Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- Blu ray írás és írási hiba
- A CannonKeys felkavarja a slim profilos billentyűzetek állóvizét
- Két 16 GB-os GeForce gyártását szüntette meg az ASUS
- Projektor topic
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mh197
őstag
A téma címe adott. Mindenféle tapasztalat jól jön majd mások számára, amit talán ez a topic rejt majd magában.
Kérdésem a következő : Adott egy vga kari, pontosan egy x700pro toxic kari. Ennek az alap órajelei 425/432, amit a gyári soft kapásból 475/500-ra tesz fel. Csökkenteni szeretném a gépem fogyasztását, ugyanakkor , ha szükséges legyen benne teljesítmény, ezért felraktam hozzá az ATItool progit, amivel beállítható, hogy ha 3d-s alkalmazás indul, felrakja a frekit az említett 475/500-ra. Mindemellett az alap órajelét a karinak a windows alatt le tudom venni egészen 240/260-ra (menne még lejjebb is , de ennyi elég lenne.) .
Szvsz a két utóbbi érték közt ugrál a kari, vagyis ha 3d megy, akkor a 475/500, ha win, akkor meg 240/260 -ra áll be az órajel.
Ez vajon károsíthatja a vga-t, esetleg lerövidíti az élettartamát, vagy egyáltalán nem befolyásol semmit? Mennyiben számíthat ez a downclock a fogyasztásban? (Mármint az idle állapot downclock-ja)
Mivel feszt nem tudom csökkenteni, így max a freqi csökken, de az, hogy ekkora freq különbségeken ugrál a kari, vajon használ neki? Hőmérsékletben egyenlőre max 1 fokot ment lentebb a gpu hőfoka, szvsz ott annyit nem számít.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Eladó Pegatron R7 240 4GB videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest