- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HTPC (házimozi PC) topik
- Autóhifi
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mh197
őstag
A proci downclock-ja már megvolt, vagyis az OCguru-val az is úgy működik, hogy ha játékot indítok el, akkor megy csak 4Ghz-en, egyébként csak 3500-on (Mivel csak ennyire lehet visszavenni
) Viszont EIST-vel ez így is azt jelenti, hogy a 3500 órajel esetén kb 3100 -ra csökken netezés, tv nézés, és minden egyéb nem erőforrásigényes művelet közben az órajel. Arról nem is beszélve, hogy az OCguruval a feszt is be lehet állítani a procihoz az egyes alkalmazásokhoz, és a 3500 -as frekihez csupán 1,3625 V tartozik, vagyis a bios szerinti minimum fesz, amit az EIST szinten levesz az említett alkalmazások esetén 1,26V körülire. Szvsz a proci downclock-ja így szinte tökéletesen megy. Csupán a VGA fogyasztását is szerettem/ném csökkenteni, mert alapjáraton annak sem muszáj mennie nagy órajelen, ha elég a kisebb órajel is. Mivel elég sokat megy a gép, így akár az 5-10 W -os fogyasztáscsökkenés is jól jönne.
Amúgy az ok, hogy ha folyamatosan downclock-olva van egy VGA, akkor az élettartama nő (bár ebben sem vagyok biztos), de nálam épp az van, hogy a gyári-hoz képest sokkal lentebb lenne win alatt a frefi, és ha 3d jön, akkor meg felugrikk a gyári fölé.A kettő érték közt meg elég nagy a különbség, szvsz nem tudom mennyire kárisíthatja ez az ugrálás a karit. Pl az OCguru is ha 4ghz-ről 3,5ghz alá akarom állítani a frekit, akkor fagy. szvsz valami nem bírja a nagyobb freki állítást. Csak innen gondolom, hogy lehet a vga-nál is így lehet, hogy van egy bizonyos tűréshatár, amit nem jó túllépni. Meg ugye ott van az a dolog is, hogy downcloc esetén is marad az eredeti fesz , amit a vga kap, szvsz azzal is mi lesz, az vajon az alacsonyabb órajelen nem okoz -e problémát.
Az igaz, hogy csupán 1 fokot változott a gpu hőmérséklete, de alapon 41 fokról 40-re ment, és a gépen belül is kb 38 fokot mutat az alaplap hőmérsékletkijelzője. Mindehhez hozzávéve azt, hogy egy silencer hűti, ami nem egy nagy sebességű ventivel van szerelve, az az 1 fok csökkenés jelenthet azért pár watt teljesítménycsökkenést nem ? Mármint 38 foknál úgysem hűtené alacsonyabb hőfokra a karit, és ilyen kis különbségeknél 1 fokot letornászni már kell, hogy csökkenjen a teljesítmény?!
Amúgy azért érdekes a dolog, mert pl a VGA -knál egy bizonyos freki alá már nem lehet vinni az órajelet, mert elkezd csíkozni, meg szemetelni, és pont ez zavar engem, hogy ez mitől lehet.
Köszönöm a hsz-t
Új hozzászólás Aktív témák
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest