- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- Kompakt vízhűtés
- Milyen egeret válasszak?
- TV antenna és jelerősítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
erich85T
csendes tag
Sziasztok!
Ismét egy makró kérdéssel fordulok hozzátok. Olyan programra lenne szükségem ami egy adott oszlop adatai alapján sorokat szúr be az azonos adatok után.
Elvárás, hogy belehessen állítani, hogy melyik oszlop adatai szerint szúrja be a sorokat a táblázatba.
pl.: legyen egy A, B és C oszlopból álló táblázatunk, ez
A - B - C
1 - a - 32
2 - a - 43
3 - a - 32
4 - d - 12
5 - d - 21
6 - v - 45
7 - v - 5
8 - b - 333ebből a táblázatból ezt szeretném makróval kapni:
A - B - C
1 - a - 32
2 - a - 43
3 - a - 324 - d - 12
5 - d - 216 - v - 45
7 - v - 58 - b - 333
Valakinek erre van megoldás, programja?
Köszönöm,
Erik
-
erich85T
csendes tag
Sziasztok!
Itt mindig olyan segítőkész emberkékre találok, remélem mostani kérdésem is válaszra talál majd. A feladat a következő lenne: Adott két táblázat (munkalap), és a két táblázat különbségét kéne venni, ezt egy haramadik táblázatba (munkalapra) kéne tenni. Erre érdemes makrót írni, vagy valamit tud ezzel az excel kezdeni egyszerűen is?
pl: adott A és B táblázatból készítünk egy C táblázatot mely AB különbségeit tartalmazza.
(A) táblázat (oszlopokat kötőjellel választom el):
a - 2 - 3
a - 3 - 7
b - 1 - 2
b - 3 - 4(B) táblázat:
a - 2 - 3
a - 3 - 7
b - 3 - 2
b - 3 - 4
c - 1 - 1(C) eredmény táblázat:
b - 1 - 2
b - 3 - 2
c - 1 - 1Úgy is felfoghatjuk, hogy olyan program kell, ami azon adatokat teszi be egy táblázatba amely adatból adott A vagy B táblázatban csak az egyikben szerepel, tehát aminek a másik táblázatban nincsen párja.
Várom az ötleteket, illetve megoldásokat. Köszönöm előre!
))
-
erich85T
csendes tag
Sziasztok!
Múltkor már írtam a fórumban, és kaptam is segítséget amiért nagyon hálás vagyok, nagyon megkönnyítette a munkámat. Azonban akadt egy másik problémám is amit megkellene oldanom excelben, remélem ismét sikerül valamiféle segítséget kapnom.
Feladat: Kamatszámítás
Adott egy excel táblázat egy „Tartozások”, valamint egy „Jegybanki alapkamat” munkalappal.
A „Tartozások” munkalapon az alábbi oszlopok vannak:
Tartozás kezdetének dátuma - Tartozás kiegyenlítésének dátuma – Név - Tartozás összege (kamat nélkül) - Tartozás összege (kamattal)
Az első 4 oszlopban lévő adatok adottak, nekem az 5. oszlopba kellene valamilyen módon Excel segítségével összeget számolnom a „Tartozás kezdetének dátuma „ valamint a „Tartozás kiegyenlítésének dátuma” alapján a „Jegybanki alapkamat” fülön lévő értékekkel.A probléma az, hogy egy adott kezdő dátumtól az adott kiegyenlítés dátumáig akár több jegybanki alapkamat változás is történik. Eszerint több jegybanki alapkamattal kell számolni az adott intervallumban ahhoz, hogy megkapjuk a „Tartozás összege (kamattal)” oszlop értékeit.
Tehát röviden: Egy kezdő és egy befejező dátum közötti intervallumban az alaptartozásra akarom megkapni a kamattal számolt tartozás összegét úgy, hogy az adott dátumtól dátumig lévő időszakban több jegybanki alapkamattal kell számolnom.
Excel fájl: http://muszakitanacsado.hu/doksi/kamatszamitas2.xlsx
Találkozott e már valakin hasonló feladattal? Van-e valakinek valamiféle megoldása rá? Excelben ez egyszerűen megoldható vagy makroprogramot kell rá írni?
Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
-
erich85T
csendes tag
válasz
martonx #1511 üzenetére
Igen ez stimmel, valóban transzponálásról van szó. Viszont automatizálni szeretném ezt a folyamatot, nekem arra kell egy program, hogy a tartományt kiválassza és a fent leírt elv szerint transzponálja. Nagyon sok sor van a táblázatban, és a tartományok méretei is különböznek. Nekem azt kellene, hogy megvalósítsa a program, hogy kijelölje a megfelelő tartományt, jelen esetemben az egymás alatt lévő azonos neveket. Ehhez a névhez tartozó adatokat pedig egymás mellé oszlopba transzponálja.
tehát ebből:
név1 - adat1
név1 - adat 2
név1 - adat 3név2 - adat 4
név2 - adat 5
név3 - adat 6ezt csinálja:
név 1 - adat 1 - adat 2 - adat 3
név 2 - adat 4 - adat 5
név 3 - adat 6Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, várom a további megoldásokat, javaslatokat.
-
erich85T
csendes tag
Sziasztok! Új vagyok a fórumon. Nem tudom, hogy mennyire nehéz megvalósítani, de ha esetleg van valakinek valami ötlete, esetleg kész megoldása a problémámra azt szívesen fogadnám. A kérdésem excel makro programozása témakörhöz kapcsolódik.
Van két oszlop, az első oszlopban nevek vannak a másodikban meg a névhez tartozó adatok. Valahogy így:
név - adat
a - x
a - y
a - z
b - q
b - w
b - p
b - qEzen táblázatot úgy szeretném transzponálni, hogy a név (egy adott sorban) csak egyszer szerepeljen, és az adatok a sorokból, egymás mellé kerüljenek oszlopokba. Így:
a - x - y - z
b - q - w - p - qTöbb problémát is meg kellene így oldani a kódolásban:
- a kódnak figyelnie kell az azonos neveket, mivel valamelyik névhez lehet másik névhez meg akár 200 adat is tartozhat.
- ennek megfelelően az egymás mellé kerülő oszlopok száma is változik
- át kell rendeznie a táblázatot,a fenti formának megfelelően stb stb.Ha valakinek van erre ötlete, hogy miképpen lássak neki, esetleg kész kódja van ehhez azt megköszönném.
Erik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest