Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mh197
őstag
A téma címe adott. Mindenféle tapasztalat jól jön majd mások számára, amit talán ez a topic rejt majd magában.
Kérdésem a következő : Adott egy vga kari, pontosan egy x700pro toxic kari. Ennek az alap órajelei 425/432, amit a gyári soft kapásból 475/500-ra tesz fel. Csökkenteni szeretném a gépem fogyasztását, ugyanakkor , ha szükséges legyen benne teljesítmény, ezért felraktam hozzá az ATItool progit, amivel beállítható, hogy ha 3d-s alkalmazás indul, felrakja a frekit az említett 475/500-ra. Mindemellett az alap órajelét a karinak a windows alatt le tudom venni egészen 240/260-ra (menne még lejjebb is , de ennyi elég lenne.) .
Szvsz a két utóbbi érték közt ugrál a kari, vagyis ha 3d megy, akkor a 475/500, ha win, akkor meg 240/260 -ra áll be az órajel.
Ez vajon károsíthatja a vga-t, esetleg lerövidíti az élettartamát, vagy egyáltalán nem befolyásol semmit? Mennyiben számíthat ez a downclock a fogyasztásban? (Mármint az idle állapot downclock-ja)
Mivel feszt nem tudom csökkenteni, így max a freqi csökken, de az, hogy ekkora freq különbségeken ugrál a kari, vajon használ neki? Hőmérsékletben egyenlőre max 1 fokot ment lentebb a gpu hőfoka, szvsz ott annyit nem számít.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Gitáros topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Kegyvesztett lehet a Radeon termékskála középső tagja
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitedesk 800 G4 SFF brand számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD UHD630 250W WIN11
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest