- HTPC (házimozi PC) topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen széket vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
aclandiae #1701 üzenetére
Próbáld ki ezt:
Legfrisebb ffdshow [link] telepítése + Haali media splitter [link] + legfrissebb Directshow filter [link] telepítése vdubba. Így most megnyitottam vele mkv, .ts fájlokat is, és a haali elvileg a te mts fájlaidhoz is jó.
Osibaa: Jézus ereje!
Ez kb. olyan, mint mikor 30 gigányi Beavis and Buttheadet kódoltam át x264-be, epizódonként, csak 3 napig tartott.
Be volt kapcsolva az x264-ben a többszálú kódolás? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
csipisz777 #1698 üzenetére
Azért 9 giga, mert alapértelmezésben tömörítés nélküli a mentés. Ki kell választanod a neked megfelelő tömörítőt, mint pl. xvid, divx, x264, ha ezek telepítve vannak.
Amúgy szedd le a friss, 1.9.9-es virtualdubot a honlapjukról, a 1.9.3-as igen régi már.
Ajánlom írásomat a témában:[link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
aclandiae #1690 üzenetére
Kezdem elveszteni a fonalat, hogy miből mit csinálsz.
A fourCC rész az x264-nél csak egy tag, amit beleír a film fájlba, néha kompatibilitási okokból szükség lehet, hogy ne h264 legyen a fájlban, hanem H264. Ez viszont minket nem érint, max pár régi médialejátszónál lehet szükséges, hagyd alapon.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
aclandiae #1688 üzenetére
Megnézve a képet, 2h30 percet nem lehet 564k/s-el normálisan kódolni, a 692 megából ítélve arra tippelek, hogy a progi választotta az 564-et, mert így a 692Mb pont kifér egy cd-re. Eredménye valszeg ronda lesz. Szerk: most nézem a képen, be is van állítva neki a CD méret.
Ott alatta a forrás bitsebessége van, mpeg2-ben 3,73Mbit/s-el van tömörítve, ami azt jelenti, hogy másodpercenként 0,46625Mbájt (3,73 / 8, mert 1 bájt = 8 bit), a filmed hossza meg 8825 másodperc, így 8825 másodperc * 0,46625 Mbájt/másodperc = 4112,325Mbájt, vagyis 4.1giga anyag van a DVD-n.
Ezt az adatmennyiséget ő valamivel letömöríti, 0,56Mib/s-re, az eredményez 692 megát, a képről nem derül ki, és a program sem mondja, de ha tippelnem kellene, akkor vagy divx, vagy xvid kódolást használ, vélhetőleg ebben a beállításban borzalmas lesz a képe.Az ingyenes mediainfo progi megmond mindent a filmről. [link]
Amit én javasoltam, annál egyszerűen ki lehet választani, hogy x264-be legyen kódolva az anyag. Most kódoltam le egy teljes 4.2 gigás dvd-t, az eredménye x264-ben 1.7G lett, azonos képminőséggel, és DXVA képesen. Ugyanez xvid vagy divixben (ha már mpeg4 a téma) kb. kétszer ekkora helyet foglalna el, ha ugyanilyen képminőséget akarnánk.
Előző filmnél még jobb lett a kódolás, ott a komplett DVD-t megcsinálta 1G-ben az x264, képromlás nélkül.Visszatérve korábbi kérdésedre, az anyDVD progi arra való, hogy kiiktassa a régiókódot, meg a másolásvédelmi eljárásokat, meg kéretlen reklámokat, trailereket a lemezről...
szerk: még régebben, mikor sima mpc-vel néztem a filmeket, akkor a nero videó codecje kiütött mindent, ami a gépen volt, cserébe szaggattak vele a filmek. Akkor még nem vágtam a témát, szal csak úgy volt jó, ha töröltem a nerot.
Aztán már jó ideje csak MpcHC-t használok, 0 telepített codeckal. De erről cikkem is van logouton. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
aclandiae #1684 üzenetére
Nero-t még 1x nem telepítek a gépre, a sunyi módon települő codecjeitől elég nehéz megszabadulni.
Mp4? Áhh dehogy, át kell tenni mkv-ra. A lényeg az, hogy a Makemkv lerippeli a dvd-t egy mkv fájlba, megtartva az mpeg2 kódolást. A handbrake meg átkonvertálja x264-be, plusz szűrőket is tud alkalmazni hozzá. Állítást igazából a hang részen kell, mikor kiválasztod, hogy milyen legyen, és melyik hangsávok kerüljenek be.
Amúgy a nero-s konvertert nem ismerem, de tuti nem tud x264-be kódolni. - update, megnéztem a manualt, az N. D. AVC az maga az x264-es kódolás. Sokáig tart, de érdemes.
Azok a profilok meg a videó felbontásától függnek.
bobalazs: azt még nem próbáltam.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na jó, előző két postomat hagyjuk, egyik progi sem volt jó. Ez a DVD->mkv leírás: [link] viszont működik, 4.3G-s lemezből azonos minőségű, 1G-s x264-es mkv-t csináltam, és nagyon egyszerű a folyamat.
Viszont térjünk vissza VirtualDubhoz, mert sok az off.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
aclandiae #1657 üzenetére
Használj x264-et xvid helyett, gyak. 50%-al kisebb fájlt kapsz ugyanazzal a képminőséggel, és mellé még dxva képes is lesz. [link] Telepítés után ott lesz a listában.
A hang vbr-t meg ott tudod kiválasztani, ahol megadtad neki, hogy mp3 legyen, adott tömörítéssel. Ott alapból elvileg cbr van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS/
- T14s Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- Samsung Galaxy Watch Ultra 2év garancia!
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest