-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz TESCO-Zsömle #32899 üzenetére
Értem, tehát max 3x 120mm radi fér be! Ezt szerettem volna tudni! Köszi!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Grózi
Topikgazda
válasz hszilard666 #32894 üzenetére
Fejben már biztos!!
Lehet nálam is eddig tartott a gamer lapos korszak és építek egy vizes top vasat újra.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
KAMELOT
titán
Egy kérdésem lenne az Urakhoz!
Cosmos II házba fentre milyen legnagyobb méretű radiátor fér be?
Ilyen esetleg beférne oda?!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
bombibmw
veterán
válasz hszilard666 #32894 üzenetére
Nem-nem.
Még nem, de lassan lehet, hogy építek egyet, csak a procira. -
bombibmw
veterán
válasz hszilard666 #32892 üzenetére
Hupppsz!
Ez válasz akart lenni Snip3r_HUN-nak, modster fórumtárs gépével kapcsolatban.
Azért köszi![ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
Egy sejtető kép addig is.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz #Morcosmedve #32880 üzenetére
hat ja, 100ezer csak a gyorscsatikra, hulyenekismegeri.
es ez meg mindig egy open test bench, szoval ize.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Modst3R
senior tag
Hu most el kell szaladnom, ha hazaértem megcsinálom!
️Anna (sajnos a felhasználó nevem nem tudom módosítani.)
-
Modst3R
senior tag
Túl nagyok lettek a képek! Akinek van kedve fb-n meg tudja lesni a friss vizecském..
-
Grózi
Topikgazda
válasz hszilard666 #32883 üzenetére
Keress 5 db-t akkor nekem is,az szintén jó venti!
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
-
sanyek2
senior tag
Üdv Mindenki!
Corsair H100i kompakt vízhűtésem van, és hosszú idő után újra felraktam rá a ventilátorokat, és alapjáraton is zavar a susogásuk. Nagyon halk gépem van, és szeretném tudni, ki tudom-e kapcsolni szoftveresen kényem-kedvem szerint a ventiket?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz seniman #32877 üzenetére
Köszi!
180-as ventiből mi az, ami vállalható árban és hangtalan?
Esetleg 5 db 120-as X elrendezésben?Próbálgatok mindenféle opciót átrágni.
(kicsit én is Crytek-ezek , de tényleg lesz víz, csak meg kell szüljek mindent, meg a kocsit nagy szervizelni )
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
seniman
veterán
válasz Snip3r_HUN #32870 üzenetére
Ez a lamellákat is elhajtja
(#32876) hpeter10
Bizonyos mértékig képes passzív üzemre,de jellemzően nem arra van tervezve.
[ Szerkesztve ]
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
#Morcosmedve
veterán
válasz #Morcosmedve #32517 üzenetére
Nagyon meg kéne változtatni bármit is ehhez?
Passzívan elmenne?
2x ez
2x ez
segítségével kikötve. Esetleg 2l Premix-el 1l helyett.[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
-
Grózi
Topikgazda
válasz hszilard666 #32871 üzenetére
Akasa Apache,NB eLoop B12
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Snip3r_HUN
addikt
válasz hszilard666 #32871 üzenetére
6-8 db ilyen azért már szépen szólna a phobya-n.
In space, no one can hear your coils whine... | HP Omen 15 | PS4 Slim 1TB | Huawei P20 Pro
-
hszilard666
veterán
válasz Snip3r_HUN #32870 üzenetére
Egy 360 as slimet, aztán egy phobya 1080 at.
Tökéletes lenne de ez túl halk!
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Snip3r_HUN
addikt
válasz hszilard666 #32869 üzenetére
Milyen vastag radit kéne átszellőztetni ?
[ Szerkesztve ]
In space, no one can hear your coils whine... | HP Omen 15 | PS4 Slim 1TB | Huawei P20 Pro
-
hszilard666
veterán
Nagyon komoly! Én még utolsó simitásként tennék bele egy piros LED sort és akkor este is szép lehetne a "Vérengző Holló!"
Más:
Én is haladok a projectemmel, A ház már megvan hozzá, kérdés hogy merlin mennyi idő alatt teljesíti a rendeléseimetA Házat Imibogyó kolléga készítette nekem egy tj08e és egy bitfenix prodigy ből. [link]
Kap egy ablakos oldallapot az alaplap "alsó" részét lehet majd megtekinteni kívülről, vagyis a procit meg a ramokat, talán még a tartály is belefér majd.
Sajnos kell még egy kicsit vagdosni, nem terveztem a videókártyák magasságával, belepróbáltam egy blokkos kártyát, de sajnos a be és kimenő port miatt nem fér fel az oldallap. Ezt úgy fogom megoldani hogy vágatok, az oldallapra a PCI-E slotok fölé egy 120mm átmárőjű lyukat, és oda lesz felrakva a radi szóval a kártyák is elférnek és a radi eltakja majd a lyukat!
Már csak ventik kellenek.
A kérdésem ez lenne hogy tudtok olyan ventit mondani am 5V on is át tudja fújni a radikat?Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
korcsi
veterán
D5 + Phobya Balancer 150 26k + 1k posta ktg = 27k
OR
Phobya DC12-260 tartállya 21800+2500 posta ktg? = 24,4k?D5 mitől olyan nagyszerű? Hangban adott teljesítménynél is jobb mint a többi?
A Balancer-t fel tudom applikálni a D5 tetejére? Mintha egybe lennének? Egy 1/4 -1/4-es toldóval?
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
spanglee001
addikt
válasz suszka23 #32865 üzenetére
az pontosan jó T elosztó és golyóscsap .
tehát a T elosztót berakod a rendszerbe rá a csap ami zárva van, így nem folyik ki a víz, aztán ha le akarod engedni kinyitod és kifolyik
vagy nem értem a kérdést.
nekem a radin volt csap az volt a legalsó elem a rendszerben,
most a tartály a legalsó elem, van ráhagyva plusz cső is, egyszerűen kihúzom a gépházból a tartályt, és lehúzom az egyik csövet, belefolyatom egy edénybe és ennyi.
persze érdemes belefújni a csőbe úgy kifolyik az összes folyadék belőle.[ Szerkesztve ]
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
suszka23
csendes tag
Sziasztok!
Mondanátok nekem a leengedésre opciókat?
(Eddig erre nem nagyon láttam példát!)
Én egy 2 utas golyóscsapra gondoltam amit egy t-adapterrel csatlakoztatok a pumpához(ez van a legalacsonyabban a házban),csak arra nincs ötletem hogy a csapra milyen véget tegyek? köszi!suszka
-
oliba
őstag
Lesz, csak még kesze-kusza minden Most így este teszek egy kis rendet a szobába, aztán jöhet a ház bekábelezése. Sajnos kicsit megszívtam az MSI lappal, mert csak a CPU csatija képes 50% alatt tekerni a ventit, az összes többi 50-100%-os tartományban működik. Így hangosak a ventik. Valamit ki kell találnom....
iszilard: köszi
[ Szerkesztve ]
-
oliba
őstag
Sziasztok!
Ma összeállt a vizem. Erről lenne szó:
Köszönöm a segítségeteket, nagyon tetszik 1-2 bökkenőm azért volt összeszerelésnél, de nem panaszkodhatok. Elsőre sikerült, nem csöpög, minden patent. Annyi probléma, hogy a hely szűkössége miatt csak úgy tudtam bekötni a rendszert, hogy : pumpa -> vga -> cpu -> 360 -> 120 -> tartály. A proci megkapja a vga hőjét, de nem zavar
D5 pumpát ha tápra dugtam, akkor minimumon kezdett el forogni (700-800rpm) Utána szabályoztam alaplapról. 4400-as fordulaton valóban kikergetett minden bubit a rendszerből, de nekem még így is halk, kellemes hangja van 1200rpm-es ventik lazán elnyomják a hangját.
Eresztettem már furmarkot a kártyára, amikor már szénné volt húzva: 1,328V / 1150/1625MHz és 10 perc után 43°C GPU, 33°C VRM1 és 45°C VRM2. A Fujipoly thermal pad teszi a dolgát. A 120-as radin még nem is mentek a ventik.
Most már csak a kábelmenedzsment van hátra és még picit utána kell töltenem a tartályt. Úgy 6-7dl víz ment bele és a 3m csőből maradt 1,2m kb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz korcsi #32852 üzenetére
[link]
Ezt ajánlanám, de ha ez túl sok akkor nem tudom. DC-LT-t inkább ne, az amúgy is gyenge és még alul is kell hajtani mert van egy kis hangja, ott meg már tényleg kevés.Tartály mindenképp kell, ha más nem akkor kis Nestea flakonból, aztán a két csövet beledugod a kupakján kivágott nyíláson. De kell tartály.
-
VinoRosso
veterán
válasz korcsi #32852 üzenetére
Hali,
én bekockáztattam egy ilyet. Eddig pozitívan csalódtam benne (kopp-kopp), bár még csak 2-3 hete megy. Ha működik 2-3 évig rendesen akkor szerintem megéri.
Nem a legerősebb alapból halknak sem mondanám, 12V-on kb ilyen villanyborotva hangja van, nem hangos inkább éles, ami miatt idegesítő.
Viszont vettem hozzá egy ilyen szabályzót, egy nagyon kicsit lejjebb csavarva (kb 10V-on) már kvázi hangtalan, kb 1 méterre a háztól már csak a ventik hangját hallom (9 dbA/db).
1 CPU (4magos xeon) egy full cover VGA (560 Ti) és 3db 80-as radi megy róla. Netezés/videózás közben 40-45 CPU és GPU is fok, gyengébb játék (pl fifa/PES, dishonored) közben 60/50 fok (CPU/GPU). Kipadlózni Skyrim+ENB-vel tudtam, itt eleinte voltak gondjaim, mert 75-80-ig felment a proci, raktam 1 szem 80-as ventit szívóra az egyik radira és 5 fokot csökkent a hőmérséklete, és szépen megállt 75-nél, GPU 60.(további ventik egy egy + radi beszerzése folyamatban)
A feltöltés nem olyan egyszerű és kényelmes,mint egy külső tartály esetében, de megoldható. Van ez a legkissebb méretű konyhai tölcsér, ez pont bele passzol a tartály rész nyílásába, és ezzel 2 bekapcsolással megoldható a teljes feltöltés.Szerintem amit írtál arra még elég lenne, ha esetleg meg tovább bővül a rendszer és kevés lesz még mindig el tudod adni, sokat nem vesztesz vele mert alapból nem drága
-
Modst3R
senior tag
bombibmw alias poseidon a viz istene. Ma csodát tett én velem. Millió köszönet neki.
Pikcsörz kaming szún...
-
korcsi
veterán
Sziasztok!
Kompakt VGA hűtőmben meghalt a pumpa, szeretném kiváltani, és ehhez ti értetek a legjobban!
Elsődleges szempont a csend, legyen benne elég kraft egy későbbi bővítéshez (2 blokk + 360-as radiátor) és ár/értékbe se legyen elszállva.
Amit eddig néztem:
Tody-nál: DC-LT tartállyal 9,9K lehet, hogy gyenge a jövőre nézve, és talán nem túl halk.
DDC PWM 10k halk és erős, de tartály kell hozzá (milyen? esetleg nélküle, full szívás? )
HA-ról
D5 tetővel 18k komprmisszum mentes, drága talán túl erős, tartály szintén probléma.Válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
oliba
őstag
Megjött a Fujipoly thermal pad. Már majdnem raknám össze a gépet, de 1mm vastag helyett 1,5mm jött
-
proci985
MODERÁTOR
válasz szacsee #32844 üzenetére
FC vagy kulon VRM?
fugg kartyatol, nalam a 290x Matrix jellemzoen beall a pcb/ramok szintjere ilyen +10-20as deltaT korul terheles alatt (20 a furmark ahol lehet a gpu is bejatszott), a 290x referenciaknal es DC2nel ez magasabb (EK thermal padot cserelni szoktak jobbra refeknel). ertelemszeruleg minel jobban felul van meretezve a VRMhutes (pl Matrix, VaporX, Lightning), annal kevesbe problemas.
-
Omli85
őstag
válasz TESCO-Zsömle #32838 üzenetére
Megoldottad a dolgot akkor te is valahogy , miért nem aplikálsz egy nagy piros indító gombot az asztalra, mint falun szokták a villanymotoroknál ha kondis a villanymotor a segédfázisra egy bikázógomb azt indításnál megnyomni . Nálad jó lenne pánik gombnak szép kreatívan meg is lehetne oldani, ilyen felnyitható amúgy kulccsal zárt "ketreces" piros gomb, amivel az atomrakétákat indítják a filmekben .
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
szacsee
nagyúr
válasz proci985 #32839 üzenetére
Itt van germánul.
Mindegyik apa és anya csatlakozó ugyanolyan csőre, menetre csatlakozik?
16/10-est linkeltem be, de ha leírod milyen csatlakozóval kell akkor belinkelem pont azt, amire gondolsz... vagy a 1. Seite résznél kiválasztod amelyik kell.
Ahogy észrevettem a stecker az apa akar lenni, az anya csatiba meg a kuplung van beírva.
ID/OD pedig a csati felőli oldalt jelöli.
16/10 = ID 3/8" OD 5/8"
13/10 = ID 3/8" OD 1/2"QD4-ben pedig van
19/13 = ID 1/2" OD 3/4"Ha menetes vég kell, akkor pedig a menet méretét írják be
pl
G 1/4 IG (innengewinde) belső G 1/4"-es menet
G 1/4 AG (außengewinde) külső G 1/4"-es menet[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz szacsee #32809 üzenetére
tudsz quick connectekre neveket / linkeket adni?
a qd3 megvan de ahogy nezem kifutott, plusz itt is kb csak a nemet boltokbol elerheto (nemetul belistazva), es kezdek idegbajtkapni a "DURCHSFLUSSMATARE" (kep nelkul) leirasoktol. ich bin kein Schmetterling. a helyi vizes spec oldalak fele meg igy konkretan hasznalhatatlan keresovel rendelkezik ebben a melysegben.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Omli85 #32837 üzenetére
Enyémnek is csak annyi a baja, hogy túl alacsonyra lőttem be az alap-fordulatszámot ezért nagy ritkán előfordul, hogy megáll. Ezt ugye abból veszem észre, hogy a RAM-okat legyező ventilátor fordulatszáma elkezd emelkedni, mert a proci átlépi a kritikus hőmérsékleti pontot. Ilyenkor pár másodpercem van, hogy fogjam a potméternek való 3p venticsatit és a benne levő U-alakba hajtott gemkapoccsal bebikázzam. Össze kell zárni a két lábat, melyek közé a nyák-ra fix ellenállást forrasztottam.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Omli85
őstag
válasz TESCO-Zsömle #32835 üzenetére
Az enyém nem tudom mikori darab de annak ellenére, hogy 18w-s és 0-24-ben megy plusz egy szivacs ágyikóban pihen alig melegszik szinte nem is érezni. Azért ha hevülne a panel gondolom kézzel érezhető lenne de ennél semmi .
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
mackosajt
addikt
A nagy tipródásban megrendeltem közben Merlintől a Solo-t.
Ha minden igaz, hétfőn legkésőbb ideér.Kíváncsi leszek, hogy mire képes a Supremacy-hoz képest.
Ha nem válik be, megy apróra, és DCP450, csak a CM690 II kezd szűkös lenni.Az egyik 360 most is bent van, csak a másikat nem tudom eldönteni, hogy a tetejére, kívülre, vagy faragva a dolgokat odabentre próbáljam meg hekkelni.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
szacsee
nagyúr
válasz jones965 #32825 üzenetére
Tényleg most ugrott be, a minap írta is valaki...
Update 1: Megjött a kétoldali ragasztó a ramokhoz, így a VGA-ról leesett ramsüniket felragasztottam.
Jó cucc amit veze árul, hőt nem tudom mennyire vezeti még nem teszteltem, de ragaszkodó típus.
Első nekifutásra 20°C-al melegebb volt a GPU-m. WTF hirtelen azt hittem hogy bubi van a blokkban, de észrevettem, hogy a felfogatás nincs teljesen meghúzva (ok így is 60°C alatt volt terhelve)
Lekaptam és a fix csavaros megoldást lecseréltem rugósra, így egyből helyreállt a rend. Szivattyú után egyből a GPU jön, így IDLE 3-4°C a difi vízhőfokhoz képest, terhelve még nem nagyon volt, de valahol 15-18°C körül lesz. Nem is rossz egy chipset blokktól. -
senior tag
válasz seniman #32822 üzenetére
Lehet, de félek, hogy már push-pullba nem fér be a monsta, de, majd holnap lemérem, mert lehet, hogy pont beférne, de akkor a kábeleket nem tudom hova rakom, illetve, nem szeretném magas fordulaton nyomatni a ventiket. El kéne hogy vigyen egy 32mm-es 240-es és egy 60mm-es 240-es egy 3570k-t és egy 290-et...
-
seniman
veterán
válasz Zsírkrétamen #32821 üzenetére
Egysoros felállással célszerűbb is Semmi előnye nem lenne,csak több helyet foglalna.Monsta előnye bivalyerős push-pull felállással mutatkozik igazán,nagy fordulaton.
-
senior tag
-
szacsee
nagyúr
Tisztán látás végett, van D5 Vario és D5 PWM, illetve régről emlékszem egy nem szabályozható modellre is de az kikopott a vizes berkekből.
Vario piros tekerentyű, PWM alaplapi csatin szabályozható.
Meglesed, hogy ha nem dugod rá a pwm-et akkor maxon teker-e, ha igen akkor így le tudod légteleníteni, hogy nincs rádugva az alaplapra, utána pedig biosból szabályozható.Nyugi nem rosszabb a szivattyú, sőt nem kell csavarhúzóval bajlódni.
Valószínű már kikopott a Vario és csak ezt tudtak küldeni, de ha drágább lenne akkor gondolom nem sértődsz be rajta.[ Szerkesztve ]
-
seniman
veterán
válasz Zsírkrétamen #32811 üzenetére
A monsta nem lesz életképes egy sor ventivel
-
oliba
őstag
válasz #90933760 #32817 üzenetére
Akkor jo, mert nem ezt rendeltem. Ezert nem ertettem. Ha nem kaptam rosszabbat, akkor nincs gond.
Kozben a csatit is sikerult leszedni a csorol.
A PWM-es dragabb volt. Vissza is mentem az EK webshopra, de mar mefvaltozott az egesz pupma kombo resz. Mar nem lehet pwm mentest venni
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mert ez a PWM-es. Ott a negyedik drót is. Az alaplapra kell dugnod a venticsatit és biosból vagy programmal alul tudod hajtani.
Csak az önálló szivattyúból van sima és PWM-es is az EK-nál. A tartállyal egybeépített az csak PWM-es van. Semmiben se különbözik, a PWM-es talán annyiban jobb hogy ha állítani akarod nem kell a gépbe mászni egy csavarhúzóval és tekergetni az alján a potit.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz #90933760 #32749 üzenetére
Rendben, thx Erre esetleg kellhet push-pull, vagy át se fújna rajta a venti olyan 600-700rpm sebességnél?
Úgy néz ki lehet mégis van rá elég helyem, de, cél a minél halkabb üzemelés, de mégis elegendő hűtés.
Most nézem, lehet még egy Monsta is befér egy oldalas ventikkel, ha jól alakítom a kábeleket. De gondolom ez már nagy pluszt nem adna a 60-ashoz képest...[ Szerkesztve ]
-
duc
aktív tag
válasz deadwing #32805 üzenetére
Szia, hasonlót építettem egy hete, ugyanilyen szivattyú miatt. 5 csatornás és egy ventilátorszabályzó (bitfenix recon) végfokjaként működik. Csatornánként 30 wattot simán tud mondjuk kicsit overkill lett. Az összes ventit is ez hajtja meg (15db). A melegedést én is megerősítem, kell rá egy hűtőborda. Én rátettem egy gpu blokkot ha már vizes rendszer
[ Szerkesztve ]
üdvöske, redmondi óriás, tetszetős, rendre, légkavaró, akár, megoldás, kicsike, ipar.
-
szacsee
nagyúr
1 szivattyú seggén a kábel ahol kijön van egy piros gombféleség. Azzal tudod szabályozni.
2 a csőszorító rész tövénél fogd meg a csövet és úgy tekerd ki a szorító anyát... vagy ellen tartasz telefon fogóval @ hosszú csőrű fogó. Gondolom compressed fittingről van szó, ami nem gyorscsati.rhommel: bitspower vagy koolance qd3 a legjobb. Ha olcsó kell akkor alphacool vagy aquatuning féle. Utóbbi más kialakítás és 1-2 csepp vizet ereszt ha széthúzod.
[ Szerkesztve ]
-
oliba
őstag
Üdv ismét!
Megjött az EK-tól ez a cucc és egyelőre felmerült két kérdésem.
1. A pumpát hogy lehet szabályozni? Az egész pumpán nem találtam semmilyen kapcsolási lehetőséget
2. Az EK gyorscsatiba már sikerült beletenni a csövet. A kérdés az, hogy a csövet hogy tudom kivenni? Mert ha ki szeretném tekerni, akkor az egész menetet kitekerem a radiátorból
-
rhommel
csendes tag
Üdv az Uraknak!
Gyors záras csatlakozóval szeretném csatlakoztatni a külső radiátort. Milyet érdemes ebből a csatlakozóból választani? A cső méretem 16/10-es.
-
hszilard666
veterán
válasz #Morcosmedve #32800 üzenetére
A noctua nagyon nagyon brutál, nfp12 ből volt nálam 6db egyszerre, csak szélzaj volt, az is a ház miatt.
Mod:
3db 5V on a maradék meg 12V on ment, hát a tápom hangosabb volt.[ Szerkesztve ]
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
deadwing
addikt
No, mivel 2-szer már megszívatott a Phobya DC12-400-as, azzal, hogy 5V-on nem indult be, összedobtam egy, a lehető legegyszerűbb áteresztő tranzisztoros fesszabályozót. Költsége kb 200 Ft.
Ez lenne az.R1=100ohm
DZ helyére 2 ellenállás sorban, 220 és 47 ohm.
Tranyó BD249, ezt ráapplikáltam egy régi proci hűtőbordára amit a tranyó langyosra fűt fel, szóval szükséges.
Jelen értékekkel 7.5V-ra szabályoz, a szivattyú pöccre indul végre.
Aki megépíti, ne feledje, hogy a borda a tranyó kollektorán van, vagyis rajta van a +12V, szóval azt el kell szigetelni a háztól!!60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
mackosajt
addikt
Ettől félek én is.
Asszony morcos lesz, ha neki állok rendelni.
Valami közepes elég lenne, mivel most a ref. 290X azért elég durva tud lenni.
Mondjuk ehhez képest bármi halk.Csak legyen elfogadható a hűtése és a hangja.
Ahogy nézegetem, amúgy vicc a dolog, mert leszabályozva statikus nyomása mindnek alacsony ebben a méretben, ergo öngól is lehet, mert hiába vesz az ember jó statikus nyomású ventit, alacsony fordulaton lehet rosszabb, mintha valami elvileg alacsonyabb nyomású, de csendesebb ventit vesz.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Matisz77
aktív tag
Nekem 3x NB-eLoop Series120mm van a gépbe és 3x Cooler Master Jetflo 120 PWM! Mindkettő bevált!
-
Modst3R
senior tag
Semmi baj nincs se az sp se az af sorozattal. Ha vki akkora retard h perfomancet vesz quiet helyett annak GG...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest