Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mh197

őstag

A téma címe adott. Mindenféle tapasztalat jól jön majd mások számára, amit talán ez a topic rejt majd magában.

Kérdésem a következő : Adott egy vga kari, pontosan egy x700pro toxic kari. Ennek az alap órajelei 425/432, amit a gyári soft kapásból 475/500-ra tesz fel. Csökkenteni szeretném a gépem fogyasztását, ugyanakkor , ha szükséges legyen benne teljesítmény, ezért felraktam hozzá az ATItool progit, amivel beállítható, hogy ha 3d-s alkalmazás indul, felrakja a frekit az említett 475/500-ra. Mindemellett az alap órajelét a karinak a windows alatt le tudom venni egészen 240/260-ra (menne még lejjebb is , de ennyi elég lenne.) .
    Szvsz a két utóbbi érték közt ugrál a kari, vagyis ha 3d megy, akkor a 475/500, ha win, akkor meg 240/260 -ra áll be az órajel.
    Ez vajon károsíthatja a vga-t, esetleg lerövidíti az élettartamát, vagy egyáltalán nem befolyásol semmit? Mennyiben számíthat ez a downclock a fogyasztásban? (Mármint az idle állapot downclock-ja)
    Mivel feszt nem tudom csökkenteni, így max a freqi csökken, de az, hogy ekkora freq különbségeken ugrál a kari, vajon használ neki? Hőmérsékletben egyenlőre max 1 fokot ment lentebb a gpu hőfoka, szvsz ott annyit nem számít.

Új hozzászólás Aktív témák