- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen processzort vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- SSD kibeszélő
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz classic B #10397 üzenetére
Én az Edifier NeoBuds Pro-ra vagy az új Soundcore Space A40-re (most épp drágább, de szokott rá lenni kupon ...) mennék rá.
Ja, "kiegyensúlyozottnak" egyik sem kiegyensúlyozott, ill. ez meglehetősen relatív, hogy kinél, mit jelent, de mivel mindkettő van többsávos hangszínszabályzó, ezért jó eséllyel be tudod olyanra hangolni, ami neked tetszik. -
nagyúr
Uraim, megint kérdeznék. Most egy abszolút belépő kategóriát, 5k körülit keresnék. Nincs nagy minőségi elvárás, de ne szokol rádió legyen. Találni ebben a kategóriában valami "árát meghazudtolót"?
Szerintem.
-
classic B
senior tag
Sziasztok!
Kiegyensúlyozott hangzású TWS fülest keresek itthoni és utcai zenehallgatásra. Az alábbiak közül melyiket tudnátok ajánlani?
Sony WF-C500
Soundcore Life P3
1MORE ComfoBuds Pro
Edifier NeoBuds Pro
Earfun Air Pro 2 -
preludium975
tag
Sziasztok! Tudnátok nekem ajánlani TWS fülhallgatót? Leginkább utazásra használnám, hangkarakterben kb. olyasmi érdekelne, mint amilyen a fejhallgatóm is, egy Sennheiser HD 58X-em van, szóval mélyben nem bánom, ha kissé kiemel, viszont fontos, hogy a közepek tiszták legyenek, és a magasak ne igazán emeljenek ki. Egyaránt kíváncsi lennék ANC-s, és nem ANC-s fülesekre, ilyen 50-100k környékén. AirPods nem opció, mert egy OnePlus 8T-m van. Nemrég meghallgattam a nothing ear 1-t, de nem nagyon tetszett a hangja, szerintem mélyben rohadtul kiemel és a középtartomány elég gyatra.
-
-
-NoVa-
addikt
válasz Micsurin #10391 üzenetére
Mondom, komplex. Nem in-earekhez hasonlítom, 20$-os flathead earbud viszonylatban is óriási ugrás egy VE Monk Plus vagy Faaeal Rosemary a hangszerek, ének élő, érzelmekkel telített hangjában. A LinkBuds is egy másik dimenzió, igaz, árában is, de az legalább összevethető a legjobb olcsó vezetékes earbudokkal. Nem nyer, nem veszít :)
-
-NoVa-
addikt
válasz RedCactus #10389 üzenetére
Szubjektív minden, persze, meg relatív. Azért írom, hogy nem használhatatlanul pocsék, csak nem jó :). Illeszkedéssel nincs gondom, megjelenéskor is ezt írtam róla. A képen lévő többi zeneileg jóval többet ad, az ős első generációs Buds is, kényelmileg viszont a legeslegjobb.
-
Micsurin
nagyúr
válasz -NoVa- #10387 üzenetére
Minden review 5x leírja csak akkor jók ha tényleg passzolnak a füledbe. Szerethető a hangképük messze nem tolakodó sem a mély ahogy a magas sem tompa
Pároméval rendszeresen szemezek csak fájóan nagy…
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Egy Redmi basic fulesem van. Tegnap semmi baja nem volt. Ma csak az egyik oldal hajlandó csatlakozni a telefonomhoz. Csináltam resetet (20 másodpercig nyomva tartottam a gombot), de az Isntennek nem akar mind a kettő parosodni a telefonommal. Valakinek volt hasonló? Van ötletetek?
Köszi előre is! -
RedCactus
senior tag
válasz -NoVa- #10387 üzenetére
Érdekes, én kifejezetten szeretem a hangját zenehallgatásra. Az tény viszont, hogy a kialakítása miatt nem ajánlható mindenkinek és az sem mindegy, hogy hogyan áll a fülben. Ha nincs a helyén, könnyen belefuthat az ember az általad tapasztalt hangzásba.
"saját vélemény" -
-NoVa-
addikt
Mostanában a Buds Live többször szóba került a nagyon jó mikrofon, és a nagyon kényelmes kialakítás miatt, úgyhogy egy háromszavas review-t megejtek:
Ezt zenére semmiképp.
Tompa magas, tolakodó, búgó túltolt mély. Nem Blitzwolf szinten rettenetes, de annyi a jobb opció már, hogy tényleg csak a forma és a mikrofon miatt vegye, aki akar. Meg mert annyira kényelmes, hogy csak amiatt megtartottam.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Micsurin #10385 üzenetére
"A 40-esről mit lehet tudni?"
Én próbálok nem márkanév alapján (hanem ár/teljesítmény) vásárolni, de a Technics az bennem is kellemes emlékeket ébreszt. Ettől függetlenül az egyik (egyetlen?) olyan füles, ami felkeltette az érdeklődésemet. A hangzását mindenhol dicsérik, a vezérelhetőség teljesen testreszabható (nekem ez fontos), és állítólag nagyon jó az ANC-ja.
A 40-esről nem tudok semmit, mert "nem jött velem szembe" review, és mivel, mint említettem van most egy elég jó fülesem, így nem keresgélek, csak nézelődök. -
Micsurin
nagyúr
válasz <Adamsky> #10384 üzenetére
Épp néztem de az a baj a Technics-ért hamarabb török malacot mint egy airpods miatt, nagyon szerettem a régi erősítőiket már ha ez a Technics az a Technics.
A 40-esről mit lehet tudni?The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Micsurin #10379 üzenetére
" ... ~55-60 környékére még elmászok ... "
Énkétfülest ajánlanék: Soundcore Liberty 3 Pro (ilyenem van)és Technics EAH-AZ60 (ha nem lenne az előbbi füles, akkor én jó eséllyel erre mennék rá ...)
Bocsi, most nézem, hogy a Technics már nem ez az ársáv ...[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz patomi #10380 üzenetére
Köszi szépen végig nézegetem
A CX-et néztem hallgattam is van munkatársnak de abban meg nincs ANC. A Pana kis buds-ja tetszene nagyon ha jó lenne a fülembe…The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
válasz patomi #10378 üzenetére
Köszi szépen
Jabra szimpi csak sok amazon review elbizonytalanított nagyon laposnak írják le a hangképet. XM3 pont a mélyebb tónus miatt lenne szimpi de az alakja kicsit unortodox.Offbrand-ektől kicsit tartok a realme Buds Air Pro óta... zenére egész jó volt de hívásra teljesen alkalmatlan kb gépi sípolást hallani az emberből, 2x is cserélték gariban de ha 1x is bekapcsoltad hívás közben az ANC-t akkor behülyült és onnantól alkalmatlan volt hívásra... Edifier-rel jó a tapasztalatom (R1700BTs hangfal pár) de ha lehet valami mainstream brandből válogatnék.
Valami egyéb a Neo-n túl esetleg? ~55-60 környékére még elmászok de az a vége ha ott jön valami ami esetleg lényegi lépés az eddig említettektől.
Szeretnék végre egy fülest amit nem kell kikapkodjak a fülemből ha hívásom jön és nem is szól úgy mint egy szokolrádió... (Xiaomi korai csodái )
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
patomi
őstag
válasz Micsurin #10376 üzenetére
Ja, elején a “45” felett átsiklottam… fentiek közül jabra a legérdekesebb szerintem, bár a hangja lehet uncsi. A Sony felsőházzal (xm3) általában nem nyúl mellé az ember, igaz kicsit nehéznek mondják. Buds2 jó füles a live nyitott.
Sorrendben Sony, jabra, buds2, live szerintem. Még a neobuds pro is jó ebben az árban. Teszt szerint nem rosszabb AAC-vel mint LDAC-al. Szerintem de, de ettől még ajánlott részemről.Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Haver kitalálta, hogy kellene neki egy füles vasárnapra futóversenyre. 20e-ig mit ajánlanátok? -
Micsurin
nagyúr
Ha megnézted azt is mennyiért gondolkodom fülesben akkor gondoltam ez indukálja, hogy AirPods 2-ről lenne szó.
Biztosan nem fogok 100-120k-ért fülest venni akkor visszatérek beszélgetésre a vezetékes fülesre és hallgatok zenét melóban a Beyer 240-ről.
[ Szerkesztve ]
-
patomi
őstag
válasz Micsurin #10373 üzenetére
AirPods kilőve mert nincs benne ANC
Már, hogy ne lenne. Pro, pro2-ben van és elég jól működik is. Picit nyers a hangja nekem(vagy nem volt bejáratva még amit hallottam) Apple mellé elsősorban ezen gondolkodnék el.. ha árban nem gondFékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
cintula187
addikt
Sziasztok. Edifier Neobuds Pro hoz hasonló de jobb, erősebb hangerejü fülest tudtok ajánlani? köszi
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Micsurin
nagyúr
~45 körül keresnék TWS-t elsősorban zenére (előny ha mély telt a hangja) és telefonálásra. Eddig volt a fülemben Buds Live az nagyon tetszett mert egész jók a mélyei a különleges kialakítás miatt de enyhén fájt a fülem tőle jelenleg ő az elsődleges jelöltem de még keresgélek hátha lenne más.
Az alanyok egy i12 mini és egy Ipad 9 lenne, AirPods kilőve mert nincs benne ANC és ez fontos szempont mert sokat ülök tömegen és zajérzékeny vagyok egy kicsit a járműveken.
Eddig néztem:
Buds Live
Buds 2
Jabra Elite 4 (tetszik a menta zöld passzolna a Mint Green 12 minihez)
Sen. CX de ebben nincs ANC
Sony WF800 és WF1000Mit lenne még érdemes checkolni? A felsoroltak közül melyik lenne jó választás? Üzemidő nem számít mert tudom tölteni cégnél is egyetemen is egy ~2 órás utat meg kb minden kibír.
edit.: Nagyon esetleg... megér a Beats Buds annyit amennyit?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Nagyon valószínű, hogy a garanciáztatásra leadott Sounpeats Air 3 Deluxe árát vissza fogom kapni, mert nem igazán van Deluxe, csak sima 3-as, amit viszont nem szeretnék. TrueAir 2-est váltott volna, mert annak meg a bal oldali érintője meghalt (gari már nincs).
Tudnátok ajánlani hasonló kialakítású és árfekvésű (kb. 20k) fülhallgatót (lehetőleg magyarországi beszerzésűt)? Főleg zenehallgatásra kellene és fontos, hogy a fülhallgatóról lehessen vezérelni a hangerőt (is).Köszönöm a segítséget .
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz pècsimunkás #10368 üzenetére
"Használat után rakjam vissza a dobozába? (...) be- ki gomb nincs a fülesen. Ezt mondjuk hiányolom."
Igen, ezek a TWS-ek így lettek kitalálva. A többségen nincs fizikai ki- és/vagy bekapcsológomb, és bekapcsolni is csak úgy lehet (ha mondjuk a töltőtokon kívül kikapcsolna, mert nem kap jelet), hogy visszateszed a tokba, majd újra kiveszed.
Egyébként meg kell nézni a leírást, mert pl. az én Liberty 3 Pro-m, ha tokon kívül kikapcsol, akkor sem kapcsol ki teljesen (szerintem), mert ugyan többet már semmilyen eszközről nem elérhető, de az érintőfelület hosszas érintésével újra bekapcsolható (vagyis nem kell tok). -
kaszibat
tag
válasz pècsimunkás #10368 üzenetére
Nekem a Fiil-en szintén érintésvezérlés van és hosszan "nyomva-érintve" ki- és bekapcsolja a fülest töltőn kívül is. Nem biztos hogy az Earfun-on is működik, de egy próbát megér.
[ Szerkesztve ]
-
pècsimunkás
addikt
válasz <Adamsky> #10367 üzenetére
Az appot csak letöltöttem, mèg nem használtam.
Majd ma este, vagy hètvègèn megnézem pontosan.
A kèt eszközt, azt jól kezeli, azt kipróbáltam.Az furcsa volt, hogy hívtak, de nem hallottak, meg èn sem aki hívott.
A füles már a polcon volt, akkor kapcsoltam, hogy rá volt mèg csatlakozva a telefon.Használat után rakjam vissza a dobozába? Legyen mindig töltőn, a dobozban?
Mert be- ki gomb nincs a fülesen. Ezt mondjuk hiányolom.[ Szerkesztve ]
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz pècsimunkás #10366 üzenetére
Örülök, hogy tetszik.
Mit tud az app (nem ismerem)? YT-s videókból annyit láttam, hogy van benne egy 3 sávos hangszínszabályzó (nem sok, de több, mint a semmi). Az irányítást nem lehet benne testreszabni? A multipoint módot (két eszköz) jól kezeli? -
pècsimunkás
addikt
válasz <Adamsky> #10305 üzenetére
Ma megjött az EarFun Air S.
Egész jól szól, a telefonálás is mindkèt vègen normális.
Az EarFun appot letöltöttem, de nem tudom, hogy fogom- e használni, alapvetően jól szól a füles.Szègyenszemre el kell olvasni a használati utasítást is, mert, ha hozzá èrek a füleshez, vagy ad rá kakaót, vagy vesz el a hangerőből.
Szerintem hosszú távon is jó lesz ez a kis kütyü.
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
krono.
tag
Sziasztok,
két tws fülest keresek:
1. 10-15ezer Ft értékben, ANCre nincs szükség, hangzás (zene) legyen nagyjából rendben. Akksinak kb 2 órát kéne bírnia egyhuzamban, ezt gondolom simán hozza mind. Ha mondjuk a régi sztár Tronsmart Spunky Beat szintet hozza, az teljesen megfelelő. Androiddal lenne használva.2. szívem szerint 30ezer körül, mert nem használom túl sokszor, de max 50 környéke. Jó lenne használható ANC, zenehallgatásra használnám, iOS-en. Ide én a Galaxy Buds 2-t vagy 2 Pro-t néztem, ÁK-n 30ezer és 60ezer körül már elgondolkodtató, és a Harman targetre vannak hangolva, ami papíron elég jól hangzik. Viszont nem tudom mennyire lenne barátja az iOS-nek.
Szerk: Mennyi az esélye hogy pont ilyen speckó dolgot pont ugyanakkor kérdezünk meg?
[ Szerkesztve ]
-
David75
őstag
Sziasztok,
A elég specifikus kérdésem lenne, a galaxy buds2 meg a galaxy buds pro2-höz nincs ios alkalmazás. Az lenne a kérdésem, hogyha összepárosítom a fülest egy androidos telefonnal, és az appon beállítok pár dolgot, például az ambient vagy az anc erőssége, vagy hogy hosszú érintésre hogy reagáljon, akkor az utána iphone-al összepárosítva megmarad? Előre is köszi.Nem szívesen vennék más márkát, a buds plus már sok éve megvan és nagyon jól bevált, volt egy darabig buds pro is, de azt elhagytam. Igazából a dizájn miatt sem vennék mást, szerintem a galaxy buds-ok néznek ki a legszebben a fülben. Airpods-ok vagy a sony 1000xm4 ezért esnek ki nálam mert vállalhatatlanul néznek ki. Meg ugye buds2 meg buds pro2 jó áron megy ebay-en, sokan eladják akik kaptak a telefonhoz.
[ Szerkesztve ]
iPhone 14 pro | Cube Acid 2020
-
Takuun
aktív tag
válasz patomi #10360 üzenetére
Én beérkezek a munkahelyemre és egyből felcsatlakoztatom a laptopra, aztán este szedem le, szóval 10-12 órát megy minden hétköznap. Ilyen felhasználás mellett nem fog kelleni neki 1,5-2 hónap szerintem. De amíg nem viszik el, úgyis járatom ha szimpatikus nekem ha nem, aztán meglátom javul-e.
Nem ismerem ezt a High-quality PU + titanium diaphragm-ot, de lehet igazad van és ennek több idő kell. -
patomi
őstag
válasz Takuun #10359 üzenetére
A TWS1 pro-nak sok idő kell a bejáródásra. Szerintem eltelt 1,5-2 hónap is mire kitisztult a hangja rendesen. Fiam napi szinten használja, így hallottam a különbséget időről időre.
Persze megértem, hogy váltani akarsz, de gyűlnek az igények.. drága leszFékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
Takuun
aktív tag
válasz Takuun #10352 üzenetére
Edifier TWS1 Pro
Hát a hangzása nem sokat változott ma, ennél nekem több magas és közép kell, mert nem érzem elég szellősnek így az irodában. Az akkuja viszont pazar. Vegyes használattal vagyis 50-50%-ban használtam 30%-os hangerőn és 80%-os hangerőn, de folyamatos kapcsolatban volt a laptoppal, így reggel 8-tól, 17h-ig 53%-ra esett az akku. Ráadásul hangerőt is tök kényelmesen tudok vele állítani, így már az ANC mellett ez is felkerült a listára a következő füles kiválasztásánál.
Az Edifier X3 2 évesen 35-45%-os hangerőn folyamatosan 8-14h között bírja, aztán már pittyeg . Ez se rossz eredmény, de a TWS1 Pro-é megdöbbentett.
A TWS1 Pro megy a hardverapróra és marad egyenlőre az öreg X3-as illetve az utód X5, ami most utazós headsetként funkciónál. Ezek valahogy több magasat adnak, így tisztábbnak érzem a zenét.
-
kamijo
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsotokra vettem anno a SoundCore Liberty 3 Pro-t 35K-ért. Azóta is jó szolgálatot tesz.
Most ajándékba szeretnék egyet, hasonló árban vagy ár/értékben.
Erről van valakinek véleménye? Klipsch T5 II
[link]
Egyéb alternatívát is szívesen meghallgatok.
Köszi a segtséget! -
geckowize
őstag
válasz geckowize #6861 üzenetére
Sziasztok,
Az előző hsz-emben említett Anker SoundCore Liberty Air több mint 1 évvel a gariztatás után úgy néz ki megint rosszalkodik, az egyik fülhallgató hiába van feltöltve, nem szól. Onnan tudja a tulaj, hogy fel van töltve, hogy világít. Nem érte víz.
Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy kuka?
-
vzozo
senior tag
Sziasztok, ár/érték arányban mik jelenleg a javasolt kütyük? Asszonynak szeretnék venni egyet, és én egyelőre csak a Surface Earbuds-ot ismerem.
Ez alapvetően nem rossz, de
1. nem olcsó (munkahelyen választhattam, amikor tönkrement az előző fülesem)
2. nem mindig kapcsolódik, ilyenkor vissza kell tenni a tartójába, majd ki-be, amíg meg nem találja a készüléket.Az utóbbi miatt felejtős, asszonyt ismerve az első kapcsolódási hibánál vágná ki a kukába, ahhoz meg ugy az 1. pont miatt drága.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Az egész fejhallgató-világ elég új számomra, ez a bt-s világ meg szinte fekete lyuk. Ezért kérdezek ilyet: Az általam korábban linkelt huszonezres Huawei FreeBuds 3i tényleg jobb annyival, mint amennyivel többe kerül pl. a most is szóba került és ajánlott tizenezres Edifier X3 vagy X5-től? Érdemes ennyivel többet költeni egy "drágábbra", vagy itt alul nincsenek releváns különbségek, hanem feljebb kezdődnek?
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
Takuun
aktív tag
válasz Takuun #10124 üzenetére
Úgy gondolom elég járatást kapott az Edifier X5. Tapasztalatom az X3-hoz képest továbbra is ugyanaz. A két füles szinte pontosan megegyezik hangzásban, mintha egy hajszálnyit több lenne az X5-ben a basszus. Az X5 gyorsabban merül, de ezt gyártói leírás alapján is vártam is., csak nyilván nem örülök neki. Telefonálásra nem igazán használom, de nem panaszkodtak, bár néha visszakérdeznek. Zenére számomra tökéletes, nyilván lehetne több a tér benne, meg valahogy lehetne tisztább, de az árát megéri. Játék közben azt vettem észre, hogy a hangok nem késnek annyit, mint az X3-nál.
Közben jött végre egy Edifier TWS1 Pro is. Mérete szinte pontosan akkora, mint az X3, annak kényelmével együtt. Egyenlőre tesztelem, járatom. Amit most tapasztalok, hogy naturálisabb a hangja, nem olyan V karakterű, mint az előbbi kettő, viszont hangosabb. Ő nem biztos, hogy megmarad, így első blikkre, bár a hangja alapján ezt valószínűleg hosszabb távon is tudnám hallgatni, anélkül, hogy azt éreznem, elég volt, elfáradtam.
-
nagyúr
A fiam bekavart, mert közben ajánlottak neki Huawei FreeBuds 3i-t, és tetszik neki. Rákerestem, segítsetek légyszi.
Huawei FreeBuds 3i - Black
Huawei Freebuds 3i sztereó bluetooth headset, fehérMi a kettő között a különbség? (A színét leszámítva. ) Mi indokolja a kétszeres árat? És mit jelenthet az, hogy "Google termékek nem támogatottak!"? Nem működik androiddal?
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
fenyvesik
csendes tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani olyan fülest ami kimondottan jó színpadképpel és részletező hangzással rendelkezik. Persze akksi miatt nem túl régiben gondolkozom, de egy jobb minőségű használttól sem zárkozom el. Azért 100 e ft alatt maradnék. Milyen típusokat ajánlatok? Vagy a vezetékes félig nyitott pl Takstar TS 671-es hangzást sosem éri el egyik sem? Köszönöm előre a tippeket.
-
patomi
őstag
válasz akerbis #10342 üzenetére
Erre így nehéz válaszolni, mert gondolom sokunknak fogalma nincs az a füles hogy is szól.
De ebben az árban én még mindig az edifier x3-at(vagy x3s), vagy TWS1 prot mondanám.#10340 liszi70
Fentieken kívül: Jabra Elite 3, Sony WF-C500, EarFun Air Pro 2 TW300, Soundpeats H1. De 30k alá esett az Anker Soundcore Liberty 2 Pro is. Utóbbi kettőben kicsit több a basszus.[ Szerkesztve ]
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
patomi
őstag
válasz ablack #10339 üzenetére
[link] Neobuds pro nekem jól bevált erre. Zajos műhelyben jól hallottak a vonal másik végén. Persze a közlekedés zaja lehet más akár. Ettől még érdemes körbe nézni itt is. [link] Pl. A confobuds pro is előttem lett említve, ami ebben a tesztben is szépen teljesít.
-
akerbis
aktív tag
Sziasztok!
Eddig egy kis 6000-es Sony fülhallgatót használtam, vezetékes kivitelt. Ilyet. Hangzásban nekem ez jött be, ilyen árban volt JBL-em és SkullCandym de a Sony tetszik a legjobban. Gyors kérdésem hogy olcsón ilyen max 15 ezerig mit érdemes venni Bluetoothos kivitelben? A Sony sajnos 30 ezer belőle.
IT Phone :) Gábor
-
(ex)Cat
senior tag
válasz ablack #10339 üzenetére
[1more Comfobuds Pro] esetleg?
-
nagyúr
Uraim, 30k-ig keresnék fiamnak bt-s fülhallgatót. Mik ajánlottak ebben a kategóriában?
Szerintem.
-
ablack
senior tag
Sziasztok!
Létezik olyan True Wireless fülhallgató aminek a mikrofonja elég jó ahhoz hogy egy zajosabb környezetben (tömegközlekedés) is jól halljanak engem?
Valami "száras" kialakításút preferálnék amin gumírozott végű a fülnél (AirPods Pro jellegű), de más is elfogadható.
Árat nem írok, jó lenne minél olcsóbban, de nyilván ami azt tudja nem lesz olcsó.Realme Buds Air 3-at próbáltam, de az erre használhatatlan.
Okostelefonom (Galaxy Note10+) beépített mikrofonja, a fejemhez rakva ilyen környezetben is jó hangminőséget biztosít. -
-NoVa-
addikt
válasz z123456z #10333 üzenetére
A politikai illúziót félretéve (csak 5 főnél nagyobb cégeket mérnek, annak is a medián bruttója alig haladja meg a 200-at, és akkor ebből még X gyereket is nevelnek osztva az egy főre jutót), aki csak azért választ felső polcról mert megérdemli, az valódi prémiumot fog venni, nem felsőpolcos consumert. B&O és társai. Kellemes hangot fog kapni ami jól néz ki. De legfőképp nem olvasgat audio fórumokat meg agyal codecen, a Boseomnál pl nem érdekel hogy csak alapprotokollokat tud, nem azért van, csendes és kényelmes.
Át tudom élni azt is, simán egy A&K DAP Oriolus Isabelle füles párossal iszogatnám a barraquitot az óceánparon, ha nem kéne a gyerekeket iskolába járatni. -
z123456z
őstag
válasz krono. #10335 üzenetére
Ja, hogy hitelre veszik? Na erre nem is gondoltam. Csak azt látom, hogy mindenki panaszkodik, és mennyi ember jár iPhone-nal vagy más zászlóshajóval. És ebben ne keress iróniát, tényleg. Egyébként 100k az nem fél milla, és nyilván a többség nem annyiért vesz, aki tws-t akar, de aki annyiért vesz, a többség nem tudná megkülönböztetni egy 20k-s hangtól. Ebben biztos vagyok.
Persze, hogy elsősorban nem a kodeket kell megmondani. De egy vakteszt során azoktól, akik ennyire istenítik, mégiscsak azt kérdezném, hogy milyen codecet hall, az átlag hallgatótól pedig, hogy melyik a jobb minőség. Nagy részük elhasalna.
-
krono.
tag
válasz z123456z #10333 üzenetére
Nem a codecet kell megmondani, hanem a hangzásbeli különbséget. Sokan mondják mindenféle vacakra, hogy "hű de jól szól", persze ez addig igaz, amíg nincs mellérakva egy minőségibb termék, jobb hangzással. Nem azt fogja megmondani, hogy 200kbps-sel többet tud a codec, hanem azt, hogy melyik szól jobban, és kb ez is foglalkoztatja. Persze semmit nem ér a codec egy katasztrofális hangolással, és sokaknak egy egyszerű EQ sokat dobna az élményen.
Abban pedig nem vagyok biztos, hogy ugyanazokat az utcákat járjuk, ha szerinted a 100k egy fülesért az átlag magyarnak "különösebb erőlködés és lelkifurdalás nélkül kicsengethető", pláne az aktuális helyzetben, amikor a 90% hitelre veszi a telefonját, különben nem tudna kimatekozni egyben annyit, meg az autók átlag életkora lassan a 20-at karcolja.
-
Csongor Oszt
csendes tag
válasz (ex)Cat #10318 üzenetére
Nálam gond nélkül működik iPhone XR-rel.
Lassan egy éve használom, adott pénzért legjobb vétel számomra tws témában, de szerintem árától eltekintve is nagyon jó minőségű termék! Az Aurora blue színűt vettem, ebben van EQ, nagyon is sokat tud változtatni a hangzáson a 22 hangkép. Régebben írtam róla itt bővebben. -
z123456z
őstag
válasz -NoVa- #10330 üzenetére
Szerintem pedig ez nem jó megközelítés. A mai magyar KSH átlagfizetésekből a félmilliós telefonok korában, különösebb erőlködés és lelkifurdalás nélkül kicsengethető 100k. És ott már ismert márkát kap a pénzéért, nem lőhet vele mellé, megnyugszik, hogy a legjobbat vette. Aztán, hogy hallja e a különbséget, nem érdekli, mert nem is tudja, hogy lehet. És a metrón vagy a vonat mellett pont bitráta és a mintavételezés fogja foglalkoztatni? Ezt te sem gondoltad komolyan.
fericske
A quadra gondoltam. És belépő szinten előfordulhat, igen, ezt elhiszem.
[ Szerkesztve ]
-
pècsimunkás
addikt
válasz <Adamsky> #10322 üzenetére
Èn is csak belekukkantottam. Amit az SV- ről mondtak, èszre sem vettem .
Az Air S- t megrendeltem, ahogy írtam is. Jó lesz szerintem.
Ha megjön, kipróbálom, ès megírom, hátha èrdekel valakit.
Unokahúgimnak vettem 1,5 ève egy Earfun Uboom hangszórót, nagyon jól szól. Annyi, hogy eddig semmilyen BBK- s, vagy Xiaomi telefonnal nem működött együtt !
Ezt írtam is a bluetooth hangfal topikpban régebben .
Remélem a fülessel nem lesz gond.Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
fericske
addikt
válasz z123456z #10320 üzenetére
A Final nem kisszériás és nem csak audiophile körben ismert, csak Európában nem igazán ismert. 50 éves cég. A japánok Amerikát célozzák be piacnak leginkább, gondolom ezért.
Azért hoztam ellenpéldának, mert a legolcsóbb füleseit is ő kreálja.
Amúgy nem akarlak győzködni, de alapvetően olyan nagyságrendű az OEM használat belépőszintű cuccoknál ahogy írtam. Az okokat én sem tudom, de biztos a pénz és nyereség.
Ha van affinitásod nézd át a következő oldalakat:
Yoga - Headphones, Microphones Manufacturer - Yoga Electronics Co., Ltd.
Nagyon sok ismerős forma lesz.Sonun - What does OEM mean for headphones? (sonun.com)
Érdemes elolvasni ezt az oldalt, és utána ha elkezdesz nézelődni a termékei közt, és a bluetooth headphone-nal kezded, akkor rögtön a felső sorban egy igen populáris márkának a fejeseit láthatod.Ez meg úgymond gyűjtő, kínai OEM gyártókról. Van bőven.
Oem headphone Manufacturers & Suppliers, China oem headphone Manufacturers Price (made-in-china.com) -
Twopac
kezdő
válasz patomi #10325 üzenetére
Köszi. Eddig, ha vásároltam valamit mindig körbenéztem itt PH-n. Most csak nekikezdtem turkálni a média markt ban és sikeresen beleválasztottam.
Az mitől van hogy egy galaxy S8+ tabletről hangosabban szól mint egy galaxy S22 Ultráról?https://hardverapro.hu/apro/galaxy_tab_s8_garanciaval/hsz_1-50.html https://hardverapro.hu/apro/xbox_series_x_garanciaval_rr6u/hsz_1-50.html
-
patomi
őstag
válasz Twopac #10324 üzenetére
A 100k-ba belefér az xm4 azt kell venni. Lehet, hogy nincs aptx, de van helyette LDAC kodek ami kicsit jobb azért. Az elite 3 meg azért annyi, mert annyival(szinte) el is marad az xm4 mögött. Eddig nem olvastam tesztet ahol ne a legjobbak közt emlegették volna a sonyt. Viszont elég nagy méret erre érdemes figyelni.
-
Twopac
kezdő
Sziasztok.
Vettem egy sony wf-c500 fülhallgatót. Nagyon tetszik, nagy mélyeket produkál és a magasakkal sincs gond. Összeségében elég jó a tere is. Ennek okán felbuzdulva szeretnék egy olyan fülhallgatót ami támogatja a hi-res wirelesst és aktív zajszűrős. Így ha már sony akkor a wf-1000xm4 ami szóbajöhet. Viszont nemtom menyire fog nekem hiányozni vagy nem. Az aptx HD hiánya.
Rákeresve az aptx HD ra egy Dán cuccot, a Jabra elite 3 at dobta fel majd 30ezerrel olcsóbban.
Sztetek merre induljak tovább kb 100ezer a keret.
Ja igen. Ne legyen lelógó szára.[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/galaxy_tab_s8_garanciaval/hsz_1-50.html https://hardverapro.hu/apro/xbox_series_x_garanciaval_rr6u/hsz_1-50.html
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz pècsimunkás #10319 üzenetére
Épp az egyik link-elt teszt ezzel kezdődik, hogy a két muksónak nem tetszett anno az SV. Nem néztem végig, csak bele-bele kukkantottam, de az elcsípett infók alapján ezt igen, az SV-t annyira nem ajánlják. De meg kell esetleg nézni azt is, ill. végighallgatni, hogy mit mondanak egyik, ill. a másik tesztben.
#10317 dgabor80
Szerintem neked is jó lehet - mondjuk a kedves feleségednek (de akár a gyerkőcnek is) - az az Earfun, amit pècsimunkásnak ajánlottam korábban.
Ja, most látom, hogy akár mehetünk árban picit feljebb is.
Akkor esetleg nézegesd meg Soundcore füleseit: Life P3 vagy épp az egészen új A40-et. Érdemes figyelgetni a "boltot", mert szoktak lenni jó kuponok (a P3-ra ugye épp van). -
z123456z
őstag
válasz fericske #10313 üzenetére
Szerintem te kevered az OEM-et a bérgyártással. Attól, hogy valamit kiadnak gyártásba egy 3. cégnek, a fejlesztés még nem ott történik. Aztán felhozol példának egy kisszériás, csak audiofil körökben ismert cuccot. Ezzel nem fogsz meggyőzni. Olyan minden bizonnyal előfordul, hogy egy kisebb, esetleg noname távolkeleti gyártó előrukkol egy kifejezetten jó, nagynevű márka termékei közé beilleszthető terméket, és már piacra is dobják márkás termékként. De eredetileg a Teufelről volt szó, méghozzá általánosságban, hogy címkézi a twseket. Erről még adamsky érvelésével meggyőzhető vagyok, de amit Nova és te állítasz, hogy a legtöbb nagy gyártó is, na az tuti nem igaz, legfeljebb egy-egy esetben, ahogy írtam. Hozzáteszem, nem értek hozzá, egyszerűen logikátlan. Részemről a témát lezártam, mert valóban nem tudok az igazam mellett érvelni, azonban kíváncsian várom, hogy tudtok e prezentálni ismert márka OEM címkézést.
[ Szerkesztve ]
-
(ex)Cat
senior tag
A 1more Comfobuds Pro mennyire ajánlott iPhone-hoz?
-
dgabor80
tag
Sziasztok segítsetek kérlek,
két bluetooth-os fülest keresnék, kerácsonyra ajándékba.1. a lányomnak főleg zenehallgatásra, valamilyen minőségű mikrofon is jól jönne néha (nem feltétel) telefonáláshoz. (android) zajszűrő jó, de nem feltétel. Jó minőségű zene menjen a fülébe ha már egyszer halgatja.
2. páromnak főleg meetingekhez, és telefonáláshoz vagyis 1-2-3 órékat is a fülében lenne. Itt enek az eszköznek működnie kéne a laptoppal, androiddal és ios-el is (céges iphone).
Zajszűrő mindenképp kellene.mit javasoltok? keret most akár: 1. 35-40 e,
a 2. pedig 50-55 e-ig is beleférne.
Ezek messze vannak a célnak megfelelőtől?
1. XIAOMI Redmi Buds 4 Pro
2.APPLE AirPods 2Köszönöm!
„Nem kell megtenned, a túlélés nem kötelező.” W. E. Deming
-
-
fericske
addikt
válasz patomi #10314 üzenetére
Nem, sajnos.
Ismerve sok termékét, pár dologra tippelnék vele kapcsolatban.
Hangminőségre nem okozna csalódást, és amit papíron tud szolgáltatásokat, azt stabilan hozza, meg nem rohad le az akksija idő előtt.Jut eszembe, neked van E2000 vagy 3000.
Azt a szintet hozza szerintem.
Mondjuk nekem az E3000 a napi használatos leginkább, pedig van "jobb", de legalábbis jóval drágább nála nem is egy.[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz z123456z #10311 üzenetére
Majdnem mindegyiket felsorolhatná.
Jóval rövidebb munka volna számbavenni azokat, akik maguk gyártják füleseiket, persze hozott alkatrészekből.
Egy japán gyártót tudnék mondani akik az összes esszenciális részét a fülesnek maga készíti, A Final Audio.
A hangszóróegységen van a lényeg, mert azokat szokták bérgyártatni főleg.
Komoly beruházás sajátot beüzemelni.
A Final még az armatúrás hangszórókat is maga készíti a többi mellett.Ez a Yoga pl. keresett OEM gyártó évtizedek óta, mert képesek eleget tenni komolyabb megrendelői igényeknek is, amit kevesen tudnak.
Nem kell túlgondolni ezt az OEM dolgot.
Nem lesz rossz egy nagyobb márkanévvel futó füles, mert bérgyártmány az adott cucc.
Van egy olyan tévhit, hogy az OEM cucc ami eladásra kerül = a "felmatricázottal", mert szinte ugyanúgy néz ki.
Előfordulhat, hogy igen, de nem ez a jellemző.
Szerződésfüggő elsősorban és a megrendelés milyensége határozza meg.
A Quad Era1 fejest is a Yoga kapta meg mint legyártást, a Quad tervezetei alapján.
A Brainvawz Alara is Yoga.
Nagyon hasonló a tokozásuk, de nem egyforma és a Quad mérnökei által gyártatott hangszóró, csak a Quad fejesekben van. Szerződés védi.A Soundmagic a Beyernek csinál(t) füleseket. Olcsó projekt, nem biztos, hogy védi szerződés a hangkeltőt.
A tws-ek sem sokban különböznek ilyen szempontból.
A jobban sikerült alkatrészek kerülnek a márkásba, ennyi legalább.Az IBM gyártotta, gyártja az összes HDD-t.
Az szerint lett eladva a Westernnek, Seagate-nek, Hitachi-nak, meg mindegyiknek, hogy a gyártósoron hol végezték a minőségellenőrzéseken. A legjobban sikerültek maradtak IBM név alatt. A Maxtor meg a legalja volt. -
-NoVa-
addikt
válasz z123456z #10304 üzenetére
Most maradok a Teufelnél, ez itt a Teufel Aureol Massive:
Ez meg itt a kínai OEM-től Yoga márkanéven a belpiacos:
Avagy TWS-nél Teufel vs Iteknic:
De attól, hogy egy OEM-től van valami, aki ad egy személyre szabható, nagyjából szabadon választható formaalapot, még a belekerülő elektronikában és a hangolásban is van mozgástér, nem fog ugyanúgy szólni két azonos OEM-től kieső füles, ég és föld lehet minőségben az ugrás pár fillér spórolás, vagy pár kör hangolási sample visszadobás miatt.
BTW a Teufel az 2006 óta holdingcégek kezében van, akik a régi nagy névből préselnek ki bevételt, tippelj kettőt, hogy hogy egyszerűbb.
És akkor ugorjunk vissza pár kontinenssel a láncban, pl a Xiaomi TWS-eit a Sound hunting Electronics fejleszti és gyártja.
-
z123456z
őstag
válasz patomi #10308 üzenetére
Jól mondod, nem tudok egy kínai audio gyártót a nevesebb társaikhoz hasonlítani. Attól még elhiszem, hogy marha jók a termékei, Earfunnal is maximálisan meg vagyok elégedve, de most az oemről van szó. Amit adamsky linkelt, valóban nagy a hasonlóság, de azért ne adja be nekem senki, hogy a nagyok OEM gyártókkal fejlesztetnek, vagy egyszerűen csak címkéznek. Hogy OEM alkatrészekből bérgyártásba kiadják, azt simán, de ezt nem.
[ Szerkesztve ]
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz pècsimunkás #10297 üzenetére
" ... inkább a hosszabb szárút ... " - akkor én a helyedben lehet inkább rámennék egy EarFun Air S-re (kuponnal most 48,99$). Jókat hallottam mind a hangzásáról, mind pedig a mikrofonos / "telefonálós" képességeiről. Kicsit nézz körbe a YT-n! Pl.: egy nem épp fer összehasonlítás, ahol még így is megállja a helyét (sőt ...), egy másik, és egy harmadik a teljesség igénye nélkül.
#10301 z123456z
"Ezt miből gondolod?"
Isten bizony csak egy tipp / megérzés volt ...
Aztán megnéztem a Teufel Real Blue TWS-t és a Soundpeats T2 -t."Talán kicsit merész feltételezés egy 40+ éves német cégről."
Nem feltétlen. A bluetooth hangszórók, - ami a Teufel fő termékvonala - mostanában annyira szvsz. nem mennek. Most a TWS a sláger. Túl sok pénzt viszont ebbe nem érdemes beletolni, ill. gondolom úgy voltak vele, hogy majd a név eladja a terméket. Nem állítom azt, hogy biztos, hogy sz@r, de jó eséllyel van olcsóbb és jobb.[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz -NoVa- #10302 üzenetére
Mondjál legyél szíves pár nagy márkát, nekem sejtésem sincs ezekről. Én eddig úgy gondoltam ( kizárólag a méretek alapján ), hogy a drivereket veszik egy helyről a kicsik és a nagyok is, majd hangolják szivacsokkal/hálókkal és elektrónikával a saját ízlésüknek megfelelően.
De ha a nagyok is veszik, akkor a néhány éves kínai garázs és pince gyártók sem fejlesztenek.patomi
Kínai, nagy önbizalommal bíró, kezdőknél simán hihető, de komolyabb múlttal rendelkező márkáknál nehogy már mutass nekem két egyformát.[ Szerkesztve ]
-
patomi
őstag
válasz z123456z #10301 üzenetére
Meg is válaszoltad. A szerény tudás már árulkodó jel. Az OEM-ek megállapodás kérdése mit(és milyet) gyártanak neked, milyen tudással. Sokkal olcsóbb mint fejleszteni.
Ha kicsit vissza keresel, nagyon jó példa a mifo o7 és a hiby wh2 hasonlósága. Pedig minőségre es árra nem egy alsó polcos cucc egyik sem.
[link][ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz <Adamsky> #10296 üzenetére
"...nem vagyok benne biztos, hogy a TWS füleseik saját fejlesztések (inkább átcímkézett OEM-ek)."
Ezt miből gondolod? Talán kicsit merész feltételezés egy 40+ éves német cégről.
Amúgy én sem vennék ilyen tws-t, egy két visszajelzés alapján meglehetősen szerény tudásuak, és hangban sem kiemelkedők.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen processzort vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Autós topik
- További aktív témák...
- Újszerű Dell Latitude 7390 2-in-1 Prémium érintőkijelzős-13,3"FHD-i5-8350U-8Gb RAM-256Gb SSD
- Lenovo ThinkPad T480 S széria 8 mag/ 16 GB DDR4 Memória/512 GB NVMe SSD
- Sony xperia M
- Eladó iPad 9th gen 10.2" 64GB Silver (2021) + Apple Pencil +1 bontatlan heggyel!
- Nyugatinál gyerekeknek hétvégén is átvehető! Ps5 / playstation 5 lego, spiderman, horizon játékok
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest