, nem az, hogy a vásárló által ismeretlen cégnek sikerül-e megfelelő csövet előállítani.
Proci: köszi az infót.
PrimoFlexről olvasni elég cudar dolgokat is.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tikakukac
titán
-
Tengo
aktív tag
válasz
Tikakukac #51453 üzenetére
Lehet,hogy kicsit elkiabáltam a dolgot, mert most hogy így mérem, a belső átmérő valóban 11mm viszont a csőfal 3mm vastag. Lehet hogy valóban ez a 16/11-es cső, csak egyszerűen a gyártási pontosságon kívül esik a 2,4mm-3mm vastag csőfal közti különbség. Semmi jelzés nincs rajta, csak egy levágott cső egy kartondobozba hajítva.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
-
Tengo
aktív tag
-
Tengo
aktív tag
Hahaha, megjött az EK-tól az új cső
. 16/10-es, nem 16/11-es. Ezek az emberek direkt sz.patnak. 16/11.1-es csövet rendeltem és a termék paletta minden méretét elküldik, csak nem azt amit rendeltem. Ez valami fenomenális.
[ Szerkesztve ]
-
Tengo
aktív tag
Cső nélkül eddig jutottam.
Hihetetlen ez az EKWB ügyintézés, dec 12-én rendeltem meg a cuccokat, de csövem még azóta sincs.[ Szerkesztve ]
-
Leon77
őstag
Nekem a konyhám áll ilyen lábakon, de szvsz ez már minőségi ugrás. A fa lábakat meg küldd el tarlós pityunak
Annyit azért hozzá tennék, hogy ahogy látom a külső összeköttetést feszül némileg. Szvsz egyszerűbb lett volna két sima csati és egy kis darab cső, az elég rugalmas (nyilván nem tudta teljesen kiadni a méretet. )
Ilyesmire gondoltam, két helyen is van, ha megnézed. (a piros cső az, az hajlékony 13/10-es cső)
-
-
-
RazoR
veterán
...
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hash99 #51413 üzenetére
hat nekem az alpha 550 se tunik ugy, hogy tul jol szellzone. az R6nal ahogy nezem egy picit tobb hely van elol legalabb kivagva, az a fel centi hely meg a gyakorlatban szokott szamitani.
mondjuk orulok, hogy boldog-boldogtalan edzett uveg hazakat dob piacra, csak azt nem kene elfelejteni, hogy ja egy i5-480/1060 kombora a 250Wos teljes fogyasztassal ez eleg (marmint meleg lesz minden de kit erdekel mert RGB), csak vizet annyira nem szokas epiteni.
meg ennek az idiotizmus ott a csucsa a CM h500p.
mondom ezt ugy, hogy nekem is teli plexilap van a haz oldalan a gyari ventis helyett, de a 630 igy is megbir 1000Wot halkan radiatorral korbepakolva is.
[ Szerkesztve ]
-
hash99
senior tag
válasz
Jim Tonic #51411 üzenetére
Én most valami üveget akarok és fehéret
Ezért rendeltem corsair 570x-et csak közben rájöttem hogy fölülre csak 240/30-as radi fér be... így visszamondtam. Van még a lianli alpha 550 de az meg szintén úgy szellőzik mint a mostani... Most megrekedtem :/
Tengo elhiszem nekem ott van a két tartály is az is megfogja. 60 fokra felment a víz a vga körben ez már a pumpának is rossz ezért inkább levettem az elejét így megáll 40 fokon.
[ Szerkesztve ]
-
hash99
senior tag
Mind1 mit csinálsz az elején lófaszt nem tud szellőzni ebben a házban a radi. Nálam csak a vga kör van a front radin. Előlappal 70 fokig felmegy csutkára tekert ventivel befűti a házat emiatt a tetőn lévő radi illetve az alaplapi vrm is felmelegszik... előlap nélkül 20 fokot nyertem vízhőben vga hőben illetve így a proci radija és a vrm is hűvös. Szar ez a ház ez van
Le is cserélem.
-
proci985
MODERÁTOR
nalam viz van rajtuk, de a lenyegesen jobban szellozo NZXT 630* tetejebol szo szerint dol a meleg terheles alatt, hazon belul meg 20-25fokos deltaT van az elso venti mogott es a felso kilepok felett. mondjuk nalam mindket kartya OC es mindketto gyarilag agyon van feszelve.
a lenyegesen restriktivebb haz miatt neztem, hogy pl mit szol a felso radiator a nem elhanyagolhato meleghez.
* fent 2x200, elol 1x200, alul 2x140, hatul 1x120. az oldalara is mehetne egy 200as de arra mar nem volt szukseg.
[ Szerkesztve ]
-
Tengo
aktív tag
válasz
Madn!ght #51400 üzenetére
(#51400) Madn!ght
Nx100 egy régi pentacon 50/1.7-el.
(#51401) proci985
Nagyon, alulfeszelve is 82 fok körül jártak és tűzet okádtak, rendesen felhevült tőle a gép oldala, de azóta az egyik már meghalt, egy maradt.
Azóta kivettem még a házból a HDD tartó lemezt, oda megy majd a tartály, csak nem tudom, hogy mivel fojtsam meg a radin a ventiket. Legyen a venti a radin pushba és akkor a porszűrő fojtja meg, vagy legyen pullban és akkor a tartály/pumpa legyen közvetlen az arcában.
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
Frankó, megrendeltem a plusz fittingeket, erre most jöttem rá hogy van egy jobb "út" is a csövezésre, esztétikaikailag is, és hűtésben is
Na nem baj, pár tartalék sose árt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest