- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Mini PC
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
mh197
őstag
A téma címe adott. Mindenféle tapasztalat jól jön majd mások számára, amit talán ez a topic rejt majd magában.
Kérdésem a következő : Adott egy vga kari, pontosan egy x700pro toxic kari. Ennek az alap órajelei 425/432, amit a gyári soft kapásból 475/500-ra tesz fel. Csökkenteni szeretném a gépem fogyasztását, ugyanakkor , ha szükséges legyen benne teljesítmény, ezért felraktam hozzá az ATItool progit, amivel beállítható, hogy ha 3d-s alkalmazás indul, felrakja a frekit az említett 475/500-ra. Mindemellett az alap órajelét a karinak a windows alatt le tudom venni egészen 240/260-ra (menne még lejjebb is , de ennyi elég lenne.) .
Szvsz a két utóbbi érték közt ugrál a kari, vagyis ha 3d megy, akkor a 475/500, ha win, akkor meg 240/260 -ra áll be az órajel.
Ez vajon károsíthatja a vga-t, esetleg lerövidíti az élettartamát, vagy egyáltalán nem befolyásol semmit? Mennyiben számíthat ez a downclock a fogyasztásban? (Mármint az idle állapot downclock-ja)
Mivel feszt nem tudom csökkenteni, így max a freqi csökken, de az, hogy ekkora freq különbségeken ugrál a kari, vajon használ neki? Hőmérsékletben egyenlőre max 1 fokot ment lentebb a gpu hőfoka, szvsz ott annyit nem számít. -
DonK
aktív tag
Nos ott kell kezdenem, hogy egy x700 alapból nem fogyaszt sokat , tehát én azzal a 4ghz-en járatott prescottal kezdeném, hogy ''downclockolnám''. Ha egy kártya órajeleit lejebb veszed, nem hogy rövidíti az élettartamát, de talán hosszabítja (15 év versus 16 )
Ha a kártya hpmérséklete 1 fokot csökkent, az azt jelenti, hogy ugyanannyi hőt kell a hűtőnek eldisszipálnia a levegőbe, mint eddig, magyarul ugyanannyi hőtteljesítményt ad le a kártya, és ebből az következik, hogy nagyon nem csökkent a fogyasztása.
Remélem segítettem. -
vili13
őstag
Ha viszont a nagyobb frekvencián úgy melegebb a kártya csak 1 fokkal, hogy közben a hűtőventillátor mondjuk 2x annyit pörög, van különbség a fogyasztásban. Ezt figyelembe véve pedig alacsonyabb frekvencián a teljes kártyának nem annyira, de a hűtőjének az élettartamát jelentősebben növelheti a downclock. A zajt meg csökkentheti.
-
mh197
őstag
A proci downclock-ja már megvolt, vagyis az OCguru-val az is úgy működik, hogy ha játékot indítok el, akkor megy csak 4Ghz-en, egyébként csak 3500-on (Mivel csak ennyire lehet visszavenni ) Viszont EIST-vel ez így is azt jelenti, hogy a 3500 órajel esetén kb 3100 -ra csökken netezés, tv nézés, és minden egyéb nem erőforrásigényes művelet közben az órajel. Arról nem is beszélve, hogy az OCguruval a feszt is be lehet állítani a procihoz az egyes alkalmazásokhoz, és a 3500 -as frekihez csupán 1,3625 V tartozik, vagyis a bios szerinti minimum fesz, amit az EIST szinten levesz az említett alkalmazások esetén 1,26V körülire. Szvsz a proci downclock-ja így szinte tökéletesen megy. Csupán a VGA fogyasztását is szerettem/ném csökkenteni, mert alapjáraton annak sem muszáj mennie nagy órajelen, ha elég a kisebb órajel is. Mivel elég sokat megy a gép, így akár az 5-10 W -os fogyasztáscsökkenés is jól jönne.
Amúgy az ok, hogy ha folyamatosan downclock-olva van egy VGA, akkor az élettartama nő (bár ebben sem vagyok biztos), de nálam épp az van, hogy a gyári-hoz képest sokkal lentebb lenne win alatt a frefi, és ha 3d jön, akkor meg felugrikk a gyári fölé.A kettő érték közt meg elég nagy a különbség, szvsz nem tudom mennyire kárisíthatja ez az ugrálás a karit. Pl az OCguru is ha 4ghz-ről 3,5ghz alá akarom állítani a frekit, akkor fagy. szvsz valami nem bírja a nagyobb freki állítást. Csak innen gondolom, hogy lehet a vga-nál is így lehet, hogy van egy bizonyos tűréshatár, amit nem jó túllépni. Meg ugye ott van az a dolog is, hogy downcloc esetén is marad az eredeti fesz , amit a vga kap, szvsz azzal is mi lesz, az vajon az alacsonyabb órajelen nem okoz -e problémát.
Az igaz, hogy csupán 1 fokot változott a gpu hőmérséklete, de alapon 41 fokról 40-re ment, és a gépen belül is kb 38 fokot mutat az alaplap hőmérsékletkijelzője. Mindehhez hozzávéve azt, hogy egy silencer hűti, ami nem egy nagy sebességű ventivel van szerelve, az az 1 fok csökkenés jelenthet azért pár watt teljesítménycsökkenést nem ? Mármint 38 foknál úgysem hűtené alacsonyabb hőfokra a karit, és ilyen kis különbségeknél 1 fokot letornászni már kell, hogy csökkenjen a teljesítmény?!
Amúgy azért érdekes a dolog, mert pl a VGA -knál egy bizonyos freki alá már nem lehet vinni az órajelet, mert elkezd csíkozni, meg szemetelni, és pont ez zavar engem, hogy ez mitől lehet.
Köszönöm a hsz-t -
penene
őstag
a configomban szereplő gépemben én
320*4en futtatom alapjáraton a CPUt, és 320*8on, ha dolgoznia kell...
ja, a fesz is 1.1 vs 1.5
Szal az igazi spórolás szerintem itt van...
A VGA karinál a frekikülönbség szerintem túlzottan nem számottevő...
igazán ha 1%on használsz vmit, akkor annyira nem fogyaszt szerintem többet, ha 3* annyi MHZen megy...
procinál is azért lehet számottevő, mert jóval kevesebb feszt kap...
302*4 és 320*8on 1% procihasználatnál a hőmérséklete kb. hasonló... szóval valszeg nem a munkán spórol, hanem a feszen...
vidkarinál spórolni hát nemtom.. élettartam: downclock, ha intelligens hűtő van, akkor meg ott a fordulatszám szabályozás...
(nekem ez nincs, mivel zalman vf700alcum van, szóval csak 2 fokozat van)
De az biztos hogy kíméli a karit a kisebb órajel/hőmérséklet...
Szerintem amennyit ugrál 2D és 3D között a kari, az nem árt neki..
én 2Dre még nem állítottam be downclockot, de tervezem... 2Dhez nem igazán kell a tunning...
Amúgy ha egy mozgóképet nézel , pl. egy filmet, vagy klippet a windows media playerrel, akkor az is 2Dnek minősül nem?
3Dnek, csak a D3d, és opengl, vagy nem???
mert ha így van, akkor ez nem hat ki pl. filmnézésre??? (bár nem hinném, hogy nagyon megterheli a vidkarit)
Proci is bírja a váltogatást, bár elvileg a nagyon gyors, és hosszú tartamú váltogatás nem tesz jót neki, ezért kell úgy belőni azt is, hogy 1-2 másodperc tehetetlensége legyen a procinak.. (nálam csak lefele van tehetetlensége, ha meló van, azonnal reagál)
remélem segítettem.
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
válasz várnarancs #6 üzenetére
Azért van értelme lejjebb húzni az órajeleket, hogy kevesebbet fogyasszon netezés vagy egyéb 2d munka közben. Amikor kell a 3d-s performance, egy klikkelésbe kerül felnyomni az órajeleket.
Akinek sokat megy a gépe, annak minden MHz és volt meglátszik a villanyszámláján, főleg ha újabb(gyorsabb) vga-ja, vagy processzora van. -
_Volkovy_
nagyúr
válasz várnarancs #11 üzenetére
Látszik, nyilván ez elsősorban a feszültség módosítására vonatkozik.
(a fogyasztás az órajel növelésével egyenesen arányban, a feszültség növelésével négyzetesen nő, ez nyilván a másik irányba is így van, tehát ha a feszültséget csökkented, jóval többet takarítasz meg, mintha a pótolhatatlan MHz-eket ritkítod) -
plömplöm
őstag
adataimnál szgép éjszakára: proc 1.2GHz; vga 303/303. a proc egy parancsikon megnyomásával, a vga rabit-tal
nem is kimondottan a fogyasztás miatt, hanem a radiátor vízhőfokfüggő ventija miatt, lejjebb megy néhányszáz ford/perccel
a vga memóját nem tudom 300 alá vinni, mert zizi lesz a kép, a már említett minimum freki miatt valszeg. de itt jegyezném meg azt az érdekességet, hogy ezzel ellentétben a 400-as félgigaramjaim bezzeg mennek simán 80-on... evvanAll systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
Reset Elek
aktív tag
Én is downclock párti vagyok, jelenleg egy Radeon 9550-es csücsül a gépemben. Mivel csak egy paszív hűtő van a kártyán, alapórajelen vagy túlmelegszik vagy kell neki egy hangos ventillátor... Aztán mikor először feltettem az NGO optimized driver-t, megismerkedhettem az Ati Tray Tool-lal is Aranyos kis progi, be lehet állítani, hogy a windows indulásakor beállítson egy adott órajelet, és azt is, hogy 2D-s és 3D-s alkalmazásokhoz mien órajeleket használjon,
Netezgetés, vagy egyéb 2D-s alkalmazás alatt a kártya a gyári 250/200 MHz helyett 50/40 MHz-en szaladgál. Ennél lentebb sajna nem lehet menni, mert csíkoz meg szemetel a kártya, de ez is bőven elég bármihez. Ha meg valami 3D-s progit indítok, és kell a tűz, akkor az Ati Tray Tool automatikusan felviszi az órajeleket 400/250-re
Javarészt netezésre, zenehallgatásra, filmezésre használom a gépet, eléggé sokat megy, de idáig nem találkoztam a downclock esetleges káros mellékhatásaival. Igaz, az elején kicsit macerás, mire megtalálja az ember a minimális órajeleket, de azt csak egyszer kell beállítani. Viszont 50/40 MHz-en JOVAL hűvösebb a kártya. Míg 250/200-on néha már megfoghatatlanul forró, addig 50/40-en épp, hogy csak langyos a borda. Asszem, ez élettartamban nem kicsit számít majd...
Eléggé eltűntél a vízhűtés topicból...
Legkiválóbb tisztelettel:
Reset Elek
[Szerkesztve]Az elmélet és a gyakorlat viszonyának elméletét már jól ismerjük a gyakorlatból. Indoklás nélkül a hozzászólásod csak a ''vélemény'' szintjét éri el...
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz Reset Elek #15 üzenetére
A 2d és 3d órajelek állítása tényleg működik?
Én még nem kísérleteztem azzal, játékok előtt fellövöm 250/400-ra kézzel. -
penene
őstag
válasz Reset Elek #15 üzenetére
Hozzátenném, hogy nem kell elkeseredni annak sem, akinek nem Atija van (pl. én)
mert Nvidiánál is pontosan ugyanígy meg lehet oldani a dolgokat ) -
kovi
senior tag
Ezeket úgy szoktam megoldani, hogy BIOS-t írok át. Hogy ne kelljen szoftveresen állítgatni. Mondjuk csak NVidia kariknál szoktam csinálni, de így egész jó.
Egy 6800GT PCI-E pl úgy ment hogy 2D-ben: 300/900, 3D-ben: 400/1100 [ULTRA]
Egyébként egy Ultra BIOS lett visszábbfogva.GeForce GTX 295 - The most powerful dual chip graphics card on the planet(!) for gaming and beyond.
-
kovi
senior tag
leszedtem defaultként a gyári bios-t hátha gond lenne. meg eladásnál az kerül ugye vissza.
A progi neve Nibitor.
Innen: [link] le tudod tölteni.
Leszedsz egy neked jónak tűnő BIOS-t és benyitod a progiba. Majd állítasz az órajelen. Mentés, majd fless.GeForce GTX 295 - The most powerful dual chip graphics card on the planet(!) for gaming and beyond.
-
Dare2Live
félisten
6800downclockról nemtud vki vmit?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
kovi
senior tag
Asus honlapon sztem nem lessz BIOS.
A progi egy *.rom filet csinál. Ami méretileg megegyezik a gyári(def) mérettel.
Ha a linken visszábbmész akkor találsz ott annyi BIOS-t amennyit nem szégyelsz leszedni. Az összes gyártótol.
Igen be kell bootolni dos-ba. Töltsél le onnan egy nvflash progit is.
Majd dos-ban beírod,--> nvflash *.rom -5 -6
A *.rom nyilván a te általad elnevezett módosított bios file neve. Kiterjesztést ne hagyd el!GeForce GTX 295 - The most powerful dual chip graphics card on the planet(!) for gaming and beyond.
-
Reset Elek
aktív tag
válasz _Volkovy_ #16 üzenetére
Da, működik.
VAn egy olyan menü, hogy ''Auto overclocking''. A progi érzékeli, mikor indítasz 3D-s alkalmazást, és átállítja a kártyát az ahhoz rendelt órajelekre. Mikor kilépsz a 3D-s alkalmazásból, azt is észreveszi, és visszaállítja a kártyát. Az egészből semmit sem veszel észre, gyors, és automatikus.... Persze csak ha előtte jol állítottad be.Az elmélet és a gyakorlat viszonyának elméletét már jól ismerjük a gyakorlatból. Indoklás nélkül a hozzászólásod csak a ''vélemény'' szintjét éri el...
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz Reset Elek #27 üzenetére
Kipróbáltam, hogy 3d-re átállva rakja be a default órajelet, 2d-ben meg a downclockoltat, de semmi hatása, ne pörgött fel 3d-ben.
Kell még állítani valamit? Esetleg driverfüggő a dolog? -
mh197
őstag
válasz _Volkovy_ #28 üzenetére
Bár lehet nem ATI kártyád van, de az adataidnál ilyesmit találtam. Szóval az ATItool progiban van egy 2d és 3d beállítási lehetőség, és ott ha 3d indul, akkor beállíthatod a frekit, meg 2d -re is, meg minden egyéb jó kis beállítás van benne. pl be lehet rakni indítópult-ba a progit, és akkor magától indul, és állítja az órajeleket, nem kell sehová sem klikkelni. Nálam is így műxik. Ha nem ATI karid van, akkor sorry, ott nem tudom hogy lehet megoldani, mert egyszer volt csak 6600 GT -m
A ramoknak tehát akkor van egy minimuma, és vszínű ez korlátozna ? Hmm, akkor elvileg ezért csíkozódik, és nem attól, hogy a fesz túl sok az adott frekihez. Most már csak az kérdéses, hogy vajon ha nagymértékben ugrál az órajel, akkor vajon az káros lehet-e neki?! Mármint ha sokszor vált ide-oda.
Amúgy vki mondta itt, hogy nincs sok értelme a VGA downclock-nak, hát szerintem van azért, mert pl az én x700-am is eszik meg idle 30wattot, és ha abból lejön 5-10W, akkor az már nem olyan rossz, főleg mivel semmi értelme, hogy többet egyen, mert sokszor netezem, ahhoz meg elég lenne még egy s3 trio is , szóval amit lehet jó minél kisebb teljesítményűre tenni a gépben, amire nincs szükség, de pl egy nagyobb karinál pl x1900, vagy 7800gtx már jelentősebb az idle fogyasztás is, és ott azért már tényleg nem mindegy, hogy lehet-e az idle-t csökkenteni. Na mind1, nekem számít a dolog, még ha nagyon pici kis csökkenésről is van szó. -
mh197
őstag
válasz _Volkovy_ #34 üzenetére
Nálam a 0.25 beta 10 van fenn, és ez működik. Asszem lehet vele log-olni az órajelet. Ja, most néztem, logolja, hogy mikor mire áll be : Miscellaneous -ban van egy olyan, hogy show log file, és ott írja, hogy mikor mire áll be. Ott mit ír nálad?
Ja, meg mintha úgy emlékeznék, hogy kell vmi módosított catalyst is hozzá a 9200, 9500, és 9600 -ak esetén, meg be kell pipázni , hogy radeon 9200,9500,9600 clocklock remove négyzetet.
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
A logolást mindjárt megnézem, a clocklock tudtommal a fölfelé tuningolás ellen van, a downclock-ot nem befolyásolja.
mod:
Ez van a logban, ezek szerint működik, igaz?
2006-03-08 14:34:37 Profile 'D O W N C L O C K' loaded. Clocks set to: 70.39 / 114.75
2006-03-08 14:35:52 Application 'ut2004.exe' starting - 3D mode activated
2006-03-08 14:35:52 Profile 'Default' loaded. Clocks set to: 250.00 / 200.00 Gamma loaded
2006-03-08 14:37:46 Application 'C:\Games\UT2004\System\UT2004.exe' terminating - 3D mode deactivated
2006-03-08 14:37:46 Profile 'D O W N C L O C K' loaded. Clocks set to: 70.39 / 114.75
Köszönöm a segítséget!
[Szerkesztve] -
mh197
őstag
válasz _Volkovy_ #37 üzenetére
Én annyit hallottam róla, hogy ha állítják az órajelet, fogja, és elkezd szemetelni a kari, és ezt vhogy soft-osan ki lehet kapcsolni, mert ez vmi védelem, hogy ne lehessen piszkálni az órajelet. Hogy lefelé ez vajon működik-e, ezt nem tudom, de fölfelé tuti, hogy van ilyen.
A log elvileg kiírja, hogy mennyin megy a vga, szóval az valós értékeket kell, hogy közöljön. Amúgy ha csak simán set clock-al beállítasz egy órajelet, akkor átállítja az órajelét? Pl átállítod, és megnézed everest-ben, hogy mennyi a vga órajele. Everest tutira kiírja, ha állítja az órajelet. szvsz vhogy így le lehet ellenőrizni, hogy megy-e az állítás.
Mod : A log alapján állítja az órajelet. Ha még biztosabban akarod tudni, hogy megy-e a dolog, akkor érdemes az everest-el utánnanézni. Mármint betölteted vele az alap órajelet, everest megnéz, majd betölteted vele a down órajelet, és everest megnéz. (Everest asszem késéssel írja ki, vagy csak újraindítással a változott órajelet a vga -ra. )
Szívesen, örülök, hogy működik a dolog.
[Szerkesztve] -
penene
őstag
hm, Fesz ))))
fincsi...
eddig szinte minden hardverem fesszel is húzva van, a vidkarit akkor megkímélem ))
De nagyon fincsi..
Amúgy te értesz VGA tunninghoz fesz szinten?
vagy ezekkel nem foglalkoztál?
pl. biztosan lehet feszt is emelni ésszerűen (5-10% nem lehet nagy gond), csak gondoskodni kell a megfelelő hőmérsékletről is.. (általában az sose gond)..
bár tényleg én most hallok erről először, pedig voltam pár VGA topicban, szóval nem igazán közkedvelt, pedig 5-10% fesz emeléssel biztos jobb teljesítményre bírható a kicsike
no de nem piszkálom
de köszi az infót! -
kovi
senior tag
persze. egyébként gondoltam hogy erre felkapod a fejed.
Ha gondolod próbálkozz. de észnélkül nem enged ugyse emelni. csak 1-2 tized V-ot.
Egyébként az ennyire kihegyezett tuningnak soha nem voltam híve.GeForce GTX 295 - The most powerful dual chip graphics card on the planet(!) for gaming and beyond.
-
penene
őstag
ó énse.. Főleg nem pöttyökre... azt meglehetősen letojom.
Viszont mindig is szerettem a legtöbbet kihozni a gépből, persze gyakorlati okokból (több FPS, stb)...
Persze aztán rájöttem az ésszerűségre is...
pl most a 3000+os procim alapon 320*4en megy, viszont ha munkája akad, megkapja a + feszt és a 320*8at...
+ a mem is kicsit meg van húzva, szóval kb. pont ideális...
a vidkari volt amit egyáltalán nem húztam, még játékoknál sem.. pedig pl. a 6600 gt 500/1000 helyett 550/1100 is szép teljesítmény növekedés... ennyi is belefér (mostanában alkalmazom, 3Dnél)
azt hiszem még ez sem kihegyezett tunning, de azért meglehetősen jóérzés, hogy +45%kal magasabb órajelen hajtom a procit + a mem is jó... azért ez jelentősen növeli az ár/teljesítményt...
bár hülye nem voltam, 25 ezres procihoz 16 ezres hűtőt vettem
szóval bőven el is viszi ezt
De persze kímélnék mindent amit lehet... Mivel most már nem játszom FPS játékkal, így túlságosan nincs is jelentősége a tunningnak, anno érezhető volt a dolog...
a vidkarim sincs kihasználva maximálisan már, PES5özöm csak, ahhoz nem kell olyan sok, bár ha nagyobb szűréseket rakok rá, akkor meg látom, hogy nem bírkózik vele... aztán inkább nem rakom annyira nagyra, hiszen tudom, hogy egy 128 megás karival hiába húzom fel a gput, ha nagyobb a memória igény a nagyobb felbontásoknál...
bár nem tudom..
az AA és AF a GPUt eszi, vagy a memóriát??? -
RpPRO
őstag
En jo fel eve 2D-ben 315mhz-n jaratom a 6800gt-met 350 helyett. Nem tul nagy csokkentes de nem is art. Kar, h nem lehet kulon szabalyozni a memoria segesseget is 2d-re es 3d-re, csak a magsebesseget jegyzi meg.
Azon filoztam, h miert nem veszik vissza a gyartok nagyon minimalisra a 2d sebesseget, pl 100mhz-re? Az is boven eleg volna. Az s3 virge idokben ennel is sokkal lassabb volt a 2d magsebesseg, megis hasitott minden.
Csomot lehetne sporolni. Talan azert nem, mert pl 1v helyett 3d-ben kapna pl 1.8v-ot, akkor a hirtelen valtas nem tenne jot a vga-nak vagy miert?
Kis off: amd mobil barcim van, mondjatok valami jo progit, amivel megbizhatoan es stabilan allithato win alol a feszultseg es sebesseg, koszi.Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
penene
őstag
a frekiváltás akkor árt a kártyának ha gyorsan váltogat fel le nagyokat...
ha pl. elindítasz egy játékot és vált, aztán 4-5 óra múlva vissza az nem gáz...
procinál is ugyanez... müxik a cool and quiet szépen, viszont nem árt kis tehetetlenséggel dolgozni, hogy ne másodpercenként 10* váltson, hanem pl. 1-2 másodpercenként csak 1-2*...
Szerintem! -
_Volkovy_
nagyúr
A memória nagysága két esetben számít:
- amikor olyan nagy méretű textúrák vannak, hogy nem férnének el pl. 64 megányi ramban (ekkor érezhető nagy javulás, ha 128 megás kártyát teszel be)
- amit te is mondtál, nagyfelbontásban AA használatakor szintén kell a minél több ram, pl. 1280-ban nem lehet 4x AA-t rászúrni 64megás kártyán.
[Szerkesztve] -
RpPRO
őstag
válasz _Volkovy_ #47 üzenetére
Az ati x1600 szeriajara gondolok most. Volt pofajuk 128bites ramot rarakni e karikra, ebbol kovetkezoen savszelesseg nincs, AA mellett lemaradnak, mint a borravalo.
Viszont! Igen eros a shadermotorjuk, ezert shadergazdag jatekokban (pl. f.e.a.r.) nagyon szepen muzsikalnak. Ergo: sztem nem lehet %-osan leirni a ram/gpu szerepet.
Meg egy megjegyzes: a vga gyartok kedvenc parasztvakitasa, mikor 256mb ramot raraknak egy low-end vga-ra. Hiaba fer el benne a jatek osszes texturaja, ha olyan lassu, h nem megy 10 fps fele. Egy negyedakkora meretu, de gyors (kello savszelu) ram jobb fps-eket eredmenyez.Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Asszociációs játék. :)
- Mini PC
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Társasjáték topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest