Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Reset Elek

aktív tag

válasz mh197 #1 üzenetére

Én is downclock párti vagyok, jelenleg egy Radeon 9550-es csücsül a gépemben. Mivel csak egy paszív hűtő van a kártyán, alapórajelen vagy túlmelegszik vagy kell neki egy hangos ventillátor... Aztán mikor először feltettem az NGO optimized driver-t, megismerkedhettem az Ati Tray Tool-lal is:D Aranyos kis progi, be lehet állítani, hogy a windows indulásakor beállítson egy adott órajelet, és azt is, hogy 2D-s és 3D-s alkalmazásokhoz mien órajeleket használjon,
    Netezgetés, vagy egyéb 2D-s alkalmazás alatt a kártya a gyári 250/200 MHz helyett 50/40 MHz-en szaladgál. Ennél lentebb sajna nem lehet menni, mert csíkoz meg szemetel a kártya, de ez is bőven elég bármihez. Ha meg valami 3D-s progit indítok, és kell a tűz, akkor az Ati Tray Tool automatikusan felviszi az órajeleket 400/250-re :D
    Javarészt netezésre, zenehallgatásra, filmezésre használom a gépet, eléggé sokat megy, de idáig nem találkoztam a downclock esetleges káros mellékhatásaival. Igaz, az elején kicsit macerás, mire megtalálja az ember a minimális órajeleket, de azt csak egyszer kell beállítani. Viszont 50/40 MHz-en JOVAL hűvösebb a kártya. Míg 250/200-on néha már megfoghatatlanul forró, addig 50/40-en épp, hogy csak langyos a borda. Asszem, ez élettartamban nem kicsit számít majd...
    Eléggé eltűntél a vízhűtés topicból...

Legkiválóbb tisztelettel:
    Reset Elek

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák