Új hozzászólás Aktív témák
-
Osibaa
senior tag
válasz
CPT.Pirk #1703 üzenetére
Még egy kérdés... Te mit szoktál kezdeni a filmek eredeti képarányával, megtartod a 2,35:1-et vagy átrakod 16.9-re? Ha átrakod 16:9-re, akkor csak a hasznos adatterületből veszed ki a 16:9-et, vagy a fekete sávból is beleveszel annak érdekében, hogy a hasznos területből is több kerüljön bele?
Mutatom egy DVD filmen, mire gondolok:
#1704: Képminőségben nem veszek észre romlást mozgalmas jeleneteknél se. Abból indultam ki, hogy megnéztem más 720p-s filmeket Mediainfóval, hogyan vannak beállítva, milyen programmal készültek, stb. A 720p-s filmek bitrate-je 2300-3300 kbps volt és 1 óra film kb. 1,5 GB volt. Ekkor szúrt szemet ez a film, ami 720p létére 8,3 GB volt.
Amúgy nagyon jó az x264 kódolás: kipróbáltam alacsony bitrátán is, összevetve az XVID-del, pl. 500 kbps-nél az XVID kép pixeles volt (egy hullámző lepedőn a fodrok szögletesek voltak), X264-nél az is sima volt (ugyanilyen bitrate-nél). Tetszik.
-
Osibaa
senior tag
válasz
CPT.Pirk #1703 üzenetére
Be volt kapcsolva, de egyik gépem sem alkalmas ilyen feladatra (Atom HTPC, öreg laptop). Most kezdtem el ismerkedni a kódolással, eddig nem volt ilyen hardverigény, majd fejlesztek kicsit.
Amúgy egy 8,3 GB-os 720p-s filmet (7,8 Mbps) kódoltam újra, így lett 2,9 GB (3 Mbps). Feleslegesnek éreztem ilyen magas bitrate-et egy 720p filmhez.
-
aclandiae
senior tag
válasz
CPT.Pirk #1694 üzenetére
Igen, nagyon sok. Már nem szórakozom vele, nekem a NR-ot egyszerűbb használni, ráadásul tud magyarul is.
2. Itt nem jutottam előbbre, mert sem a VD-hoz, sem a VDM-hoz nem találtam olyan plugint ami képes lenne a .mts-t megnyitni. Valamint csak olyan konvertert találtam, ami a filmnek csak a felét alakítja át a többit egyszerűen kihagyja (lehet fizetős volt mind?, legalább vmi üzenetet dobhatna...)
-
aclandiae
senior tag
válasz
CPT.Pirk #1692 üzenetére
Lehet hogy számoznom kellett volna...
Aszongya:
1. a TV-tunerrel felvett film konvertálása
2. a .mzs kiterjesztésű fájlt megnyitása VD-al
3. a .iso ->DVD átkonvetálásaMa kipróbáltam a linkelt módszeredet: első körben hagytam a képek alapján: 4,1GB-ból 3,4 GB-ot gyártott. Utána a méretnél megadtam a 700MB-ot, ekkor meg randa lett.
Közben rájöttem, hogy több mint 2 óra a film, szóval olyan 1,5GB-ra ha állítom a max méretet, az lesz a megoldás? (eddig Nero Recode egy az egyben)Miért jobb először .mkv-ba alakítani? Rendben, hogy a program ezt (is) tudja kezelni.
Ez ilyenkor egy + lépés (bár nem tart sokáig), mert ha a menüben jól láttam egyből tud VIDEO_TS mappából is dolgozni. -
aclandiae
senior tag
válasz
CPT.Pirk #1689 üzenetére
Nekem nem tűnik rondábbnak, amint kész a konvertálás teszem fel a MediaInfo eredményét.
Eredeti:
N.D - 1CD-re 700MB:A .mts kiterjesztéssel mit lehet kezdeni, hogy VB-al lehessen szerkeszteni?
Ha sikerül a VD-al majd megnyitni, akkor a x264-el mentem el, megmarad a képminősége?
(fontos lenne: a .mts-be felvevő kamera képe nagyon szép, ha gyorsan mozgatom sem mosódik el, és ezt szeretném az átkódolt filmben is megtartani) -
aclandiae
senior tag
válasz
CPT.Pirk #1686 üzenetére
Én csak DVD író részt és a Recode-ot tettem fel, a többire nincs szükségem. Nálam nem okoz fennakadást (vagy lehet hogy igen csak nem tudok róla
) Nálad konkrétan hol okozott gondot? Vajon a codec beszólhat a TV-ről felvett adásba is?
Nekem az jött le, hogy a Nero Recode egy az egyben az általad linkelt megoldás, egyben.
Lehet hogy az én szememmel van a baj, de nekem semmi különbség nincs a N.D. és a N.D. AVC által kódolt film között. Létezik valami program ami információt ad egy videóról, netán valamiféle skálán értékeli a minőségét?
(az mpeg2 a DVD, az mpeg4 meg a HD 'minőség', de ilyenkor hogyan lehetne egy alapból rosszabból szebbet összehozni?)
Ezen a képen fent jobbra, és az Info ablakban megadott 2 érték között mi a különbség?
(564,4Kbps <=>3,73 Mbps) -
-
-
aclandiae
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpársportok
- Hardverkemping június végén
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Microsoft Edge
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged