- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Micro Four Thirds
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz goccer #11465 üzenetére
" ... ha valaki 1 méterre beszél tőled miközben telefonálsz a L3P-ddel ... "
Nem, én így nem teszteltem (ill. sehogy, csak használom). A YT-n hallgattam meg pár review-t, ill. hallgattam már vissza saját beszélgetésemet (forgalmas utcán felvettet), és ugyan a hang tompább volt (nyilván a zajszűrés miatt), de tökéletesen érthető volt, és az utcai zajok abszolút nem hallatszottak.Szerintem eleve rossz a teszt. Azt mondod, hogy ~1 méterre vagytok egymástól. Ez életszerűtlen (legalábbis számomra). Vagy benn vagyok az irodába, és akkor nagyon max. 2-3 méterre vannak tőlem (aki esetleg szintén call-ozik ← (ez a legrosszabb a mikrofonnak mert más emberi hangot is hall), vagy utcán, vagy tömegközlekedési járművön használom a fülest. Utóbbi két esetben nálam szépen vizsgázott.
És visszatérve a review-kre. Az L3P bármelyiket hallgatva a legjobbak között volt. Igen, biztos meg lehet ezt is "szívatni", de akkor más - akár még drágább - füles is "bukik".... folyt. (#11476)
Ezt írod: " ... párhuzamosan beszélünk ... " - ha jól értem ~1 méterre egymástól (mint korábban írtam, szerintem ilyen nincs. Na, mind1.
A te füledben az Air S, a párodéban az L3P.
" ... vissza kezdtem hallani magam az Air S ... " - nem lehet, hogy abban eleve van egy "visszakeverés"? Sok fülesben van ilyen (az L3P-ben sajnos nincs, én hiányolom is).
" ... a párom az L3P-vel semmit nem hallott vissza magából ... " - ez támasztja alá, hogy az L3P-ben nincs ilyen "visszakeverés" a tulaj. hangjának (van ennek vm. jobb elnevezése, de most nem ugrik be)." ... készíthettem volna felvételeket külön külön ... " - pedig az pontosabb képet mutatott volna a zajszűrés képességét illetőn.
#11473 bepken
Nekem meg úgy küldtek "shop-os" kódot, hogy előtte küldtek egy amazon-osat, és nem problémáztam, hogy az nekem nem lesz jó. Szóval nagyon akarják, hogy vegyek / vegyünk ilyen fülest. -
Janaboy
veterán
-
Janaboy
veterán
válasz goccer #11465 üzenetére
Nem akarom túl offolni a topikot, de azért már ezt leírom
Szóval ezt írtad:
Az Air S-t elsősorban irodai call-ozásra vettem, míg páromnak a Liberty 3 Pro főként utazás közbeni zenehallgatásra, másodsorban telefonálásra lett beszerezve. Először irodai környezet szimulálás gyanánt leültünk egymástól ~1 méterre és figyeltük, hogy ki mennyire hallja vissza a saját hangját. Az eredmény, az Air S-sel még a nagyon halk, szinte suttogó hangot is vissza lehetett hallani, még a Liberty3 Pro-val a határozottan hangos beszédet sem. Ergo, míg az Air S mikrofonja még a vártnál is jobban teljesítve, semmilyen külső beszéd hangot nem vett fel, a Liberty sajnos szinte mindent, így utóbbi irodai használatra szerintem alkalmatlanTehát ebből nekem az jött le ha egymás mellett ültök és beszéltek, akkor az Air S felvette az összes külső zajt, míg a L3P esetében még ha hangosan beszéltél, akkor szem hallatszott vissza semmi. Utána meg írod, hogy az Air S mikrofonja sokkal jobb és így itt kicsit zavarba kerültem, mert ha belevett minden kis zajt a hívásba, akkor az miért jó?
Remélem így érthető hogy mibe zavarodtam bele.
[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
Janaboy
veterán
válasz goccer #11451 üzenetére
Oke itt valami nem stimmel a szövegben, vagy csak nekem..?
Az eredmény, az Air S-sel még a nagyon halk, szinte suttogó hangot is vissza lehetett hallani, még a Liberty3 Pro-val a határozottan hangos beszédet sem. Ergo, míg az Air S mikrofonja még a vártnál is jobban teljesítve, semmilyen külső beszéd hangot nem vett fel, a Liberty sajnos szinte mindent, így utóbbi irodai használatra szerintem alkalmatlan
Itt valami ellentét van
Janaboy
-
-NoVa-
addikt
válasz goccer #10861 üzenetére
Gyerekfej, gyerekfül, én annyit hozzátennék még, hogy ebben a korban izoláció nélkül is elég szelektív a hallásuk, és kényes, szóval a hangnyomást sem kell túl erőltetni. Az earbudot sem véletlenül mondtam, finom, nem dübörgő, de egészségesen telt hangzás. Fejhallgatóban nálam a Grado-t szeretik néha lenyúlni DAP-pal együtt, de ha önálló BT megoldás kell, az is nagy, kábeles, és keretösszegen is túllóg. Talán a Koss KSC35 Wireless, amit bátrabban tudok gyerekfülesnek ajánlani. A Porta Pro becsípi a hajat, ha nem vigyáznak, a KSC nem ilyen bonyolult, pár perc alatt megszokják a füles csiptetős mechanizmust. Tuti van még ezerféle hasonló, ezeket ismerem.
-
hakos1987
őstag
válasz goccer #10861 üzenetére
Nem tudom, hogy a TWS fülesekből melyik lenne kisebb. Nem mondtam, hogy nem fér bele, csak valami kisebb darabot keresnék. Olvasgattam itt olyat, hogy Edifier X3 vagy a Xiaomik elég picik. Jók lehetnek ezek?
[ Szerkesztve ]
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
valeno
tag
válasz goccer #10740 üzenetére
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban hogy a Freebuds 3-am érezhetően halkabban szól, mint azelőtt. Valószínűleg eltömődött a rács.
Korábban próbálkoztam egy iPhone füles tisztítással de az olyan jól sikerült hogy az egyik oldal elnémult.
Tudnátok valami tutorialt küldeni ami bevált nektek, hogy hogy érdemes ezeket tisztítani és pontosan mivel? -
iceQ!
addikt
válasz goccer #10676 üzenetére
Engem ez annyira nem érdekel, de te nagyon pörögsz a témán
Gwene
Úristen...! Akkor te is kapzsi vagy, mint én
[ Szerkesztve ]
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
iceQ!
addikt
válasz goccer #10670 üzenetére
Bla-bla-bla! Elég gyenge érvelés volt. Az a baj, hogy csak én írtam be hogy rendeltem 3 db-ot. Rajtam kívül hányan rendeltek még több darabot szerinted? Ne légy már ennyire naiv....
[ Szerkesztve ]
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
floratm
senior tag
válasz goccer #10588 üzenetére
"...egy nem audio eszközökre szakosodott oldal" Ez már rasszizmus. Ilyen alapon nem vehetsz airpodsot, mert nem szakosodott. Az alma telefonokat is gyárt.... vagy sony tws-t mert az meg gyárt tvket is. Egy informatikai portál palettájába simán belefér egy audiocikk.
Lehet hogy az zavart meg engem hogy 3-4 tesztlistát láttam hasonló eredménnyel...
-
floratm
senior tag
válasz goccer #10573 üzenetére
A scarbir cikk is csak egy a sok közül, csak eppen annyira mérvadó mint az altalam linkelt. Nem szabad abszolut igazsagokat elvárni egy ilyen listátol mert az egyéni szubjektiv nezopontok és ízlések eltérőek. Csak is mint egyéb tesztek egyféle átlagaként citáltam ide, mivel az élmezőnyben már csak nagyon kis eltérések vannak, es a legtöbb tesztben már kialakult az élmezőny, de mindenki mást tesz a befutó helyre.
Hova jutnánk ha mindenki olyan tesztet keresne ahol a saját prekoncepcióira talál alátámasztást.... -
-NoVa-
addikt
válasz goccer #10573 üzenetére
Annyit hozzátennék, és ez nagyon tág keretek közötti általánosság, hogy nem vagyunk egyformák. De most a mikrofon témájában különösen specifikus, hogy bizonyos hangszínekre, rezonanciaformákra, karakterjellemzőkre jobban működik az AI szűrés, másokra érzéketlenebb. Ugyanez pl a Buds Live csontmikrofonjával, kinek hogy fekszik fel a fülében, stb. Egyszerűen nincs univerzális megoldás kényelemre, hangra, mikrofonra, így fölösleges is túlgondolkozni. Statisztikai igazságok vannak, és aki nem ugyanazt tapasztalja, az nem feltétlenül hülyeséget beszél.
-
veterán
válasz goccer #10555 üzenetére
Most is egy Jabrám van (Jabra Elite Active T65) és meg vagyok vele elégedve(de utcán kinyirja a másik embert akivel beszélek) ezért is gondolkoztam egy elit pro 7-ben, csak nem akartam bedobni nehogy elvigyen vkit az ajánlásba. Tegnap este megnéztem pár tesztet és nyilván apple telefonhoz első körben airpods-ot ajánlanak. Abból a por 2-t venném nem szeretem a régebbi modelleket megvenni, mert hosszabb időn át tartanám meg. Van ahol azt mondják hogy nagyon jó telefonálásra, van ahol meg azt hogy nem. Van olyan teszt is ahol konkrétan a elit 7 pro-val hasonlítják össze és magasabb pontot kapott a jabra. Szóval nem tudom mi legyen. Kollégának van egy Airpods 2 azt használja meetingre meg telefonálásra szerinte teljesen jó, de leginkább bent az irodában ahhoz meg szerintem egy 10.000 ft-os xiaomi füles is simán jó lenne. Nekem arra kellene hogy utcán sétálva, vagy a roncs céges autóba amit kaptam is tudjak vele tisztán telefonálni. Én is halljam amit mondanak és ők is jól halljanak engem. A kihangosító ami van a kocsiba botrány.
-
tomp
félisten
válasz goccer #10284 üzenetére
Engem mindig tökéletesen hallottak az erős szélben az Edifier NeoBuds Pro-val.
Duna felett a hídon sapkát letépő szélben nem panaszkodtak. Kipróbáltam szembe állva, bal oldal, jobb oldal, háttal is.
A OnePlus Buds Pro itt már elvérzett. Többször mondták, hogy "úú de rosszul hallak, ennyire fúj a szél?" Edifiernél egyszer sem. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz goccer #10284 üzenetére
Ezt még blueye link-elte korábban. Kezdetnek szerintem fusd át. Van benne olcsó, és drága / drágább füles is. Nekem Liberty 3 Pro van, ami az utóbbi kategóriába esik. YT találni nem egy összehasonlító videót, ahol meg is hallgathatod, hogy mit produkál. De érdemes a többire - pl. a Earfun Air S-re - is rákeresni, mert lehet neked az is bőven elég lenne.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OTP Bank topic
- Milyen videókártyát?
- Peugeot, Citroën topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Politika
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest