- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Steam Deck
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HP notebook topic
- iPad topik
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
erich85T
csendes tag
Sziasztok!
Múltkor már írtam a fórumban, és kaptam is segítséget amiért nagyon hálás vagyok, nagyon megkönnyítette a munkámat. Azonban akadt egy másik problémám is amit megkellene oldanom excelben, remélem ismét sikerül valamiféle segítséget kapnom.
Feladat: Kamatszámítás
Adott egy excel táblázat egy „Tartozások”, valamint egy „Jegybanki alapkamat” munkalappal.
A „Tartozások” munkalapon az alábbi oszlopok vannak:
Tartozás kezdetének dátuma - Tartozás kiegyenlítésének dátuma – Név - Tartozás összege (kamat nélkül) - Tartozás összege (kamattal)
Az első 4 oszlopban lévő adatok adottak, nekem az 5. oszlopba kellene valamilyen módon Excel segítségével összeget számolnom a „Tartozás kezdetének dátuma „ valamint a „Tartozás kiegyenlítésének dátuma” alapján a „Jegybanki alapkamat” fülön lévő értékekkel.A probléma az, hogy egy adott kezdő dátumtól az adott kiegyenlítés dátumáig akár több jegybanki alapkamat változás is történik. Eszerint több jegybanki alapkamattal kell számolni az adott intervallumban ahhoz, hogy megkapjuk a „Tartozás összege (kamattal)” oszlop értékeit.
Tehát röviden: Egy kezdő és egy befejező dátum közötti intervallumban az alaptartozásra akarom megkapni a kamattal számolt tartozás összegét úgy, hogy az adott dátumtól dátumig lévő időszakban több jegybanki alapkamattal kell számolnom.
Excel fájl: http://muszakitanacsado.hu/doksi/kamatszamitas2.xlsx
Találkozott e már valakin hasonló feladattal? Van-e valakinek valamiféle megoldása rá? Excelben ez egyszerűen megoldható vagy makroprogramot kell rá írni?
Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Milyen okostelefont vegyek?
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Féláron eladó vadonatúj razer blade 14 rtx 3080ti
- 500 ezerrel ár alatt! Vadonatúj garanciás razer blade 16 oled kijelző rtx 4070
- Hardverapró árérték bajnoka! Razer blade rtx 3080 ti i9 32gb ddr5 4k kijelző 144hz!
- Eladó kiskergaris 18TB-os Seagate EXOS X18 Enterprise HDD
- Félkonfig // I7 7700, GTX 1070, 16 GB DDR4
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Mint az új! PS5 Dualsense Edge Kontroller! Gari: 2027.07
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bontott, vadiúj, MIDNIGHT MacBook Air 13.6" M4 10C/8G 16GB 256GB 13 Gar.: 1 év APPLE világgarancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest