Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• CPT.Pirk

Jómunkásember

válasz aclandiae #1688 üzenetére

Megnézve a képet, 2h30 percet nem lehet 564k/s-el normálisan kódolni, a 692 megából ítélve arra tippelek, hogy a progi választotta az 564-et, mert így a 692Mb pont kifér egy cd-re. Eredménye valszeg ronda lesz. Szerk: most nézem a képen, be is van állítva neki a CD méret.

Ott alatta a forrás bitsebessége van, mpeg2-ben 3,73Mbit/s-el van tömörítve, ami azt jelenti, hogy másodpercenként 0,46625Mbájt (3,73 / 8, mert 1 bájt = 8 bit), a filmed hossza meg 8825 másodperc, így 8825 másodperc * 0,46625 Mbájt/másodperc = 4112,325Mbájt, vagyis 4.1giga anyag van a DVD-n.
    Ezt az adatmennyiséget ő valamivel letömöríti, 0,56Mib/s-re, az eredményez 692 megát, a képről nem derül ki, és a program sem mondja, de ha tippelnem kellene, akkor vagy divx, vagy xvid kódolást használ, vélhetőleg ebben a beállításban borzalmas lesz a képe.

Az ingyenes mediainfo progi megmond mindent a filmről. [link]

Amit én javasoltam, annál egyszerűen ki lehet választani, hogy x264-be legyen kódolva az anyag. Most kódoltam le egy teljes 4.2 gigás dvd-t, az eredménye x264-ben 1.7G lett, azonos képminőséggel, és DXVA képesen. Ugyanez xvid vagy divixben (ha már mpeg4 a téma) kb. kétszer ekkora helyet foglalna el, ha ugyanilyen képminőséget akarnánk.
    Előző filmnél még jobb lett a kódolás, ott a komplett DVD-t megcsinálta 1G-ben az x264, képromlás nélkül.

Visszatérve korábbi kérdésedre, az anyDVD progi arra való, hogy kiiktassa a régiókódot, meg a másolásvédelmi eljárásokat, meg kéretlen reklámokat, trailereket a lemezről...

szerk: még régebben, mikor sima mpc-vel néztem a filmeket, akkor a nero videó codecje kiütött mindent, ami a gépen volt, cserébe szaggattak vele a filmek. Akkor még nem vágtam a témát, szal csak úgy volt jó, ha töröltem a nerot.
    Aztán már jó ideje csak MpcHC-t használok, 0 telepített codeckal. De erről cikkem is van logouton. :)

Új hozzászólás Aktív témák